#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012

Κατσουράνη, βάλε αυτογκόλ!

Ναι, το ξέρουμε πως η ελληνική κοινωνία, όντας βυθισμένη στην οικονομική, πολιτική και πνευματική μιζέρια, έχει ανάγκη από συλλογικές χαρές. Ναι, καταναλώσαμε κι εμείς δεκάδες μπύρες κολλημένοι στην οθόνη το 2004, ανεχόμενοι τον υστερικό σχολιαστή που κραύγαζε για το “πειρατικό”. Ναι, είμαστε κι εμείς μέρος της κοινωνίας του θεάματος, όσο κι αν παλεύουμε ν΄ απεξαρτηθούμε απ’ αυτό. Ναι, πράγματι, η πολιτική της Γερμανίας είναι αυτή τη στιγμή ο πιο σκληρός εκφραστής του Νεοφιλελευθερισμού στην Ευρώπη. Ναι, συμμετέχουμε κι εμείς στην διαδικασία της αποδόμησης της ιδεολογίας αυτής που προτάσσει ως βασικό της γεγονός τη διάκριση ανάμεσα σε διευθυντές κι εκτελεστές, σε αφεντικά και υπαλλήλους, σε ολιγάρχες κι υπηκόους• της ιδεολογίας που προωθεί τον ατομικισμό, την διάλυση της κοινωνίας με την φτωχοποίησή της, ανάβοντας λαμπάδες στην “Ανάπτυξη” που δεν είναι τίποτα άλλο από δείκτες που μετρούν την παραγωγή πλαστικών σκουπιδιών. Ναι, μας τη σπάει η Μέρκελ, το ίδιο όμως και ο εθνικιστής Σαμαράς ή ο νεοναζί Μιχαλολιάκος. Ναι, τσατιζόμαστε όταν οι αυτόκλητοι οίκοι αξιολόγησης των χωρών μάς στέλνουν χαράτσια με ραβασάκια, το ίδιο όμως παθαίνουν κι οι αυτόκλητοι σεκιουριτάδες της Χρυσής Αυγής που μαχαιρώνουν με γνώμονα το χρώμα, την “τάξη” και την α-πολιτική άποψη. Αλλά αυτοί, οι τελευταίοι, όταν ακούν τον εθνικό ύμνο βλέποντας τα σώβρακα του Κατσουράνη, ηδονίζονται. Δεν ξέρουμε γιατί… αλλά εκεί είναι μια ακόμα διαφορά μας.

Στηρίζουμε τον αγώνα της Εθνικής Ελλάδος

ΝΑ ΣΗΚΩΣΩ ΕΥΠΩΠΑ'Ι'ΚΟ, ΝΑ ΞΕΧΝΩ ΠΩΣ ΜΕ ΓΑΜΑ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ.
 
Αδέσποτος

Ούτε λιτότητα ούτε ανάπτυξη: η μόνη ελπίδα είναι η αλληλεγγύη

Του James K. Galbraith
Η λιτότητα τα έφαγε τα ψωμιά της. Η ύφεση που πλήττει τη Βρετανία και το 11% της ευρωπαϊκής ανεργίας μας δείχνουν πού οδηγεί. Οι Έλληνες και οι ισπανοί διαδηλωτές αποτελούν μαρτυρία των δεινών που προκαλεί. Η γαλλική πολιτική ζωή αποδεικνύει ότι οι ψηφοφόροι δεν την επιθυμούν. Σε πρόσφατη διάσκεψη στο Βερολίνο, υψηλά ιστάμενοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν βρήκαν άλλο παράδειγμα παρά την Λετονία για να υποστηρίξουν την πολιτική λιτότητας. Ηταν θλιβερό.
Ηρθε ο καιρός να προτείνουμε μια εναλλακτική: την ανάπτυξη. Το πρόβλημα όμως είναι ότι η ανάπτυξη αποτελεί στόχο και όχι πολιτική. Ολοι έχουν μια συνταγή να προτείνουν.

Κυβέρνηση του φόβου και των απειλών

Του Μενέλαου Γκίβαλου
Την 6η Μαΐου τα συστημικά – μνημονιακά συμφέροντα, η διεθνής κερδοσκοπία και το Δ’ Ράιχ αιφνιδιάστηκαν: «Οι συνεταίροι του Μνημονίου», η «συνεργατική» ΠΑΣΟΚ – ΝΔ δεν μπόρεσε να αναπαραχθεί ως «γνήσιο αντίτυπο» της κυβέρνησης Παπαδήμου και να συνεχίσει το έργο της. Διεμβολίστηκε από την παρέμβαση της κοινωνίας, που αποδόμησε και απονομιμοποίησε το δικομματικό «οικοδόμημα». Από την επομένη κιόλας ξεκίνησε μια πρωτοφανής ιστορικά εκστρατεία, ώστε το σάπιο σύστημα να αναστηλωθεί και να διεκδικήσει ξανά το ρόλο του κυβερνητικού εντολοδόχου και εκτελεστή των «συμβολαίων θανάτου» που είχε προσυπογράψει.
Ο κύριος ρόλος ανατέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά και στη Νέα Δημοκρατία, αφού ο έτερος «συνεργάτης», το ΠΑΣΟΚ, είχε καταρρεύσει και μόνο δευτερεύοντα και επικουρικό ρόλο μπορούσε πλέον να επιτελέσει.

Ποιος κέρδισε τις εκλογές;

Του Δημήτρη Μυ

Να λοιπόν που έχουμε κυβέρνηση. Δεξιά κυβέρνηση, με …σοσιαλιστική στήριξη και αριστερό… πασπάλισμα, με ολίγη τεχνοκρατική μυρωδιά….Κοιτώντας καλύτερα, αντιλαμβάνεται κανείς και ποιος τελικά κέρδισε στις εκλογές της 17ης Ιουνίου: Η Μέρκελ!


Με πιο απλά λόγια, οι εκβιασμοί, οι απειλές και ο φόβος, που διακίνησαν σε τεράστιες ποσότητες κέντρα εκτός της χώρας και εγχώρια συστήματα εξουσίας έπιασαν τόπο. Η πολιτική, όπως αυτή επ ακριβώς και λεπτομερέστατα περιγράφεται από τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις που έχουν υπογράψει Σαμαράς και Βενιζέλος θα συνεχιστεί αδιατάραχτα. Για όσο τουλάχιστον διάστημα αυτή η κυβέρνηση μπορεί να συντηρήσει τις ψευδαισθήσεις που καλλιεργεί.


Η Ευρώπη ομιλεί Ελληνικά

«Οι Ευρωπαϊκές γλώσσες είναι διάλεκτοι μιας και της αυτής γλώσσης: της Ελληνικής».
Ο. Wandrusca
Καθηγητής Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Βιέννης

Είναι γνωστό από ιστορικές πηγές, ότι το αποκαλούμενο σήμερα Λατινικό αλφάβητο, είναι αυτό που μετέφεραν στην Νότια Ιταλική χερσόνησο οι άποικοι, οι προερχόμενοι από την Κύμη της Ευβοίας, στα πλαίσια του αποικισμού της περιοχής από Έλληνες των πόλεων του Ελλαδικού χώρου, κατά τον 8ο π.χ. αιώνα και μεταγενέστερα. Πρόκειται για το λεγόμενο Χαλκιδικό Αλφάβητο, το οποίο ήταν ένα από τα Αρχαϊκά Ελληνικά Αλφάβητα, που διέφεραν μεταξύ τους σε παραλλαγές κάποιων γραμμάτων όσον αφορά το σχήμα, αλλά και στον αριθμό των φθόγγων που περιλάμβαναν. Άλλα τέτοια ήταν το Αττικό, το Ιωνικό, το Κορινθιακό, το Λακωνικό και το Αρκαδικό.

Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών ενόψει του αγώνα της εθνικής

Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι η νέα κυβέρνηση εγγυήθηκε την παραμονή της χώρας στο euro και ότι θα συνεργαστεί με τους εταίρους ώστε από εδώ και πέρα να προκρινόμαστε απευθείας στα προημιτελικά, αφού ήμασταν τόσο καλά παιδιά και βγάλαμε  για πρωθυπουργό μας τον εκλεκτό των αγορών.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε πως η θέση της χώρας είναι στις διεθνείς διοργανώσεις και ότι στην περίπτωση που μας πετάξουν έξω από το euro θα καταλήξουμε να παίζουμε τουρνουά στις παραλίες με τους ξένους τουρίστες, που καθώς θα έχουν ευρώ θα εξαγοράζουν τους σκελετωμένους Έλληνες παίχτες με μουσακά και ταραμοσαλάτα.

Ο Φώτης Κουβέλης, αφού ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο που άφησαν και αυτόν να παίξει με την ξαδέρφη Κυβέρνηση δήλωσε πως η ΔΗΜΑΡ  θα επιδιώξει με υπευθυνότητα να επαναδιαπραγματευτεί με τους εταίρους το σκορ του αγώνα.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, αφού εξέφρασε τον θαυμασμό του για την εθνική ομάδα της Γερμανίας, εκδήλωσε την ελπίδα στο επόμενο Μουντιάλ οι δύο χώρες να κατεβάσουν κοινή ομάδα της Άριελ Φυλής, που θα σηκώσει σίγουρα το κύπελλο, καθώς οι αντίπαλοι παίχτες θα φοβούνται ότι στην περίπτωση που κερδίσουν θα καταλήξουν στο Νταχάου ή στην Μακρόνησο.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η παραμονή της χώρας στο euro και κάλεσε τους Γερμανούς παίχτες να διαγράψουν το χρέος της Ελλάδας και να μας δώσουν τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις.
  kommounaros

Ο Νέος Πρωθυπουργός


Ανοικτός και καλυμμένος φασισμός

του Λευτέρη Ριζά

            Για τον ανοικτό φασισμό δεν είναι ανάγκη να μιλήσουμε. Να τον αποκαλύψουμε και να τον καταγγείλουμε. Είναι γνωστός. Δεν κρύβει το πρόσωπο του και το πιστεύω του. Πολλοί είναι αυτοί που περιορίζονται να τον καταγγέλλουν και να μιλάνε για το επικίνδυνο  «αυγό του φιδιού» που βρίσκεται ήδη ανάμεσα μας και μάλιστα στη Βουλή. Λίγοι, ελάχιστοι, μιλάνε για τον «καλυμμένο» φασισμό, αυτόν που δικαιολογεί και νομιμοποιεί τον πρώτο. Και μάλιστα το κάνει επικαλούμενος τη Δημοκρατία, τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία. Αλλά ας το δούμε πιο συγκεκριμένα.

             Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει την πολιτική του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία τρία χρόνια και τις σημερινές κινήσεις του δήλωσε με περισσή αυτοπεποίθηση χτες:
«Το ΠΑΣΟΚ κινήθηκε πάντα με μόνο γνώμονα το εθνικό συμφέρον και κατέβαλε πολύ υψηλό εκλογικό κόστος γι' αυτό.

Axciom: Ο Μεγάλος Αδελφός που κανείς δεν γνώριζε

Ένα εκτενές άρθρο στην εφημερίδα New York Times, αρχίζει με τον πιο τρομακτικό τρόπο:

Γνωρίζει ποιος είστε.

Γνωρίζει πού μένετε.

Γνωρίζει τι κάνετε… Διεισδύει βαθειά στην Αμερικανική ζωή, πολύ πιο βαθιά από το FBI ή την Εφορία, ή τα αδιάκριτα μάτια του Facebook και της Google.


Αν είστε Αμερικανός ενήλικας, κατά πάσα πιθανότητα γνωρίζει πράγματα για εσάς, όπως η ηλικία σας, η φυλή σας, το φύλο σας, το βάρος, το ύψος, την οικογενειακή σας κατάσταση, το μορφωτικό σας επίπεδο, τις καταναλωτικές σας συνήθειες, το οικογενειακό σας εισόδημα, όσα σας ανησυχούν για την υγεία σας, πού θέλετε να πάτε διακοπές, κλπ κλπ.


Αυτή τη στιγμή, στην πόλη Conway της Πολιτείας του Άρκανσο, περισσότεροι από 23.000 servers συγκεντρώνουν, συνδέουν και αναλύουν πληροφορίες καταναλωτών για μία εταιρεία που, αντίθετα από αυτές που γνωρίζουμε στη Silicon Valley, σπάνια εμφανίζεται στην ειδησεογραφία.ένος τύπος: “Η Μέρκελ είναι πιο επικίνδυνη μετά από τον Χίτλερ”

Το περιοδικό NewStatesman δημοσιεύει άρθρο με τίτλο Angela Merkel’s mania for austerity is destroying Europe.

Σύμφωνα με το άρθρο, η πιο επικίνδυνη ηγέτης για την παγκόσμια τάξη είναι η γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ, η πολιτική της οποίας στην κρίση κινδυνεύει να οδηγήσει σε μια νέα Μεγάλη Ύφεση.


Το άρθρο χαρακτηρίζει την Α. Μέρκελ ως την πιο επικίνδυνη μετά από τον Χίτλερ καθώς έχει απομονώσει ξανά τη χώρα και έχει προκαλέσει θαυμασμό αλλά και φόβο. Σίγουρα, σημειώνει το άρθρο δεν προκάλεσε εκείνη την κρίση. Όμως η επιμονή της για τη λιτότητα έχει επιδεινώσει τα αποτελέσματα της. Η ίδια προτιμά να απειλεί να χρονοτριβεί καθώς η Ελλάδα, αλλά και η Ιταλία και η Ισπανία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.


Πίπες...


Πηνελόπη Δέλτα : Αυτοκτόνησε όταν εισέβαλαν οι Γερμανοί στην Αθήνα ...

Αφιερωμένο στον νέο μας Πρωθυπουργό
 
Απρίλης 1941. Στις 27 Απριλίου, τα γερμανικά στρατεύματα εισβάλλουν στην Αθήνα και η Πηνελόπη Δέλτα μπαίνει στη λίστα με τους «ιδανικούς αυτόχειρες».
 Παίρνει δηλητήριο και πέντε μέρες αργότερα, στις 2 Μαΐου, ξεψυχάει αφήνοντας ένα λιτό σημείωμα για τα παιδιά της.
«Παιδιά μου, ούτε παπά, ούτε κηδεία. Παραχώστε με σε μια γωνιά του κήπου, αλλά μόνο αφού βεβαιωθείτε ότι δεν ζω πια. Φροντίστε τον πατέρα σας. Τον φιλώ σφιχτά. Π.Σ. Δέλτα».

Τώρα τη γάμησες…

(Κορυφαίο ανέκδοτο)
Πέφτει μια χώρα στη ζούγκλα των αγορών και γλιτώνει ο Έλληνας ψηφοφόρος.
-Τι να κάνω τώρα στη ζούγκλα. Θα με φάνε οι αγορές. Τώρα τη γάμησα, γκρινιάζει κοιτώντας γύρω του.
-Όχι δεν τη γάμησες, ακούγεται μια φωνή. Αν βγει ο Γιωργάκης ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
Αναθαρρημένος ο Έλληνας ψηφοφόρος στρέφτεται στο ΠαΣοΚ, αυτό ξέρει αυτό εμπιστεύεται. Τότε του ΣΚΑΪ το ΔΝΤ και αρχίζει να τον κυνηγά μαζί με την ΕΚΤ και την Μέρκελ. Τρέχει από δω πάει από κει και πέφτει πάνω σε ένα μεσοπρόθεσμο.
-Τι να κάνω τώρα, θα με φάει το ΔΝΤ. Τώρα τη γάμησα, φωνάζει φοβισμένος.
-Όχι δεν τη γάμησες, ακούγεται πάλι η φωνή από το υπερπέραν της Ε.Ε. Ψήφισε ΠαΣοΚ στις περιφερειακές και θα πάρεις δάνειο μεγάλο.

Σκόρπιες κακίες

Γιατί δεν μου βγαίνει το "καλή επιτυχία";;
(Ισως γιατί η "επιτυχία" αυτών είναι η δική μας
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ).


Η εφορία ζητά από τον Νικόλα Άσιμο να διακόψει τις εργασίες του ως ελεύθερος επαγγελματίας!

Ας τους πει κάποιος ότι έφυγε γι αλλού το 1988
Το υπουργείο οικονομικών θυμήθηκε το Νικόλα Άσιμο, τον αυτόχειρα καλλιτέχνη και του έστειλε ειδοποίηση να τακτοποιήσει τις εκρεμμότητές του...

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Ποντίκι», υπάλληλοι τις εφορίας έστειλαν ειδοποιητήριο παρότι ο στιχουργός, συνθέτης και τραγουδιστής είχε αυτοκτονήσει σε ηλικία 39 ετών 17 Μαρτίου 1988.


Η εφορία τoν θυμήθηκε γιατί όπως αναφέρει το ειδοποιητήριο, αν δεν έχει διακόψει τις εργασίες του ως ελεύθερος επαγγελματίας, θα θεωρηθεί ότι άσκησε τη δραστηριότητά του και για το 2011 και θα πρέπει να καταβάλει το τέλος επιτηδευματία!ΧΑΧΑΧΑΧΑ  ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ 2012... 

ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ Τ` ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ.
 (οπως θα λεγε κι ο Νικόλας). 
Αδέσποτος

Αυτό που βλέπεις είναι...Αίμα


Οι ουρές Ανθρώπων για μιά αγκαλιά ζαρζαβατικά
ή για μιά γαβάθα φακές...
δεν είναι έλλειψη Αξιοπρέπειας. 
Απόγνωση.
 Ανεργία.
Αυτά...προηγήθηκαν...ξεπεράστηκαν.
Αυτό που βλέπεις είναι...Αίμα.

Oι εκλογές, η επόμενη μέρα και η απαραίτητη προετοιμασία της αριστεράς

Βαγγέλης Αντωνίου
Οι εκλογές της 17ης Ιούνη κερδήθηκαν από το πολιτικό μέτωπο του συστήματος εξουσίας, παρά το γεγονός ότι “τα πάντα όλα”, η κατάσταση δηλαδή που είχε διαμορφωθεί στις 6 του Μάη, δεν το ευνοούσαν.
Οι αστικές πολιτικές δυνάμεις είχαν υποστεί τεράστια ρήγματα και φάνταζε αδύνατη η στοιχειώδης ανασυγκρότησή τους μέσα σε διάστημα μόλις ενός μήνα. Την ίδια στιγμή που το ρεύμα Σύριζα αποκτούσε, απ’ τις πρώτες κιόλας μέρες και παρά τις όποιες αμφισημίες στη φάση των διερευνητικών εντολών – που τις διαχειρίστηκε η ηγεσία του με όρους επικοινωνιακής πομφόλυγας – δυναμική νίκης. Τέτοια μάλιστα, που ο κάθε λογικός άνθρωπος προεξοφλούσε ότι ελάχιστη επίδραση στην κάμψη αυτής της δυναμικής θα είχαν ακόμη και σοβαρά επικοινωνιακά ή άλλου τύπου λάθη του σχήματος – αναμενόμενα, πάντως, με μεγάλο βαθμό βεβαιότητας. Πρόκειται αναμφίβολα για δυσεξήγητο φαινόμενο, ακόμη και για όσους δεν έχουν σχέση με τη μεταφυσική, τη συνωμοσιολογία και τα βουντού. Ή μήπως όχι και τόσο;

ο Βαγγέλης Σαμαράς του … Φώτη πρωθυπουργός. Ένα όνειρο ζωής έγινε πραγματικότητα


Η Ελλάδα οδεύει προς την κόλαση, χάρη στον κακό χειρισμό της ΕΕ για την κρίση

του Κώστα Λαπαβίτσα
 Πηγή: The Guardian
Τελειώνει η κρίση στην ευρωζώνη κρίση απλά με ένα λυγμό; Αυτή η άποψη κερδίζει έδαφος σήμερα για διάφορους λόγους. Πρώτον, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει τονώσει τις τράπεζες με παροχή ρευστότητας αξίας 1 τρις €, από τον περασμένο Δεκέμβριο. Δεύτερον, το ελληνικό χρέος αναδιαρθρώθηκε, ένα νέο σχέδιο διάσωσης έχει συμφωνηθεί, καθώς μία χαοτική πτώχευση αποφεύχθηκε. Σε γενικές γραμμές, νέοι κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας συμφωνήθηκαν ώστε να κρατήθουν, μάταια, οι περιφερειακές χώρες υπό έλεγχο.
Η αντίδραση από τις χρηματοπιστωτικές αγορές ήταν θετική. Τα spreads των ιταλικών και ισπανικών ομολόγων έχουν μειωθεί απότομα. Η δραστηριότητα στις χρηματιστηριακές αγορές έχει αυξηθεί, όπως στη Νέα Υόρκη. Ακόμη και κάποια ελληνικά ομόλογα έχουν αναβαθμιστεί από τους οίκους αξιολόγησης, που τόσο τα δυσφημούσαν.Δυστυχώς, η πραγματικότητα είναι λίγο πιο περίπλοκη. Πάρτε για παράδειγμα την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Όταν η κρίση ξέσπασε το 2010, η Ελλάδα είχε € 300 δις χρέος, στα χέρια κυρίως ιδιωτών πιστωτών, που διέπονταν από το ελληνικό δίκαιο.

Υπουργός της νέας κυβέρνησης με… πρόστιμο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς!

Πηγή : Euro2day.gr
Είναι όντως «έκπληξη» η ανάδειξη του κ. Γιώργου Βερνίκου σε υπουργικό θώκο (στη θέση του υφυπουργού στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου) στην κυβέρνηση συνεργασίας που έχει πρώτιστο καθήκον τη σωτηρία της χώρας, αλλά και την αποστασιοποίηση της από τα κακώς κείμενα που οδήγησαν την Ελλάδα, ένα βήμα πριν την καταστροφή.
Και είναι έκπληξη διότι η υπόθεση της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο εταιρείας του κ. Γιώργου Βερνίκου, «Βερνίκος Κόττερα», απασχόλησε επί μακρόν τις αρχές της Κεφαλαιαγοράς, το 2009 και είχε ως κατάληξη την επιβολή προστίμου ύψους 200.000 ευρώ στον ίδιο τον κ. Βερνίκο, αλλά και ισοϋψούς προστίμου στον κ. Γιώργο Λεβεντάκη (στον οποίο μεταβιβάστηκε από τον κ. Βερνίκο, ο έλεγχος της εταιρείας).
Η αιτιολογία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ανέφερε συγκεκριμένα στις 09.12.2009 ότι τα πρόστιμα επιβλήθηκαν διότι «με εταιρικές ανακοινώσεις κατά το χρονικό διάστημα 2003 έως 2005 διέδιδαν ανακριβείς πληροφορίες σχετικά με την απόκτηση του ελέγχου της εταιρίας από τον κ. Γ. Λεβεντάκη και την αποχώρηση του κ. Βερνίκου από αυτή, καθώς και τη μεταβίβαση από την εταιρία προς τον τελευταίο του συνόλου των περιουσιακών της στοιχείων».

Μάλιστα για το ίδιο θέμα, είχε τότε εκδοθεί ανακοίνωση από τον Σύνδεσμο Επενδυτών και Διαδικτύου η οποία ανέφερε τα εξής: 

Επίθεση απεργοσπαστών στη Χαλυβουργία!

Τελευταία ενημέρωση για τους τραυματίες: 
Είναι όλοι καλά, οι δύο έχουν ήδη βγει από το νοσοκομείο. (2:31 μ.μ.)

Πριν από καμιά ώρα εμφανίστηκαν στο εργοστάσιο απεργοσπάστες με διευθυντικά στελέχη. Σκοπός τους ήταν να μπουν και να καταλάβουν ουσιαστικά το εργοστάσιο μιας και προσπάθησαν να κλείσουν την πύλη με λουκέτα.


Οι απεργοί αντέδρασαν άμεσα και τότε οι απεργοσπάστες πέρασαν σε πιο βίαιες μεθόδους.

Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν τρεις από τους απεργούς οι οποίοι, με ζαλάδες και πιθανά σπασίματα (ο ένας στα δάχτυλα του χεριού) αυτή την ώρα βρίσκονται στο Θριάσιο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Ακόμη αυτή την ώρα εξετάζονται από τους γιατρούς.

Στο εργοστάσιο έχουν μαζευτεί απεργοί και αλληλέγγυοι.


Κάνουν έκκληση σε όσους μπορούν από τώρα και ως το βράδυ να πάνε στη πύλη του εργοστασίου.


Αστυνομία μέχρι τώρα δεν έχει εμφανιστεί αλλά φοβούνται κλιμάκωση της επίθεσης. Πηγή: Αντίσταση στις γειτονιές
 

Ο νέος υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θ.Καράογλου σε επίδειξη ήθους και ικανοτήτων !

Είδαμε στην τηλεόραση  τον βουλευτή της Ν.Δ.Θόδωρο Καράογλου να μπουκάρει στον αγωνιστικό χώρο του Καυτανζογλείου και να διαμαρτύρεται έντονα στο διαιτητή Πολατιάν για την απόφασή του να διακόψει τον αγώνα Ηρακλή-Ολυμπιακού, επειδή κάτι «λουλούδια» του γηπεδούχου από τις κερκίδες του έβριζαν τη μάνα εν χορώ.
Να τους χαιρόμαστε τέτοιους εθνοπατέρες -κι αυτοί που τον ψήφισαν- και να μη τα βάζουμε μετά με τους οργανωμένους οπαδούς, όταν οι βουλευτές μας δίνουν το παράδειγμα της βίας.
Λίγο αργότερα είδαμε τον Καράογλου να ζητά συγγνώμη και να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, αλλά η ζημιά είχε γίνει. Άλλωστε το «MEGA» φρόντισε να τον «κράξει» προκαταβολικά, αφού η παρουσιάστρια των ειδήσεων είπε στο ΟΝ ότι προκάλεσε αλγεινή εντύπωση η συμπεριφορά του.

Θάρρος και αγώνες

Το τι θα κάνει η συμμορία της Νέας Δημαγωγίας και των δεκανικιών είναι δεδομένο. Τα ίδια και χειρότερα με πριν. Αύξηση φόρων και επιβολή νέων χαρατσιών, αρπαγή μισθών και συντάξεων, απολύσεις, φτώχεια, εξαθλίωση και σκάνδαλα. Πολλά σκάνδαλα.
Άραγε Φώτη Κουρέλι, τι κοινό έχει τo πρόγραμμα ενός κόμματος, που αυτοαποκαλείται «Αριστερά» με το πρόγραμμα της Νέας Δυσωδίας;
Το πρώτο που παρατηρώ είναι ότι τα κανάλια θεωρούν επιτυχία το ότι θα έρθει η Τρόικα για να επιμηκύνει το Μνημόνιο. Ξέρουμε από την προηγούμενη φορά, πόσο θα τσούξει η «επιμήκυνση» και τι αποτέλεσμα θα έχει. Αντί να τελειώσουν τα μαρτύρια το 2065 θα τελειώσουν το 3000 και βλέπουμε…
Άλλο που βλέπω είναι ότι οι επιθέσεις και η εγκληματικότητα των πρώην μελών της ΟΝΝΕΔ και τωρινών χρυσών δολοφόνων, αυξάνονται. Η αστυνομία έχει πιάσει πολλούς, πόσους όμως συνέλαβε για τις άπειρες επιθέσεις κατά των φτωχών, των αστέγων, των μεταναστών; Ακόμα να βρεθούν οι δολοφόνοι, οι άνανδροι που κατέστρεψαν το νεφρό του Αιγυπτίου στα Χανιά. Και αυτά τα σκουλήκια που μαχαίρωσαν το μετανάστη στο Μετρό; Έχετε τις σκατόφατσές τους σε βίντεο υψηλής ευκρίνειας και κυρίως μάρτυρες. Τι άλλο θέλετε;
Φυσικά κάποιοι τους προστατεύουν. Κάποιοι υιοθετούν κάποιοι επιδοκιμάζουν σιωπηλά ή φανερά. Κατάλαβες φωτάκι τι στηρίζεις; Αλλά πέραν της απομάκρυνσης εκ της κάλπης κάθε αυνανισμός πληρώνεται.
Ναι ξέρω κύριε Χατζηνικολάου. Το ΚΚΕ έδειξε εγωισμό, γιατί είπε ότι ο λαός έκανε λάθος. Κι όμως κύριε Χατζηνικολάου. Ο λαός έκανε τρομερό λάθος. Όχι όλοι. Ούτε καν η πλειοψηφία. Αλλά αρκετοί. Δυστυχώς για τους ίδιους και τους υπόλοιπους.
Από τη γέννηση της δημοκρατίας, όταν ο λαός αφήνονταν να αντιμετωπίσει με ψυχραιμία τα προβλήματα, όταν ακούγονταν όλες οι απόψεις, μεγαλουργούσε και έπαιρνε σωστές αποφάσεις, αποφάσεις που μόνος του κανείς ηγέτης δεν μπορούσε να πάρει και να υλοποιήσει.