#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 17 Ιουνίου 2012

Παρουσίαση κυβερνητικού προγράμματος ΝΔ.


 


Καλή αντάμωση στα γουναράδικα, καπετάνιο…

«…Αν στη ζωή μου υπάρχει ένα σημείο που με συγκίνηση και με υπερηφάνεια αφάνταστη από καιρού σε καιρό γυρίζω και βλέπω, είναι ακριβώς η εποχή που μπήκα στο Κομμουνιστικό Κόμμα. Διαπαιδαγωγήθηκα ταξικά, έμαθα το συμφέρο μου, πέταξα τον κεφαλαιοκρατικό πολιτισμό στα μούτρα της λωποδύτριας μπουρζουαζίας και ρίχτηκα με πίστη, με θέληση, με ηρωισμό στον αγώνα για τις εργαζόμενες μάζες. Εκτοτε δεν έχω στο ενεργητικό μου παρά φυλακίσεις για πάλη επαναστατική. Μιλάν τα γεγονότα, μιλάει αυτή η αλήθεια. Ούτε ΜΙΑ ΚΗΛΙΔΑ. Είναι αυτό σε βάρος μου; Είναι αυτό στοιχείο ενάντια στο Κομμουνιστικό Κόμμα; ΤΙΜΗ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ότι γλίτωσα απ’ τη διαφθορά της συνείδησης, στην οποία με οδηγούσε το ληστρικό αστικό καθεστώς και κόσμησα τον Κλάρα που φερόντανε τροχάδην στον γκρεμό με ΑΓΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ στοιχεία και μόνο με τέτοια. Το Κομμουνιστικό Κόμμα εξαγνίζει και δημιουργεί αγωνιστές αφοσιωμένους στη μεγάλη υπόθεση του προλεταριάτου. Είναι το μόνο κόμμα που οδηγεί τους εκμεταλλευόμενους στον ιστορικό δρόμο: Στην οριστική απελευθέρωση του προλεταριάτου. Στο κόμμα αυτό έδωσα όλη μου τη ζωή και θα συνεχίσω να δίνω όσες δυνάμεις μου απομείναν στον αγώνα του, για το ψωμί των εργαζομένων, κατά των φόρων και των πολέμων, για την επανάσταση».

18η ΙΟΥΝΗ: ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΧΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ!

του Παρατηρητή
Το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιούνη σηματοδότησε μια μεγάλη πολιτική ανατροπή.
Έφερε, ταυτόχρονα, στην επικαιρότητα ως κατεπείγουσα ιστορική ανάγκη την πρόκληση για μια μεγάλη συνεργασία όλων των αριστερών δυνάμεων, μέσα και έξω από τη Βουλή, πάνω σε ένα ελάχιστο κοινό ριζοσπαστικό προοδευτικό πρόγραμμα.
Τα ψέματα τελείωσαν!
Ο λαός στις 17 του Ιούνη έδειξε για την Αριστερά τον ενωτικό δρόμο!

Την πρόκληση να μπει η χώρα σε μια νέα προοδευτική τροχιά διεξόδου δεν μπορεί να τη φέρει σε πέρας καμιά μεμονωμένη αριστερή δύναμη.
Δεν μπορεί να τη σηκώσει μόνος τους ο ΣΥΡΙΖΑ!

ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ

ΜΑΣ ΦΤΥΝΟΥΝ,
ΜΑΣ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ,
ΜΑΣ ΞΕΥΤΕΛΙΖΟΥΝ.
 ΟΡΓΙΣΤΕΙΤΕ ΡΕΕΕ...

Για ένα πιάτο Ελπίδα


  Εδώ και δυό ώρες ταλαντεύομαι.
Παραμονή κρίσιμων εκλογών κι εγώ αδυνατώ 
να επιλέξω "θέμα".

Σκέφτηκα να "μιλήσω" για την πασοκονεοδημοκρατία.
Για τα 38 χρόνια που μας κυβερνά.
Τις Πωλητικές της. Τις μονόπλευρες Λιτότητες.
Τον Πλούτο που μοίρασε στην Ολιγαρχία.
Τα όνειρα και τις προσδοκίες που μας τάϊσε.
Τα κουλούρια και τα γιαούρτια.

Μεγάλες φωτιές στην Αττική

 Προεκλογική τρομοκρατία: Για να εμπεδωθεί ο φόβος της “ακυβερνησίας”, κράτος και παρακράτος εκ νέου σε δράση;Φλέγεται η Λαυρεωτική
Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες, προκειμένου να περιορίσουν τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στη Δροσιά Κερατέας και η οποία εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί και πλέον επί τόπου επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 48 οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο και 30 εθελοντές ως πεζοπόρο τμήμα. Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι θυελλώδεις άνεμοι, εντάσεως έως και 7 μποφόρ, που πνέουν στην περιοχή.

Kλειστή είναι η οδός Αναβύσσου – Λαυρίου. Τo κύριο μέτωπο της φωτιάς εντοπίζεται στο Θυμάρι και το Μετόχι και κατευθύνεται προς τον Άγιο Κωσταντίνο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική έχουν τραυματιστεί δύο πυροσβέστες.

Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται από το μεσημέρι στην Κερατέα όπου οι φλόγες έχουν “κυκλώσει” τον οικισμό Σιντερίνα.

ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΑΠΑΒΙΤΣΑ ΣΤΗΝ “ΑΥΓΗ” ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
1.Πιστεύεις ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί επαρκή λύση για την κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα;
Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι προεκλογικό και άρα πρόκειται για ένα μίγμα ουσιαστικών προτάσεων εξόδου από την κρίση, γενικών προθέσεων περί αλλαγής της ελληνικής κοινωνίας και συγκεκριμένων αντιλήψεων για τα αίτια της κρίσης. Δεν θέλω να μπω σε συζήτηση των επιμέρους σημείων και θεωρώ αβάσιμη την κριτική της Νέας Δημοκρατίας ότι το πρόγραμμα δεν έχει κοστολογηθεί. Λες και το σύμφυρμα μεταβαλλόμενων θέσεων που απαρτίζουν το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι πλήρως κοστολογημένο. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αν διαβαστεί στο πλαίσιο των δηλώσεων που επανειλημμένα έχουν γίνει από την ηγεσία του, έχει ένα ριζοσπαστικό πυρήνα που μπορεί να βάλει τη χώρα σε άλλη πορεία. Αρκεί βέβαια να γίνει πράξη.

Γερμανία : Πρωταθλήτρια Ευρώπης …στη διαφθορά…με διαφορά

Του Χρήστου Χαραλαμπόπουλου
 Αυτή η ιστορία με τις διακαναλικές συνεντεύξεις των αρχηγών των κομμάτων, έχει μεγάλο γούστο. Με την εξαίρεση της κρατικής τηλεόρασης, ο καθένας μεταδίδει ότι θέλει, δηλαδή ότι συμφέρει τον κάθε καναλάρχη, όσο θέλει και για όποτε θέλει. Και είναι ενδιαφέρον να βλέπεις πως οι απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν αρέσουν σε κανέναν καναλάρχη. Από αυτούς που για χρόνια εκπέμπουν χωρίς άδεια και πληρώνουν κάτι ψίχουλα για τις συχνότητες, που είναι δημόσια περιουσία.
Βέβαια, όλα αυτά έχουν και τα καλά τους. Ας πούμε, βλέπεις συνεχώς τον Αντωνάκη Σαμαρά να μιλά στις τηλεοράσεις και χαίρεσαι, που η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο και βλέπεις όλα τα επίκαιρα της δεκαετίας του 60, επιχρωματισμένα. Δείχνουν σαν να γυρίστηκαν σήμερα. Ο πολιτικός λόγος, βέβαια, του Αντωνάκη δεν μπορείς να πεις ότι είναι πειστικός, ότι είναι ζωντανός, σύγχρονος. Ενα τεστ με άνθρακα 14 θα έδειχνε την πραγματική του ηλικία αλλά ποιός ασχολείται τώρα; Το ζητούμενο, τώρα είναι το μέλλον της χώρας, δηλαδή οχι ακριβώς της χώρας αλλά όσων την κυβέρνησαν μεχρι τώρα. Αυτοί ειναι η χώρα. Οσο αυτοί έχουν παρόν και μέλλον, δεν θα πρέπει να νοιαζόμαστε για τίποτε. Η ανησυχία, είναι δική τους δουλειά. Ιδιαίτερα εκείνων που γνωρίζουν ότι οι λίστες του Χριστοφοράκου της Siemens έχουν το ονοματάκι τους, συνοδευόμενο από ένα νούμερο. Που μπορεί να είναι, απλά, ένας αριθμός τηλεφώνου, όπως είχε πει ο Βενιζέλος όταν στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής είχαν γνωστοποιηθεί οι αριθμοί λογαριασμοί του Ακη. Αριθμοί τηλεφώνου για ηλιθίους. Παίρνεις, βουίζει συνέχεια και τέλος του μήνα σου έρχεται ένας λογαριασμός, όσο το επίδομα ανεργίας ενός εκατομμυρίου ανθρώπων.

Γιώργος Κοτζιούλας: Όταν ήμουν με τον Άρη (και ένα ποίημα)

 Ο Τζουμερκιώτης ποιητής Γιώργος Κοτζιούλας αναμείχθηκε από νωρίς στον αντιστασιακό αγώνα. Βγήκε στη συνέχεια στο βουνό  κι έμεινε για πολύ καιρό δίπλα στον πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ  Άρη Βελουχιώτη που τον θαύμαζε. Ένα μέρος των προσωπικών του αναμνήσεων από εκείνη την περίοδο, το κατέγραψε σε σημειώσεις που μετά το θάνατό του κυκλοφόρησαν σε βιβλίο, στο οποίο περιλαμβάνεται το παρακάτω απόσπασμα.
Βρισκόμαστε -χειμώνας του 1943- στα Τζουμέρκα της Ηπείρου. Οι εμφύλιες εχθροπραξίες μεταξύ του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ έχουν ήδη αρχίσει. Σε μια προσπάθεια για ανακωχή συναντιούνται στο κεφαλοχώρι Άγναντα ο Άρης με το Ζέρβα, συμφωνούν την παύση των εχθροπραξιών μεταξύ τους και ορίζουν τις περιοχές δικαιοδοσίας τους που χωρίζονται από τον ποταμό Άραχθο. Ο Κοτζιούλας βρίσκεται εγκλωβισμένος στην περιοχή των Εδεσιτών και διασχίζει το ποτάμι για να περάσει απέναντι και να συναντήσει τον Άρη.
Στο απόσπασμα που ακολουθεί περιγράφονται τα περιστατικά που έζησε ο Κοτζιούλας, από τα οποία εμπνεύστηκε και έγραψε το ποίημα «Για τον Άρη» που παραθέτουμε πιο κάτω.