#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012

Γιατί με βαράτε, ρε παιδιά...

Αυτοί είναι οι αδίστακτοι!


Τι μπορεί να κάνει μια κυβέρνηση της αριστεράς;

Εκδήλωση του «Ξ» Θεσσαλονίκης, 
Σάββατο 9/6 στο ΕΚΘ (VIDEO)
 
FREE photo hosting by Fih.gr
Η Οργάνωση του Ξεκινήματος στην Θεσσαλονίκη σας καλεί σε εκδήλωση- συζήτηση με θέμα: Μπορεί μια κυβέρνηση της αριστεράς;
▪          να δώσει απάντηση στην κρίση;
▪          να φέρει ανάκαμψη σε μια κατεστραμμένη οικονομία;
▪          να διαγράψει το χρέος;
▪          να αντιμετωπίσει τις απειλές των αγορών και της Τρόικα;
▪          Και τι θα κάνει με το θέμα του € και της ΕΕ;
Ομιλητές: Σεραφείμ Σεφερειάδης
Ο Σεραφείμ Σεφερειάδης είναι επίκουρος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Life Member στο πανεπιστήμιο του Cambridge.
Χάρης Σαββίδης
Ο Χάρης Σαββίδης είναι διδάκτωρ Οικονομικών, επικεφαλής του διεθνούς οικονομικού ρεπορτάζ της εφημερίδας Ημερησία και συνδικαλιστής.
Ανδρέας Παγιάτσος
Ο Ανδρέας Παγιάτσος είναι γεν. Γραμματέας της Σοσιαλιστικής Διεθνιστικής Οργάνωσης Ξεκίνημα.
Παρεμβάσεις από:
Δέσποινα Χαραλαμπίδου (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ)
Σταμάκος Δημήτρης (μέλος Αριστερής Ανασύνθεσης)
Χαραλαμπίδης Αποστόλης (μέλος Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής)
Stephan Kimmerle (ακτιβιστής της Αριστέρας από Γερμανία)
Οι ομιλίες θα είναι με συγκεκριμένη χρονική διάρκεια ώστε να υπάρξει χρόνος για συζήτηση μετά το τέλος των εισηγήσεων
Σαββατο 9 Ιούνη 7:00μμ Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 32 με Ολύμπου) Τηλ επικοινωνίας: 6932714175
ΞΕΚΙΝΗΜΑ 
 Δειτε ολα τα VIDEO

...όπου η αδικία κυριαρχεί ο commandante είναι κεί ΜΑΖΙ ΜΑΣ!
Ναι, ρε παλιομαλάκα, μπορείς να τους ξαναψηφίσεις


Διεφθαρμένο κοπρόσκυλο ήσουνα, αλλά δεν το ήξερες.
Δεν σου το έλεγαν για να τους ψηφίζεις.

Ζούσες πάνω από τις δυνάμεις σου, μα επίτηδες
δεν σου άνοιγαν τα μάτια.
Κι ΕΣΥ τους ψήφιζες.

Οι Έλληνες δεν φοβούνται

H τρομοκρατία και η προσπάθεια εκφοβισμού των Ελλήνων πολιτών σε αυτές τις εκλογές δεν έχει προηγούμενο. Από την Μέρκελ και τον Ολάντ μέχρι τα γνωστά παπαγαλάκια, όλοι έβαλαν τα δυνατά τους για να σπείρουν τον φόβο και να αποτρέψουν μια νίκη της Αριστεράς.
Σε πολλούς ανθρώπους αρέσει ο φόβος. Ειδικά στους μεγαλύτερους. Έχουν ανάγκη να φοβούνται κάτι για να ξεχνούν τον μόνο πραγματικό και μεγάλο τους φόβο: τον φόβο του θανάτου.
Έγινε μεγάλη προσπάθεια και τεράστια πλύση εγκεφάλου, για να πειστούν οι Έλληνες για τον φόβο του ΣΥΡΙΖΑ.
Τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας δεν είναι καθόλου θετικά. Η πραγματικότητα είναι πολύ τρομακτική και εξευτελιστική, για να φοβάσαι να την αλλάξεις.

Εβγαλε βρώμα η Ιστορία οτι ξοφλήσατε

Ανακοίνωση της ΚΕΧΑ για τις επερχόμενες εκλογές της 17ης Ιούνη

 στη φωτογραφία, πορεία οχτώ χιλιάδων ανθρακωρύχων στην Ισπανία.
Μετά τις εκλογές στις 17 Ιούνη, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμά τους, ετοιμάζεται μια νέα σαρωτική και στρατηγικού χαρακτήρα επίθεση στα εναπομείναντα αναιμικά εργατικά δικαιώματα. Είναι η «συνταγή» της δικής τους απάντησης στην καπιταλιστική κρίση. Η βασική αιτία της προσφυγής στις κάλπες είναι η αγωνία για σταθεροποίηση συνολικά του πολιτικού συστήματος, εν μέσω κρίσης, μαζί με την ανάγκη πολιτικής ενσωμάτωσης των εργαζομένων. Η κυβέρνηση που θα βγει από τις εκλογές θα επωμιστεί τη «βρώμικη» δουλειά, της καπιταλιστικής απάντησης σε μια κρίση που διαρκώς βαθαίνει και εξαπλώνεται επιδημικά στην Ευρώπη απειλώντας τη βιωσιμότητα του Δυτικού καπιταλισμού.

Liberation: Και αν η έξοδος από την κρίση περνούσε από την Ελλάδα;

Η παρούσα κρίση των πλουσίων χωρών πέραν από το χρηματοπιστωτική και οικονομική της διάσταση είναι κυρίως μια κρίση αλληλεγγύης, τονίζουν σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύτηκε στην Liberation ο κοινωνιολόγος Bruno Deltour και ο οικονομολόγος Rodolphe Echard.
Στο άρθρο οι συγγραφείς προβάλλουν το ανάλογο της πολυπολιτισμικότητας στην εποχή του Κλεισθένη με την παρούσα φάση εγωισμού των κρατών που διέρχεται η Ευρώπη.

Βασίλι Ζάιτσεφ: Ο άνθρωπος που δίδαξε την ανθρωπότητα, πως αντιμετωπίζονται οι Ναζί!

«Σύντροφοι! Δεν υπαρχει γη για μας πισω από το Βολγα!»
Σύνθημα του Κόκκινου Στρατού στη μάχη του Στάλινγκραντ.

Το επίθετό του προέρχεται από τη λέξηzayats, που στα ρωσικά σημαίνει λαγός. Κατά το Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο του σοβιετικού λαού κατά των Ναζιστικών καθαρμάτων, βρισκόταν αποσπασμένος σε κάποια οργανική θέση του Ναυτικού. Τότε είναι, που ζητά μόνος του να μετατεθεί στην πρώτη γραμμή, όπερ κι εγένετο: Μετατίθεται στη 62η Στρατιά του Κόκκινου Στρατού και συγκεκριμένα στο 1047ο Σύνταγμα Τυφεκιοφόρων της 284ης Μεραρχίας Πεζικού κι η μοίρα τα φέρνει έτσι, ώστε τον Σεπτέμβριο του 1942 η μονάδα του να υπερασπίζει τοΣτάλινγκραντ, το οποίο πολιορκούσε η 6η Γερμανική Στρατιά του Φον Πάουλους. 
Ο λόγος, για τον ήρωα του Κόκκινου  Στρατού και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ελεύθερο σκοπευτή, Βάσια Ζάιτσεφ, ο οποίοςέγινε ο ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ των Χιτλερικών στη μάχη του Στάλινγκραντ. Το κυνήγι του ελαφιού στις στέππες της Σιβηρίας, βοήθησαν το χωριατόπαιδο από το Γιελενίσκογιε των Ουραλίων ν’ αποκτήσει τα δύο πιο σημαντικά προσόντα για ένα ελεύθερο σκοπευτή: Την τέχνη της απόκρυψης κι αυτήν της σκόπευσης. Αυτός ήταν, άλλωστε, ο λόγος, που ο Ζάιτσεφ εξολόθρευσε επισήμως 243 Ναζί κι ανεπίσημα πάνω από 400, σε διάστημα μόλις 37 ημερών, ενώ η ηρωική του δράση «ενέπνευσε» την ηγεσία του Κόκκινου Στρατού να δημιουργήσει ένα αυτοσχέδιο στρατόπεδο έξω από το Στάλινγκραντ, στο οποίο ο Βάσια μάθαινε τα μυστικά του σε άνδρες και γυναίκες, τα «Λαγουδάκια» του (zaichata), όπως ονομάσθηκαν οι μαθητές του κι οι οποίοι εξολόθρευσαν πάνω από 3.000 Ναζί!

Μια άλλη οπτική στο κατάπτυστο σποτ της Νέας Δημοκρατίας

Süddeutsche Zeitung: «Ενωμένοι στην αντίσταση κατά του μνημονίου οι Έλληνες»

Λίγο πριν τις εκλογές στην Ελλάδα, κανένα κόμμα δεν τολμά πλέον να υπεραμυνθεί των δεσμεύσεων έναντι των διεθνών πιστωτών σημειώνει ρεπορτάζ της Süddeutsche Zeitung με τίτλο «Ενωμένοι στην αντίσταση». Το ίδιο μήνυμα εκπέμπεται και στο ρεπορτάζ της Frankfurter Allgemeine Zeitung που τονίζει όλα πλέον τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα επιθυμούν λιγότερο ή περισσότερο να μην τηρήσουν τους όρους του μνημονίου.

Επίθεση κατατρομοκράτησης

Συντονισμένη επίθεση κατατρομοκράτησης των Ελλήνων, έχουν εξαπολύσει τραπεζίτες, συνεργαζόμενοι Ευρωπαίοι και Έλληνες πολιτικοί και φυσικά τα ελεγχόμενα από αυτούς ΜΜΕ.
 
Πρόκειται για την μεγαλύτερη σε έκταση προσπάθεια εξαπάτησης του Ελληνικού Λαού, των τελευταίων ετών και ίσως οι πιο ΜΑΥΡΕΣ εκλογές που έχει ζήσει αυτός ο τόπος...

Το θηρίο των τραπεζιτών βαριά λαβωμένο από την αποφασιστική ψήφο των Ελλήνων στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, προσπαθεί να τρομάξει τους πολίτες με μουγκανητά και κινήσεις των ποδιών και της…ουράς του. Όμως αυτήν την στιγμή κείται ανίσχυρο, αδύναμο για να κουνηθεί. Ωστόσο, οι ευρωπαίοι «εταίροι» μας και οι «Έλληνες» πολιτικοί, συνεπικουρούμενοι ορισμένα ΜΜΕ προσπαθούν να «αναστήσουν» το θηρίο εις βάρος της χώρας και των Ελλήνων.

Μας έχουν κατακλύσει με αισχρά ψέματα:


DOOMSDAY ¨ΣΥΡΙΖΑ!

Το βράδυ κόπηκε το ρεύμα σε όλη τη περιοχή για αρκετή ώρα. Κι όχι μόνο μια φορά αλλά δύο. Το αποτέλσμα ήταν ότι μια τέτοια νύχτα χωρίς να δουλεύει ο έρημος ο ανεμιστήρας ξυπνήσαμε και περιφερόμαστε μ΄ενα κερί στο χέρι.. Την ώρα που μουρμούριζα κι έσκαγα, ο πατέρας μου γέλαγε. Τον κοίαξα παραξενεμένη που έβρισκε το αστείο.

"Ξέρεις τι σκέφτομαι"? μου είπε. " Ετσι όπως είμαστε στο απόλυτο σκοτάδι με τα κεριά κα ιτριγυρνάμε σαν τις άδικες κατάρες" αν μας έβλεπε κάποιος δημοσιογράφος τώρα θα μας τράβαγε φωτογραφία και σαν λεζάντα θα έβαζε
ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!!!"

Στον ρου της προεκλογικής τρομοκρατίας

Η Ελληνική Νέα Τάξη Πραγμάτων προ των πυλών
Εεεεεε! Εσείς εκεί πέρα…
«Tι θα κάνετε την επόμενη μέρα, ρεεεε!»
Ό, τι δεν κάνατε εσείς, ρεεε! Απατεώνες επί 38 χρόνια 
 
FREE photo hosting by Fih.gr Βάιος Φασούλας  – Τρίκαλα
Στο βραχυκυκλωμένο από κάθε άποψη προεκλογικό τοπίο το οποίο έχει αποκτήσει θέα πολεμικού μετώπου, η αστική τρομοκρατική αντιπαράθεση προπάντων της ΝΔ, του Πασόκ και άλλων ευρωπαϊκών δεξιών κομμάτων έναντι της ανόδου της Αριστεράς προς την εξουσία, δεν έχει προηγούμενο. Σ’ αυτό λοιπόν που λέγεται «Αριστερά», χωρίς ενδοιασμούς θα περάσουμε στο «πολεμικό» μέτωπο, θα σταθούμε δίπλα της και από κει θα καλέσουμε τον αφέντη λόγο να μας οδηγήσει στη νίκη… Μεταξύ του ψεύδους, του θράσους και της ασύστολης τρομοκρατίας που εξαπολύουν οι εν Ελλάδι μνημονιακές δυνάμεις-φανατικοί υπηρέτες των Βρυξελλών και λοιπόν ευρωεκτρωμάτων ενάντια στο λαό, σε μειονεκτική θέση θα βρούμε τους εραστές των τοκογλύφων. Θα βρούμε αυτούς που έμαθαν να παίζουν με τη φωτιά, να χαϊδεύουν αυτιά και να προσκυνούν βρώμικες ποδιές ανδρεικέλων. Αυτούς που μας έφεραν στο σημερινό χάλι. Αυτοί οι «ήρωες» καταπατητές των εθνικών δικαιωμάτων της Χώρας μας και του λαού μας.