#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 10 Ιουνίου 2012

Οικονομική κρίση ή οικονομικός θρίαμβος;


του Γ. Γκελάκη, μέλους της ΕΛ.Λ.Α.Σ.
Ο καπιταλισμός της ανάπτυξης έχει πεθάνει. Ο σοσιαλισμός  της  ανάπτυξης , που του μοιάζει σαν αδελφός , μας δίνει την παραμορφωμένη  εικόνα του παρελθόντος. Η ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων , χάρη στην οποία η εργατική τάξη θα έσπαγε τις αλυσίδες της και θα θεμελίωνε την παγκόσμια ελευθερία , αφαίρεσε από τους εργάτες και τα τελευταία υπολείμματα ανεξαρτησίας  και κατέστρεψε τις υλικές και υπαρξιακές βάσεις για κάποια εξουσία των παραγωγών. Η οικονομική ανάπτυξη που θα έπρεπε να εξασφαλίσει σε όλους την αφθονία και την ευημερία, επαύξησε   τις ανάγκες  με μεγαλύτερο ρυθμό ,  δεν επέτυχε πια να τις ικανοποιήσει και κατέληξε σε πλήθος αδιεξόδων που δεν είναι μόνον οικονομικά. Μπορούν να επινοηθούν διάφορες θεραπείες για τα αδιέξοδα στα οποία καταλήγει αυτή η κρίση , ο νεωτερισμός της όμως βρίσκεται στο ότι κάθε επιμέρους  και διαδοχική λύση , με την οποία ισχυρίζονται ότι θα την ξεπεράσουν , καταλήγει να την επιδεινώνει. Εκτός από την ολοκληρωτική ανατροπή των θεσμών  , της τεχνικής και της συμπεριφοράς που ισχύουν σήμερα , έφερε , όχι το καλύτερο που υπόσχεται αλλά ελλείψεις και καταναγκασμούς όλο και πιο δυσβάσταχτους. Τελικά χρειάζεται αλλαγή της ανάπτυξης , ή αλλαγή των προϊόντων , του τρόπου παραγωγής , του προσδιορισμού των αναγκών , του τρόπου ικανοποίησης τους και με λίγα λόγια , του τρόπου ζωής? Μέχρι ποιο σημείο  η υποτιθέμενη «οικονομική επιστήμη» έχει διαμορφωθεί από  a priori ιδεολογίες , πολιτικές επιλογές , από αναπόδεικτα ανθρωπολογικά αξιώματα ;

Όλοι οι Αμερικανοί πολίτες καλούνται να δεχθούν εμφύτευση μικροτσίπ

Το Νομοσχέδιο σχετικά με την Υγειονομική Φροντίδα στην Αμερική, ή εν συντομία το νομοσχέδιο H.R. 3200, μόλις εγκρίθηκε στο Κογκρέσο και ως εσωτερική του προϋπόθεση…
περιλαμβάνει το τσιπάρισμα όλων των Αμερικανών πολιτών!
Τα σχέδια και οι ζυμώσεις για την «νομοθετική» και νομικά επικυρωμένη εμφύτευση μικροτσίπ στους Αμερικανούς πολίτες είχαν ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο του 2004.Το κείμενο της Αρχής Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA (Food and Drug Administration) που χρονολογείται από τις 10 Δεκεμβρίου του 2004 ονομάζεται Αρχείο Ειδικής Κατεύθυνσης Τάξης Β’: Εμφυτεύσιμο Σύστημα Μεταφοράς Ραδιοσυχνοτήτων για την Αναγνώριση των Ασθενών και την Υγειονομική Πληροφόρηση (“Class II Special Guidance Document: Implantable Radiofrequency Transponder System for Patient Identification and Health Information). Το δεκασέλιδο αυτό έγγραφο υπάρχει στην επίσημη ιστοσελίδα της Αρχής Τροφίμων και Φαρμάκων της Αμερικής.

10 ΙΟΥΝΙΟΥ 1944 : ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ

ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ΑΚΟΜΑ


Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα των Ναζί στην Ελλάδα. Προκάλεσε διεθνή κατακραυγή και πανελλήνιο πένθος. Η Σφαγή στο Δίστομο κάνει ακόμη και σήμερα τους Έλληνες να σκεφτούν τα δεινά που μπορούν να υποστούν αθώοι άνθρωποι σε έναν πόλεμο.
Βρισκόμαστε στις αρχές του καλοκαιριού του 1944 στην κατεχόμενη από τους Γερμανούς, Ελλάδα. Η Ναζιστική Γερμανία βιώνει στα μέτωπα του πολέμου την μία ταπείνωση μετά την άλλη. Στις 6 Ιουνίου οι Σύμμαχοι έχουν αποβιβαστεί στην Νορμανδία και οι ιθύνοντες του γερμανικού στρατού βλέπουν πως το τέλος πλησιάζει. Και στο ελληνικό έδαφος όμως οι Ναζί δεν ήταν ανίκητοι, καθώς οι ελληνικές αντάρτικες ομάδες με κορωνίδα τον ΕΛΑΣ προκαλούν πολλές φθορές με αποτέλεσμα να έχουν εξελιχθεί σε έναν πραγματικό πονοκέφαλο για τους κατακτητές.

"Με το μελλον των παιδιων τους δεν παιζουνε" ...ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ !!!Δίστομο πρός Αθήνα: ''Απαιτήστε Δικαίωση Τώρα! Απαιτήστε αποζημίωση από την Γερμανία Τώρα!''

Απαιτήστε Δικαίωση  Τώρα! Απαιτήστε αποζημίωση από την Γερμανία Τώρα!'' Με αυτή απαίτηση - προτροπή κλείνουν την ανοιχτή επιστολή που ενέκριναν σήμερα Σάββατο και θα στείλουν τη νέα ελληνική κυβέρνηση ομάδα επιζώντων και  συγγενών των θυμάτων της ναζιστικής σφαγής του Διστόμου στις 10 Ιουνίου 1944 από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Η επιστολή κατατέθηκε και απέσπασε την υποστήριξη της Γενικής Συνέλευσης των  Δημάρχων του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο, σήμερα , στο Δίστομο.
Παρόντες στην συνάντηση ήταν και μέλη της ομάδας Γερμανών δικηγόρων της ομάδας ''ΑΚ Δίστομο - Αμβούργο''.

 Το πλήρες κείμενο της Ανοιχτής Επιστολής είναι το εξής:

Αίσχος: Ο Εγκέλαδος ήταν μέλος του Σύριζα

Κον Μιχελάκη Ιωάννην
Εκπρόσωπο Τύπου ΝΔ
Ενταύθα
Προς ενημέρωσή σας, αποστέλλω πρόσφατες ακριβείς πληροφορίες, αίτινες διεκριβώθησαν δι’ ενδελεχούς ερεύνης, ελπίζοντας εις την ανακοίνωσιν αυτών προς ευρείαν πληροφόρησιν του κοινωνικού συνόλου δια σχηματισμόν ορθής απόψεως και κατάθεσιν ορθοτέρας ψήφου εις την ημετέραν δεξιάν παράταξιν στας προσεχείς εκλογάς:
Ο επάρατος Εγκέλαδος ήτο μέλος του Σύριζα.
Αντιγράφω εκ της ελληνικής μυθολογίας:
Όταν ο Δίας νίκησε τον Κρόνο και τους Τιτάνες, και τους καταπόντισε στα Τάρταρα, η Γαία μίσησε τον Δία και τους άλλους θεούς του ουρανού, και όλα τα παιδιά τους. Ξεσήκωσε τους Γίγαντες, και αυτοί με αρχηγό τον Ευρυμέδοντα εκτόξευαν προς τον ουρανό τεράστιες κοτρώνες και φλεγόμενα βελανίδια…

Αυτή την φορά θα ψηφίσω σωστά, αλλά...

Παπαδήμος... Έκθεση της Alpha Bank... Εκπρόσωποι όλων των αστικών κομμάτων αλλά και όλων των αυτοχαρακτηριζόμενων ως αριστερών (αρκεί μη ρωτήσει κανείς τι εννοούν με τον όρο "αριστερά")... Ρομπάι... Μπαρόζο... Μέρκελ... Σόιμπλε... Ολάντ... Λαγκάρντ... Ομπάμα... Ρεχάγκελ... Φαν Νίστελροϊ... Σουμάχερ... Καψής... Μπάμπης... Γιάννης... Κώστας, Κώστας, Μανώλης, Τάκης... πλατεία Ναυαρίνου... Διοικητηρίου και Εξαρχείων... Αλέκος, Βασίλης, Άγγελος... Μπιζανίου κι Αναλήψεως... Μεμέτης, Μενούσης... Ρεσούλ Αγάς...

Όλοι ετούτοι κι ένας σωρός ακόμη, των οποίων τα ονόματα είναι αδύνατον να θυμηθώ, νοιάζονται ανυστερόβουλα κι απροσχημάτιστα για το καλό μου. Όλοι προσπαθούν να μου βάλουν μυαλό, ώστε να προσέξω στις εκλογές τής επόμενης Κυριακής και να ψηφίσω σωστά. Κι όταν λέμε "σωστά", εννοούμε να αποφύγω την χοντρομαλακία να ρίξω το κουκί μου σε κάποιο κόμμα που δεν βγάζει σπυράκια στην σκέψη και μόνο ότι η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί εκτός ευρώ (πολύ περισσότερο δε εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης). Βέβαια, επειδή όλοι τούτοι είναι δημοκράτες, δεν με πιάνουν κι από τον λαιμό, έτσι; Μ' αφήνουν ελεύθερο να ψηφίσω ό,τι θέλω.  Απλώς, μου επισημαίνουν ότι αν γίνει καμμιά στραβή...

Η Ισπανία είναι η Ελλάδα εν τέλει : Δείτε τα κύρια εκκρεμή μεγέθη που αφορούν την Ισπανική διάσωση

Πηγή : zerohedge
Μετά από δύο χρόνια  αρνήσεων, έχουμε τελικά τη σωστή απάντηση : η Ισπανία είναι η Ελλάδα. Μόνο που είναι πολύ μεγαλύτερη.  Έτσι τώρα που η Ευρωπαϊκή διάσωση  μετακινηθηκε από την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία στον μεγάλο, την Ισπανία, εδώ είναι τα βασικά εκκρεμή θέματα.
1. Από πού θα προέρχονται τα χρήματα;
Οι De Guindos, Σόιμπλε και το Eurogroup, όλοι μαζί  ανακοίνωσαν ότι η μοναδική πηγή των μετρητών θα είναι ο ΕMS   ή/και  το EFSF. Το πρόβλημα με αυτό είναι ότι ο EMS δεν έχει ακόμη κυρωθεί από τη Γερμανία, της οποίας το κοινοβούλιο, έχει αρνηθεί  αυστηρά στο παρελθόν ο EMS να χρηματοδοτήσει μια άμεση διάσωση των τραπεζών, κάτι που απλώς μόλις συνέβη. Έτσι, η επιτυχής γερμανική ψηφοφορία επικύρωσης του ESM, κάθε φορά που θα έρχεται, και η οποία στο παρελθόν είχε θεωρηθεί δεδομένη,  φαίνεται να είναι πολύ πιο αμφισβητήσιμη.

Αντάρτικο κάλπης

Σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους πολίτες να πάρουν τα όπλα και να κάνουν αντάρτικο πόλεων. 

Αυτά είναι γελοιότητες της Νέας Δημοκρατίας.

 Δεν έχουν κανένα λόγο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να θέλουν να κάνουν αντάρτικο πόλης, αφού στις 17 Ιουνίου ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει αντάρτικο κάλπης.
 

μια φωτογραφία χίλιες λέξεις...


Ισπανική υποχώρηση

απο το blog του Λεωνιδα Βτικιωτη
Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitsch έδωσε τη χαριστική βολή στην ισπανική οικονομία με την υποβάθμισή της σχεδόν στο επίπεδο των σκουπιδιών, που ουσιαστικά την έβγαλε εκτός αγορών, παρότι το δημόσιο χρέος της ανέρχεται μόλις στο 68,5% του ΑΕΠ, χαμηλότερα δηλαδή κι απ’ αυτό της Γερμανίας που βρίσκεται στο 68,5% του ΑΕΠ!
Τι χρειάζεται για να οδηγηθεί μια χώρα στο σφαγείο του Μνημονίου; Πέντε και μία προϋποθέσεις: Πριν απ’ όλα την Γερμανία, δεύτερο τους οίκους αξιολόγησης, τρίτο την ελευθερία κίνησης κεφαλαίων, τέταρτο την αγορά ομολόγων, πέμπτο μια πολιτική ηγεσία που εμφανίζεται διστακτική κι αναποφάσιστη κι η οποία τελευταία στιγμή και παρά την θέλησή της, υποτίθεται, υποβάλλει αίτηση υπαγωγής στον αποκαλούμενο Μηχανισμό Διάσωσης και τέλος έναν τραπεζικό τομέα βαθιά προβληματικό, που βρίσκεται μετά την χρεοκοπία, χάρη του οποίου κάθε χώρα αξίζει να ματώσει!

Η δυστυχής Ελλάδα μας…

  Άρθρο της κυπριακής εφημερίδας
 σημερινή"

Συμβαίνουν και αλλού και ίσως πολύ χειρότερα. Δέρνονται. Βρίζονται. Γρονθοκοπούνται. Όταν, όμως, κάτι τέτοιο συμβαίνει στην Ελλάδα, το γεγονός προσλαμβάνει άλλες διαστάσεις και έχει άλλες προεκτάσεις. Όλοι είδαμε εμβρόντητοι στους τηλεοπτικούς δέκτες μας το θλιβερό επεισόδιο με την επίθεση μέλους της ακροδεξιάς οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» εναντίον εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ Ελλάδας, κατά τη διάρκεια έντονης συζήτησης σε ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι. Ο διάλογος, η παράθεση επιχειρημάτων και η κατάθεση θέσεων, είναι η ωραιότητα της δημοκρατίας. Η έκφραση απόψεων, ακόμα και των πιο ακραίων, είναι σεβαστή, αρκεί να μηn προσβάλλει, να μη μειώνει και να μηn εξευτελίζει τον άλλο. Αυτή η εφημερίδα, από της ιδρύσεώς της, θητεύει στην Βολταιρική απόφανση: «Διαφωνώ μαζί σου για όσα λες, αλλά θα αγωνιστώ μέχρι θανάτου για να έχεις το δικαίωμα να τα λες».

Η Ελλάδα διέρχεται την κρισιμότερη, ίσως την πιο επικίνδυνη περίοδο της ζωής της από την εθνική ανεξαρτησία της. Η οικονομική κρίση είναι απλώς η κορυφή ενός πρωτοφανούς και φοβερού παγόβουνου, που δημιουργήθηκε και υπάρχει εδώ και δεκαετίες. Και αν μεν, μέχρι τη μεταπολίτευση, το πολιτικό σύστημα, η κοινωνία, οι αξίες, οι θεσμοί, λειτουργούσαν με μια λογική που παρέπεμπε σε τριτοκοσμικές χώρες, μετά την καταστροφή της Κύπρου θα έπρεπε να κτυπήσουν ηχηρές καμπάνες αφύπνισης.

«Δεν με ενοχλεί η Χρυσή Αυγή αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ – Αδελφό κόμμα η Χρυσή Αυγή»

Μπορεί το σύνολο του πολιτικού κόσμου να καταδικάζει σήμερα τη Χρυσή Αυγή, μετά τους τραμπουκισμούς του Κασιδιάρη, δε φαίνεται όμως το ίδιο να ισχύει για το συντονιστή του προεκλογικού αγώνα της Νέας Δημοκρατίας για την Βόρεια Ελλάδα, κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη, που δηλώνει ανοιχτά ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής και μάλιστα τονίζει ότι βρίσκεται σε επαφή μαζί τους. Ο κ. Ψωμιάδης επισημαίνει μάλιστα ότι πολλά στελέχη της Χρυσής Αυγής θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Νέας Δημοκρατίας και θα ενταχθούν στη γαλάζια πολυκατοικία.

Πολύ πιο σκληρό από το Μάαστριχτ το Δημοσιονομικό Σύμφωνο

 του Δημήτρη Παυλόπουλου*

Λιτότητα για πάντα
Η συζήτηση για το χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρώ βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής αντιπαράθεσης στην Ελλάδα. Ο ελληνικός λαός καλείται να απαντήσει στο εκβιαστικό δίλημμα που θέτει η ελληνική ελίτ, οι πολιτικοί της διαχειριστές και τα ΜΜΕ: ναι ή όχι στην ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας, ναι ή όχι στο ευρώ. Το τελευταίο διάστημα φαίνεται να κερδίζει έδαφος η άποψη που λέει πως αυτό το δίλημμα είναι αποτέλεσμα των πολιτικών συσχετισμών στην Ευρώπη. Η εκλογή Ολάντ μάλιστα δημιούργησε σοβαρές ελπίδες στους υποστηρικτές μιας ενδιάμεσης λύσης (ακύρωση των μέτρων λιτότητας με παραμονή στο ευρώ). Για να αξιολογήσουμε το κατά πόσον αυτές οι ελπίδες είναι βάσιμες πρέπει να εξετάσουμε τις εξελίξεις στο επίπεδο της δομής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.