#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 9 Ιουνίου 2012

Στις 18 Ιούνη ο πόλεμος ξεκινά, δεν τελειώνει…

Όλα δείχνουν ότι διαμορφώνεται ένα ευρύτερο ρεύμα που μπορεί να οδηγήσει στην εκλογική νίκη της Αριστεράς και στην ανάδειξη κυβέρνησης που θα αποπειραθεί στον έναν ή τον άλλο βαθμό τη ρήξη με την πολιτική των μνημονίων.
Ταυτόχρονα, η παρουσίαση των σχετικών προγραμματικών θέσεων ανάδειξε όχι μόνο τη διάθεση για αλλαγές, αλλά – και αυτό είναι το πρόβλημα… - και την απόπειρα αυτές να πραγματοποιηθούν μέσα σε μια συνθήκη που ορίζεται ασφυκτικά από τις ίδιες τις παραμέτρους που μας έφεραν στη κρίση: τον οικονομικό και νομισματικό ζουρλομανδύα του ευρώ και τις συνεχείς δανειακές ροές από μια Ευρωπαϊκή Ένωση που είναι αποφασισμένη όχι απλώς να εκβιάσει αλλά και να επιβάλει τη συμμόρφωση με τη λιτότητα, τις ιδιωτικοποιήσεις και την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.

Διατροφική Αυτάρκεια: Το πιο σημαντικό μάθημα

Μπορεί να γνωρίζουμε ένα σωρό πράγματα.
 Μπορεί στο σχολείο να μας μαθαίνουν άπειρο όγκο γνώσης...
Μήπως θα έπρεπε όλοι μας, ή τουλάχιστον 1 άτομο ανά οικογένεια, να γνωρίζει πως να καλλιεργει και πως να παράγει τρόφιμα από το μηδέν;

Οι εταιρείες προετοιμάζονται για το χειρότερο στην Ευρώπη


Οι πολυεθνικές εταιρείες προστατεύουν τα αποθέματα τους σε μετρητά, αναθεωρούν τις συμβάσεις τους και συσφίγγουν τους όρους πληρωμής.

Η Γαλλική Carrefour  περιορίζει  τα καταστήματά της στην Ελλάδα σε λιγότερα  για να αντιμετωπίσει  τη μείωση των πωλήσεων.

 
Των Βανέσα Φούρμαν , Ντάνα Τσιμιλούκα, με την βοήθεια των Ντάνιελ Μάικλς, Κριστίνα Πασαριέλο

Καθώς οι  Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αγωνίζονται για να καθυσηχάσουν τον φόβο ότι η Ελλάδα μπορεί να βγεί από το ευρώ, πολλές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ταραγμένη χώρα προετοιμάζονται για το χειρότερο. Τα περισσότερα στελέχη και  οι αναλυτές συμφωνούν σε ένα πράγμα: ο αντίκτυπος της ελληνικής αποχώρησης από τη ζώνη του ευρώ είναι αδύνατο να προβλεφθεί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι πολυεθνικές εταιρείες κάνουν πρόβες για οποιονδήποτε απρόβλεπτο παραγόντα.  Από την παράλυση στις διασυνοριακές πληρωμές και  την  κοινωνική κατάρρευση  στην Ελλάδα εως  μία  ευρύτερη διάλυση του κοινού νομίσματος της Ευρώπης.
Η μεγαλύτερη από τις ανυσηχίες τους είναι η ανάκτηση των μετρητών  τους . Εάν η Ελλάδα επρόκειτο να επανέλθει στο προηγούμενο νόμισμα, πολλές εταιρείες φοβούνται ότι κάθε ευρώ που θα μείνει εκεί θα μετατραπεί στις  λιγότερο πολύτιμες  δραχμές. Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, η Ελλάδα αναμένεται  να επιβάλει εκτεταμένους  ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων για να κρατήσει το υπόλοιπο των μετρητών στη χώρα.

Η ΝΔ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΘΛΙΟ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΨΗΦΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ

Η είδηση είναι προκλητική,αποκαλυπτική και πέρα ως πέρα αληθινή. Αποφεύγουμε οποιοδήποτε σχολιασμό γιατί θεωρούμε ότι δεν χρειάζεται. Ουσιαστικά, ο τίτλος της ομιλίας στελέχους της τοπικής αυτοδιοίκησης της ΝΔ σε πρόσφατη συγκέντρωση στο Κιλκίς, παρουσία του πρώην περιφερειάρχη Πανίκα Ψωμιάδη είναι ο εξής:
«Σας βολέψαμε, τώρα βοηθήστε μας»!
Καθοριστικός θα είναι ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στην πίεση ή στην υπενθύμιση σε ανθρώπους που ωφελήθηκαν από τη ΝΔ, σε ανθρώπους που πήρανε συμβάσεις από τη ΝΔ, εννοώ συμβάσεις έργου, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, άλλοι που πήγανε στα στέιτζ…

Η παρωδία του σποτ της ΝΔ...

Στιγμές EURO 2012 για τους Έλληνες φιλάθλους με τους φανατικούς οπαδούς να «δημιουργούν» αριστουργήματα.
Δημιούργησαν βίντεο παρωδία για το...
euro βασισμένο στο σποτ της ΝΔ.

Μαθήματα διαπλοκής για αρχάριους…

Την γνωστή υπερ-τράπεζα Goldman Sachs εκπροσωπεί επικοινωνιακά στην Ελλάδα η εταιρεία Yes. Positive Communication, η οποία ανήκει στον Παύλο Αλιβιζάτο, γιο του πρ. υφυπουργού Τουρισμού και υποψήφιου με τη Νέα Δημοκρατία στην Κεφαλονιά, Πέτρου Αλιβιζάτου.
Ο Παύλος Αλιβιζάτος δημιούργησε την εταιρεία αυτή το 2010 μαζί με την σύζυγο του Τζίνα Δραγώνα, η οποία ήταν για πολλά χρόνια γραμματέας και δεξί χέρι του πρ. υπουργού και στελέχους της Νέας Δημοκρατίας Άρη Σπηλιωτόπουλου. Η Τζίνα Δραγώνα ακολούθησε πιστά τον πρώην υπουργό για 15 περίπου χρόνια, τόσο κατά τη διάρκεια της θητείας του ως εκπροσώπου τύπου της Νέας Δημοκρατίας, όσο και στα υπουργεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Παιδείας.

Το μέλλον της Ελλάδας των "μεταρρυθμίσεων" και της Ε.Ε σε φωτογραφίες..

Εκπληκτικές φωτογραφίες από την Αθήνα δημοσιεύει το αμερικανικό περιοδικό Foreign Policy. Οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες του Τίμοθι Φάντεκ με τίτλο "Κάτι βρωμάει στην Αθήνα- Εικόνες μιας αποτυχημένης οικονομίας" παρουσιάζουν μια Αθήνα παρακμιακή, μια Αθήνα που καταρρέει υπό το βάρος της φτώχειας και της εγκληματικότητας.

Την σύλληψη Πάγκαλου ζητάει ο Χάρρυ Κλυνν

 
Η τεκμηρίωση του «Όλοι μαζί τα φάγαμε» θα περιλαμβάνεται στο ομώνυμο βιβλίο του Θεόδωρου Πάγκαλου, το οποίο σύντομα θα κυκλοφορήσει σε e-book.
"Η απάντηση εις την κατακραυγή που υπάρχει εναντίον του πολιτικού προσωπικού της χώρας «πώς τα φάγατε τα λεφτά», που μας ρωτάει ο κόσμος είναι αυτή: Σας διορίσαμε. Τα φάγαμε όλοι μαζί. Μέσα στα πλαίσια μιας σχέσης πολιτικής πελατείας, διαφθοράς, εξαγοράς και εξευτελισμού της έννοιας της ίδιας της πολιτική".
Θεόδωρος Πάγκαλος, Βουλή, 21.09.2010

10 Ιούνη: Επέτειος της σφαγής του Διστόμου

Στις 10 Ιουνίου του 1944, τέσσερις μέρες μετά την απόβαση των συμμάχων στην Νορμανδία που σήμαινε στην αρχή του τέλους των ναζί, η Γκεστάπο της Λειβαδιάς βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο εξόντωσης του Διστόμου σαν την τελευταία πράξη εκδίκησης του ηρωικού χωριού, του μικρού Στάλινγκραντ όπως το αποκαλούσε η ίδια η Γκεστάπο. Δύο φορτηγά με μεταμφιεσμένους σε μαυραγορίτες γκεσταπίτες ξεκινούν από την Λειβαδιά… Το απόγευμα της ίδιας ημέρας οι γερμανοί εγκαταλείπουν το χωριό από τον φόβο της περικύκλωσης, καθώς μονάδες του ΕΛΑΣ καταφθάνουν διαρκώς, αφήνοντας πίσω τους τα αποτελέσματα μιας απίστευτης θηριωδίας. Παντού πτώματα. Γέροι, γυναίκες και παιδιά ξεκοιλιάζονται με τις ξιφολόγχες. Οι φασίστες δολοφονούν τα νεογέννητα λιώνοντας με τις μπότες το κρανίο τους. Όλα τα σπίτια καίγονται. Τα κρατικά αρχεία καταγράφουν 226 νεκρούς από την σφαγή. Στην πραγματικότητα οι νεκροί είναι πάνω από 1000.
Αλεξόπουλος Παναγιώτης (Νέα Προοπτική)
(Δείτε μερικές φωτογραφίες από το Δίστομο. Γιατί οι Γερμανοί Ναζί ήταν ίδιοι σε όλες τις χώρες)
  ΔΙΣΤΟΜΟ
Άλλες φωτογραφίες
 

«Δεν χρειάζεται να δίνεις εξηγήσεις. Οι εχθροί σου έτσι κι αλλιώς δεν θα τις πιστέψουν και οι φίλοι σου δεν τις χρειάζονται» Elbert Hubbard

του ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ
@Αμφιβάλω αν οι μνημονιακές δυνάμεις έχουν καταλάβει που πατάνε και που βρίσκονται. Όσο πλησιάζουμε προς την 17η Ιουνίου, τόσο πιο κοντά στην εκλογική συντριβή βρίσκονται και ο λόγος είναι απλός: «Πολιτική αφασία και ψυχοπαθητικού βαθμού αδιαφορία» κοντολογίς , χαμπάρι δεν έχουν πάρει και ούτε και που νοιάζονται για τα εκατομμύρια των Ελλήνων που ζούνε έναν άνευ προηγουμένου γολγοθά.
@Ποιος βίος και πολιτεία και τρίχες κατσαρές… Βία και πολιτεία μάλλον ταιριάζει πιο καλά… ΒΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ… ΒΙΑ STEREO!
@Και οι δυο κατέβασαν μια σημαία. Υπάρχει όμως μια διαφορά. Ο Πάγκαλος την Ελληνική από τα Ίμια και ο Γλέζος την Γερμανική από την Ακρόπολη

Σύριζα ο νέος Ενοχος!!


Αμέσως μετά τις εκλογές του 2009, στήθηκε μιά
κολοσσιαία και τρομακτική επιχείρηση προπαγάνδας,
αποπροσανατολισμού και χειραγώγησης του Λαού.
Επικεφαλής τέθηκε ο "έντιμος" Γ. Παπανδρέου και το
ανανωμένο/πατριωτικό (αποστασιοποιημένο από τη 
διακυβέρνηση Σημίτη) Πασοκ.
 

ΟΜΠΑΜΑ: «ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ» ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΕ!

ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΣΤΕΝΟΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΕ!!!
ΩΜΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!
Ο Ομπάμα με την ωμή παρέμβασή του για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ έρχεται να διαψεύσει όλους αυτούς τους κύκλους που παρασκηνιακώς διαδίδουν την ύπαρξη, δήθεν, αμερικανικού σχεδίου για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και στη συνέχεια διάλυσητης τελευταίας.
Είναι προφανές ότι οι ΗΠΑ τρέμουν την αποσταθεροποίηση και μάλιστα εντελώς άτακτα, της ευρωζώνης.
Εντυπωσιακή είναι επίσης η φράση του Ομπάμα με την οποία καλεί για «οικονομική και δημοσιονομική ένωσε της ΕΕ».
Είναι πολλοί στις ΗΠΑ που ποντάρουν σε μια πιο ενωμένη Ευρώπη και μια ισχυρή ΗΠΑ-ΕΕ συνεργασία, αν όχι και κάτι παραπάνω, υπό την αμερικανική ηγεμονία.
Η άνοδος της Αριστεράς συνιστά μείζονα κίνδυνο γι’ αυτούς τους σχεδιασμούς!
Ως προς το ρεπορταζιακό μέρος τω δηλώσεων του Ομπάμα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε την Παρασκευή πως ”είναι προς το συμφέρον όλων να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ”.

Η αντιστροφή των διλημμάτων

Του Μάκη Μαλαφέκα Από το  http://rednotebook.gr/

Το κεντρικό διακύβευμα αυτού που ξεκίνησε πριν λίγες εβδομάδες στην Ελλάδα δεν είναι άλλο από τον δυναμικό κλονισμό, σε πολιτικό επίπεδο, του παγκόσμιου χρεοκρατικού οικοδομήματος.

Απλό πράγμα να προχωράει κανείς απαντώντας σε διλήμματα. Απλό και διαστροφικό. Ιδίως όταν αυτά είναι απλά διατυπωμένα και, κυρίως, εκβιαστικά. 
Να αγοράσω carte Orange (κάρτα συγκοινωνιών) αυτόν τον μήνα, ή μήπως να υπολογίσω δέκα σάντουιτς ζαμπόν-τυρί να τρώω τα μεσημέρια; Να δεχτώ για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα τις καταχρηστικές υπερωρίες και την αυταρχική συμπεριφορά του εργοδότη μου, ή μήπως να αρχίσω να ψάχνω για καμιά άλλη δουλειά; (Γιατί όχι και για κανέναν άλλο επαγγελματικό κλάδο... Σάμπως λείπουν οι ευκαιρίες;)
Όταν αυτά αφορούν ολόκληρες κοινωνίες και λαούς έχει ακόμη περισσότερη πλάκα!
Θέλετε να πάρετε σύνταξη τον επόμενο μήνα ή να διαθέτουν τα εγγόνια σας σχολικά εγχειρίδια; Διαλέχτε! Θέλετε ευρουδάκια και εκποίηση της δημόσιας περιουσίας σας σε «τιμές ευκαιρίας», ή δραχμούλες και πλήρη εξαθλίωση τριτοκοσμικού τύπου; (Ο κ. Κον Μπεντίτ θα προσέθετε ευχαρίστως και μια χαριτωμένη στρατιωτική δικτατορία στο γλαφυρό αυτό τοπίο).

Ανανεώνοντας το πρόταγμα της αυτονομίας μέσα από αλληλέγγυες συλλογικές πρακτικές επιβίωσης


Του Σταύρου Σταυρίδη*
Δεν βρισκόμαστε σε μια περίοδο που η ζωή μας κυλάει κανονικά, όπου τα ερωτήματα τίθενται από μια συνθήκη όπου έχουν εξασφαλιστεί τα βασικά δεδομένα προβλεψιμότητας του μέλλοντος μιας κανονικής ζωής, αλλά σε μια περίοδο κρίσης όπου πολλά από αυτά που θεωρούσαμε δεδομένα δεν είναι πια δεδομένα. Αυτή η νέα συνθήκη έχει θέσει με καινούργιο τρόπο ένα ερώτημα το οποίο διαμορφώνεται όχι μονάχα στα μυαλά εκείνων που είχαν μια εμπλοκή με το πρόβλημα της ανθρώπινης χειραφέτησης και προσπαθούσαν με τον ένα ή άλλο τρόπο να το αρθρώσουν σε μια πολιτική, αλλά και στα μυαλά εκείνων που αυτό τους φαινόταν πολύ μακρινό ή αδιάφορο. Το ερώτημα αυτό είναι: μπορούμε, με τις συνθήκες που ζούμε, εμείς οι ίδιοι να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας; Είναι δυνατό, καθώς αδιαφορεί πλέον το κράτος, ως μηχανή αναπαραγωγής της κοινωνίας, για τη ζωή μας, να ρυθμίσουμε εμείς αυτή τη ζωή;

Ψηφοδέλτιο νίκης!

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.de/

H δεδομένη έξοδος από το ευρώ, ο Soros και τα Σκόπια…

Ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ημέρες η περιβόητη ετήσια συνάντηση της Λέσχης Bildeberg, με τις πληροφορίες και τα δημοσιεύματα του εξωτερικού να μεταφέρουν ότι τα όσα ελέχθησαν και προβλέπονται για τη χώρα μας, αλλά και την Ισπανία, να είναι εξαιρετικά δυσάρεστα, με την επιστροφή της Ελλάδας στην δραχμή σύμφωνα τουλάχιστον με τους κύκλους της Bildeberg, να θεωρείται δεδομένη.
Την άποψη ότι, η Ελλάδα πρέπει να βγει από το ευρώ για να αναδομήσει την οικονομία της ένα δικό της νόμισμα, εξέφρασε μιλώντας στο Bloomberg, ο καθηγητής οικονομικών του Harvard, Martin Feldstein. Συγκεκριμένα, όπως είπε ο διάσημος οικονομολόγος, δεν υπάρχει άλλη λύση και πρόσθεσε ότι, η έξοδος της χώρας από το ευρώ θα δημιουργούσε χάος για μικρό όμως διάστημα ενώ η δραχμή θα μπορούσε να υποτιμηθεί έναντι των υπολοίπων νομισμάτων για να επιστρέψει η Ελλάδα στην ανάπτυξη και να δοθεί ώθηση στην απασχόληση.

Έβαλαν χέρι μέχρι και στο δικαιωμά χρησης νερού (Ακόμα και του βρόχινου)!!!

Αιτία εξέγερσης αποτελεί η υπουργική απόφαση, που βάζει τις βάσεις για την πλήρη εφαρμογή του διατροφικού κώδικα στην ελλάδα – δηλαδή το σχέδιο για τον απόλυτο έλεγχο και την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης του νερού και της τροφής και…υπεγράφη στις 11 Απριλίου.
Πρόκειται για την τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 150559/10-6-2011,που αφορά τις διαδικασίες, τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού!
H καταληκτική ημερομηνία υποβολής δικαιολογητικών για την έκδοση άδειας χρήσης νερού είναι η 16η Ιουνίου 2012.
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΜΗΝ ΥΠΑΚΟΥΣΕΤΕ ΕΠ ΟΥΔΕΝΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΤΕ ΟΣΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΚΟΥΣΟΥΝ.
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΤΙΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ Η ΤΑ ΠΗΓΑΔΙΑ ΤΟΥ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΑ ΧΑΣΕΙ!
Διαβάστε εδώ για το ποιά νερά μπαίνουν σε έλεγχο!
Πρόκειται για το πρώτο βήμα, για τον έλεγχο του υδατικού δυναμικού από την τρόικα που περνάει εντέχνως με την προφαση της ορθολογικής διαχείρισης του υδάτινου δυναμικού και της δημόσιας υγείας.

Κατάρρευση

ΦΟΥΝΤΟ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ!
ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!
 «ΚΑΜΕΝΗ ΓΗ» ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ!

ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΕΛΛΕΙΜΜΑ!


Συμπτώματα διάλυσης εμφανίζει η ελληνική οικονομία σε ένα σκηνικό το οποίο συνθέτουν η βαθιά ύφεση και η κατάρρευση των δημοσίων εσόδων. Τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν ότι ο εκτροχιασμός των εσόδων είναι κοντά, με τη μαύρη τρύπα στο πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μαΐου να αγγίζει τα 700 εκατ. ευρώ.

Η επανάσταση δεν θα μεταδοθεί τηλεοπτικά


Γράφοντας για τον σχετικά πρόσφατα χαμένο Gil Scott Heron, βρέθηκα μπροστά στον πειρασμό να μεταφράσω το γνωστότερο τραγούδι/ποίημα του, «The revolution will not be televised». 
Το πλήθος όμως τον αναφορών, σε χρόνους, τόπους και γεγονότα απόλυτα συγκεκριμένα και, πιο πολύ, η άγνοια μας για τις συγκεκριμένες συνθήκες και θερμοκρασίες, έκοβε όλη την ένταση, έκρυβε το ίδιο το κουκούτσι του τραγουδιού.

Το κείμενο που ακολουθεί αποτελεί μια παράλληλη ανάπτυξη με το αρχικό κείμενο,
μια προσπάθεια να μεταδοθεί η τότε οργή στη σημερινή απελπισία, γραμμένη από την αρχή. Μια μεταγραφή που κρατά τα ελάχιστα μα επιθυμεί να μιλήσει για τις αρρώστιες, τους φόβους και τις ελπίδες των δικών μας ημερών, μεταφράζοντας μόνο την αρχή και το τέλος του τραγουδιού, με πλάγια γράμματα. Μακάρι η συγκεκριμένη κίνηση να μην κριθεί υπερφίαλη ή, πολύ περισσότερο, ασεβής ...

Γιατί θα ψηφίσω ΣαμαράΟ - «ΜΑΣΙΣΤΑΣ» - ΚΥΡΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Του Ν.ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ* 
''Θα φάω τα σίδερα, θα γυρίσω όλο τον κόσμο, προκειμένου να έρθουν στην Ελλάδα επενδύσεις''. Η δήλωση δεν είναι του... Κουταλιανού. Είναι του κυρίου ΣαμαράΣκάι», 3/6/2012). Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς, για να γίνει συγκεκριμένος για το είδος εκείνο των «επενδύσεων» που - μασώντας σίδερα - θα φέρει στην Ελλάδα, φρόντισε να πλέξει το εγκώμιο στο «πρότυπο ανάπτυξης» που συντελείται στον Πειραιά από το εργασιακό κάτεργο της «Cosco».
*
Ας δούμε, συγκεκριμένα, λοιπόν, τι «υπόσχεται» ο πρόεδρος της ΝΔ.
Στο κινέζικο «επενδυτικό υπόδειγμα» του κ. Σαμαρά δουλεύουν περίπου 700 άνθρωποι.

Εξαφανίσθητου!

Η γελοιότητα του κοινωνικού επιβήτορα φαίνεται πάντοτε αμέσως μετά την αναίσχυντη συμπεριφορά του.

Διότι ο κοινωνικός επιβήτορας πάντοτε είναι αναίσχυντος και πάντοτε ακολούθως κότα.

Γεμάτη η Ελλάδα από τέτοια γελοία υποκείμενα.


Παλικαράκια της πορδής, αποτελέσματα αιμομικτικών συνευρέσεων “καθαρών φυλών”, πάσχοντα όλα από κόμπλεξ μικροφαλλίας, αμόρφωτα κουτσούρια συν τοις άλλοις, έχουν την τρίχα σηκωμένη για καβγά και εξύβριση. Άμα είναι μαζί με το υπόλοιπο κοτέτσι, κάνουνε τα πετεινάρια. Αλλά άμα είναι μοναχοί, φέρονται ως αυτό που πραγματικά είναι: Κότες.

Λέω να ψηφίσω μικρό κεντροδεξιό κόμμα...ΟΧΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ

Δεν γίνεται φίλε μου να είσαι ασφαλής κλεισμένος στη μικρή σου φωλιά. Γιατί έξω κυκλοφορεί δυστυχία, εξαθλίωση, άνθρωποι σε απόγνωση, θάνατος. Βρίσκεσαι στην όμορφη φωλιά σου, εκεινη που με κόπο έφτιαξες, τριγυρισμένος με όλα τα πράγματα που αγαπάς, αλλά η μεγάλη κρατική οντότητα στην οποία ανήκει και το δικό σου κρατίδιο έχει μετατραπεί σε zombieland!

Είναι πολύ ωραίο να σκέφτεσαι πως εσένα κάποιος πρέπει να σου εξασφαλίσει μαι ειδική μεταχείρηση αλλά δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Ακόμα και οι λίγοι μεγαλο-προνομιούχοι, τα μεγάλα κεφάλια που λέμε δεν έχουν φωλιές ασφαλείς πια. Το βλεπεις από τα σοφιστικέ συστήματα ασφάλειας στα σπίτια τους, τα θωρακισμένα αυτοκίνητα, τους μπράβους που τους ακολουθούν και στη τουαλέτα. Νομίζουν πως είναι προνομιούχοι και ασφαλείς αλλά σκέψου πόσο γελοία είναι η εικόνα κάποιου που τρέμει από το πρωί ως το βράδυ μην τον σκοτώσουν, μην απαγάγουν τα παιδιά του, ταμπουρωμένος πίσω από φυλακές πολυτελείας με γεμάτες τις τσέπες από λεφτά αλλά αδυναμία να κάνει μια βόλτα ελεύθερος που μπορεί να κάνει κι ο τελευταίο ζητιάνος....

ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΛΕΩ ΕΓΩ...

  απο το blog του χαρρυ κλυνν

Δεκεμβρίου 3, 2007 in Από τα ΝΕΑ | Tags: ρατσιστικός λόγος, ρατσισμός, Πλεύρης, ελευθερία έκφρασης, νεοναζί     

«Δηλώ εξ αρχής, ότι είμαι ναζί, φασίστας, ρατσιστής, αντιδημοκράτης, αντισημίτης», «Έτσι θέλουν οι Εβραίοι. Διότι μόνον έτσι καταλαβαίνουν: εντός 24 ωρών και εκτελεστικό απόσπασμα», «Καλώς κάνουν και διατηρούν το στρατόπεδο (Άουσβιτς) εις καλήν κατάστασιν, διότι ουδείς μπορεί να γνωρίζει τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον», «Ξυπνήστε, οι επίβουλοι Εβραίοι σκάπτουν τον τάφον των εθνών. Ξυπνήστε και ρίξατέ τους μέσα, διότι τους αξίζει»,

Χωματερές Φόβου.


Luis Buñuel: Το Φάντασμα της Ελευθερίας

Φόβος ! Η πρωτουσία του φασισμού. Παράγεται σε αφθονία σε εποχές μνημονίων και ΔΝΤ και είναι το μόνο προϊόν στις μέρες μας που δεν έχει εμπορευματική αξία., δεν έχει γίνει εμπόρευμα. Επομένως δεν πωλείται, δεν έχει εισαχθεί στα χρηματιστήρια εμπορευμάτων, δεν υπόκειται στους νόμους της προσφοράς και της ζήτησης, αποτελεί αξία υπέρτατη για τις οικονομικές ελίτ. Προσφέρεται αδιακρίτως δωρεάν και σε ποσότητες και δοσολογία, όπως ο αέρας. Οκτώ μέρη αζώτου, δύο μέρη οξυγόνου και κατ' αντιστοιχία οκτώ μέρη βίας και δύο μέρη α-νοησίας. Δοσολογία που προσαρμόζεται κάθε φορά στις επικρατούσες κοινωνικές συνθήκες. Αχίλλειος πτέρνα του ο φόβος του μπροστά στην ελευθερία. Φοβάται λοιπόν και ο φόβος;  


«Η μυρωδιά των ερειπίων διαρκεί» (Paul Eluard)

 Tάσος  Σταυρόπουλος  
Επειδή δεν ανήκω σε αυλή  και  δεν έχω  διατελέσει  αυλάρχης, νομίζω ότι έχω δικαίωμα να πω μερικά πράγματα έξω από τα δόντια
 
• Ο λαός  αυτή τη στιγμή  βιώνει τη μεγαλύτερη φτώχεια  μετά τον πόλεμο. Ανεργία, πείνα, χρεωμένος  μέχρι το λαιμό. Για σπίτια προπολεμικά, πλίνθινα, οι αγρότες πλήρωσαν χαράτσι και καλούνται να τα δηλώσουν στην εφορία ως τεκμήρια και να πληρώσουν και πρόστιμο  για μη κατάθεση αποδείξεων, επειδή το χωράφι τους δεν τους κόβει αποδείξεις για τα προϊόντα που τους δίνει.
• Η γεωργική παραγωγή καταστρέφεται, δάνεια οι τράπεζες δε χορηγούν, ο εθνικός πλούτος πηγαίνει  στην Ευρωπαϊκή τράπεζα και ΔΝΤ έξω  και φως δεν υπάρχει, γιατί η χώρα είναι δεμένη χειροπόδαρα με τα μνημόνια και με ένα νόμισμα που καθορίζεται απέξω.
     

ΕΤΕ- Eurobank-Πειραιώς:Μαζικές συγχωνεύσεις θυγατρικών στα Βαλκάνια

Οιωνός εξελίξεων για τις ελληνικές τράπεζες, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι σημαντικές κινήσεις που γίνονται στα Βαλκάνια κατά τις τελευταίες εβδομάδες, με τις 4 μεγάλες τράπεζες να βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για τη συνένωση των θυγατρικών και των δικτύων τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το project τρέχει επικεφαλής μεγάλης τράπεζας, στον οποίο ουσιαστικά ανήκει και η ιδέα, ενώ σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες οι 3 τράπεζες (ΕΤΕ, EFG Eurobank και Πειραιώς) έχουν, κατ’ αρχήν, συμφωνήσει για τη συνένωση του δικτύου σε Ρουμανία, Βουλγαρία, Αλβανία, Σερβία και Σκόπια, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η απάντηση της Alpha Bank, η οποία εμφανίζεται ελαφρώς διστακτική σε μια τέτοια κίνηση.


Ο Εθνικισμός,η εξέδρα και η Χρυσή Αυγή

 Μιας και ξεκινά το Γιούρο σήμερα και η εθνική υπερηφάνια προβλεπεται να χτυπήσει απανωτά τίλτo, ενα ντοκιμαντέρ για την δράση εθνικιστών στις εξέδρες…

απο το Transit tv
Ήταν η “Γαλάζια Στρατιά” παρακλάδι της Χρυσής Αυγής; Ένα ρεπορτάζ για τους τιμωρούς των γηπέδων, τη δράση της οργάνωσης και οι καταγγελίες για ξυλοδαρμούς στα πανεπιστήμια. Τι περιεχόμενο δίνουν στον Εθνικισμό; Ποια η ιδεολογία τους.
Μιλάει ο εκπρόσωπος της Γαλάζιας Στρατιάς και στέλεχος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος.
Ρεπορτάζ:Γιώργος Κουβαράς -Μάγδα Γεωργιάδου

 

Πως ορίζεται ο πλούσιος;

γράφει ο αρισταρχος
Συνεντευξιάζονται στο Real fm με ενδιάμεσο τον Ν. Χ#Νικολάου Οι κ.κ. Μηλιός του ΣΥΡΙΖΑ και Μιχελάκης της ΝΔ. Θέμα συζήτησης τι άλλο; Οι εκλογές.
-Κύριε Μηλιέ, λέει ο Μιχελάκης , θα βάλετε έκτακτες εισφορές σ’ αυτούς που θεωρείτε πλουσίους;
- Ναι κύριε Μιχελάκη, για τους άνω των πενήντα χιλιάδων ετησίως.
-Θεωρείτε πλούσιους αυτούς που παίρνουν πενήντα χιλιάδες; Ωρύεται ο της ΝΔ εκπρόσωπος.

«ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΣΑΣ»

 Γ.Γκελάκης*
Σκέψεις για την έννοια της αντιπροσώπευσης , των εκλογών και του κράτους.
Γιατί υπάρχει η ανάγκη:
- να σκέφτονται άλλοι για μένα?
-να καθορίζουν άλλοι την ζωή μου?
-να υπηρετούν και να προασπίζουν άλλοι  τα προσωπικά μου συμφέροντα?
-να χαράζουν άλλοι τις προσωπικές μου φιλοδοξίες?
-να ορίζουν  άλλοι  τα δικαιώματα μου?
-να διαμορφώνουν  άλλοι την παιδεία και την εκπαίδευση μου?
-να διαφυλάττουν  άλλοι τα εργατικά μου δικαιώματα?
-να προστατεύουν άλλοι την υγεία μου?
-να κρίνουν  άλλοι την απονομή της δικαιοσύνης?
-να οριοθετούν άλλοι την ελευθερία μου?
- τελικά να πρέπει να εμπιστεύομαι όλους αυτούς τους άλλους κι όχι εμένα?

Κανείς δεν θα έπρεπε να τους φοβάται πια

Μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, γινόμαστε μάρτυρες μιας, πρωτοφανούς σε ένταση, εκστρατείας κατατρομοκράτησης του εκλογικού σώματος από τη μεριά του ελληνικού και διεθνούς μεγάλου κεφαλαίου, που χρησιμοποιώντας τον πολιτικό του βραχίονα, δηλαδή τα «μνημονιακά» κόμματα και τα ΜΜΕ, επιχειρεί την ουσιαστική ακύρωση της βούλησης της κοινωνίας, όπως αυτή εκφράστηκε μέσα από κοινωνικούς αγώνες από τον Μάιο του 2010 μέχρι σήμερα, αλλά ακόμα και μέσα από τις τελευταίες εκλογές.
Κατά την περίοδο των διερευνητικών εντολών, πρόσχημα της εκστρατείας αυτής υπήρξε ο υποτιθέμενος κίνδυνος της ακυβερνησίας, ενώ μετά την προκήρυξη των νέων εκλογών ένα νέο φάντασμα μας απειλεί: η άτακτη χρεοκοπία, η έξοδος από την Ευρωζώνη και η επιστροφή στη λίθινη εποχή…