#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2012

Ο φασισμός είναι αρρώστια

Mια εικόνα πού έρχεται από τα παλιά
 
Μια εικόνα πού επιστρέφει από στρατόπεδα θανάτου, από γενοκτονίες, από πεδία μάχης, από μαζικές εκτελέσεις, εμφυλίους, θαλάμους βασανιστηρίων, από χιλιάδες εξαφανίσεις, από βιώματα καθημερινής βίας και αναπνοής φόβου. 

Το πρόσωπο του τρόμου, η κρυάδα του εφιάλτη.

Σαν κακόγουστο αστείο θα ακουγόταν η πιθανότητα να ξεχάσει ο άνθρωπος τι σημαίνει φασισμός στην πράξη. Ακόμη κι αν οι γενιές έχουν απομακρυνθεί χρονικά από ακραίες κοινωνικές συγκυρίες, ήμουν σίγουρη ότι η εγγραφή έχει περάσει στην φυλετική μνήμη.

Ποιοί είναι αυτοί οι άνθρωποι πού φωνάζουν για να ακουστούν, ασκούν βία για να επιβληθούν, προκαλούν για να τραβήξουν την προσοχή, εκδικούνται απαιτώντας επίδειξη μιλιταριστικού σεβασμού, χειροδικούν, τρομοκρατούν και απειλούν όσους θεωρούν πιό αδύναμους από αυτούς.

Το ωραιότερο νόμισμα του κόσμου: η Δραχμή!

Και όμως! Όποιον μελετητή της Ιστορίας της Τέχνης του Νομίσματος και να ρωτήσετε, όλοι θα σας απαντήσουν, με μια ψυχή, με μια φωνή, ότι το ωραιότερο νόμισμα του κόσμου είναι αυτό το ασημένιο δεκάδραχμο από τις Συρακούσες:

Δραχμή ή Ευρώ?

Για τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ η επιστροφή στην δραχμή ισοδυναμεί με καταστροφή! Για ποιο λόγο, δεν λένε. Σερβίρεται σαν αξίωμα και οι εξηγήσεις περιττεύουν. Είναι καταστροφή, επειδή είναι …καταστροφή, πάει και τελείωσε!
«Καταστροφικό για την Ελλάδα χαρακτήρισε ο κ. Ευ. Μυτιληναίος το σενάριο επιστροφής στη δραχμή», διαβάζουμε στο ΒΗΜΑ. Πουθενά εξήγηση να θεμελιώνει τον ισχυρισμό…
Τα ίδια και Παπαρήγα, η οποία μάλιστα δεν κουράζεται να μας προειδοποιεί: «Η επιστροφή στη δραχμή στις παρούσες συνθήκες είναι καταστροφική»!
Το πώς και το γιατί το κρατάει μόνο για τον εαυτό της.
Μιλάνε βέβαια και οι ευρωπαίου ιθύνοντες για καταστροφή, αυτούς όμως τους κατανοούμε. Π.χ., ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ υποστηρίζει ότι θα είναι: Καταστροφική για την ευρωζώνη η επιστροφή στη δραχμή. Δεν το λέει για την Ελλάδα. Θα συμφωνήσουμε μαζί του, με την έννοια ότι η αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, θα σημάνει την αρχή του τέλους μιας τυχοδιωκτικής, ηλίθιας και εγκληματικής απόπειρας να καθιερωθεί ενιαίο νόμισμα χωρίς ενιαία οικονομία και κράτος. Η ευθύνη ανήκει στους αρχιτέκτονες της Ε.Ε. και της ευρωζώνης, με θύμα την Ελλάδα και τις άλλες χώρες τους ευρωπαϊκού Νότου.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: “Η Τρόικα συνεχίζει να χρησιμοποιεί αλλοπρόσαλλα ομολόγα για την ελληνική διάσωση”, μας εξηγεί αποκαλυπτική αμερικανική έκθεση

Πηγή του Slog  από την Αθήνα μεταδίδει

Εμπιστευτική  έκθεση αμερικανικής εταιρείας  δείχνει πόσο απελπιστικά μικρό είναι το EFSF
Η αλήθεια της ελληνικής “διάσωσης”  κρύβεται  από τους ευρωβουλευτές
 
από: ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση
Το Slog  έχει μάθει πως τα τεχνάσματα του Mario Draghi με τον EFSF  συνεχίζονται ,τόσο  με την  τελευταία αλλά  και τις επόμενες δόσεις των  «χρημάτων» διάσωσης που καταβάλλονται σε ομόλογα υψηλής μεταβλητότητας , και αυτο αποκρυπτεται  από τους ευρωβουλευτές. Η είδηση έρχεται μέσω “μαντικής” πηγής στην Τράπεζα της Ελλάδα, και έχει επιβεβαιωθεί από πηγές τόσο στις Βρυξέλλες και τη Φρανκφούρτη.  Δέκα εβδομάδες πριν, Το Slog ήταν το πρώτο site που  αποκαλύψε την μεταμόρφωση  χαρτιών σε μετρητά του Draghi. Τα κυρίαρχα ΜΜΕ συνεχίζουν να αγνοούν την ιστορία. Τώρα, όμως, μια νέα εξέλιξη εξηγεί γιατί το αφεντικό της ΕΚΤ δεν τολμά  να χρησιμοποιήσεο οποιαδήποτε πραγματικά χρήματα του EFSF.

Άμεση έξοδος από την Ε.Ε. ή βαρβαρότητα


Αναγκαία η ρήξη σε συντονισμό με τους άλλους λαούς της Ευρώπης

  του Γιώργου Ρούση
Απέναντι στην έξοδο ή μη της Ελλάδας από την Ε.Ε., οι βασικές συνιστώσες της Αριστεράς έχουν κατά βάση τις ακόλουθες γενικές τοποθετήσεις:
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εναντίον της εξόδου από την Ε.Ε. και υποστηρίζει ότι παραμένοντας μέσα σε αυτήν, είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν προοδευτικές μεταρρυθμίσεις. Παράλληλα θεωρεί ότι οι προοδευτικές δυνάμεις της Ελλάδας, σε συνεργασία με αντίστοιχες ευρωπαϊκές δυνάμεις, μπορεί να μετατρέψουν εκ των έσω την Ε.Ε. σε Ευρώπη των λαών.
Το ΚΚΕ σε αντίθεση με όσα προβλέπει το ίδιο το πρόγραμμά του, ναι μεν είναι υπέρ της εξόδου από την Ε.Ε., την παραπέμπει όμως στον σοσιαλισμό.
Σε αντίθεση με αυτές τις τοποθετήσεις, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θέτει ως άμεσο στόχο την έξοδο όχι μόνο από την ευρωζώνη, αλλά και από την Ε.Ε. Και αυτό διότι:

Ηλεκτρονικός “πόλεμος” στα σόσιαλ μίντια από τους χρυσαυγίτες

Πώς να αποχαρακτηριστεί ένα κείμενο με “μη ασφαλές περιεχόμενο”. 

Σε δεκάδες κείμενα με αντιναζιστικό περιεχόμενο από δεκάδες blogs έχουν κάνει report ως δήθεν  ”μη ασφαλές περιεχόμενο” στο facebook οι χρυσαυγίτες με αποτέλεσμα από το μεσημέρι της Πέμπτης εκατοντάδες κείμενα που έχουν μέσα τις λέξεις “Χρυσή Αυγή” και “Κασιδιάρης” ή “επίθεση νεοναζί” να αποκλείονται από το facebook.  Αυτό γίνεται με ενορχηστρωμένη διαδικτυακή επίθεση στο facebook από δεκάδες λογαριασμούς των μελών και φίλων του φιλοναζιστικού κόμματος (οι περισσότεροι ψεύτικοι).  Δεν χρειάζονται πολλά report για να αποκλειστεί ένα κείμενο μερικές δεκάδες αρκούν.

«Σκέφτομαι θα πει αλλάζω»


Του Δημήτρη Μυ
Τον τίτλο του σημερινού σημειώματος τον δανειστήκαμε από τη σκέψη του Μπρεχτ(«Ιστορίες του κ. Κόυνερ») και την ενδόμυχη ελπίδα (η οποία πάντα πεθαίνει τελευταία) ότι η ελληνική κοινωνία, παρά τα όσα βιώνει, εξακολουθεί να έχει ανοιχτά τα μάτια της, να βλέπει, να αντιλαμβάνεται, να σκέπτεται… Τα προφανή είναι αδιαμφισβήτητα: τα είδε χθες όλη η Ελλάδα και δεν αξίζει να αφιερώσουμε τίποτε περισσότερο από λίγες μόνο λέξεις.
Είδαμε, λοιπόν, ένα νέο άνδρα, πατριώτη και υπέρμαχο των ιδανικών της ελληνικής (Άριας μήπως;) φυλής πρώτα να επιτίθεται σε μια γυναίκα, μετά να δέρνει μια άλλη (να τον χαίρεται, πράγματι, η μανούλα του) και μετά να φεύγει σαν λαγός, για να κρυφτεί σαν απατεώνας του κοινού ποινικού δικαίου.

Δ. ΓΛΗΝΟΥ: «Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ» Η φασιστική ιδεολογία

Είσαι εσύ ηλίθιε


Γραφει ο Θυμιος Κ.
Η ηλιθιότητα ξεχειλίζει από παντού. Στην πιο κρίσιμη εποχή της χώρας και των ζωών μας, η βλακεία πολλών, αισθάνομαι ότι φρενάρει την τελευταία δυνατότητα να είσαι ψύχραιμος. Η αμηχανία που προκαλεί η «λειτουργία» του ανθρώπινου εγκεφάλου, κάνει τα οικονομικά προβλήματα, την γενική ανασφάλεια, την ατομική αγωνία για την επιβίωση να μοιάζουν τείχος από αλουμινόχαρτο.
Αφορμή η φασιστική επίθεση του Η. Κασιδιάρη κατά της Ρένας Δούρου και της Λιάνας Κανέλη, χτες στο πρωινό του Γ. Παπαδάκη. Η ερώτηση που έθεταν αρκετοί ακροατές, αναγνώστες και άλλοι, με απομόνωνε από την λογική: «Ποιος άρχισε πρώτος». Σαν να επρόκειτο για δύο ζωηρά παιδάκια του νηπιαγωγείου, που αρπάχτηκαν για το αρκουδάκι τους, γνωρίζοντας όλοι εμείς οι ενήλικες ότι σε λίγο θα το έχουν ξεχάσει, ή στην χειρότερη με μια αυστηρή επίπληξη θα ηρεμήσουν και τα δυο. Συγγνώμη αλλά εδώ δεν τσακώθηκαν δυο.
Επιτέθηκε ο ένας σε δύο. Δεν ήταν καβγάς δύο μερών, ήταν επίθεση του ενός μέρους στο άλλο, με εκρηκτικό και βίαιο τρόπο. Επίσης δεν ήταν ένας συνηθισμένος καυγάς, μεταξύ βουλευτών. Ήταν μια φασιστική επίθεση κατά εκπροσώπων της Αριστεράς. Ήταν μια κολοσσιαία πολιτική πράξη. Και μάλιστα πολιτική πράξη βίας. Ξεκίνησε από έναν, με βεβαρημένο κακό ιδεολογικό παρελθόν και παρόν και στράφηκε κατά εκπροσώπων ενός χώρου με βαρύ παρελθόν και μέλλον…

Η αμετροέπεια του προπαγανδιστή

Πριν από λίγες μέρες έπεσε στα χέρια μου ένα κείμενο «διαμαντάκι» ένα χαρακτηριστικό δείγμα της νέας ελληνικής αρθρογραφίας γραμμένο από την πένα του μετρ του είδους της εσκεμμένης διαστρέβλωσης της πραγματικότητας Πάσχου Μανδραβέλη. Ήταν το άρθρο με τίτλο «Το άλλο μάθημα της Ισλανδίας»
Σκοπός του κειμένου, η ανατροπή της άποψης της ελληνικής κοινής γνώμης για την επονομαζόμενη «επανάσταση των Βίκινγκ». Την ανατροπή του οικονομικού και πολιτικού σκηνικού της Ισλανδίας και την αποφυγή της ένταξης της μικρής αυτής χώρας των 300.000 κατοίκων σε ένα από τα πασίγνωστα «προγράμματα δημοσιονομικής εξυγίανσης» που με περισσή χαρά υποδέχτηκε ο γνωστός δημοσιογράφος εδώ στην Ελλάδα, εκφράζοντας μάλιστα και τις μεγάλες του ευχαριστίες.

Κυνηγοί κεφαλών και η ποινικοποίηση των αναρχικών στις ΗΠΑ

από πελεκάνος 
Μετάφραση ενός άρθρου της συλλογικότητας CrimethΙnc για τις πρόσφατες “αντιτρομοκρατικές” μεθοδεύσεις του FBI εναντίον των αναρχικών και του κινήματος Occupy στις ΗΠΑ. Παρόλο που δε συμφωνούμε με την οπτική των δυο διακριτών ταχυτήτων μες το κίνημα που αντανακλά και στην προτεινόμενη λύση της “κουλτούρας ασφαλείας”, το θεωρούμε χρήσιμο να διαβαστεί, εν όψει της επιθετικής, προληπτικής μορφής που παίρνει πλέον η πολιτική καταστολή παγκόσμια.
Η τελευταία λέξη της καταστολής
Όχι πολύ καιρό πριν, το FBI έδειχνε να ενδιαφέρεται στην καταστολή “φτασμένων” αναρχικών: οι Marie Mason και ο Daniel McGowan συνελήφθησαν μετά από πολυετείς “καριέρες” που περιελάμβαναν λίγο-πολύ τα πάντα, από την υποστήριξη θυμάτων οικογενειακής βίας μέχρι εμπρησμούς με οικολογικά κίνητρα. Δεν ήταν λοιπόν παράξενο το ενδιαφέρον των μηχανισμών ασφαλείας να θέσουν στο στόχαστρό τους  τέτοιους αγωνιστές, αφού με το θάρρος τους απειλούσαν το σύστημα της ανισότητας και της αδικίας πάνω στο οποίο είναι θεμελιωμένο το κράτος.

Nέο στάδιο στην παγκόσμια οικονομική κρίση;

 Αριάδνη Αλαβάνου
100 δισ. ευρώ –το 1/10ο του ΑΕΠ της χώρας --έχουν πετάξει από τις τράπεζες της Ισπανίας το πρώτο τρίμηνο του 2012 και ο πρωθυπουργός της Μ. Ραχόι ζητιανεύει χρήματα για την ανακεφαλαιοποίησή τους από τις Βρυξέλλες. Ο απόλυτος παραλογισμός; Όχι. Το άρθρο 63 των συνθηκών της ΕΕ που επιβάλλει ελευθερία στη διακίνηση κεφαλαίων, δένοντας χειροπόδαρα τις χώρες. Η Ισπανία βαίνει δρομέως προς μνημόνιο, τουτέστιν να δανειστεί χρήματα με παχιά επιτόκια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που θα πληρωθούν με αιματηρή λιτότητα, μακροχρόνια ύφεση και ακόμη μεγαλύτερη ανεργία. Η Γερμανία, στην οποία καταφεύγουν τα κεφάλαια, πληρώνει επιτόκιο για τα διετή ομόλογά της 0,48% δηλαδή αρνητικό αν υπολογιστεί ακόμη και ο πολύ χαμηλός πληθωρισμός, ως “ασφαλής παράδεισος”.

ΣΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΡΟΥ ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΦΑΓΗΤΟΥ ..!!!!

 ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΥΡΙΕ ΧΟΝΤΡΟΠΑΓΚΑΛΕ ?‏
ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ SOS! Αγωνιώδης έκκληση του προέδρου Γιάννη Αντάρτη στον πρωθυπουργό! Κραυγή αγωνίας προς ιδιώτες για αποστολή τροφίμων!….
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται από χθες το μεσημέρι το νοσοκομείο της Λέρου, μαζί και το τμήμα φιλοξενίας 400 ασθενών με ψυχικά νοσήματα.
Μάλιστα από σήμερα δεν θα υπάρχει δυνατότητα χορήγησης φαγητού αφού όλα τα αποθέματα εξαντλήθηκαν και οι απλήρωτοι, εδώ και μήνες, προμηθευτές ειδοποίησαν χθες τη διοίκηση του νοσοκομείου ότι διακόπτουν τη χορήγηση κάθε είδους τροφίμων και άλλων βασικών ειδών διατροφής!

O πραγματικός φόβος της Μέρκελ είναι ότι η έξοδος από το ευρώ θα είναι καλή για την Ελλάδα

 

Ο πραγματικός φόβος της Μέρκελ είναι πως η έξοδος από το ευρώ θα είναι καλό για την Ελλάδα[απόσπασμα διεθνούς τύπου...] Ξανά και ξανά, οι ελίτ του Ευρώ έχουν δηλώσει ότι η κρίση θα περάσει, μόνο και μόνο για να διαπιστώσουν ότι οι αγορές είχαν άλλες ιδέες.
Οι γάλλοι και οι γερμανοί ηγέτες επιμένουν στο αρχικό σχέδιο: η Ελλάδα θα εφαρμόσει το πρόγραμμα λιτότητας, θα επιστρέψει ένα μέρος του αρχικού χρέους της, και θα παραμείνει στο ευρώ. Ιδιωτικά όμως, οι υπουργοί Οικονομικών σε ολόκληρη την Ευρώπη συμφιλιωθεί σε μια πτώχευση.
Ακόμα και η 
Christine Lagarde, η επικεφαλής του 
Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που ανέκαθεν ενδιαφέρονταν περισσότερο για την επιβίωση του ευρώ, από ό, τι να κάνει την πρωινή της εργασία, τώρα λέει ότι είναι «τεχνικά έτοιμη» για το ενδεχόμενο να μην πληρώσει η Ελλάδα τα χρέη που της απομένουν.

Ο Γκαίμπελς πέθανε-Ο Γκαίμπελς ζει. Στην ΣΤΡΗΤΗΓΙΚΗ υπάρχουν άξιοι μιμητές και συνεχιστές του.

Το διάβασες στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ - DEFENCENET.GR;
 Είναι προπαγάνδα της Χρυσής Αυγής
Ξεπερνάει πλέον κάθε φαντασία η διαστρέβλωση της πραγματικότητας από το defencenet.gr και την ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ. Γνωστά στο κοινό, ιδιαίτερα σε όσους ασχολούνται με τα ζητήματα άμυνας και ασφάλειας, μιλιταριστικά μέσα παραπληροφόρησης, ιδίως το τελευταίο χρονικό διάστημα αναδύουν την εικόνα των δημοσιογραφικών οργάνων της Χρυσής Αυγής, καθώς έχουν αναλάβει όχι μόνο να παρουσιάζουν την εγκληματική της δράση και ιδεολογία, αλλά και να δικαιολογούν κάθε παράνομη και δολοφονική ενέργεια λέγοντας ψέματα.

Καλά της έκανε

 Πολλοί χάρηκαν με τις μπουνιές του Κασιδιάρη στην Κανέλη. Καλά της έκανε, λένε και ξαναλένε. Τα ήθελε ο κώλος της, έτσι κι αλλιώς είναι προκλητική, διακόπτει τους συνομιλητές της, είναι αγενής, τον είπε φασισταριό και έχει πει κατά καιρούς πολλά για πολλούς. Πολλοί και πολλές ένιωσαν το χέρι του τραμπούκου του Κασιδιάρη σαν να είναι δικό τους. Ένιωσαν σαν να δίνουν αυτοί τα χαστούκια. Το ευχαριστήθηκαν σαν να ήταν αυτό που τελικά χρειαζόταν για να ξεφύγουν από τη μιζέρια τους. Δεν μιλάω για τα ανθρωποειδή που παριστάνουν τους Άριους, ούτε για τους εθνικιστές της πλάκας που ανακάλυψαν καθυστερημένα το μεγαλείο του ελληνισμού χωρίς να ξέρουν να σου πούνε τα ονόματα δύο αρχαίων τραγικών ποιητών, ούτε για τα κτήνη που το μυαλό τους έχει γίνει κιμάς και νομίζουν ότι ο Χίτλερ είναι ιστορικά αδικημένος ήρωας. Μιλάω για τον απλό άνθρωπο που μανιωδώς επαναλαμβάνει αυτό το «καλά της έκανε». Μιλάω σε σένα τον νέο φασίστα. Ναι φασίστας είσαι, φίλε.

Το βίντεο κυκλοφορεί αυτές τις μέρες σε facebook και twitterrisinggalaxy

Το χρονικό μιάς λεηλασίας

Το χρονικό μιάς λεηλασίας του Fernando Solanas είναι ένα Ντοκιματέρ που γυρίστηκε το 2003 και έχει ώς θέμα τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν πριν απο ακριβώς μία δεκαετία στην Αργετινή κατα την οικονομική κρίση .
Εκατοντάδες φορές αναρωτήθηκα πώς είναι δυνατό σε μια τόσο πλούσια χώρα η φτώχεια και η πείνα να φτάσουν να εξαπλωθούν τόσο πολύ. Τι απέγιναν οι υποσχέσεις εκσυγχρονισμού, δουλειάς και καλής ζωής που έδωσαν οι επικοινωνιολόγοι τους όταν η χώρα γνώρισε τα εξωφρενικά επίπεδα ανεργίας και εξαθλίωσης; Πώς είναι δυνατό να δικαιολογηθεί το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας για να πληρωθεί το χρέος όταν η χρέωση πολλαπλασιάστηκε επανειλημμένα υποθηκεύοντας το μέλλον για πολλές γενιές; Πώς συνέβη σε δημοκρατικό καθεστώς τέτοια εξαπάτηση των ψηφοφόρων, τέτοια υποταγή σε ξένες δυνάμεις, τέτοια ατιμωρησία, διαφθορά και απώλεια κοινωνικών δικαιωμάτων;[...]

Από τους Cartoneros της Αργεντινής στους ρακοσυλλέκτες της Ελλάδας


Πριν από μερικά χρόνια η εικόνα με τους Cartoneros στους δρόμους της Αργεντινής, τους ανθρώπους με τα καροτσάκια που μάζευαν τενεκεδάκια και χαρτόκουτα για ανακύκλωση, μονοπωλούσε το ενδιαφέρον των δελτίων ειδήσεων της Λατινικής χώρας.
Στην Αργεντινή του 2001, αποτέλεσαν σύμβολο εξαθλίωσης. Συνέλεγαν ανακυκλώσιμα προϊόντα για να βγάλουν το καθημερινό τους φαγητό.
Μόλις λίγα χρόνια μετά, στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, η εικόνα με τους αλλοδαπούς συνήθως ρακοσυλλέκτες, αποτελεί την πιο συνηθισμένη εικόνα στις γειτονιές της Αθήνας.

Νίκος Πουλαντζάς - Φασισμός και Δικτατορία

Ολόκληρο το βιβλίο σε μορφή pdf

Φασισμός και Δικτατορία-Ν.Πουλαντζάς

O ΦΑΣΙΣΜΟΣ - ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ

αντιφασιστικα συλλαλητηρια


Ναι ρε, ΔΡΑΧΜΗ! Ένα κείμενο που δίνει πολλές απαντήσεις στους δικαιολογημένους φόβους που εκφράζονται

  Μάριος Μαρινάκος

Στο δίλημμα "ευρώ ή δραχμή" θα μπορούσα να απαντήσω μονολεκτικά λέγοντας: ΔΡΑΧΜΗ. Βέβαια, αμέσως μετά θα έγραφα σελίδες επί σελίδων για τα πλεονεκτήματα του εθνικού νομίσματος, επικαλούμενος βιβλιογραφία, οικονομικά στοιχεία και
παραδείγματα.

Αλλά θα μου επιτρέψετε να θέσω μια σειρά από άλλα ερωτήματα, που θεωρώ ότι αναδεικνύουν το μέγεθος της πολιτικής απάτης που έχει στηθεί πίσω από αυτό το δίλημμα.


Η ΕΕ ΚΑΙ ΤΩΝ «ΔΕΞΙΩΝ» ΚΑΙ ΤΩΝ «ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ» ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ

Του Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
Εχει τονιστεί χιλιάδες φορές ότι η ισοπέδωση των μισθών των εργαζομένων που απειλούνται με καθεστώς «κινεζοποίησης» δεν είναι αποτέλεσμα μιας στενά «μνημονιακής» πολιτικής που εφαρμόζεται σε κάποιες χώρες της ΕΕ.
Αντίθετα, η επιλογή όλης της ΕΕ να κατρακυλήσουν οι μισθοί των εργαζομένων στα επίπεδα της Κίνας είναι αυτή που γεννά τα μνημόνια. Είναι αυτή η επιλογή που περνά μέσα από τις «μνημονιακές» πολιτικές, οι οποίες εφαρμόζονται με ή χωρίς μνημόνιο, με ή χωρίς τρόικα, σε όλο το ευρωενωσιακό στερέωμα.
*
Για να μην πάμε σε παλιότερες αποφάσεις της ΕΕ, που αποδεικνύουν ότι η ΕΕ δεν είναι το πεδίο της «λύσης» των προβλημάτων του ελληνικού λαού, όπως ισχυρίζονται όλες οι πολιτικές δυνάμεις του «ευρωενωσιακού προσανατολισμού»,
αλλά ότι, αντιθέτως, η ΕΕ είναι το πρόβλημα,
αρκεί να σταθούμε στο κείμενο των πολιτικών συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, τον Δεκέμβρη του 2010. Πρόκειται, δηλαδή, για μια απόφαση που λήφθηκε πριν ακόμα ψηφιστεί στην Ελλάδα το δεύτερο μνημόνιο και πριν συναφθεί η δεύτερη δανειακή σύμβαση.
Σύμφωνα, λοιπόν, με την εισοδηματική πολιτική των κρατών - μελών που θα εφαρμόζεται με χρονικό ορίζοντα έως τη Δευτέρα Παρουσία, στην απόφαση της ΕΕ σημειώνονται τα εξής:

Τι είναι ΒΙΑ

Έχουν κινητοποιηθεί από χτες, ως ένα βαθμό δικαιολογημένα , όλες οι εξουσίες του τόπου ( κυβέρνηση, πρόεδρος Δημοκρατίας, δικαιοσύνη, κόμματα, ΜΜΕ) απέναντι στην αποδεδειγμένη χρήση βίας του νεοφασιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής με αφορμή το γνωστό σε όλους επεισόδειο στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Ανακοινώσεις, συζητήσεις, πρώτο θέμα παντού , ακόμα και στα περισσότερα ΜΜΕ της αλλοδαπής, άμεσο ένταλμα σύλληψης από την εισαγγελία, μια κοινητοποίηση άνευ προηγουμένου.
Δικαιολογημένη θα πουν πολλοί, αφού το επεισόδειο έλαβε χώρα υπό την θέαση μεγάλου κομματιού του λαού που είτε παρακολούθησε ζωντανά την αποτρόπιαια σκηνή, είτε στη συνέχεια είδε σε πολλές επαναλήψεις, ακόμα και καρέ-καρέ το συμβάν.

Μαύρα φίδια που μας τρώνε


Σύμφωνα με ανακοίνωση του μεγκάλου καναλιού
η απουσία του κ.Βορίδη από τις...τσεκουράτες εκπομπές
 του σταθμού, οφείλεται σε ασθένεια.
Το Φίδι...βαρυστομάχιασε!!

ΒΟΛΟΣ: ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/6 ΣΤΙΣ 7μμ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ.Αδέσποτος

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ: ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ, ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ

* Του Παναγιώτη Σπυρόπουλου
  Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα (δραχμή, μνα, οβολό, όπως θέλετε πες τε το), οι πανεπιστημιακοί κύκλοι και ιδιαίτερα οι οικονομολόγοι έχουν διαλέξει στρατόπεδα, μέχρι και «απειλή» δημοψηφίσματος προέκυψε σ’ αυτό το έκτρωμα δημοκρατίας που βιώνουμε, με αυτό το θέμα. Συνετό θα ήταν από δική μας σκοπιά, να βάλουμε κάποια πράγματα σε μια σειρά, απαντώντας σε διάφορα ερωτήματα, σχετικά με το ζήτημα αυτό, επιχειρώντας να διαλύσουμε τη λασπολογία που προσπαθούν με δόλιο τρόπο  να ρίξουν τα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης και οι εκπρόσωποι τους (περισπούδαστοι «μαϊντανοί», ακαδημαϊκοί δάσκαλοι, μέχρι εκπαιδευμένα παπαγαλάκια «δήθεν» οικονομικοί συντάκτες και οικονομολογούντες) σχετικά με το ζήτημα της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα, με απλά λόγια.

Στις επόμενες μέρες το φαινόμενο Κασιδιάρη θα ενταθεί


Αυτό που έγινε σήμερα στην πρωινή εκμπομπή του ΑΝΤ1 (Δείτε εδώ), δεν είναι κάτι το τυχαίο και το περιστασιακό. Είναι συνέχεια των εφόδων των τρομοκρατικών ομάδων της χρυσής αυγής που εφορμούν στο κέντρο της Αθήνας και σπέρνουν τον πανικό. Ο εν λόγω κύριος Κασιδιάρης εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής, κατηγορούμενος για ηθικός αυτουργός για ληστεία και ξυλοδαρμό, κατά πανεπιστημιακού καθηγητή, ήταν προετοιμασμένος για αυτό που συνέβη σήμερα. Η αντίδραση του ήταν συντεταγμένη μέσα στο σχεδιασμό των ενεργειών του παρακράτους για το επόμενο διάστημα. Καλυμμένοι από το επίσημο κράτος που σύμφωνα με αποκαλύψεις εκθέσεων αστυνομικών υπηρεσιών χρηματοδοτούνται με μυστικά κονδύλια. Φαίνεται επίσης οτι διατηρούν και πολλές σχέσεις με τα τέως παλιά κόμματα εξουσίας και κυρίως της ΝΔ. Αντιγράφουμε από το βιβλίο του κ. Κουσουμβρή (πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος, κορυφαίο μάλιστα, ταμίας της οργάνωσης του Νίκου Μιχαλολιάκου): «Ως ταμίας, είχα τη δυνατότητα να γνωρίζω ότι στο ταμείο δεν είχαμε ποτέ περισσότερα από 300-400 ευρώ. Με τα χρήματα αυτά δεν συντηρείται οργάνωση.