#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2012

Το κουτί της Πανδώρας: ''Χρυσή Αυγή''

Είμαστε υπεύθυνοι για την Ιστορία μας!....


Κρυψου-Κρυψου...δεν θα σε βρω!


 Περιμενοντας... την συλληψη του Κασιδιαρη απο την ελληνικη αστυνομια, ας ριξουμε μια ματια σε καποιες φωτο....Ετσι για να περναει η ωρα

Τι λετε; Θα τον βρουν;
 
αναρχογατουλης

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ


ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΛΙΟΣ 
Οι συνέπειες του «Μνημονίου» στους αγρότες, έχουν περάσει λίγο-πολύ απαρατήρητες, με αποτέλεσμα να υπάρχει σε ένα μέρος των αγροτών η εντύπωση ότι το «Μνημόνιο» δεν τους αφορά. Ωστόσο οι συνέπειες είναι το ίδιο οδυνηρές όπως στους μισθωτούς, συνταξιούχους, στη νέα γενιά, μικροεπιχειρήσεις κά. Ειδικότερα η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ αγγίζει και τους αγρότες, όπως οι περικοπές κοινωνικών δαπανών (υγεία, παιδεία, πρόνοια, ανάπτυξη κά). Επίσης η φορολογία φυσικών προσώπων με την προβλεπόμενη κατάργηση του αφορολόγητου θα αυξηθεί τόσο για τους «εν ενεργεία» όσο και για τους συνταξιούχους αγρότες. Επίσης με την κατάργηση της κρατικής στήριξης του ΕΛΓΑ, προβλέπεται αύξηση της επιβάρυνσης για ασφάλιση αγροτικής παραγωγής, ενώ με τις συγχωνεύσεις εξειδικευμένων οργανισμών (εκπαίδευσης, αγροτικής έρευνας, πιστοποίησης, κά) σε ένα ενιαίο οργανισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ», διαλύονται υποδομές στήριξης κρίσιμων δραστηριοτήτων του αγροτικού κόσμου. Ακόμα και το πρόγραμμα εγκατάστασης 6.000 νέων αγροτών ως το 2013 είναι στον αέρα, από τη στιγμή που δεν έχουν προχωρήσει τα σεμινάρια, για προετοιμασία του σχετικού φακέλου καταβολής της β' δόσης στήριξης.

Γιατι τρεμουν την κυβερνηση της αριστερας

  Κ Μαραγκός

Τι σημαίνει πολιτική μάχη;

Στην αριστερά υπάρχει μια τρομερή αδυναμία διάκρισης της προπαγάνδας από την πολιτική μάχη. Πολλοί νομίζουν ότι το να αραδιάζουν ένα τσούρμο από πολιτικές θέσεις ή συνθήματα, τους κάνει πιο αριστερούς ή πιο επαναστάτες από κάποιους άλλους. Βεβαίως έχει την αξία του να έχει κανείς πολιτικές θέσεις και ιδεολογικές αρχές. Όλα αυτά είναι αναγκαία για να αποκτήσει μια ταυτότητα. Να τοποθετηθεί στην πολιτική κλίμακα, από την άκρα αριστερά μέχρι την άκρα δεξιά. Αυτό είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο και ειδικά όταν ζει κανείς σε μια -έστω και κουτσουρεμένη- αστική δημοκρατία. Από κει και πέρα όμως αρχίζουν τα δύσκολα. Τι αξία έχουν αυτές οι θέσεις, όταν δεν μπορούν να βρουν ένα δρόμο για να πραγματοποιηθούν; Όταν παραμένουν στο επίπεδο ενός διακηρυκτικού λόγου; Όταν αδυνατούν να επηρεάσουν την πραγματική ζωή; Αυτό είναι κάτι που πρέπει να σκεφτεί όποιος ασχολείται με τα κοινά και δεν το κάνει μόνο για να σώσει την ψυχή του στη μεταθάνατο ζωή.

Μια φωτογραφία και ένα βίντεο για τη σημερινή μέρα

ilesxi

Το μεγάλο τσουβάλι του Μάκη Μαΐλη και ποιος υπονομεύει την κομμουνιστική πολιτική

 Κάβουρας Δημήτρης – Κωνσταντακόπουλος Γιώργος
Με άρθρο του στο Ριζοσπάστη, την Τετάρτη 6/6/2012, ο Μάκης Μαϊλης, (Μ.Μ.),  στρέφεται κατά πάντων, κατά δικαίων και αδίκων, οι οποίοι «επιτίθενται στην πολιτική του ΚΚΕ, προκειμένου να τη φέρουν… στο σωστό δρόμο!».
Κατά τον ίδιο τρόπο βέβαια θα μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να βάλει στην ίδια μοίρα το ΚΚΕ, με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και άλλες δυνάμεις, οι οποίες, δήθεν από κοινού, του επιτίθενται. Μια τέτοια ισοπεδωτική πολιτική λογική, όμως, δεν ταιριάζει σε κομμουνιστές, οι οποίοι πρέπει να είναι σε θέση να διακρίνουν τις διαφορές ανάμεσα στις διάφορες πολιτικές δυνάμεις και οργανώσεις για να μπορούν να κάνουν συμμαχίες, να αποσπούν δυνάμεις από τον αντίπαλο, να μεγαλώνουν και να ενισχύουν το μέτωπο των δυνάμεων της εργατικής τάξης.

O δημόσιος ξυλοδαρμός, τα οδυνηρά ξυπνήματα και τα μαντρόσκυλα του συστήματος

 
Παναγιώτης Μαυροειδής
Όποιος ακόμη θεωρεί πως επρόκειτο για ‘’ατυχή’’ συμπεριφορά ψυχοπαθούς ναζιστή ή για ιδιότυπο μάρκετινγκ φασιστικής κοπής για εκλογικούς κυρίως λόγους, κοιμάται ακόμη ύπνο βαθύ και επικίνδυνο.
Με εξαιρετική ορμή και παραστατικότητα, έρχεται στην επιφάνεια  η πραγματικότητα μιας  αναμέτρησης, πρωτόγνωρης σε ένταση, διάρκεια και έκταση, ασυνήθιστης σε βιαιότητα, που δεν υπάρχει τρόπος να αποφευχθεί και να μπει κάτω από κανένα χαλί.
Οι τραμπουκικές επιθέσεις του ναζιστικού υποκειμένου στις γυναίκες εκπροσώπους του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ σε δημόσια τηλεοπτική θέα, δύο μόλις μέρες μετά την κήρυξη ως παράνομης της πολύμηνης απεργίας στην ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ, ήρθαν να αφυπνίσουν πολλαπλά και  πολλούς.

αφιερωμένο στον μαλάκα ελληνάρα μικροαστό

«Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν τσιγγάνος.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν Εβραίος.
Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει.»
Μπ. Μπρέχτ

Αυτό δεν είναι Φασισμός!!

 

Ο άλλος Φασισμός

" Οποιοι εκκολάπτουν το αυγό του φιδιού,
παίζουν με την Ελλάδα και τη Δημοκρατία".
(δήλωση Φώφης Γεννηματά, με αφορμή τη
Φασιστική επίθεση κασιδιάρη σε Κανέλλη-Δούρου).

Ποιοί, μωρή, εκκολάπτουν το αυγό του φιδιού;;
Γιατί δεν τους κατονομάζεις;;
Ποιόν θέλεις να σπεκουλάρεις και ποιόν 
να απαλλάξεις από ευθύνες;;
Κοιτάχτηκες ποτέ στο καθρέφτη;;

Η ΕΕ στα κόμματα εξουσίας…αλλά και στην κυβέρνηση της Αριστεράς!

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Είναι πια σχεδόν προδιαγεγραμμένο το ουσιαστικό αποτέλεσμα των νέων εκλογών στις 18 Ιούνη, ανεξάρτητα από το εάν θα νικήσει η «μνημονιακή» συμμαχία με κορμό την ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ή η «αντιμνημονιακή» συμμαχία με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Και στις δυο περιπτώσεις θα έχουμε μια βαριά ήττα του λαϊκού κινήματος που κατά τη γνώμη μου θα οδηγήσει στο τέλος της παραδοσιακής Αριστεράς, όπως άλλωστε έχει ήδη ακριβώς γίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Έτσι, στην πρώτη περίπτωση, η νίκη της μνημονιακής παράταξης, που φαίνεται και η πιθανότερη, εφόσον η εκστρατεία των ξένων και ντόπιων ελίτ να παγιδεύσει την αντίδραση των λαϊκών στρωμάτων φαίνεται ότι στέφεται από επιτυχία, θα σημάνει την τελική εκ των υστέρων νομιμοποίηση του συστημικού εγκλήματος που διαπράχθηκε με τα Μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις.

Θα μπορούσε η Ελλάδα να επιβιώσει από μια έξοδο από ΕΕ και Ευρώ ?

Των Νίκου Προγούλη, Γιάννη Ραχιώτη
Σκοπός του άρθρου στο οικονομικό σκέλος του δεν είναι να μπει σε τεχνικές λεπτομέρειες της επόμενης μέρας, για παράδειγμα,  τι θα γίνει σε περίπτωση εξόδου από την Ευρωζώνη με το ενεργητικό των τραπεζών ή των ασφαλιστικών ταμείων, με τα ATMs, με τις συμβάσεις, με το αν θα υπάρχουν για ένα διάστημα παράλληλα και τα δύο νομίσματα, (Δραχμή – Ευρώ), κλπ, ζητήματα για τα οποία υπάρχουν σχετικές μελέτες [1], αλλά να υποστηρίξει ότι καταρχήν, μια έξοδος από ΕΕ και Ευρωζώνη  όχι μόνο είναι εφικτή, αλλά θα αποδειχτεί επωφελής στο άμεσο και ιδιαίτερα στο απώτερο μέλλον.
Μερικές βασικές σκέψεις:
-     Η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να σηκώσει κεφάλι όσο είναι αναγκασμένη να αποπληρώνει ένα χρέος που θα κουρεύεται μόνο τόσο, όσο θα παραμένει και πάλι αδύνατο να εξοφληθεί. Θα αποστραγγίζεται για την αποπληρωμή του κάθε δημόσιο έσοδο,  θα ιδιωτικοποιηθούν και τα τελευταία απομεινάρια της κρατικής περιουσίας, θα καταλυθεί ακόμη περισσότερο η εθνική κυριαρχία.

ΡΙΚΑΡΝΤΟ ΠΑΤΙΝΙΟ, ΥΠΕΞ Ισημερινού: «Καμία συνέπεια από την παύση πληρωμών»

Καμία τιμωρία δεν επιφύλαξαν οι αγορές στην κυβέρνηση του Ραφαέλ Κορέα που αρνήθηκε να πληρώσει το δημόσιο χρέος, τονίζει με κάθε σαφήνεια στα Επίκαιρα ο υπουργός Εξωτερικών του Ισημερινού, Ρικάρδο Πατίνιο. Οικονομολόγος ο ίδιος, με ακαδημαϊκή καριέρα και ιδιαίτερη δράση ενάντια στο δημόσιο χρέος πριν αναλάβει τα καθήκοντα του επικεφαλής της διπλωματίας, ο Ρικάρδο Πατίνιο δείχνει τον δρόμο που οφείλει να ακολουθήσει κάθε κυβέρνηση για να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες, γλιτώνοντας τη θηλιά των χρηματοπιστωτικών αγορών: τον εσωτερικό δανεισμό!
Τα μεγάλα κοινωνικά επιτεύγματα του Ισημερινού (που ανέκαθεν διακρινόταν για το βάθος των κοινωνικών αντιθέσεων) κατά την τελευταία τριετία, από την εποχή δηλαδή που αρνήθηκε να εξυπηρετήσει μέρος του δημόσιου χρέους αξιοποιώντας το έργο της επιτροπής λογιστικού ελέγχου, αποτελούν την πιο τρανταχτή απόδειξη για το τεράστιο όφελος που έχει να αποκομίσει η χώρα από την στάση πληρωμών.

Δήλωση Προκόπη Παυλόπουλου

Πολύ άσχημη εντύπωση προκάλεσε η στάση του Προκόπη Παυλόπουλου κατά τη διάρκεια της επίθεσης του Ηλία Κασιδιάρη κατά της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου, αφού ο κ. Παυλόπουλος δεν σηκώθηκε καν από την καρέκλα του και παρακολουθούσε ατάραχος σαν Βούδας.

Πριν από λίγο, ο Προκόπης Παυλόπουλος έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, κάνοντας την εξής δήλωση:

Η κρίση χρέους είναι απλώς μια απάτη των τραπεζιτών!

Το όνειρο του Χίτλερ, για μια Ευρώπη ενωμένη κάτω από την γερμανική μπότα, με την συνδρομή της Γαλλίας του Βισύ, πλησιάζει όλο και πιο πολύ στην εκπλήρωσή του, μετά και την πρόσφατη συμφωνία της ευρωζώνης, που έχει σκοπό την επίλυση της κρίσης χρέους. Εκεί που απέτυχαν τα στούκας, οι SS, και τα πάνζερ, πετυχαίνουν οι τράπεζες, μέσα από την κρίση που οι ίδιες δημιούργησαν. Πρόκειται για πόλεμο, με άλλα μέσα, όπου αντί για στρατιωτικές μάχες, διεξάγονται κρυφές ψυχολογικές επιχειρήσεις, με το ίδιο όμως αποτέλεσμα: Την διάλυση των εθνικών κυριαρχιών, και την καθιέρωση του «Deutchland Deutchland uber alles».

η ΕΛ.ΑΣ “ψάχνει” τον Κασιδιάρη αλλά τον βρήκε το indymedia


Την ώρα που το σώου της ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται σε εξέλιξη για τον δήθεν εντοπισμό του αρχιναζί Κασιδιάρη και στον ΑΝ1 πριν από κάποια ώρα μας έλεγαν πως μέχρι και η ομάδα ΔΙΑΣ “κινητοποιήθηκε”…. κάποιοι -εμφανώς ποιο παρατηρητικοί από τα λαγωνικά της ΕΛ.ΑΣ- τον εντόπισαν πρώτοι:
μεταφέρω το σχόλιο από το  athensindymedia  το οποίο υπάρχει στο thread της είδησης της επίθεσης του αρχιναζί στην Κανέλη .


τον εντοπίσαμε όμως εμείς

από αναρχικός 12:37, Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

πριν από 10 λεπτά ο Κασιδιάρης μπήκε στα γραφεία της ΧΑ στην οδό Δεληγιάννη.

Έξω από τα γραφεία ήταν συγκεντρωμένοι φασίστες που τον χειροκρότησαν και επευφημούσαν όταν έφτασε.

Αυτή την ώρα έξω από τα γραφεία τους είναι περίπου 50 άτομα, προφανώς για να εμποδίσουν τη σύλληψη του στα πλαίσια του αυτοφώρου. Μετά με τις αναβολές θα την γλυτώσει, το ξέρει καλά το κόλπο.


Νομίζω ότι η φαρσοκωμωδία των ΜΜΕ και το γνωστό “δημοκρατικό” τους ξεκάρφωμα έλαβε τέλος.
Είπαμε, το πρόβλημα είναι ότι οι μπάτσοι δεν ψάχνουν τον Κασιδιάρη αλλά τον ψηφίζουν.


risinggalaxy
Αδέσποτος

Έσπασε ρεκόρ η ανεργία τον Μάρτιο στο 21,9%, άνεργος ένας στους δύο νέους - Καλό σκορ ! Αν θέλετε καλύτερο ψηφίστε Σαμαρά και Μνημόνιο


Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, το σύνολο των απασχολουμένων κατά το Μάρτιο του 2012 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.843.905 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.075.081 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.372.144 άτομα.

ΝΤΡΟΠΗ, ΑΙΣΧΟΣ, ΠΡΟΔΟΣΙΑ. ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΡΩΤΟΠΛΑΣΤΟΣ;

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ

Η κατασκευασμένη είδηση…
Η μεθοδευμένη παραπληροφόρηση…
Η προσχεδιασμένη λεκτική πρόκληση…
Η περιφρόνηση στην άλλη άποψη…
Η κατασυκοφάντηση και η διαστρέβλωση θέσεων κομμάτων του Ελληνικού κοινοβουλίου που δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της «άρχουσας τάξης»…
Η κατ’ εξακολούθηση κατασκευή  ψευδών γεγονότων και εικασιών και η επίμονη προσπάθεια δημιουργίας κλίματος που ξεκάθαρα προσβλέπει στη στήριξη των δυνάμεων κατοχής…

Gentlemen


 Η επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη στην Λιάνα Κανέλλη και την Ρένα Δούρου δεν θα πρέπει να μας κάνει να πιστεύουμε πως οι χρυσαυγίτες δεν σέβονται καμία γυναίκα.

Στις κυρίες που ανήκουν στον ίδιο ιδεολογικό χώρο με αυτούς, οι χρυσαυγίτες μέχρι και υποκλίσεις κάνουν.
http://pitsirikos.net/

Ο εναγκαλισμός ΝΔ - ακροδεξιάς

 Για να μην ξεχνάμε... το σχετικό: ΕΔΩ

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Μέσα στο πλαίσιο της αγωνιώδους προσπάθειας του κατεστημένου να αναδείξει πάση θυσία πρώτο κόμμα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου την παραπαίουσα -και ανίκανη να εκμεταλλευθεί την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ- ΝΔ, αποσιωπάται μια σοβαρή πολιτική εξέλιξη: η διολίσθηση της ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά όλο και δεξιότερα. Ο εναγκαλισμός της ΝΔ με την ακροδεξιά στην απέλπιδα προσπάθεια να επιβιώσει ο αποτυχημένος αρχηγός της, προσλαμβάνει πλέον ενοχλητικές διαστάσεις.
Πρόκειται για ακόμα μία ολέθρια συνέπεια της πολιτικής του Μνημονίου σε συνάρτηση με την...

 εγκατάλειψη της αντιμνημονιακής γραμμής από τον Αντ. Σαμαρά. Δεν φτάνει που οδήγησε στον... 24πλασιασμό (!) της εκλογικής δύναμης της Χρυσής Αυγής (από 0,29% το 2009 στο 6,97% το 2012) και στην πανηγυρική είσοδό της στη Βουλή, ώθησε επιπλέον στη μετακόμιση στη ΝΔ ολοένα και περισσότερων βουλευτών του... ΛΑΟΣ!

Ο Κασιδιάρης έχει μέλλον

Αν και οπωσδήποτε ήταν κάπως αγενής η επίθεση και η χειροδικία του Ηλία Κασιδιάρη εναντίον της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου, δεν θα πρέπει να βιαστούμε να τον καταδικάσουμε.
Η ιστορία μας έχει διδάξει πως οι φασίστες μπορούν να φτάσουν πολύ ψηλά, αν τους «σπρώξει» σωστά το Mega, o ΣΚΑΪ και -γενικότερα- οι νταβατζήδες της διαπλοκής. Πάρτε για παράδειγμα τον Μάκη Βορίδη.

Την Δούρου σήμερα την υπερασπίστηκε γυναίκα και μπράβο της! Κότες τα "αρσενικά" μπροστά στον ναζιστή!

Στα μαύρα χρόνια μετά τον πόλεμο και τον εμφύλιο μπαίνουν μέσα στο μαγαζί της Μπέλλου μια παρέα χίτες φασισταριά.
Της ζητάνε να πει του Αητού τον γιο (τραγούδι για το βασιλια) και αυτή αρνείται επίμονα από ιδεολογία.
Την σπάνε στο ξύλο και διαλάνε το μαγαζί ενώ κανένας "αρσενικός" από το μαγαζί ή από την ορχήστρα δεν τολμάει να...
 την υπερασπιστεί.
Την Δούρου σήμερα την υπερασπίστηκε γυναίκα και μπράβο της!
  alfavita

10 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Αυτή είναι η Τουρκία της βελτίωσης των οικονομικών δεικτών και του ΔΝΤ. Αυτή είναι η χώρα που κυβερνά το Πολιτικό Ισλάμ, που η καπιταλιστική Δύση, οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. την παρουσιάζουν ως πρότυπο στους λαούς της Μέσης Ανατολής και στο σύνολο του μουσουλμανικού κόσμου.

Είναι η Τουρκία της ραγδαίας καπιταλιστικής ανάπτυξης, που προϋπόθετε τη βίαιη καταστολή του εργατικού και αριστερού κινήματος με στρατιωτικά πραξικοπήματα και προϋποθέτει τη θυσία της εργατικής τάξης.
Πραγματικός πόλεμος διεξάγεται καθημερινά στα ορυχεία και τα ναυπηγεία, στα εργοστάσια και στις μικρές βιοτεχνίες της Ανατολίας: σε 9 χρόνια πέθαναν 10 χιλιάδες εργάτες!

Σύμφωνα με τα σιχαμερά δουλοπρεπή ερπετά της ΝΔ, καμιά από τις παραπάνω δε θα μπορούσε να είναι απορία ενός παιδιού 10 χρονών προς το δάσκαλό του...

Γιατί κύριε;…
Γιατί κύριε απολύσανε τον μπαμπά μου στα 50 του από τη δουλειά;
Γιατί κύριε τη μαμά μου που έχει τέσσερα παιδιά της κόψανε το μισθό;
Γιατί κύριε η μεγάλη μου αδερφή που σπούδασε δασκάλα και είναι 30 χρονών ζει μαζί μας επειδή δεν μπορεί να διοριστεί;
Γιατί κύριε δείρανε τον αδερφό μου οι αστυνομικοί επειδή διαδήλωσε του κόψανε τα δωρεάν βιβλία στη σχολή του;
Γιατί κύριε η τράπεζα πήρε το χωράφι του παππού μου που από μικρός έσπερνε βαμβάκι και ζούσε χαρούμενος στο χωριό του;
Γιατί κύριε κλειδώσανε πίσω από τα...
 

Η Κανέλλη απαντά για την επίθεση

  Δείτε τι λέει η Λιάνα Κανέλλη μετά την επίθεση που δέχθηκε από τον εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής, κασιδιάρη, στο στούντιο της εκπομπής Πρωινό ΑΝΤ1.Αδέσποτος

Παρασκευή 8 Ιούνη πανελλαδικά: Όλοι μαζί, να σβήσουν οι Ναζί

ΑΘΗΝΑ Ομόνοια 7μμ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Αγαλμα Βενιζέλου 6μμ

ΓΙΑΝΝΕΝΑ Ακαδημία 6μμ

ΠΑΤΡΑ πλατεία Γεωργίου 7μμ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ Λιοντάρια 6.30μμ

ΡΕΘΥΜΝΟ Δημαρχείο 7μμ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ Δημαρχείο 7μμ

ΞΑΝΘΗ Πέμπτη 7 Ιούνη 6μμ, κεντρική πλατεία

 

Πραματευτάδες


Μεγάλη σαχλαμάρα κατάντησε το σήριαλ με τις
τηλεμαχίες/κοκκορομαχίες.
Μιά διακομματική που δεν μπορεί και δεν θέλει
να αποφασίσει. 
Κόμματα που πασχίζουν να οφεληθούν τα ίδια και
να αποκλείσουν άλλα.

Αφίσες σωτήρων

 

Γιατί γαμώ το ευρώ σας γαμώ;

«Γιατί κύριε;;;;» Του Πέτρου Αργυρίου
Αγριωπά. Έτοιμα να λιντσάρουν. Τον κύριο. Τα παιδιά του καλαμποκιού Με το μέλλον των παιδιών μας δεν παίζουμε: Το ‘χουμε πάρει πίπα κώλο. Το ξεσκίσαμε. 
Αλλά παίζουμε όπως η γάτα με το ποντίκι με την ψυχή τους και όσες ευαισθησίες μας απομείναν. 

ΜΠΟΥΝΙΕΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΣΕ ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΗ ΣΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΑΚΗ – ΝΕΡΟ ΣΤΗ ΔΟΥΡΟΥ


Γιατί απορείτε; Μια ζώη φασίστες ήταν

Αδέσποτος

Περί δημοσιονομικής ενοποίησης και άλλες παπαριές

Από τότε που έκλεισε το Alter, απωλέσαμε τις βαθυστόχαστες αναλύσεις δυο κορυφαίων δημοσιογράφων-αναλυτών τού τόπου μας, της Κάτιας Μακρή και του Χρήστου Κώνστα, των οποίων τα ίχνη έχω χάσει (όχι πως έψαξα και πολύ για να τα βρω αλλά λέμε τώρα...). Ευτυχώς, διαπίστωσα ότι ο δεύτερος εξακολουθεί να φωτίζει τον κοσμάκη μέσα από την λαμπρή στήλη "Dr Profit", την οποία διατηρεί στην εφημερίδα "Επενδυτής".

Ομολογώ ότι διάβασα το άρθρο τού Κώνστα στον "Επενδυτή" τού περασμένου Σαββάτου. Ίσως από περιέργεια, ίσως λόγω του τίτλου του:
"Η επιστροφή τού (οικονομικού) εθνικισμού". Το διάβασα και -ως συνήθως- θαύμασα την οξυδέρκεια του ταλαντούχου διοπτροφόρου δημοσιογράφου. Ειδικά η ανάλυση της πρότασης για ευρωπαϊκή δημοσιονομική ένωση είναι εντυπωσιακή:

Το ιστορικό μας χρέος

Γιάννης Μακριδάκης

Αυτές τις μέρες βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη αντίφαση. Από τη μια η παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι αν οι Έλληνες ψηφίσουν κυβέρνηση που δεν θα εφαρμόσει το Μνημόνιο ως έχει, θα εγκαταλειφθούν στη μοίρα τους και θα απομονωθούν, αφού οι ίδιοι δεν πρόκειται να δεχθούν ουδεμία αναδιαπραγμάτευση της πολιτικής τους. Από την άλλη όμως έχουμε ένα δεξιό πατριδοκάπηλο μέτωπο στην Ελλάδα, με επικεφαλής τον Α. Σαμαρά, ο οποίος απέδειξε ότι είναι υποτακτικός της παγκόσμιας οικονομικής διακυβέρνησης και είναι βέβαιον ότι όπως την υπηρέτησε ως τώρα θα την υπηρετήσει και αν εκλεγεί, αλλά ο οποίος δηλώνει ακόμη ευθαρσώς ότι θα προβεί σε αναδιαπραγμάτευση της εφαρμοζόμενης πολιτικής τους.

ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ Η ΒΟΜΒΑ?

Οσοι έχετε παίξει BUZZ γνωρίζετε φυσικα εκείνο το μέρος του παιχνιδιού όπου έχει ενεροποιηθεί μια βόμβα και πάει από παίκτη σε παίκτη, και πρέπει να απαντάς όσο πιο γρήγορα γίνεται και σωστά φυσικά για να τη ξεφορτωθείς να πάει στον επόμενο. Οτι και να κάνεις όμως σε συγκεκριμένο χρόνο είναι προκαθορισμένο η βόμβα να σκάσει. Κι αν σε πετύχει εκείνη η προκαθορισμένη στιγμή ακόμα κι αν ξέρεις τη σωστή απάντηση ΜΠΑΜ!!!  Γίνεσαι κάρβουνο.
Δεν υπάρχει προηγούμενο στη πολιτική ζωή του τόπου, όπου το πολιτικό σκηνικό να κινείται ακριβώς όπως στο BUZZ!! Ασχετα με την όποια φαντασίωση μπορούμε να δημιουργούμε, πως τίποτα δεν είναι προκαθορισμένο και η βόμβα είναι ελεγχόμενη αρκεί να ξέρει κανείς τις σωστές απαντήσεις, η βόμβα θα σκάσει σε συγκεκριμένο χρόνο και με συγκεκριμένους τρόπους. Αλί και τρισαλί στη δύστυχη παράταξη που θα τη κρατάει στα χέρια της. Θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ? Θα είναι η ΝΔ? Θα είναι μια κυβέρνηση συνεργασίας? Δεν θα υπάρχει κυβέρνηση και θα σκάσει στη μούρη μας? Πάντως κάπου θα σκάσει.

Ιφιγένεια, Lehman Brothers ή... ανυπόληπτη χώρα;


Του Σταύρου Χριστακόπουλου
Δύο χθεσινά πανομοιότυπα δημοσιεύματα, ένα στους FinancialTimes και ένα στη βελγική εφημερίδα De Standaard, λένε το ίδιο πράγμα: αν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη, ο οικονομικός και πολιτικός σεισμός που θα προκληθεί θα αναγκάσει τη Γερμανία να δει κατάματα την κρίση και να αναλάβει την πρωτοβουλία και το ρίσκο να την αντιμετωπίσει. Την ίδια ώρα στις ΗΠΑ γράφουν πως οι Γερμανοί περιμένουν την ελληνική έξοδο για να κινητοποιηθούν.
Την ίδια ώρα στην ισχυρότερη χώρα της ευρωζώνης η βιομηχανική παραγωγή υποχωρεί κατά διπλάσιο ποσοστό από το αναμενόμενο, η Moody's υποβάθμισε το αξιόχρεο πολλών γερμανικών τραπεζών και θυγατρικών τους στο εξωτερικό, μεταξύ των οποίων η Commerzbank, δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, και οι θυγατρικές της στη Νέα Υόρκη και στο Παρίσι. Αλλά και κάμποσες αυστριακές. Όλες με την αιτιολογία την πλημμελή αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης.

Κανείς δεν θα έπρεπε να τους φοβάται πια

Μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, γινόμαστε μάρτυρες μιας, πρωτοφανούς σε ένταση, εκστρατείας κατατρομοκράτησης του εκλογικού σώματος από τη μεριά του ελληνικού και διεθνούς μεγάλου κεφαλαίου, που χρησιμοποιώντας τον πολιτικό του βραχίονα, δηλαδή τα «μνημονιακά» κόμματα και τα ΜΜΕ, επιχειρεί την ουσιαστική ακύρωση της βούλησης της κοινωνίας, όπως αυτή εκφράστηκε μέσα από κοινωνικούς αγώνες από τον Μάιο του 2010 μέχρι σήμερα, αλλά ακόμα και μέσα από τις τελευταίες εκλογές.

Κατά την περίοδο των διερευνητικών εντολών, πρόσχημα της εκστρατείας αυτής υπήρξε ο υποτιθέμενος κίνδυνος της ακυβερνησίας, ενώ μετά την προκήρυξη των νέων εκλογών ένα νέο φάντασμα μας απειλεί: η άτακτη χρεοκοπία, η έξοδος από την Ευρωζώνη και η επιστροφή στη λίθινη εποχή…

Γιατί τρέμουν την κυβέρνηση της αριστεράς;

Tου Κώστα Μαραγκού

Τι σημαίνει πολιτική μάχη;
Στην αριστερά υπάρχει μια τρομερή αδυναμία διάκρισης της προπαγάνδας από την πολιτική μάχη. Πολλοί νομίζουν ότι το να αραδιάζουν ένα τσούρμο από πολιτικές θέσεις ή συνθήματα, τους κάνει πιο αριστερούς ή πιο επαναστάτες από κάποιους άλλους. Βεβαίως έχει την αξία του να έχει κανείς πολιτικές θέσεις και ιδεολογικές αρχές. Όλα αυτά είναι αναγκαία για να αποκτήσει μια ταυτότητα. Να τοποθετηθεί στην πολιτική κλίμακα, από την άκρα αριστερά μέχρι την άκρα δεξιά. Αυτό είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο και ειδικά όταν ζει κανείς σε μια -έστω και κουτσουρεμένη- αστική δημοκρατία. Από κει και πέρα όμως αρχίζουν τα δύσκολα.

ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ" Η πολυσυζητημένη τηλεοπτική διαφήμιση της Νέας Δημοκρατίας που είδατε είναι λογοκριμένη. Δείτε την εδώ ολόκληρη.To βίντεο που δεν έπαιξαν τα κανάλια… Ιρλανδός δημοσιογράφος “κατέβασε τα παντελόνια” στην τρόικα


Στην Ιρλανδία υπάρχει δημοσιογραφία. Ολικό ξεβράκωμα της εθνοκτονικής τρόϊκα. Ο αγαπημένος Ιρλανδός δημοσιογράφος Vincent Browne εκθέτει ανεπανόρθωτα τον τραπεζίτη της ΕΚΤ Klaus Masuch, και δίνει ένα μάθημα για το πώς πρέπει να είναι ο αμερόληπτος δημοσιογράφος που σέβεται τον τόπο που του δίνει ζωή. Αναλογιστείτε τη στάση των ελληνικών ΜΜΕ, που τρομοκρατούν το λαό μας, μεταδίδουν ειδήσεις που θέλουν οι ισχυροί, ασκούν προπαγάνδα και καταπίεση ενώ γλύφουν ασταμάτητα τους δολοφόνους των Ελλήνων. Όταν αποκατασταθεί η δικαιοσύνη στη χώρα μας, πρέπει να γίνει λόγος για ηθική αυτουργία κατά των Ελλήνων που αυτοκτονούν και εγκαταλείπουν την πατρίδα μας κάθε μέρα και πιο πολλοί.

Ας τον τρελο στην τρελα του


Σχόλιο

γιατί η τράπεζα πού είναι Α.Ε. πρέπει να την  επακεφαλαιοποιεί το κράτος
τι κάνει η επιτροπή ανταγωνισμού της ΕΕ
για την ΟΑ απαγορεύτηκε η χρηματοδότηση αλλά για τις τράπεζες ΟΧΙ!!!

 

ΧΩΡΙΣ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

Επειδή ο Έλληνας ξεχνά πολύ εύκολα και κυρίως γίνεται "σοφός" με κάθε μπούρδα που του πλασάρουν μέσω τηλεοράσεως οι "Ευρωσωτήρες", καλό είναι να θυμηθούμε τι έλεγε πριν λίγους μήνες ο αείμνηστος ακαδημαϊκός Νίκος Σταύρου.

 

Germany will wind up owning Europe, while paying just a third of the asking price / Η Γερμανία θα καταλήξει να κατέχει στην Ευρώπη, στο ένα τρίτο του της τιμής

ακολουθεί η απόδοση στα ελληνικά
Now here’s a funny thing, missus. Go to the EFSF ‘explanation’ thing as issued by the European Bunion, and scroll down to the table on who the biggest contributors are to it.
Unsurprisingly, Germany is first and France second. But look who’s running close behind them: Italy and Spain. Now let’s be real about this, does anyone see Italy and Spain as in a position to bail out Greece, Portugal and Ireland? No, me neither.
So while Berlin continues to moan neurotically on about how much the rest of Europe is asking of it, think on these facts: first, from being itself an exporting basket case in 2003-4, Germany has reaped the benefit of an artificially cheap currency since then; and second, while Berlin is responsible for more eurozone debt repayment than most, it is far from being solely responsible. These are the percentages: