#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2012

Η ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σενάριο/Σκηνοθεσία: Άρης Χατζηστεφάνου, Κατερίνα Κιτίδη
Επιστημονική επιμέλεια: Λεωνίδας Βατικιώτης
Υπεύθυνος παραγωγής: Θάνος Τσάντας Μοντάζ: Αρης Τριανταφύλλου
Μουσική: Active Member, Ερμής Γεωργιάδης
Συντελεστές: Ιουλία Κιλέρη, Μαργαρίτα Τσώμου, Βάγια Πάντου, Χρήστος Τσικνιάς, Γρανέτα Καρατζά, Κώστας Εφήμερος
Παραγωγή: Infowar Productions
περισσότερα εδώ... http://www.catastroika.com/    
Βήχος Παναγιώτης

Ο εθνικισμός μιας χρήσης

«Εθνικά σύμβολα»-Ελληνικές Σημαίες στα Σκουπίδια !

Ο εθνικισμός μιας χρήσης των ΝΔ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ-ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


Μια φωτογραφία ισούται με χίλιες λέξεις.

Δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη για το τι σημαίνει η βρώμικη εθνικοφροσύνη των αστικών κομμάτων εξουσίας και των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής.

Ποιος δεν έχει παρατηρήσει ότι στις συγκεντρώσεις των ΝΔ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ-ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ κυριαρχούν οι ελληνικές πλαστικές σημαίες, στέλνοντας το μήνυμα ότι για τους εθνικόφρονες κυριαρχεί «η σωτηρία της Ελλάδας» και «τα εθνικά συμφέροντα»!

φεστιβάλ αυτοδιαχείρισης – Θεσσαλονίκη 8-10 ΙουνίουΣτα πλαίσια της προώθησης ενός διαφορετικού μοντέλου οργάνωσης της εργασίας και της παραγωγής, θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν συλλογικό τρόπο έκφρασης και διάδοσης κολεκτίβων, συνεργατικών-συνεταιριστικών εγχειρημάτων, σωματείων βάσης, εργατικών συλλογικοτήτων και πολιτικών ομάδων που κινούνται πάνω στην κατεύθυνση της αυτοδιαχείρισης των μέσων παραγωγής.

Αναπόφευκτες συγκρούσεις, επείγουσες προετοιμασίες

του Νίκου Γαλάνη
Μετά το ελπιδοφόρο αποτέλεσμα στις 6 του Μάη, φαίνεται πολύ δύσκολο να εντοπίσει ο οποιοσδήποτε παρατηρητής τις συνεχείς αλλαγές στη διάθεση των μελών και οπαδών της αριστεράς. Η αισιοδοξία της νίκης εναλλάσσεται με τον φόβο και η αμηχανία με την απαισιοδοξία που δημιουργεί η δυσκολία της επόμενης μέρας. Αυτό είναι καταρχήν αποδεκτό μιας και η αριστερά ήταν ο κομπάρσος σε ένα μακράς διάρκειας έργο που σκηνοθετούσε το σύστημα, ενώ τώρα μοιάζει να διεκδικεί όχι μόνο τη θέση του πρωταγωνιστή, αλλά και του σκηνοθέτη. Η σκέψη όσο κι αν είχε αποβληθεί για χρόνια επανέρχεται μαζί με τον θρίαμβο της πολιτικής και του συγκεκριμένου.

Το απόλυτο κακό


της Κατερίνας Αγγελιδάκη

Τόση χολή δεν έχει ξαναγίνει. Σχεδόν κανένας - ακόμα και πολιτικοί με μακρά και άκρως αμφιλεγόμενη πολιτική διαδρομή -δεν έχει μαζέψει πάνω του τόσο μένος όσο ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι, εντός και εκτός των τειχών, έχουν πέσει επάνω του για να τον φάνε ζωντανό. «Ο Τσίπρας είναι ο υπ’ αριθμόν ένα εχθρός της πατρίδας». «Έτσι και τον ψηφίσετε, καταστρεφόμαστε». «Μην τυχόν και τον βγάλετε πρώτο, θα μας αφανίσει». Φοβέρες, απειλές, προσβολές, ειρωνείες, κοροϊδίες στρεφόμενες κατά ενός, ο οποίος εσχάτως εκπροσωπεί το Απόλυτο Κακό σ’ αυτήν τη χώρα. Και αναρωτιέμαι: Είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να είναι σε θέση να καταστρέ­ψει ένα ολόκληρο έθνος σήμερα; Ναι, φυσικά. Αρκεί να λέγεται Αλέξης Τσίπρας.

Έξοδος ή έξωση από το ευρώ;Έρχεται η συντέλεια του κόσμου;

Φλώρα Παπαδέδε
Το έργο το ζούμε δυο χρόνια τώρα. Κάθε φορά που ο λαός αντιδρά στην καθημερινή καταστροφή του από την τρόικα, τις κυβερνήσεις της και τα μνημόνιά τους, εξαπολύεται η τρομοκρατία μιας μελλοντικής καταστροφής, χειρότερης κι απ’ την Αποκάλυψη του Ιωάννη!
Στις 6 Μάη, η τρομοκρατία «Μνημόνια ή χρεοκοπία» δέχτηκε ισχυρό κτύπημα από την ανυπακοή του ελληνικού λαού. Απέρριψε με την ψήφο του τα μνημόνια και παραδόξως… ο ήλιος ανέτειλε την επόμενη μέρα. Τα λεωφορεία κινήθηκαν, τα σχολεία άνοιξαν και τα ΑΤΜ παρέμειναν στη θέση τους.

Ο κυνισμός και το θράσος των αρπακτικών

 Βίντεο
Ο Τζόρτζ  Σόρος είναι ένα από τα μεγαλύτερα αρπακτικά των αγορών και για τα κερδοσκοπικά του παιχνίδια σε μια σειρά χώρες του κόσμου έχουν γραφτεί πάρα πολλά. Ο ρόλος του τις περισσότερες φορές είναι υπόγειος και σκοτεινός ενώ για τις μπίζνες του στην χώρα μας μόνο εικασίες μπορεί να κάνουμε.
Εδώ να σημειώσουμε ότι ήταν ο πρώτος ξένος «επίσημος» που επέλεξε να συναντήσει ο Γ. Παπανδρέου αμέσως μετά την νίκη του στις εκλογές και την ανάληψη της πρωθυπουργίας. Και φυσικά δεν μάθαμε ποτέ τι συζήτησαν.

Γράφουμε τα παραπάνω με αφορμή τα όσα δημοσίευσε χτες στον επίσημο ιστότοπο του, τα οποία πέρα από το ότι εντυπωσιάζουν με τον κυνισμό τους, δείχνουν τις αληθινές επιθυμίες που έχουν τα διεθνή αρπακτικά για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

To εφοπλιστικό κεφάλαιο

Στον οικονομικό τύπο μπορεί να βρει κανείς την είδηση ότι οι έλληνες εφοπλιστές ναυπηγούν αυτή την περίοδο 600 πλοία σε ναυπηγεία κυρίως της Κίνας, της Ιαπωνίας και της Ν. Κορέας. Παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση, ο τομέας αυτός έχει πληγεί σχετικά λιγότερο. Εξάλλου, η κρίση δεν σημαίνει συμπίεση και καταστροφή για όλους αλλά συγκέντρωση του πλούτου σε ακόμη λιγότερα χέρια. Τα κέρδη του εφοπλιστικού κεφαλαίου, ιδιαίτερα των πιο ισχυρών ανάμεσα σε αυτούς, πάνε καλά, χώρια εκείνα τα τεράστια υπερκέρδη που έχουν συσσωρεύσει τα προηγούμενα χρόνια. Λεφτά, επομένως, υπάρχουν. Αλλά βρίσκονται στα θησαυροφυλάκιά τους.

Εν τέλει: Μπάου, βρε, μπάου!

Δεν εντυπωσιάζει αυτή η λυσσαλέα επίθεση, από τις πιο χυδαίες που έχουμε συναντήσει ποτέ

 Θανάσης Παπαγεωργίου
Δεν είναι που καθημερινά αηδιάζεις με τα τρομολαγνικά επιχειρήματα και τις τοποθετήσεις. Ούτε αναρωτιέσαι για το γιατί. Ξέρεις. Έχεις αποκτήσει λίγο μυαλό και καταλαβαίνεις το φόβο που κρύβεται πίσω από την επίθεση όπως και τα μέσα που χρησιμοποιούνται. Τα ψέματα, οι ειρωνείες, οι εμπάθειες, οι προβοκάτσιες, τα αίσχη, ο εξευτελισμός, οι γελοιότητες, οι αθλιότητες, τα χτυπήματα κάτω από τη μέση, είναι τα όπλα των αθλίων. Μεγαλωμένος μέσα στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου έχεις ακούσει κι έχεις ακούσει προπαγάνδες. Δεν σε εντυπωσιάζει ούτε το μένος. Άλλο σε τρελαίνει. Είναι το από πού. Ακόμα κι αν παραμερίσεις, που δεν παραμερίζεται με τίποτα, το γεγονός ότι υπερασπίζονται τους προδότες της πατρίδας, ακόμα κι αν δεχτείς ότι τους παρασέρνει ο επιθανάτιος ρόγχος, δεν μπορείς να μην ασχοληθείς με το από πού.

Η πορεία μας στην Ευρωζώνη ήταν καταδικασμένη εξαρχής! Να δούμε λίγο το ΓΙΑΤΙ;

του Στρατή Μαζίδη
Γυρίζω τις σκέψεις μου αρκετά χρόνια πίσω. Κάπου στα μέσα προς τέλη της δεκαετίας του 1990. Η τότε λοιπόν ηγεσία της χώρας προσδιόριζε το νέο μεγάλο Εθνικό στόχο της πατρίδας μας. Την είσοδo στη μελλοντική ζώνη του Ευρώ.
Τώρα το γιατί η αντικατάσταση μερικών χαρτιών με κάποια άλλα βαπτίσθηκε εθνικός στόχος, δεν είναι της παρούσης.
Εκείνη την εποχή υπήρχαν τέσσερις βασικοί πυλώνες της οικονομίας. Ο τουρισμός, η αγροτική παραγωγή, η οικοδομική δραστηριότητα και οι όποιες βιομηχανίες μας είχαν απομείνει, εν πολλοίς στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας
Ο τουρισμός, η αγροτική παραγωγή και η εγχώρια βιομηχανία παρά τα όποια εσωτερικά τους προβλήματα, κατόρθωναν να επιβιώνουν καθώς είχαν ένα σημαντικό όπλο στη διάθεσή τους. Το Εθνικό Νόμισμα. Τη Δραχμή.

Φύσα κι ΕΣΥ λιγάκι!!

Δεν γνωρίζω κατά πόσο το γαλλικό σοσιαλδημοκρατικό
Ολαντικό αεράκι δρόσισε τα...μουτράκια σας!!
Κάποιοι, εν Ελλάδι, - Βενιζέλος, ακόμα και ο Σαμαράς!! -
επηρεάστηκαν σε βαθμό...κρυοπαγήματος!!

«Χρυσάφι» πληρώνει η Ελλάδα τις συμβουλές της Τρόικας για τις μεταρρυθμίσεις στην οικονομία

Έως 30.000 ευρώ έκαστος έφθασαν να παίρνουν οι ελεγκτές της Ε.Ε. και  ΔΝΤ


Γράφει ο M. Χριστοδούλου
«Χρυσή μπίζνα» συνιστά για τα κλιμάκια της Τρόικας οι υπηρεσίες που προσφέρουν σε τεχνικό επίπεδο στην Ελλάδα.
Την ώρα που στην χώρα μας εφαρμόζεται το χειρότερο πρόγραμμα λιτότητας με περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα οι ελεγκτές της Ε.Ε. και του ΔΝΤ  έχουν φθάσει να παίρνουν 25.000 με 30.000 ευρώ έκαστος για τις δουλειές τους στην Αθήνα.
Το ποσό αυτό το οποίο είναι πρόσθετο των κανονικών τους αμοιβών (bonus) και αφορά το χρονικό διάστημα για το οποίο διαρκεί  ο έλεγχος της ελληνικής οικονομίας. Σε αυτή  την «ταρίφα» των ξένων περιλαμβάνονται :
· Οι συμβουλές για την καλύτερη λειτουργία του συστήματος της φορολογικής διοίκησης
·  Οι προτάσεις για τις διαθρωτικές αλλαγές και την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας
·  Οι προτάσεις για την βελτίωση του φορολογικού  ελέγχου
·  Τρόποι για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών
·  Μέθοδοι για την βελτίωση του συστήματος συλλογής των φόρων και αύξησης των δημοσίων εσόδων
·  Προτάσεις για τον καλύτερο έλεγχο των κρατικών δαπανών

Έρευνα-σοκ Unicef: 13 εκατ. παιδιά υποφέρουν στην "πλούσια" Ευρώπη λόγω λιτότητας

Η λιτότητα που επιβάλλεται στους λαούς της Ευρώπης δείχνει το πιο απάνθρωπο πρόσωπό της στα παιδιά, όπως προκύπτει από έρευνα της Unicef. Στην έκθεση, που αποκαλύπτει την έκταση της παιδικής φτώχειας στις προηγμένες οικονομίες του κόσμου, επισημαίνεται ότι περίπου 13 εκατομμύρια παιδιά στην ΕΕ (συν την Νορβηγία και την Ισλανδία) στερούνται βασικών αγαθών απαραίτητων για την ανάπτυξή τους. Στην κατάταξη αυτή των 29 χωρών, η Ελλάδα βρίσκεται στην 21η θέση.

Εντυπωσιακή, δε, σύμφωνα με το in.gr, είναι η σύγκριση μεταξύ ισοδύναμων οικονομικά χωρών: Η Δανία και η Σουηδία παρουσιάζουν πολύ χαμηλότερα ποσοστά παιδικής αποστέρησης από ότι το Βέλγιο ή η Γερμανία, γεγονός που καταδεικνύει ότι η κυβερνητική πολιτική μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στις ζωές των παιδιών.


ΚΙ ΟΜΩΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΝΩΡΙΖΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ

Toυ συνεργάτη των Βορείων Προαστίων

O Αντώνης Σαμαράς προετοίμαζε μέσα στο α΄ εξάμηνο του 2010 την υπερασπιστική του άμυνα στο σκάνδαλο της Σήμενς, που εκείνη τη χρονική περίοδο βρισκότανε σε εξέλιξη. Λίγους μήνες πριν, είχε εκλεγεί Πρόεδρος της ΝΔ και γνώριζε πολύ καλά πως θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να...
βρεθεί μπλεγμένος σε υπόθεση μιας εταιρείας, με την οποία διατηρούσε σχέσεις από το ΄89.
  Ερώτηση πρώτη: Τον Ηλία Γεωργίου (Ρόδου 56Α – Κηφισιά) και τον Χρήστο Καραβέλα (Υακίνθων 7 – Εκάλη – 210-8136….,απαντάει η Μάρθα η σύζυγος…) τους γνώριζε; Ας μας απαντήσει!

το παθος για τη λευτερια...

..ειναι δυνατοτερο απ'ολα τα κελια
 

“Paideia” Ένα ελευθεριακό σχολείο

Eleytheriako Sxoleio Paideia Sti Merida Ths Ispanias


Συγκλονιστική φωτογραφία με την ελληνική σημαία, κάνει τον γύρο του κόσμου

Μία καθηλωτική φωτογραφία είναι αυτή που κάνει τον γύρο του διαδικτύου με χιλιάδες χρήστες να την κοινοποιούν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και απεικονίζει μία γυμνή ματωμένη γυναίκα να κρατά την ελληνική σημαία.


Πρόκειται για την δημιουργία του χρήστη «Dimitris DaAthens» ο οποίος την δημοσίευσε στο προσωπικό του ιστολόγιο γράφοντας το εξής κείμενο:

Φωνές ενός συστήματος που καταρρέει

Ένας εφιάλτης πλανιέται πάνω από την Ελλάδα, σύμφωνα με τις πιο τσιριχτές φωνές ενός συστήματος που καταρρέει.
Οχι ο υπαρκτός εφιάλτης της ανεργίας, της πείνας, της διάλυσης της δημόσιας υγείας, ούτε καν ο εφιάλτης της κάλπης, αλλά ο εφιάλτης της δραχμής.
Το λένε εκπρόσωποι του κεφαλαίου και των «κομμάτων εξουσίας», το λένε καθημερινά οι μιντιακοί ταγοί του έθνους.

ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Αντίσταση στους Τραπεζίτες: 3.1% ανάπτυξη – 6.9% ανεργία! ΕΛΛΑΔΑ: Δύο χρόνια μνημόνια: 7% ύφεση – 21% ανεργία!!

Του Λάζαρου Ελευθεριάδη 
από το aegeantimes.gr

Η Ισλανδία (Ísland), είναι η νησιωτική χώρα της Βόρειας Ευρώπης στο Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό. Βρίσκεται ανάμεσα στη Γροιλανδία, τη Σκωτία και τη Νορβηγία. Ο πληθυσμός της είναι 320.543 κάτοικοι, με βάση εκτιμήσεις του 2009, και πρωτεύουσά της είναι το Ρέυκιαβικ.
Κατά μια ερμηνεία, είναι η χώρα “Θούλη” την οποίαν, επισκέφτηκε ο Πυθέας ο Μασσαλιώτης στο θρυλικό του ταξίδι τον 4ο αιώνα π.Χ., περί τα 332-310 π.Χ.
Η αρχαία Θούλη είναι ένα νησί που αναφέρει ο αρχαίος Έλληνας ερευνητής Πυθέας τον 4ο αιώνα π.Χ.
Το 325 π.Χ. περίπου ταξίδεψε από τη νότια Ισπανία στη Μεγάλη Βρετανία. Σύμφωνα με τα γραπτά του, η Θούλη βρίσκεται στον ακραίο βορρά, έξι μέρες βόρεια της Βρετανίας. Για τον λόγο αυτό, το όνομα της Θούλης συμβολίζει από την εποχή της αρχαιότητας την πιο βόρεια άκρη του κόσμου (λατ. ultima thule). 
Δυστυχώς από τα βιβλία του Πυθέα “περί Ωκεανού και Γης”, σώζονται μόνο κάποια αποσπάσματα.
Το 2003 με την τελική επικράτηση του νεοφιλελεύθερου καθεστώτος στην Ισλανδία, όλες οι τράπεζες ιδιωτικοποιήθηκαν, και με στόχο την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, οι τράπεζες αυτές προσέφεραν το ον-λαϊν-μπάνκινκ (online banking).

Ισοπεδώνει ανθρώπους στο διάβα του το ΔΝΤ

Τα κόμματα που εκπροσωπούν το παλαιοκομματικό πολιτικό σύστημα, συνεπικουρούμενα από τα ΜΜΕ, έχουν επιδοθεί σε ένα τρομολαγνικό πόλεμο, επιχειρώντας να θέσουν τον δρόμο του μνημονίου ως το μοναδικό διέξοδο από την κρίση.

Όμως η ιστορία του ΔΝΤ έχει αποδείξει το ακριβώς αντίθετο, καθώς όχι μόνο δεν οδήγησε τις χώρες που έπεσαν στα δίχτυα του, στην ευημερία, αλλά αντιθέτως επιδείνωσε ακόμα περισσότερο την ύφεση και την κρίση

πηγή : tsantiri.gr