#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 3 Ιουνίου 2012

Ε.Ε:Η ιστορία της λυκοσυμμαχίας των καπιταλιστών και Βαστίλης των λαών (ΙΙ)

Συνέχεια αυτής της στρατηγικής είναι η στρατηγική «Ευρώπη 2020» για την απασχόληση και την ανάπτυξη, που δίνει τις νέες κατευθυντήριες γραμμές των αντεργατικών - αντιλαϊκών ανατροπών για την επόμενη δεκαετία.

Στόχος της είναι να καταστήσει τα μονοπώλια της ΕΕ υπερκερδοφόρα, να τραβήξει την καπιταλιστική οικονομία της ευρωένωσης από το τέλμα της κρίσης και να την επαναφέρει σε τροχιά τέτοια που θα της επιτρέπει με αξιώσεις να διεκδικήσει την πρωτοκαθεδρία στον παγκόσμιο καπιταλιστικό ανταγωνισμό.

Οι στόχοι βασίζονται σε δύο κεντρικούς άξονες:

α) «Η αποκατάσταση της μακροοικονομικής σταθερότητας και η επανάκαμψη των δημοσίων οικονομικών». Να εξασφαλισθούν, δηλαδή, μέσα από τις δραστικές περικοπές στους προϋπολογισμούς, χρήματα, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ενίσχυσης και χρηματοδότησης του μεγάλου κεφαλαίου. β) «Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι ουσιαστικές για μια ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη». Να ανατραπούν, δηλαδή, στο σύνολό τους τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα καθιστώντας ακόμα φθηνότερη την τιμή της εργατικής δύναμης.

Ικέτες (2012)


Iκέτες (2012) / Διάρκεια: 24'
Μια ταινία για την κρίση, το πολιτικό σύστημα,τις εκλογές,
τις επιλογές που κάνουμε ελεύθερα (;) και ...τις σχέσεις!
Σενάριο: Ιωάννα Γεροκωνσταντή
Σκηνοθεσία: Λάζαρος Ανδριώτης
Δ/νση φωτογραφίας-μοντάζ: Νίκος Βουρλιώτης
 
Ιπτάμενος Ολλανδός 

Ε.Ε:Η ιστορία της λυκοσυμμαχίας των καπιταλιστών και Βαστίλης των λαών (Ι)

Η ΕΕ δεν αποτελεί μια μορφή σχέσεων, ανάμεσα σε ορισμένα κράτη πριν, στα περισσότερα σήμερα της Ευρώπης, με στόχο την ανάπτυξη ισότιμης και φιλικής για τους λαούς οικονομικής συνεργασίας και με κριτήριο τη γεωγραφική εγγύτητα των χωρών αυτών.

Πρόκειται για μια διακρατική συμμαχία ανώτερης μορφής, της πιο ανώτερης που έχουμε γνωρίσει έως σήμερα, ανάμεσα σε καπιταλιστικά και μόνο κράτη. Το κοινωνικοοικονομικό σύστημα καθορίζει αν ένα κράτος μπορεί να κάνει πρόταση ή να αποδεχτεί πρόταση για να μπει στο κλαμπ της ΕΕ. Από εκεί και πέρα, βέβαια, παίζουν ρόλο και άλλα κριτήρια, πολιτικά, που και αυτά, σε τελευταία ανάλυση, βοηθούν να στηριχτούν οικονομικά συμφέροντα.


Τάκης Φωτόπουλος-Η ΕΕ στα κόμματα εξουσίας...αλλά και στην κυβέρνηση της Αριστεράς!

Κείμενο που λάβαμε απο το Δίκτυο για την Περιεκτική Δημοκρατία.
Είναι πια σχεδόν προδιαγεγραμμένο το ουσιαστικό αποτέλεσμα των νέων εκλογών στις 18 Ιούνη, ανεξάρτητα από το εάν θα νικήσει η «μνημονιακή» συμμαχία με κορμό την ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ή η «αντιμνημονιακή» συμμαχία με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Και στις δυο περιπτώσεις θα έχουμε μια βαριά ήττα του λαϊκού κινήματος που κατά τη γνώμη μου θα οδηγήσει στο τέλος της παραδοσιακής Αριστεράς, όπως άλλωστε έχει ήδη ακριβώς γίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Έτσι, στην πρώτη περίπτωση, η νίκη της μνημονιακής παράταξης, που φαίνεται και η πιθανότερη, εφόσον η εκστρατεία των ξένων και ντόπιων ελίτ να παγιδεύσει την αντίδραση των λαϊκών στρωμάτων φαίνεται ότι στέφεται από επιτυχία, θα σημάνει την τελική εκ των υστέρων νομιμοποίηση του συστημικού εγκλήματος που διαπράχθηκε με τα Μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις.

Θρύψαλα και κομμάτια

Για τας Βρυξέλλας αναχώρησε ου Φωτάκ΄ς.
Κάποιος του άνοιξε τα μάτια. Τον συμβούλεψε.
Να πάει, λέει, να κάνει γνωριμίες, να συστηθεί.
Μη τον θεωρούν χωριάτη κομπλεξάρα.
Κι αν είναι να υπογράψει καμιά δήλωση τύπου
Σαμαρά/Βενιζέλου...κομμάτια να γίνει. 
Αν πρόκειται να...σώσει την Ελλάδα, ας το κάνει!!

α, τους τυμβωρύχους!…

Παπα – Ηλίας Υφαντής
Σύλησαν και καπηλεύτηκαν τη μνήμη ενός έντιμου δημοκράτη και πατριώτη, του Παύλου Μπακογιάννη, για να προσποριστούν κομματικά οφέλη. Οι αδίστακτοι!

Και θυμήθηκαν οι εφιάλτες ακόμη και τη 17η Νοέμβρη, προκειμένου ν’ ασκήσουν τη βρώμικη προπαγάνδα τους, σε βάρος των κομματικών αντιπάλων τους.
Σάμπως να υπάρχει μεγαλύτερη τρομοκρατική οργάνωση απ’ τη συμμορία του δικομματισμού.
Η οποία μέχρι τώρα έχει στο τρομοκρατικό ενεργητικό της πάνω από 2000 θύματα, που με την οικονομική τρομοκρατία εξωθήθηκαν στην αυτοκτονία. Που ουσιαστικά πρόκειται για δολοφονίες εκ μέρους των μνημονιακών τρομοκρατών.
Ή μήπως τα θύματα αυτά δεν έχουν στις φλέβες τους αίμα, αλλά λαχανόζουμο;

Θάνος Μικρούτσικος: «Να φύγουμε πάση θυσία από το μνημόνιο»

Πατρίδα, είναι τα 10 εκατομμύρια Έλληνες! Και αυτοί καταστρέφονται! Καταστρέφονται, και δεν υπάρχει επιστροφή μέσω του μνημονίου! Αυτό το μνημόνιο, πρέπει να ακυρωθεί!» ο συνθέτης και πρώην Υπουργός Πολιτισμού,Θάνος Μικρούτσικος, μιλά στο tvxs.gr, με αφορμή τις κρίσιμες επερχόμενες εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012.
 «Θα σεβαστώ οποιονδήποτε έχει μία άλλη άποψη, αλλά, προσωπικά, έχω την εντύπωση, ότι το μνημόνιο μάς καταστρέφει.
Αν αποφασίσουμε, σύμφωνα με τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Βενιζέλο, τον Σαμαρά και την Ντόρα Μπακογιάννη, να κάνουμε εθνικό ποιητή τον Πολέμη, μπορεί να αλλάξουμε άποψη…

Διότι, ο Πολέμης, ο ποιητής που μάθαμε όταν ήμασταν στο σχολείο, έλεγε:
«Τί εἶναι ἡ πατρίδα μας; Μὴν εἶν᾿ οἱ κάμποι; Μὴν εἶναι τ᾿ ἄσπαρτα ψηλὰ βουνά; Μὴν εἶναι ὁ ἥλιος της, ποὺ χρυσολάμπει; Μὴν εἶναι τ᾿ ἄστρα της τὰ φωτεινά;…».

Αν εδραιωθεί μια νέα τάξη πραγμάτων, μπορεί να χάσω ακόμα και τα λίγα που έχω∙ ο φόβος της ελπίδας

Της Ευγενίας Μυλωνάκη
Έτσι κάνουμε σχέδια εμείς οι άνθρωποι.  Λέμε: Αν βρέξει δεν θα πάω στο πάρκο.  Έπειτα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει.  Κι όταν δούμε, πράττουμε.  Τα τελευταία τρία χρόνια η ζωή στην Ελλάδα δεν εξαρτάται από τον καιρό.  Πρώτα ήταν ο 13ος και ο 14ος μισθός.  Αν δεν πάρω τον 14ο μισθό δεν θα φτιάξω φέτος τα δόντια μου∙ θυμός.  Μετά ήταν οι περικοπές στους μισθούς.  Αν δεν μου μειώσουν τον μισθό θα στείλω την κόρη μου στο πανεπιστήμιο∙ πόνος.  Μετά ήταν οι απολύσεις.  Αν έχω δουλειά και τον επόμενο μήνα θα πληρώσω τις δόσεις του δανείου∙ ματαίωση.  Μετά ήταν η ανεργία.  Αν βρω δουλειά τον επόμενο μήνα θα πληρώσω το χαράτσι∙ φόβος.  Μετά ήταν τα δανεικά.  Αν δεν βρω δανεικά θα βρεθώ στον δρόμο∙ πανικός.  Μετά ήταν οι νέοι κι οι παλιοί φόροι, τα νέα και τα παλιά δάνεια, τα νέα και τα παλιά δανεικά.  Αν δεν κάνει κανείς τίποτα για να αλλάξει όλη αυτή η κατάσταση δεν θα ζήσω∙ απελπισία.

Οταν το ταξικίστικο θάβει το ταξικό …

Του Νίκου Ταυρή
Πολλή κριτική γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και για το ζήτημα του ταξικού. Ότι ο σχηματισμός έχει αναλωθεί σε μια σοσιαλδημοκρατική ρητορεία διανθισμένη με διάφορες εθνικές και πατριωτικές κορώνες. Ότι το ταξικό στοιχείο έχει υποχωρήσει, ότι δεν μιλάει για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης κ.ο.κ. Αυτή η κριτική γίνεται, κυρίως από το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με τη λογική της περιχαράκωσης μπροστά στην πίεση που δέχονται από την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Όμως εδώ αντί για το ταξικό προτάσσεται το ταξικίστικο, δηλαδή τα μεγάλα, αλλά ανούσια, λόγια περί εργατικής τάξης.
Την ίδια στιγμή στο δημόσιο διάλογο έχει τεθεί ένα σημαντικό ζήτημα που από τους αριστερούς επικριτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ περνάει απαρατήρητο. Στο ερώτημα που τίθεται πού θα βρεθούν τα λεφτά, δίνεται η απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ότι θα φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο, ο μεγάλος πλούτος, το μαύρο χρήμα κ.ο.κ. Από την άλλη λέγεται ότι θα δοθούν χρήματα για να ανακουφιστεί η κοινωνία, οι εργαζόμενοι και η νεολαία. Αυτό δεν αποτελεί μια ταξική πολιτική από έναν αριστερό φορέα ή είναι κάτι άλλο;
Φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν μιλάει αυτήν την στιγμή για τον σκληρό πυρήνα της εργατικής τάξης, αλλά μιλάει καθολικά για όλους τους εργαζόμενους της χώρας. Αλλά και εδώ μπαίνουν τα εξής ζητήματα: Η ακύρωση του Μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων δεν θα λειτουργήσουν υπέρ της εργατικής τάξης;

Να γιατί πρέπει να καταγγείλουμε τη δανειακή σύμβαση!

Ακόμη και στον πόλεμο, ο νικητής επιβάλει τους όρους του, αλλά δεν μπορεί αυτοί να είναι ατιμωτικοί για τον ηττημένο. Πόσο μάλλον σε μια δανειακή σύμβαση

διαδώστε το!


Πως μοιάζουν τελοσπάντων αυτά τα πολυσυζητημένα .....ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ?

Να λοιπόν πως μοιάζουν τα χρηματικά ποσά από τα 100 δολλάρια μέχρι τα 114,5 τρισεκατομμύρια δολλάρια που είναι το σύνολο των χρεών στην Αμερική!!!!

ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ… ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ

Οι ΜΚΟ σε ρόλο οδοστρωτήρα εργατικών διακιωμάτων

  ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Στη «νομιμοποίηση» και μονιμοποίηση της αθλιότητας των προσλήψεων στο δημόσιο μέσω των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) προχωράει η υπηρεσιακή κυβέρνηση, βαδίζοντας στα χνάρια των  «κυβερνήσεων του μνημονίου». Με κοινή εγκύκλιο που υπέγραψαν οι υπουργοί Εσωτερικών Α. Μανιτάκης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Π. Αποστολίδης και Εργασίας Α. Ρουπακιώτης ανοίγει ο δρόμος για δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις σε φορείς και οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα και κυρίως στους ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού.
Πρόκειται για την αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς *ΕΣΠΑ) της περιόδου 2007 – 2013. Η υιοθέτηση αυτής της πολιτικής και από την υπηρεσιακή κυβέρνησηαποκαλύπτει ότι οι αντιδραστικές τομές που έχουν πραγματοποιηθεί στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων έχουν βαθιές ρίζες  και η ανατροπή τους μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι.

Η δραχμούλα ξύπνησε τον Οκτώβριο του 2009 κι έκτοτε... χουζουρεύει

 Του Π. Παναγιώτου
Ο Οκτώβριος του 2009 ήταν το τέλος μίας εποχής για την Ελλάδα. Ένα τέλος που κάποτε θα ερχόταν ούτως ή άλλως αλλά θα μπορούσε να είναι πολύ διαφορετικό και το κυριότερο να αποτελούσε την ευκαιρία για ένα νέο και ευοίωνο ξεκίνημα και όχι την αρχή μίας περιόδου οικονομικού και κοινωνικού χάους. Η πολιτική στρατηγική (;) Παπανδρέου να πανικοβάλει τις αγορές και να διασύρει την Ελλάδα διεθνώς άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου βγάζοντας από μέσα τους καταστρεπτικές δυναμικές και τάσεις οι οποίες έδωσαν, ξαφνικά, ζωή στο σενάριο της εξόδου της χώρας απ' το ευρώ, 'ξυπνώντας' τη δραχμή απ' τη χειμέρια νάρκη που βρισκόταν απ' το 2002.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΨΕΜΜΑ

Αυτή τη φορά ο εκβιασμός της ψήφου γίνεται με την απειλή όχι απλά με το ενδεχόμενο αύριο να μην ζούμε με άνεση, αλλά με την απειλή πως δεν θα επιβιώσουμε.
Δεν υπάρχει πιο αισχρό ψέμα από αυτό και πιο μεγάλη αυταπάτη από το να πεισθεί ένας άνθρωπος πως δεν μπορεί να επιβιώσει με τα χέρια του.

Αυτό που μπορεί να κινδυνέψει οποιαδήποτε στιγμή στη ζωή μας είναι να χάσουμε τις ανέσεις, το βόλεμα, τη δυνατότητα να στηριζόμαστε πάνω σε κάποιον άλλον, είτε λέγεται εργοδότης, είτε λέγεται οικογένεια, είτε λέγεται σύντροφος, είτε λέγεται κράτος. 

Απέχει όμως πάρα πολύ η κατάσταση καλής ζωής από την κατάσταση επιβίωσης. Το γεγονός πως ένας ολόκληρος λαός μετατράπηκε σε υπαλλήλους της μιας ή της άλλης  μορφής, δημόσιοι, ιδιωτικοί, ακόμα και οι επιχειρηματίες υπάλληλοι είναι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες με την έννοια ότι ΟΛΟΙ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ από τις επιταγές μιας κεντρικής διοίκησης και των χρηματοδοτών της, δεν σημαίνει πως ο άνθρωπος όταν υπάρξει ανάγκη, όλα αυτά μπορεί να τα διαλύσει και να επιβιώσει.

Η Α. ΠΑΠΑΡΗΓΑ, Ο ΣΥΡΙΖΑ, Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΛΑΦΑΖΑΝΗ

ΈΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ”ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ”
Φαίνεται πως όταν κάποιος, όπως ο Π. Λαφαζάνης, λέει ότι ηενότητα της Αριστεράς θα προχωρήσει μετεκλογικά ανεξάρτητα από τη θέληση κάποιων ηγεσιών, ενοχλεί τον Ριζοσπάστη.
Και τον ενοχλεί τόσο πολύ ώστε το Σάββατο (2/6) να γράφει ένα άκρως επιθετικό πρωτοσέλιδο σχόλιο κατά των λεγομένων του Π. Λαφαζάνη και να φτάνει στο σημείο να του αποδίδει προθέσεις«υποτίμησης του πολιτικού κριτηρίου των χιλιάδων μελών, φίλων και οπαδών του ΚΚΕ… αντιπαράθεσης των τελευταίων με τα καθοδηγητικά όργανα του ΚΚΕ… έως και διαδόσεις για προβλήματα στο Π.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ(!)».
Βεβαίως όλα τούτα θα τα προσπερνούσα ως άκρως παράλογα, αν δεν ήταν τόσο βλαπτικά όχι μόνο για την Αριστερά στο σύνολό της, αλλά κυρίως για τον τόπο και τον λαό.

Έκανε το υπουργείο τσιφλίκι του ο "νεκροθάφτης" της υγείας!!!

Έχουμε δει και έχουμε δει υποτακτικούς και κολαούζους στα υπουργικά γραφεία...αλλά αυτά τα αίσχη που είχε κάνει στο υπουργείο υγείας ο Βασιλάκης Καϊλας της πολιτικής πραγματικά ξεφεύγουν απο κάθε όριο...
Ούτε ένα ούτε δύο ούτε τρείς αλλά...46 ναι καλά διαβάζετε σαρανταέξι υποτακτικούς είχε μαζέψει στο γραφείο του ο Ανδρέας ο...δουλευταράς... Δεν μας πιστεύετε; Δείτε τα επίσημα έγγραφα απο την ιστοσελίδα της κυβέρνησης και μετρήστε τους εναν έναν...

Επιστολή υπόσχεσης "γης και ύδατος" από Σαμαρά σε ΕΚΤ δημοσίευσαν οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες"

Επιστολή του Αντώνη Σαμαρά, προς τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, με την οποία δεσμεύεται από τον Φεβρουάριο του 2012 εγγράφως για την πιστή εφαρμογή του μνημονίου, έδωσαν στη δημοσιότητα οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες". 

"Πότε έλεγε ψέματα ο κ. Σαμαράς; Στον ελληνικό λαό όταν προχθές ανακοίνωνε τα 18 μέτρα ή στον κ. Ντράγκι, όταν του έστελνε στις 15 Φεβρουαρίου 2012, την επιστολή που παραθέτουμε αυτούσια, με φαρδιά - πλατιά την δεσμευτική υπογραφή του; Διοτι μνημόνιο και παροχές είναι αντίθετα".
"Αυτός λοιπόν, που μόλις προχθές, υποσχόταν στον Ελληνικό λαό επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και άλλα πολλά αντιμνημονιακά, είναι ο ίδιος που υπέγραψε το μνημόνιο, ο ίδιος που απέστειλε επιστολή υποταγής στη κυρία Μέρκελ, ο ίδιος που έδωσε γη και ύδωρ στον Μάριο Ντράγκι και έγγραφη υπόσχεση ΠΙΣΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ", γράφουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΑ ΚΕΛΕΥΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ

Ρε καθίκια ρουφιανοδημοσιοκάφροι των μπουρδελοκάναλων, βγαίνετε κάθε μέρα και ζωγραφίζετε την Ελληνική πραγματικότητα με τα πιο μελανά χρώματα, αλλά δε λέτε ρε πουλημένα τομάρια, ποιος ευθύνεται για την τραγωδία που ζει η χώρα μας.
Πείνα, εξαθλίωση, αυτοκτονίες, απόγνωση, μετανάστευση των νέων... Που είναι ρε βρομιάρηδες ο Παπανδρέου που στηρίζατε και εκθειάζατε; Δεν ξέρετε ότι ο ολετήρας Παπακωνσταντίνου κοσμεί τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ;
Ο χειρότερος υπουργός οικονομικών της Ευρώπης ο Βενιζέλος, ο άνθρωπος που χαράτσωσε τον Ελληνικό λαό και υπόγραψε παρέα με τον Τρελαντώνη τη θανατική καταδίκη των μισθωτών και των συνταξιούχων, δεν έχει ευθύνη;

Που μας πανε?

Διαβαζοντας τις υποσχεσεις τους σκεφτομαι οτι τελικα αυτοι δεν θα αλλαξουν ποτε,κανενα εκλογικο αποτελεσμα δεν θα τους κινητοποιησει ωστε να σκεφτουν και λιγο την χωρα,αισθανονται ολοι νικητες αν και χαμενοι.

Και τι δεν εχουν υποσχεθει παλι,λες και δεν ειμαστε τελειως χρεοκοπημενοι,λες και δεν βλεπουν τι γινεται εκεινοι συνεχιζουν με υποσχεσεις για αλλαγες,οι ιδιοι που υπεργραψαν τα μνημονια και με προσωπικες επιστολες εχουν δωσει τον λογο τους πως θα τα συνεχισουν και μετα την υποτιθεμενη εκλογη τους στην εξουσια,εκεινοι που στο εξωτερικο λενε οτι αυτες οι υποσχεσεις στον λαο δινονται μονο για προεκλογικους λογους.


Που μας πανε?

Με τι προγραμμα θα κυβερνησουν?

"...Αν έρθει μέρα, που θα διαβάσετε αυτό μου το γράμμα..

... θα πεί πως ο πατέρας σας έχει φύγει από κοντά σας... Ο πατέρας σας είναι ένας άνθρωπος, που ενεργεί όπως σκέπτεται. Και πού σίγουρα έμεινε πάντα πιστός στις πεποιθήσεις του... Προπάντων να κρατήσετε μέσα σας την ικανότητα να αισθάνεστε πολύ βαθιά κάθε αδικία, που διαπράττεται εναντίον οποιουδήποτε, σ΄ οποιοδήποτε σημείο κι αν είναι του κόσμου... Αυτή είναι η πιό ωραία αρετή ενός επαναστάτη...".
 
http://vathiprasino.blogspot.com/

Είμαι το λίπος της Πατρίδας

Δεν έχω Φωνή.
Δεν έχω Λόγο.
...............................

Ζωή είναι...Στιγμές.
Η μία δίπλα στην άλλη.
Μία μπροστά και άλλες παραπίσω.

Οι πραγματικοί τρομοκράτες


Απανωτές εκρήξεις συγκλόνισαν τα τελευταία δυο χρόνια τους μισθούς και τις συντάξεις των εργαζομένων. Την ευθύνη ανέλαβε η τρομοκρατική οργάνωση Μ.Α.ΣΑ (Μάρτυρες Αντώνη Σαμαρά). Η εν λόγω τρομοκρατική οργάνωση, ευθύνεται για την απαγωγή μισθών και τη μεταφορά τους στο εξωτερικό, τον ακρωτηριασμό συντάξεων, τον βασανισμό εργαζομένων καθώς και τη δολοφονία πλήθος ασφαλιστικών ταμείων.
Η οργάνωση «Μ.Α.ΣΑ» πρωτοεμφανίστηκε πριν μερικά χρόνια. Στην αρχή έκανε σποραδικές επιθέσεις σε μεμονωμένους ψηφοφόρους, στηρίζοντας το κεφάλαιο. Με τον καιρό τα χτυπήματα αυξήθηκαν, όπως και αθώα θύματα της οργάνωσης. Η αρχές ερευνούν μεθοδικά για τον εντοπισμό των δραστών.

Απάνω τους, ρεεε!!

Παρατράβηξε το Κακό.
Θέριεψε. Γιγαντώθηκε.
 Μας Αφανίζει.
Ξεκινάς για το νοσοκομείο και παίρνεις γάζες
και κωλόχαρτο απ΄το σπίτι.
Ερχεται η ώρα να κάνεις τη θεραπεία σου και
σου λένε πως το μηχάνημα είναι χαλασμένο μέρες.
Πας να γεννήσεις και χρειάζεσαι 2 μισθούς
 να πληρώσεις, αλλιώς σου κρατάνε το παιδί. 

ΕΟΠΥΥ: ΑΥΤΗ Η «ΒΟΜΒΑ» ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΕΡΙΑ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ...

Του ΚΟΝΙΑΡΗ ΧΡΗΣΤΟΥ *

Η έναρξη δημιουργίας και λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ έγινε με τυμπανοκρουσίες από τον τότε Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο. Παρουσιάστηκε ως μεγάλη τομή στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και το γιατρικό που θα έλυνε όλα τα προβλήματα στο χώρο του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Ένα χρόνο μετά, το χάπι που χρυσώθηκε για να γίνει εύπεπτο στους πολίτες όχι μόνο έχει χάσει τη λάμψη του αλλά και καθημερινά γίνεται πιο πικρό έχοντας μάλιστα ως συνέπεια την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και την σημαντική επιβάρυνση στις τσέπες των πολιτών. Ήταν μια μνημονιακή πολιτική που κατά γράμμα υλοποίησε το μνημονιακό τόξο αδιαφορώντας για τις συνέπειες στην υγεία των πολιτών.

Πουλ-πουλ, κοτούλες μου!!

Μοίρα κακιά και...δεξιά οδήγησε τον αντίχειρα 
στην ΕΤ3, χτες βράδυ.
Οϊμέ!! Οϊμέ!!

Φουτάκ΄ς Κουβέλης στο γυαλί.
Αγέρωχος και καθαρευουσιάνικος. Πλαστικός.
Σας  είπα και σας είπα. 
Ο Σύριζα έτσι, ο Σύριζα αλλιώς.
Αν δεν γνώριζα τη φάτσα και τη φωνή...
θάλεγα πως  μιλάει ένας εκ των ΒενιζοΣαμαράδων.
Τέτοια σύμπτωση...τέτοια ταύτιση απόψεων!!

Η επιστολή Τζήμερου στην Μέρκελ και η απάντηση της «εξοχότατης»

Δόθηκε στη δημοσιότητα ολόκληρη η επιστολή Τζήμερου στην Άνγκελα Μέρκελ. Μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ.

Εμείς δημοσιεύουμε σε αποκλειστικότητα την απάντηση της «εξοχότατης» καγκελαρίου της Γερμανίας:


«Θάνο,


Έλαβα την επιστολή σου την οποία διάβασα με ενδιαφέρον και ενθουσιασμό. Πράγματι γνώριζα την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα σου όμως δεν είχα συνειδητοποιήσει τον βαθμό της καταστροφής στην οποία την έχουν φέρει οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι άλλοι εργαζόμενοι.

Αχ, ρε Τσίπρα!!

Νάσαι καλά!!
Χρόνια είχα να απολαύσω παρόμοιο show σαν το αποψινό
που έστησαν για χάρη σου στα κανάλια 
η Διαπλοκή και οι Πωλητικοί εταίροι της.

Δημοσιοκάφροι με σκονάκια και αναλύσεις "επιστημονικές".
Ερωτήματα "ειδικευμένα", απορίες ηλιθίων.
Home work επιμελημένο, test για προαγωγή.
Υφος καρδινάλιου, ατάκες Σόϊμπλε, συναίσθημα τραπεζίτη
...τα παιδιά των εργολάβων.

Rote Fahne*

 του Ιουλιανού
O ναζισμός μπορεί να ήταν μια από τις αφορμές όσο αφορά το ξέσπασμα του Β Παγκοσμίου Πολέμου, όμως η δημιουργία του ανάγετε αμέσως μετά τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο. Στην ουσία με την λήξη του στις 11 Νοεμβρίου του 1918 όπου και έληξε ο μεγάλος πόλεμος προκαλώντας απορία στα Γερμανικά στρατεύματα μια και γνώριζαν ότι δεν είχαν υποστεί καμία ήττα.
Τότε αναπτύχθηκε, από ανώτατους αξιωματικούς, ως δικαιολογία στον στρατό η ιδέα ότι προδόθηκαν από τους κομμουνιστές και τους Εβραίους στο εσωτερικό της Γερμανίας.

Φάρμακα, 50€ στην Αμερική, 1500€ στην Ελλάδα

Απίθανη καταγγελία για τις τιμές των φαρμάκων, από τον πρόδερο του Ελπίς σε πρωινή εκπομπή.

ΜΗΝ ΤΟ ΨΑΧΝΕΙΣ. ΚΛΕΙΣΕ ΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΜΕΣΑ


Ο Αλέξης παρουσίασε το πλάνο. Εδώ και μια βδομάδα υπάρχει μια αναμονή στα τηλεβυτία που μοιάζει με αντίστροφη μέτρηση. Πέντε μέρες μέχρι να παρουσιάσει το πρόγραμμα ο Αλέξης, τέσσερις, τρεις, δυο, μια... πάμε!