#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2012

ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση

Οι τράπεζες και ο νέος καπιταλισμός

Στα παλιά, καλά γουέστερν, οι ληστείες στις τράπεζες στηρίζονταν στη βία και όχι τόσο στην εξυπνάδα. Τρεις καουμπόηδες με μαντήλια στο πρόσωπο έμπαιναν στην τράπεζα, σήκωναν το χρήμα κι έφευγαν γρήγορα για να πιουν τα ποτά τους σε κάποιο διπλανό σαλούν, αφήνοντας τον τραπεζίτη σε απόγνωση. Αυτά στον κινηματογράφο. Στην πραγματικότητα, κανένας τραπεζίτης δεν ήταν ποτέ σε απόγνωση, ούτε και είναι, παρά μόνο αν δεν κερδίζει όσα θέλει. Ως τη δεκαετία του ’70 ο καπιταλισμός λειτουργούσε με έναν απλό τρόπο. Όποιος έβγαζε κάποιο κέρδος από τη δουλειά του, το κατέθετε στις τράπεζες. Οι τράπεζες χρησιμοποιούσαν αυτό το κέρδος για να κάνουν τις δικές τους επενδύσεις. Χρηματοδοτούσαν αυτή την αλυσίδα του καπιταλισμού, κέρδος-επένδυση, φτιάχνοντας έναν κύκλο επενδυτικό, αλλά περισσότερο ένα όνειρο. Το όνειρο της συνεχούς ευημερίας.

Κίνδυνο οξύτατης συνταγματικής κρίσης βλέπει ο ΔΣΑ με την κατανομή των εδρών

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ.Α. ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ.ΣΤΑΤ.


Σύμφωνα με το άρθρο 54 παρ. 2 του Συντάγματος, «[ο] αριθμός των βουλευτών κάθε εκλογικής περιφέρειας ορίζεται με προεδρικό διάταγμα, με βάση το νόμιμο πληθυσμό της περιφέρειας που προκύπτει, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, από τους εγγεγραμμένους στα οικεία δημοτολόγια, όπως νόμος ορίζει. Τα αποτελέσματα της απογραφής θεωρείται ότι έχουν δημοσιευθεί με βάση τα στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας μετά την πάροδο ενός έτους από την τελευταία ημέρα διεξαγωγής της.»
Εν προκειμένω, η τελευταία απογραφή ολοκληρώθηκε από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) την 24η Μαΐου 2011 – ημερομηνία η οποία επιβεβαιώνεται επίσημα και αδιαμφισβήτητα από σχετικό Δελτίο Τύπου της ίδιας της Αρχής – και ως εκ τούτου, καθόσον έχει ήδη παρέλθει έτος από την τελευταία ημέρα διεξαγωγής της ως άνω απογραφής, τα αποτελέσματα αυτής θεωρείται ότι έχουν ήδη δημοσιευθεί. Κατά συνέπεια, ο αριθμός των βουλευτικών εδρών κάθε εκλογικής περιφέρειας θα έπρεπε να καθοριστεί με βάση το νόμιμο πληθυσμό των εκλογικών περιφερειών, όπως προέκυψε, σύμφωνα με την απογραφή αυτή.

Liberation: Ο Έλληνας δεν χόρεψε και ούτε θα χορέψει ποτέ στο ένα πόδι…

Διαβάστε το συγκλονιστικό άρθρο που δημοσίευσε η εφημερίδα Liberation.
«Όχι, αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, αν και δραματικό, δεν είναι μια καταστροφή. Είναι επίσης μια ευκαιρία. Γιατί η δύναμη του χρήματος έχει, για πρώτη φορά, υπερβεί με ένταση το ρυθμό της μέχρι τότε σταδιακής, σχολαστικής και προσεκτικά οργανωμένης καταστροφής του δημόσιου συμφέροντος και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Και σε μια χώρα τόσο διάσημη για τη φιλοσοφία της ζωής, στον αντίποδα του αγγλοσαξονικού μοντέλου, και διάσημη για την ακούραστη αντίσταση που έχει φέρει στις πολλαπλές μορφές καταπίεσης που προσπάθησαν να τη χαλιναγωγήσουν.

Ο βρώμικος ρόλος των μεγάλων blog ! Ποιοί κρύβονται πίσω τους και διαστρεβλώνουν αλήθειες !

Γράφει ο Πύρινος Λόγιος
Απίστευτες ιστορίες έχουν βγεί στο φώς της δημοσιότητας κι έχουν να κάνουν πλεέον με τον απίστευτο οχετό που κρύβεται μέσα στα μεγάλης επισκεψιμότητας blog στο ίντερνετ, που εντελώς ξαφνικά και σε σύντομο χρονικό διάστημα, απέκτησαν τόσο μεγάλες επισκεψιμότητες, που οι ιδιοκτήτες τους, εκτός του προσχήματος της αφύπνησης των Ελλήνων πολιτών, “μυρίστηκαν” χρήμα και δύναμη και άρχισαν να “πουλάνε” τον εαυτό τους εδώ και κεί. Σε όποιον προσφέρει τα περισσότερα. Και δεν σταμάτησαν εκεί. Προχώρησαν και παραπέρα! Φτάνοντας ίσως στο σημείο, απ το οποίο δεν υπάρχει επιστροφή. Κι αυτό το σημείο, λέγεται “διαφθορά”.
Και εξηγούμαι, για να καταλάβει ο αναγνώστης τι λέμε.

Λογιστικός έλεγχος του χρέους: υπό ποιούς όρους και με ποιό στόχο

Λεωνίδας Βατικιώτης
Στην επικαιρότητα επανήλθε το αίτημα συγκρότησης επιτροπής λογιστικού ελέγχου που θα ανοίξει τα βιβλία του δημόσιου χρέους με αφορμή τις πέντε προτάσεις που κατέθεσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, παραλαμβάνοντας την διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Πρόκειται για ένα αίτημα που μέχρι στιγμής έχει συναντήσει την θερμή ανταπόκριση της ελληνικής κοινωνίας. Ήδη, η Πρωτοβουλία για τη Συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου που ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2011, με ακριβώς αυτό το στόχο, έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 60.000 υπογραφές σε ψήφισμα με το οποίο ζητά τον σχηματισμό μιας τέτοιας επιτροπής, που θα είναι ανεξάρτητη, διεθνής και θα λογοδοτεί στην κοινωνία. Το αίτημα είχε υποστηριχθεί κι από πολλές διεθνείς προσωπικότητες.

Η θειά μου η Αμερσούδα και το ΚΚΕ

 Καρτερός Θανάσης

 Το παρακάτω κεντρικό σχόλιο του χθεσινού "Ριζοσπάστη" είναι τόσο χαρακτηριστικό για τον παραλογισμό στον οποίο οδηγεί η εμμονή σε μια λάθος πολιτική, ώστε αξίζει τον κόπο η αυτούσια παράθεσή του:

"Ο Παπαχρήστου των ΝΕΩΝ φαίνεται ότι κοιμάται και ξυπνάει με τον φόβο μήπως τον πετύχει πουθενά... ο Στάλιν. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι στο καβγαδάκι του (εργοδότη του) ΔΟΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ, παρεμβαίνει με άρθρο που έχει τίτλο «Ο Στάλιν έχει (ακόμη) θαυμαστές». 

Ο Παπαχρήστου σχολιάζει πως «ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ (...) δήλωσε ότι αυτά που έγραψα (όπως και το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας) θα μπορούσαν να προκαλέσουν και μηνύσεις, αλλά αυτό είναι έξω από την κουλτούρα τους! Προφανώς, αν σε γοητεύει ο σταλινισμός και οι μέθοδοί του, τι να σου κάνουν οι μηνύσεις σε δημοσιογράφους. Θέλει πιο δραστικές λύσεις». 

«Οι Έλληνες έκοψαν μέχρι και το ούζο»

Ένα …αμφιλεγόμενο ρεπορτάζ για το ούζο πραγματοποίησε το Associated Press θέλοντας να καταδείξει τις συνέπειες της κρίσης, ακόμη και σε αυτό.
Όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο, το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο επισκέφθηκε το Πλωμάρι της Λέσβου, όπου οι ουζοπαραγωγοί μιλάνε για το πρόβλημα ρευστότητας των τραπεζών και τις συνέπειες στην παραγωγή ενώ οι καταναλωτές του ούζου λένε ότι σκέφτονται πλέον να παραγγείλλουν  το επόμενο καραφάκι….
 
http://topontiki.gr/

 Φασίστες κάτω τα χέρια σας από το ούζο... Εμείς το πίνουμε σκέτο!
gdg

Τσάτσος και με τη βούλα ο Παπαδήμιος... Η παρασιτική Κατίνα...

Του Χάρρυ Κλυνν
Και γ@#^ τους κουκουλοφόρους! Η ξευτίλα και σε όλη της το μεγαλείο.
Ο πολιτικά νάνος και υπάλληλος μιας χρήσης Λουκάς Παπαδήμιος κρέμασε τα δανεικά πολιτικά του παπούτσια μέσα σε κλίμα γενικότερης αηδίας και απαξίωσης...
Τον ξεβράκωσε το πρακτορείο Reuters, αναφέροντας σε δημοσίευμά του ότι οι δηλώσεις Μπαρόζο για την ελληνική έξοδο δεν ήταν προϊόν «αυθόρμητης αγανάκτησης», αλλά υπόδειξη του τέως πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου.
Η παρασιτική Κατίνα έπρεπε να...

Παυση πληρωμων


http://www.politikokafeneio.com/

Γιατί τώρα;;

Χτες, ο κ. Α. Σαμαράς ολοκλήρωσε τον κύκλο της χαμένης
αξιοπιστίας του. Επιτυχώς!!
Χτες, ο κ. Α.Σαμαράς...αυτοπυροβολήθηκε. Επιτυχώς!!

Οταν τον Νοέμβρη κατάφερνε να εκδιώξει τον άχρηστο πια
 για τους "εταίρους" μας Γιωργάκη και να αποτρέψει 
το αμφιβόλου αποτελέσματος (γι΄αυτούς) δημοψήφισμα 
(έβαλαν το χεράκι τους και αρκετοί Βενιζελικοί!!), 
δέχτηκε να συμμετάσχει στη κυβέρνηση Papaδήμου.

Η Ελίτ τρέμει...Tο πείραμα απέτυχε

Της Μιχαλούς 

Μήπως τελικά βρισκόμαστε λίγα βήματα πριν να συμβεί το αναπόφευκτο; Δηλαδή το ευρώ να υποστεί την ολοκληρωτική του κατάρρευση; Και τελικά μήπως ήρθε η ώρα να δούμε επιτέλους  το τέλος της ηγεμονικής στάσης των πρώην αποικιοκρατών;

Ποιος ξέρει; Εκείνο που ξέρουμε πλέον είναι ότι σε κάθε περίπτωση ένα τέτοιο γεγονός δεν θα το έχει δημιουργήσει η χώρα μας αλλά η αδιαλλαξία και η επιμονή των κερδοσκόπων για περισσότερη συσσώρευση χρήματος στα ταμεία του!

Η Ισλανδία Βγαίνει από την Χρεωκοπία, Χωρίς Μνημόνιο… Αλλά με Πατριώτες Ηγέτες

Θεαματική είναι η ανάκαμψη της ισλανδικής οικονομίας μετά την επιβλητική αντίσταση του λαού της, ο οποίος με δημοψήφισμα συνέτριψε την ψοφοδεή πολιτική της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης που είχε υποκύψει στους ξένους δανειστές και την εξανάγκασε να μην πληρώσει στους ξένους καταθέτες τις οφειλές των ιδιωτικών ισλανδικών τραπεζών, αφήνοντάς τες να χρεοκοπήσουν.

«Η ύφεση αποδείχθηκε λιγότερο βαθιά από όσο προβλεπόταν», ομολογεί ο Μαρκ Φλάνιγκαν, επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ισλανδία, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από το γεγονός ότι οι Ισλανδοί κατόρθωσαν να διαφυλάξουν «το πολύτιμο σκανδιναβικό μοντέλο κοινωνικής προστασίας».

Η Ισλανδία, η οποία δεν ανήκει στην ευρωζώνη, αντιμετώπισε τη χρεοκοπία της χώρας με μια συνολική πολιτική. Πρώτον, υποτίμησε το εθνικό νόμισμα, την ισλανδική κορώνα, και επέβαλε ελέγχους και περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων.

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ( ; ) ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ¨ της ¨Ε.Ε.¨ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΗΔΗ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Η ΧΩΡΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΣΕ ¨ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ¨

Σύμφωνα με ανταπόκριση - ρεπορτάζ από τις Βρυξέλλες ( Τρίτη 29/5) που δημοσιεύεται στην αυριανή/σημερινή (30/5 ) έκδοση της “DER STANDART ( Αυστρία ) ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ¨ της ¨Ε.Ε.¨ ΣΥΖΗΤΟΥΝ – ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΗΔΗ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Η ΧΩΡΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΣΕ ¨ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ¨ !!! Η τρομοκρατία του ψυχολογικού πολέμου δεν θα περάσει. http://derstandard.at/1336698195591/Planungen-fuer-Ernstfall-Griechenland-EU-macht-im-Ernstfall-Grenze-dicht

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των Βρυξελλών δήλωσαν στον ανταποκριτή Thomas Mayer πως μελετούν σοβαρά την ¨συνοριακή καραντίνα¨ της Ελλάδας με πάγωμα της Συνθήκης του Σένκεν και την εισαγωγή αυστηρών συνοριακών ελέγχων στην διακίνηση ανθρώπων και εμπορευμάτων . 

Το γαλλικό όνειρο της ενωμένης Ευρώπης βουλιάζει … άπατο

Η κρίση στην Ευρωζώνη θα μπορούσε να θεωρηθεί ως αποτέλεσμα της επιμονής επιδίωξης της Γαλλίας για το λεγόμενο ‘ευρωπαϊκό πρόγραμμα’, ένα πρόγραμμα πρωτίστως πολιτικής ενοποίησης της Ευρώπης που ξεκίνησε λίγο μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο όταν οι δύο κορυφαίοι Γάλλοι πολιτικοί, ο Ζαν Μονέ και ο Ρομπέρ Σουμάν, πρότειναν τη δημιουργία των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης.

Ο Ζαν Μονέ και ο Ρομπέρ Σουμάν υποστήριξαν ότι μια πολιτική ένωση στα πρότυπα της Αμερικής θα απέτρεπε στο μέλλον τις συγκρούσεις που οδήγησαν σε τρεις μεγάλους ευρωπαϊκούς πολέμους – μια πολύ ελκυστική ιδέα που όμως αγνοούσε τον τρομερό Αμερικανικό Εμφύλιο. Μια ευρωπαϊκή πολιτική ένωση θα μπορούσε επίσης να καταστήσει την Ευρώπη μια μεγάλη δύναμη ανάλογη με τις ΗΠΑ και να δώσει στη Γαλλία με την εκπληκτική της διεθνή διπλωματία, ένα σημαντικό ρόλο στις ευρωπαϊκές και τις παγκόσμιες υποθέσεις.


ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ !

Ο αγώνας μιας Παλαιστίνιας μάνας για μια αγκαλιά, για ένα φιλί στον γιο της μετά την σύλληψη του από Ισραηλινούς του στρατού κατοχής...Το άρωμα από αυτό το φιλί δεν πρόκειται να φύγει ποτέ από πάνω του...μα ποτέ...... 

  Σπυρος Τσακιρης

 

«ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ με ΠΛΑΤΙΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΒΑΣΗ»

1. Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα είναι ραγδαίες – εκρηκτικές και γεννούν απόλυτη αμηχανία στον αστικό πολιτικό κόσμο μέσα και έξω από την χώρα.

Στην συγκυρία του διεθνοποιημένου άγριου καπιταλισμού και της βαθιάς κρίσης του, η Ελλάδα μετατρέπεται σε αδύνατο κρίκο της ευρωσυνθήκης και των συμφώνων σταθερότητας. Ο ελληνικός λαός, το λαϊκό κίνημα σε αυτήν την χώρα, αποτελεί μια πραγματική ενεργοποιημένη ωρολογιακή πολιτική βόμβα στα θεμέλια του διεθνούς τοκογλυφικού χρηματοπιστωτικού συστήματος.

ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟ; ΘΑ ΤΟΝ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΕΤΕ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ;


Άλλοι κατέβαζαν σημαίες και άλλοι κατεβάζουν παντελόνια... Καθείς εφ' ω ετάχθη!


Απαγορεύτηκε η ελεύθερη χρήση σπόρων στη Γαλλία

Φορολόγηση και απαγόρευση της επαναχρησιμοποίησης σπόρων για τους Γάλλους αγρότες

Ένα νέο αυστηρό νομοσχέδιο που θα επιβάλλει την καταβολή δικαιωμάτων χρήσης των σπόρων και
περιορίζει την ελεύθερη ιδιοπαραγωγή ψηφίσθηκε πρόσφατα από το Γαλλικό κοινοβούλιο.
Η νέα νομοθεσία επιβεβαιώνει την γενικότερη τάση στην Ε.Ε. περιορισμού των δικαιωμάτων των αγροτών επί της χρήσης των σπόρων
καθώς εντείνει και τις ανησυχίες για τις δυνητικές επιπτώσεις στην αγροτική βιοποικιλότητα.

Για τους Γάλλους αγρότες
η ελεύθερη χρήση σπόρων δείχνει πολύ σύντομα να γίνεται ανάμνηση. Οι ιδιοπαραγώμενοι σπόροι, γνωστοί ως "σπόροι αγροκτήματος," επιλέγονται από τους αγρότες από τη δική τους σοδειά και διατηρούνται για φύτευση την επόμενη χρονιά.

5η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία... στη Θεσσαλονίκη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 19.00 – Θεσσαλονίκη
ΠΑΡΚΟ ΧΑΝΘ-ΞΑΡΧΑΚΟΥ (συντριβάνι), Βασ. Γεωργίου

Ψήφο γιοκ...Φόλα ναι!!

Αγέλες λυσσασμένων σκύλων έχουν ξαμολυθεί...
Τους βλέπουμε και τους ακούμε καθημερινά...
Από τις Βρυξέλλες, τα ΜΜΕ, τις "διαρροές".
Δαγκώνουν, δαγκώνουν, δαγκώνουν.
Απειλές, εκβιασμοί, τρομοκρατία, Θάνατος
στα δόντια και τα νύχια τους.
Αγέλες λυσσασμένων σκύλων βάλθηκαν να ξεσχίσουν...
τις Ζωές, τις δουλειές, τις Ελπίδες μας.