#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 29 Μαΐου 2012

Οι άνθρωποι ηρωικά αντιστέκονται στην πιο μαύρη προπαγάνδα. Στέκονται κατά εκατομμύρια στο πλευρό της Αριστεράς! Τώρα πρέπει να...

 ...γίνουν οι ίδιοι η Αριστερά. Χρειάζεται να μάθουν πως εδώ δεν αναθέτεις τίποτε. Συμμετέχεις, πονάς, συγκρούεσαι

 Όλο το σύστημα παίζει τα ρέστα του ενάντια στην απειλή να χάσει την εξουσία.
Οι ετερόκλητες συνιστώσες του Μνημονίου είναι ενωμένες, συγκεντρώνονται και επιτίθενται όλες μαζί.
Ένα το κέντρο της προπαγάνδας τους, ενιαίο και ξεκάθαρο: Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο Ψυχάρης του ΔΟΛ, ο Μπόμπολας του Mega, του Έθνους και του Πρώτου Θέματος, Ο Αλαφούζος τον εφοπλιστών , του ΣΚΑΙ και της Καθημερινής, o Βαρδινογιάννης των πετρελαίων, του ΣΤΑΡ και του Μέγκα και οι εντιμότατοι φίλοι τους.
Τα πρωινά συμπεράσματα των διαβούλιων τους αχολογάνε σε κάθε συχνότητα:
τηλεοπτική, ραδιοφωνική, έντυπη, ιντερνετική μέχρι πολύ αργά το βράδυ.....
Και στην προσπάθεια τους αυτή συκοφαντούν, στρεβλώνουν θέσεις, κάνουν κωλοτούμπες: κάνουν συνεχώς λάθη.
Η ξετσιπωσιά τους, που είναι ολοφάνερη και στον πιο κουτό, δε σταματάει: πλέον μπήκαν στο σπιράλ της κακεντρέχειας, του θυμού.

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑ ΡΟΪΔΗ

Ως οι Ινδοί εις φυλάς, ούτω και οι Έλληνες διαιρούνται εις τρεις τοιαύτας:
 
α) Εις συμπολιτευομένους, ήτοι έχοντες κοχλιάριον βυθίζωσιν τούτο εις την χύτραν τού προϋπολογισμού.
 
β) Εις αντιπολιτευομένους, ήτοι μη έχοντας κοχλιάριον ζητούν επί παντί τρόπω να λάβωσιν τοιούτον.
 
γ) Εις εργαζομένους, ήτοι ούτε έχουν κοχλιάριον ούτε ζητούν τοιούτον, αλλά είναι επιφορτισμένοι να γεμίζωσι την χύτραν διά τού ιδρώτος των.
 
http://epithesh.blogspot.com/

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ

Τηλεοπτικά παράθυρα σε κατάσταση υστερίας. Πρωτοσέλιδα εφημερίδων μεγάλων εκδοτικών ομίλων εδώ και 2 χρόνια παίζουν το εξής έργο: “Άλλη μια δόση, άλλο ένα δάνειο, περισσότερες μεταρρυθμίσεις, από ώρα σε ώρα καταρρέουμε”. Τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν από το 1974 ως σήμερα, μετά την ταπείνωσή τους στις 6 Μαΐου, ουσιαστικά, έστω και με έμμεσο τρόπο, επιτέθηκαν στους πολίτες που δεν εμπιστεύτηκαν την δική τους, “υπεύθυνη” πρόταση. 
Το Μνημόνιο φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή τους, ωστόσο ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε η ΝΔ, είχαν το θάρρος να το υπερασπιστούν μετεκλογικά. Ούτε βέβαια σ’ αυτή την νέα προεκλογική περίοδο. Αν δεν κάνω λάθος, αυτοί είναι που υποστήριζαν την αναγκαιότητά του και χλεύαζαν οποιονδήποτε διατύπωνε αντίθετη άποψη, καθώς “δεν θα έχουμε λεφτά για μισθούς και συντάξεις”.

EΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΘΗΚΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΕΡΙΦΗ !!!

Στο χθεσινό πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» εμφανίζεται σε πλαίσιο φωτογραφία της κας Ντόρας Μπακογιάννη με φόντο την σφραγίδα της 17Ν και τίτλο «Ντόρα Μπακογιάννη: Ποιους από τον ΣΥΡΙΖΑ έδειξε για τη 17Ν».
Το πρωτοσέλιδο παραπέμπει σε ανυπόγραφο άρθρο με τίτλο «Πόλεμος για τους μάρτυρες υπέρ της 17Ν»

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ


Με κατάπληξη ανέγνωσα ότι, σύμφωνα με το άρθρο, μνημονεύονται ως «μάρτυρες υπέρ της 17Ν» άνθρωποι που προσήλθαν σε υπεράσπιση του Γιάννη Σερίφη, γνωστού συνδικαλιστή και αγωνιστή των κινημάτων, ταυτισμένου με την διαφανή και δημόσια δράση του για τα εργασιακά δικαιώματα και όχι, βέβαια, με τη 17Ν.


Υποχρέωσαν τον κάθε Έλληνα να δώσει 1800 ευρώ δώρο σε 4 τράπεζες!

Χίλια οκτακόσια ευρώ ή περίπου τα διπλάσια αν λάβουμε υπ'όψιν μόνο τον ενεργό πληθυσμό της χώρας (6 εκατ. Έλληνες), χρεώθηκε από χθες ο κάθε Έλληνας πολίτης έναντι των ξένων δανειστών για να δοθούν 18 δισ. ευρώ στις τέσσερις μεγάλες ελληνικές ιδιωτικές τράπεζες. Απλά και μόνο επειδή πραγματικά οι τραπεζίτες κυβερνάνε (και) αυτή την χώρα!

Χθες η Εθνική, η Πειραιώς, η Eurobank και η Alpha Bank έλαβαν το ποσό των 18 δισ. ευρώ από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) που αποτελούν μέρος από το δάνειο των 130 δισ. ευρώ που υποχρεώθηκαν να πάρουν οι Έλληνες πολίτες από την τρόϊκα.

ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΑΤΙΡΟΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΣΙΤΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ...

ΚΑΛΠΑΖΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΥ ΣΥΝΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΜΑΦΙΟΖΟΥΣ ΤΩΝ ΒΡΕΞΕΛΛΩΝ.

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟΥ: Σε περίπτωση επιστροφής της Ελλάδας στην δραχμή, η Ελλάδα θα θυμίζει μεταπυρηνικό τοπίο και μαρτυρικός θα είναι ο βίος των Ελλήνων, αφού θα υπάρξουν ελλείψεις και αδυναμία ασφαλούς προμήθειας ενεργειακών αγαθών. Τα ράφια των σούπερ μάρκετ θα αδειάσουν, τα μπουζουξίδικα θα κλείσουν,

και η κατάσταση επί το γενικότερο θα προσομοιάζει προς την αρχαία Ατλαντίδα, χωρίς να αποκλείεται η πιθανότητα πλήρους καταβύθισης της χώρας στα γαλανά νερά του Αιγαίου.
Συγκεκριμένα, μια πιθανή επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, θα φέρει τη χώρα 559 χρόνια πίσω, συγκεκριμένα στο 1453 οπότε θα ζήσουμε ξανά την τραγωδία της άλωσης της Κωνσταντινούπολης!

Προσκεκλημένος της περιβόητης κλειστής λέσχης Bilderberg o «ύπαρχος» Γιώργος Παπακωνσταντίνου!

Στους προσκεκλημένους και της φετινής συνάντησης της λέσχης Bilderberg είναι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου σύμφωνα με την ανεπίσημη λίστα ονομάτων που έχει διαρρεύσει έως τώρα.

Ο πρώην «τσάρος» βρίσκεται στη σχετική λίστα μαζί με τον πρόεδρο της Coca Cola Ηellas, Γιώργο Δαυίδ και τον πρόεδρο του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), Λουκά Τσούκαλη για τη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 31 Μαΐου-3 Ιουνίου στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο του 2011 ο τότε υπουργός Οικονομικών, κ. Παπακωνσταντίνου είχε διαψεύσει, μέσω ανακοίνωσης του υπουργείου, τα δημοσιεύματα που τον έφεραν να έχει πάρει μέρος μέρος στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στην Ελβετία. Πάντως ο «ύπαρχος» ήταν στη λίστα των «καλεσμένων».

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ


του Λευτέρη Ριζά

Από τότε που η οικονομική κρίση του καπιταλισμού / ιμπεριαλισμού  εξαπλώθηκε και στην Ελλάδα, ιδιαίτερα η «κρίση χρέους» που μας οδήγησε στα περιβόητα ΜΝΗΜΟΝΙΑ και τις επαχθέστατες δανειακές συμβάσεις, βγήκε από την ιδεολογική  ντουλάπα του αστισμού,  η ανάγκη υπεράσπισης της πατρίδας και του έθνους [της εθνικής οικονομίας]. 

 

Από εκεί που οι ίδιες οι αστικές δυνάμεις – πολιτικές, πνευματικές και οικονομικές – είχαν κηρύξει την έννοια του έθνους και της πατρίδας ξεπερασμένες [1], που πρωί-μεσημέρι και βράδυ μας καλούσαν να πάρουμε ολόψυχα μέρος στην περιβόητη «παγκοσμιοποίηση» - και γι αυτήν να αποδεχτούμε κάθε φορά τις θυσίες που μας καλούσαν να υποστούμε – εντελώς ξαφνικά θυμήθηκαν ότι τώρα οι θυσίες, τα Μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις γίνονται ακριβώς για την υπεράσπιση της «πατρίδας» και του «έθνους».

 

ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ή ΓΕΦΥΡΑ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ;

Υποτίθεται ότι πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση η κυβέρνηση παραιτείται και αναλαμβάνει στη θέση της μια άλλη, υπηρεσιακή, που μόνο σκοπό της έχει την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών. Πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις υπήρχε ένα αίσθημα χαλάρωσης στο λαό, άσχετα αν αυτό ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα ή όχι. Αυτό στην εκλογική διαδικασία της 6ης Μάη δεν έγινε διότι, με βάση τις επίσημες δηλώσεις, οι εξελίξεις ήταν κρίσιμες και δεν μπορούσε να πάρει την ευθύνη μια «ανεύθυνη» κυβέρνηση.
Είναι όμως έτσι; Είναι αυτή η κυβέρνηση απλώς υπηρεσιακή ή κάτι άλλο; Θα μπορούσαμε να αναρωτηθούμε σε μια εποχή που πράγματι τρέχουν μια σειρά σημαντικά ζητήματα, πώς και δεν ισχύει η ανάγκη η χώρα να κυβερνάται από μια κυβέρνηση «πλήρους ευθύνης» και όχι από υπηρεσιακή;

Οι ιππότες της τραπέζης και οι τραπεζοκόμοι

«Αν η Αφρική ήταν τράπεζα, θα την είχαν σώσει», έγραφε ένα παλιό σύνθημα. Και σήμερα, τον καιρό της κρίσης και της επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, σχεδόν μοιάζει με αξίωμα. Οι τράπεζες δεν περιμένουν την πολιτική που θα ορίσει τη λειτουργία τους. Οι ίδιες χαράσσουν πολιτική. Και οι πολιτικοί ακολουθούν με όλα αυτά τα επιχειρήματα περί «ευστάθειας», «ρευστότητας», «αναγκαίας διάσωσης» και προβληματισμών περί καταθέσεων. Αν έχετε κάποια αμφιβολία γι’ αυτό, σκεφθείτε αν πριν από μερικά χρόνια θα μπορούσατε να φανταστείτε στη θέση του πρωθυπουργού έναν τραπεζίτη.
Το 2008, όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση, ο Κώστας Καραμανλής ως πρωθυπουργός διαβεβαίωνε πως οι ελληνικές τράπεζες δεν κινδυνεύουν γιατί δεν έχουν τοξικά προϊόντα. Λίγο αργότερα όμως τους έδωσε 28 δις και ο Παπανδρέου συνέχισε με άλλα 40. Το 2011 ο Ευάγγελος Βενιζέλος έδωσε 100 εκατομμύρια στην Proton Bank, που ήταν υπό δικαστική διερεύνηση, και στη συνέχεια άλλα 700 εκατομμύρια από τα ποσά που δανειζόμαστε, με όλες τις γνωστές επιπτώσεις. Αμέσως μετά έφτιαξε έναν νόμο που τον αμνήστευε γι’ αυτή του την παρανομία.

Αγωνίζεστε λοιπόν δημοσιογράφοι;;; Βδέλλες στο σώμα του λαού μας και παράσιτα σε βάρος των συναδέλφων σας, να πάτε στο διάολο!

 απο το blog του χαρρυ κλυνν
Σταύρος Φραγκόπουλος

Με την ευκαιρία αυτού του αίσχους της ΝΔ τώρα στο ΣΚΑΪ, δώρο το κειμενάκι που ακολουθεί:
Αγωνίζονται σήμερα οι δημοσιογράφοι, οι Μεγάλοι Αγωνιστές της αλήθειας, της ανεξάρτητης αδέσμευτης και αντικειμενικής δημοσιογραφίας.
Αγωνίζονται όλοι αυτοί που επί χρόνια προσπαθούν να μας πείσουν πως η ψήφος μας θα είναι καταστροφή για τον τόπο, πως δημοκρατία δεν σημαίνει σύνθεση απόψεων αλλά με σεβασμό των αντιθέσεων, σημαίνει συναίνεση και...

Eurovision: η νεαντερτάλια στιγμή του τραγουδιού

Μέχρι στιγμής, κανένα κόμμα δεν έχει θέσει θέμα αποχώρησης από τη Γιουροβίζιον και καθιέρωσης της Δραχμοβίζιον
 
 Μαριάννα Τζιαντζή
Το 1851 χτίστηκε στο Λονδίνο το Κρίσταλ Πάλας, ένα πρωτοποριακό αρχιτεκτόνημα από χυτοσίδηρο και γυαλί, για να στεγάσει τη Μεγάλη Έκθεση όπου παρουσιάστηκαν τα πιο λαμπρά τεχνολογικά επιτεύγματα της Βιομηχανικής Επανάστασης. Στον 21ο αιώνα χτίστηκε στο Μπακού το Κρίσταλ Χολ για να παρουσιαστούν καμιά σαρανταριά τραγούδια που μάλλον δεν εκπροσωπούν τα πιο λαμπρά επιτεύγματα του ευρωπαϊκού μουσικού πολιτισμού. Υποτίθεται ότι το Κρυστάλλινο Μέγαρο, ένας πολυχώρος για συναυλίες και άλλες φαραωνικού τύπου εκδηλώσεις, χωρητικότητας 25.000 θεατών, εκπροσωπεί το «δυνατό Αζερμπαϊτζάν».

Η συμμορία έχει… πανικοβληθεί!


Διαβάζοντας τις απαξιωτικές και προσβλητικές δηλώσεις (του αντρογύναιου που ηγείται του Δ.Ν.Τ) για την Ελλάδα και τους Έλληνες όλοι μας καταλαβαίνουμε πια το μέγεθος της προδοσίας αυτών που μας κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια.
Είναι πλέον ολοφάνερο ότι όλος αυτός ο έξωθεν συρφετός αφού...
 συνεργάσθηκε επί μακρόν με πολλούς προδότες της εγχώριας πολιτικής σκηνής τώρα θεωρεί την χώρα μας προτεκτοράτο και καρπαζοεισπράκτορα του!
Πολλά δε από αυτά τα πολιτικά ξόανα (πρωθυπουργοί και υπουργοί) αποσύρθηκαν εδώ και καιρό (παρόλες τις τεράστιες ευθύνες τους) και τώρα μένουν σιωπηλά στο παρασκήνιο για να τα ξεχάσουμε.

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ

Το άρθρο αυτό προέρχεται από την ιστοσελίδα German Foreign Policy που είναι μια ειδησεογραφική ιστοσελίδα η οποία με την συνεργασία Γερμανών δημοσιογράφων και Ακαδημαϊκών διανοουμένων, αποτελεί ένα "παρατηρητήριο" των διαχρονικών επαναλαμβανόμενων προσπαθειών της Γερμανίας για να ξαναποκτήσει μεγάλη δύναμη και στάτους στην οικονομική στρατιωτική και πολιτική Αρένα...

ΑΘΗΝΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟ: Καθώς βαδίζουμε σε νέες εκλογές στην Ελλάδα οι Γερμανικές ελίτ εξετάζουν διάφορα σενάρια που αφορούν και στην χρήση βίας ώστε να εξασφαλίσουν τον έλεγχο της Αθήνας, συμπεριλαμβανομένων της δημιουργίας προτεκτοράτου ή την ανάπτυξη "δυνάμεων προστασίας" σε αυτό το Νοτιοευρωπαικό κράτος.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Κίνδυνος νομιμοποιημένης κυβέρνησης μνημονίων και φασισμού μπροστά μας!

Κι ενώ τα κανάλια έχουν επιδοθεί σε ένα κρεσέντο καταιγιστικής προπαγάνδας για το τι θα σημάνει να κερδίσει τις εκλογές το ΣΥΡΙΖΑ σκορπώντας τις πιο εφιαλτικές κινδυνολογίες και τα πιο απαράδεκτα διλήμματα, ένα βασικότερο θέμα θάβεται στην σιωπή ή στην... εκτός τόπου και χρόνου ωραιοποίηση:

Τι θα σημάνει για τον τόπο και τους ανθρώπους του να κερδίσει τις εκλογές ο Σαμαράς και η δεξιά του
Είναι κατανοητό γιατί θέλουν να θάψουν αυτή την συζήτηση και γιατί συνειδητά  αποπροσανατολίζουν εστιάζοντας αποκλειστικά στο ΣΥΡΙΖΑ, τις ανακολουθίες, τις αντιφάσεις και τις παλινωδίες του. Μια τέτοια συζήτηση είναι για αυτούς και τα συμφέροντα τους επικίνδυνη και άβολη. Επικίνδυνη γιατί θα ξεσκέπαζε αυτά που έχουν ετοιμάσει αυτοί για εμάς και άβολη γιατί θα αποκάλυπτε πόσο αντιδημοφιλής είναι η πολιτική τους.

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ, ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΦΑΕΙ ΕΣΑΣ

Συγχωρήστε με αν γράφω με τόση οργή.  Χρησιμοποιώντας τις περισσότερες φορές πλέον ένα λόγο που μοιάζει θεατρινίστικος αλλά δεν είναι. Είμαι ένας άνθρωπος που μένει στη δυτική όχθη των Αθηνών. Κάθε μέρα πλέον, περπατώ στους δρόμους της γειτονιάς μου και βλέπω το τοπίο να αλλάζει σε σημείο που δεν μπορώ να το παρακολουθήσω. Δεκάδες μαγαζιά με λουκέτα. Μαγαζιά που έμπαινα ψώνιζα και πολλούς από τους ανθρώπους τους ήξερα. Υπήρχαν μαγαζάκια που ήταν τόπος συνάντησης. Αγόραζα δεν αγόραζα κάτι με κερναγαν καφέ, λέγαμε αστεία, είχαμε γνωριστεί σαν μια παρέα. Το ίδιο βλέπω γεροντάκια που τα γνώριζα να πηγαίνουν κάθε Κυριακή στο πάρκο με τα καλά τους, και να αγοράζουν πάντα το κάτι τις για τα εγγόνια τώρα, να είναι δυστυχισμένοι.

Πρακτικές “πολιτικής μαφίας”

 Μενέλαος Γκίβαλος*
  «Η Ν.Δ. “ισοπεδώθηκε” από το Μνημόνιο και ο Α. Σαμαράς υπέστη σοβαρή προσωπική ήττα. Η συγκρότηση του δεξιού “μετώπου” αποτελεί την τελευταία “ζαριά” των συστημικών συμφερόντων. Προϋπόθεση για τη διαμόρφωση του μετώπου αυτού αποτελεί το γεγονός ότι η σημερινή Ν.Δ. δεν διαθέτει ούτε ιδεολογικές αρχές, ούτε σαφείς πολιτικές θέσεις, ούτε μπορεί, βεβαίως, να εκπροσωπήσει ένα μεγάλο μέρος της μεσαίας τάξης, την οποία και διέλυσε.

Κανένας δεν είναι ασφαλής απέναντι στο Τρίτο Μνημόνιο

FREE photo hosting by Fih.grΛεωνίδας Βατικιώτης
Θα χάσουν όσοι βιαστούν να δώσουν την προφανή απάντηση στην ερώτηση αν το πολεμικό Ιράκ έχει σχέση με την σύγχρονη Ελλάδα. Προς επίρρωση πιθανά ενός από τα πιο πνευματώδη και προφητικά συνθήματα που κοσμούν εδώ και χρόνια τους δρόμους της Αθήνας («μωρό μου έχουμε πόλεμο») πρόσφατη μελέτη της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας αποκάλυψε ότι το άγχος που βιώνουν οι έλληνες πολίτες είναι παρόμοιο με το άγχος στρατιωτών που συμμετέχουν σε πολεμικές επιχειρήσεις! Έχοντας προφανώς ξεπεράσει προ πολλού το στάδιο της κατάθλιψης, της παραίτησης, ακόμη και της απόγνωσης όσοι συμμετείχαν στην έρευνα (που παρουσιάστηκε στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημόσιας Υγείας) βρέθηκε ότι πάσχουν από μετατραυματική διαταραχή η οποία απαντάται συστηματικά σε στρατιώτες που επιστρέφουν από το Ιράκ, το Αφγανιστάν κι επίσης στα παιδιά της Παλαιστίνης που ακούν αβοήθητα τις ισραηλινές βόμβες να σφυρίζουν πάνω από τα κεφάλια τους, ελπίζοντας να τη γλιτώσουν μια φορά ακόμη! Αυτή είναι η Ελλάδα δύο σχεδόν χρόνια μετά την εφαρμογή του πρώτου Μνημονίου και την υιοθέτηση ενός μπαράζ μέτρων άγριων περικοπών σε μισθούς, ημερομίσθια, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, με την ευθύνη της «Τρόικας εσωτερικού»: ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ.

ΝΑΖΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ(4 ΒΙΝΤΕΟ)

 Ένα καταπληκτικό Ντοκιμαντέρ 4.1/2 ωρών που θα σας αφήσει άφωνους! Με Ελληνικούς υπότιτλουςΠοιοι ωρύονται υπέρ του ευρώ;

 Παναγιώτης Μαυροειδής
Η κινδυνολογία περί καταστροφής αν φύγουμε από ευρώ και ΕΕ είναι γνωστή.
Οι πρώτοι που ωρύονται είναι οι ίδιοι οι ‘’εταίροι’’ μας στην ΕΕ. Αυτοί που μας έχουν ‘’πελάτες’’ τόσα χρόνια.
Έπονται  αυτοί που μας κυβέρνησαν τόσα χρόνια στην Ελλάδα. Είναι το μεγάλο ‘’υπερ-κόμμα’’ του ευρώ.  Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ πριν από όλους. Αυτοί που επέβαλλαν τα μνημόνια.
Από κοντά ο ΣΕΒ και οι λεγόμενες επιχειρηματικές τάξεις, που ωφελήθηκαν επί δεκαετίες με κέρδη, κοινωνικό κύρος και μερίδιο στην πολιτική εξουσία και διαχείριση.
Δεν θα μπορούσε να λείπει ο φασιστικός χώρος. Η Χρυσή Αυγή το έχει ξεκαθαρίσει σαφώς ότι είναι υπέρ της παραμονής στην ευρωζώνη.
Και από δίπλα έρχονται  οι δεξιές και ακροδεξιές μισές φωνές κατά του μνημονίου, αλλά υπέρ του ευρώ, όπως αυτή του Π. Καμμένου.

ΥΕΝΕΔ: ΑΠΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΤΩΝ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΩΝ

Απροκάλυπτα χυδαία είναι η μιλιταριστική και φιλοπόλεμη προπαγάνδα που ασκούν τα στρατιωτικά BLOG. Η αποσπασματική ενημέρωση, η προσέγγιση των θεμάτων από φιλονατοϊκή και εθνικιστική  σκοπιά, η πολεμοκαπηλεία και ο ρατσισμός, η απαίτηση αγορών όπλων θυμίζουν τον τρόπο λειτουργίας των μεγάλων καθεστωτικών μέσων, εγχώριων και διεθνών, ενσωματωμένων στην επίσημη κρατική προπαγάνδα. Εξάλλου, δεν πρέπει να ξεχνούμε τις καταγγελίες των Wikileaks για την οργανωμένη και σταθερή συνεργασία δημοσιογράφων και ξένων πρεσβειών με σκοπό την παραπληροφόρηση, τον έλεγχο της ενημέρωσης και την χειραγώγηση της κοινής γνώμης.
Τα παραπάνω ταπεινά και αποκρουστικά εφαλτήρια ωθούν τους διαχειριστές των μιλιταριστικών blog να αποκρύπτουν καταρχήν τις αντιπολεμικές-αντιμιλιταριστικές κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις.

Μα τι είναι αυτός ο Τσίπρα;

Το ΣΚΙΤΣΟ που κάνει το γύρο του διαδικτύου

 Αν κάποιος αδαής, ο οποίος δεν έχει καμία γνώση για τα τεκταινόμενα και τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, παρακολουθούσε για λίγα μόνο λεπτά τα δελτία ειδήσεων των 20:00, θα θεωρούσε πως το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είναι τα πιο καλοκάγαθα κόμματα της χώρας, ενώ αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα το οποίο επιδιώκει να πιει στην κυριολεξία, το αίμα των Ελλήνων, υφαρπάζοντας τις καταθέσεις τους, τα σπίτια του κλπ…

Νταχάου εν όψει

"Η εργασία απελευθερώνει"!!
Το βράδυ της 25/05/12, στο κεντρικό του δελτίο, το
Μεγκάλο κανάλι της Διαπλοκής, της μαύρης προπαγάνδας
και των μισθωμένων δημοσιοκάφρων είχε μία ανταπόκριση
από το Βερολίνο.

Με περισσή "δημοσιογραφική" περηφάνεια ο εν
Βερολίνω ανταποκριτής του καναλιού...μετέδιδε πως,
σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, η γερμανική κυβέρνηση 
επεξεργάζεται "σχέδιο ανάπτυξης" για τη περιφέρεια της ΕΕ.

Μαρτυρία φίλου & συντρόφου…

Μαρτυρία φίλου & συντρόφου… είναι ξεκάθαρο πως η ακροδεξιά/νεοφιλελεύθερη ρητορική της σαμαρoμητσοτακικής Νέας Δημοπρασίας έχει αποθρασύνει τα χρυσά αυγά… ο προδότης της Πύλου μας οδηγεί στον εμφύλιο και τον κοινωνικό καννιβαλισμό μόνο και μόνο για να γίνει (κατοχικός) πρωθυπουργός…

ΣΟΚ, πραγματικό ΣΟΚ!!!
απόψε βίωσα μια από τις πιο σοκαριστικές στιγμές της ζωής μου. Ώρα 22:45 το τρένο να κάνει στάση στην Ομόνοια με κατεύθυνση Αττική. Ανοίγει η δεξιά πόρτα, ανοίγει και η αριστερή και μόλις κλείνει η αριστερή ακούω φωνές «πιάστε τον πιάστε τον» και βλέπω έναν άνθρωπο  πεσμένο κάτω μέσα στα αίματα. Η πόρτα ξανανοίγει και φωνάζει ένας νεαρός, κρατώντας κάτι σα θήκη από μουσικό όργανο, έξω από το βαγόνι «εγώ έχω 7%, αυτός δεν έχει δουλειά εδώ!» Μαζεύτηκε κόσμος, το βαγόνια άδειασαν, ο τύπος είχε γίνει καπνός. Δε νομίζω να ήταν μόνος του, άκουσα κι άλλες φωνές, που δε μπόρεσα μέσα στον πανικό να καταλάβω τι έλεγαν.
Κατά την επιστροφή μου, με το μετρό, μου είχε δημιουργηθεί η εξής φοβία δεν αισθανόμουν καμία ασφάλεια στο πλήθος, είτε απέναντι σε μετανάστες είτε σε ημεδαπούς…
Αλήθεια από πότε ένα 7%, νομιμοποιεί τη βία, θεσμοθετεί το φαύλο κύκλο βίας, παρέχοντας «ασυλία» σε κάθε είδους υπανθρώπους;
Δεν είμαι ούτε υπέρ της παράνομης και εσκεμμένης, αθρόας λαθρομετανάστευσης, αλλά ούτε υπέρ του φαύλου κύκλου βίας. Καληνύχτα Ελλάδα!
 

Μεγάλα ευρωπαϊκά funds γυρνάνε την πλάτη στο ευρώ

Μερικοί από τους μεγαλύτερους διαχειριστές κεφαλαίων της Ευρώπης έχουν επιβεβαιώσει ότι ρευστοποιούν και αποποιούνται τα στοιχεία του ενεργητικού τους σε ευρώ εν μέσω φόβων μιας πιθανή ελληνικής εξόδου από την ευρωζώνη και τη συνεχιζόμενη  αναταραχή στο ενιαίο νόμισμα. Η απότομη πτώση του ευρώ αυτό το μήνα έπιασε πολλούς επενδυτές εξαπίνης. Το ενιαίο νόμισμα της Ευρώπης έχει χάσει 5 τοις εκατό της αξίας του τις τελευταίες  τρεις εβδομάδες μετά από μια σειρά υποτονικών ως αμελητέων κινήσεων έναντι του δολαρίου κατά το μεγαλύτερο μέρος του έτους. Την Πέμπτη, το ευρώ σημείωσε νέο χαμηλό 22 μηνών, στα 1,2515 δολάρια.
Η Amundi, η δεύτερη μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων της Ευρώπης, και το Βρετανικό fund Threadneedle Investments, έχουν μειώσει την έκθεσή τους στο ευρώ τις τελευταίες ημέρες καθώς μεγαλώνει η απογοήτευση γύρω από τις  προσπάθειές των πολιτικών ηγετών να επιλύσουν τα προβλήματα.