#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012

ΠΑΡΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ‘ΧΕΤΕ

Ισχυρό σοκ θα υποστούν φέτος περίπου 4,2 εκατομμύρια φορολογούμενοι με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα όταν θα παραλάβουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα φόρου εισοδήματος του τρέχοντος οικονομικού έτους, τα οποία θα προκύψουν από τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα του 2011. Μισθωτοί και συνταξιούχοι που υπέστησαν απώλειες έως και 30% στα εισοδήματά τους κατά τη διάρκεια του 2011 (λόγω των αλλεπάλληλων περικοπών που τους επέβαλαν η…
κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η Τρόικα) θα κληθούν να πληρώσουν έως και 6 φορές υψηλότερα ποσά φόρων από αυτά που πλήρωσαν πέρυσι! Ακόμη χειρότερα θα είναι τα πράγματα για όσους τα εισοδήματα του 2011 είναι στα ίδια επίπεδα με τα εισοδήματα του 2010.

Τάκης Φωτόπουλος για κρίση, Ε.Ε, αριστερή κυβέρνηση

 Συνέντευξη του Τάκη Φωτόπουλου που λάβαμε απο το Δίκτυο για την Περιεκτική Δημοκρατία

Εμείς, εδώ στο Greece


Ποσώς πόθησα ποτέ μου τη "συμπάθεια" της κ.Λαγκάρντ.
Το κολωνάτο κορμί της. Τη κόμμωση.
Μήτε και την "υποστήριξή" της αναζήτησα.
Τις σκέψεις "αγάπης/συμπάθειας" που κάνει για τα παιδιά 
του Νίγηρα, κατανοώ. Αλλοίμονο.
Δεν την κακίζω. Δεν ενοχλούμαι.

Όσοι/όσες ζούμε εδώ και αγωνιζόμαστε να στήσουμε τη ζωή μας εδώ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ

για την επιχείρηση σκούπα στα κτίρια του παλιού Χατζηκώστα / 26-05-2012

Εδώ και 15 χρόνια τα κτίρια του παλιού νοσοκομείου Χατζηκώστα είχαν εγκαταλειφθεί. Με τον καιρό ένα ένα άρχισε να παίρνει ζωή από αντιεξουσιαστές και μετανάστες, καλύπτοντας έτσι πρωταρχικές ανάγκες της ζωής καθώς και πολιτικές/πολιτιστικές/κοινωνικές ανάγκες. Με πολύ κόπο και συλλογική εργασία τα κτίρια άρχισαν να ανακατασκευάζονται. Αυτή η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως. Παρόλα αυτά, η κοινότητα των ανθρώπων που έχει ανάγκη και χρησιμοποιεί τα κτίρια δημιουργεί σιγά σιγά τις αντιιεραρχικές δομές αυτοοργάνωσης και αυτοδιαχείρισης της ζωής μας, πετώντας στα σκουπίδια τους τεχνητούς ρατσιστικούς διαχωρισμούς και τους θεσμούς διαμεσολάβησης, καταστολής και εξουσίας.

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ

FREE photo hosting by Fih.gr Βασίλης Βιλιάρδος
Ίσως η Ελλάδα, η οποία δυστυχώς βρέθηκε πρώτη στο μάτι του κυκλώνα, να είναι τυχερή, μέσα στην ατυχία της. Αρκεί φυσικά να αναγνωρίσει τα λάθη της, να ανακτήσει την υπερηφάνεια και την αυτοπεποίθηση της, να αναπληρώσει όλα όσα δεν έκανε στο παρελθόν και να αντιμετωπίσει με θάρρος τη νέα πρόκληση – ατενίζοντας με πίστη και με αισιοδοξία το μέλλον. Άλλωστε, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία - όπως γνωρίζουμε όλοι εμείς οι Έλληνες, πολύ καλύτερα από τους άλλους λαούς. Ο πρωθυπουργός εξηγεί ότι, υπήρχαν δύο μόνο τρόποι εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη: είτε να εξέλθει οικιοθελώς από την ΕΕ και, κατ’ επέκταση, από τη ζώνη του κοινού νομίσματος, είτε να υιοθετηθεί μονομερώς ένα εθνικό νόμισμα, λόγω αδυναμίας δανεισμού, σε συνδυασμό με το (παράνομο) σταμάτημα της παροχής ρευστότητας στη χώρα από την ΕΚΤ – γεγονός που θα σήμαινε την de facto καταγγελία της σύμβασης της Ευρωζώνης. 

”Λεφτά δεν υπάρχουν”! Από τώρα;

  Παναγιώτης Μαυροειδής
Οι πολίτες θεωρούν πως, όταν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, θα δώσει αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Αλήθεια, λεφτά υπάρχουν;
‘’Λεφτά δεν υπάρχουν. Αντίθετα, τα δημόσια έσο­δα καταρρέουν, ο προϋπολογισμός έχει εκτροχιαστεί, το Δημόσιο κινδυνεύει να κάνει γενι­κευμένη στάση πληρωμών σε επιχειρήσεις και πολίτες, ενώ πληρώνει τους δανειστές του και οι κρατικές υπηρεσίες τελούν υπό διάλυση. Η πρώτη προσπάθεια που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να ανασυγκροτήσει το κράτος και να αντλήσει πόρους με μια γενναία, δίκαιη αναδιανομή πλού­του. Στο πλαίσιο αυτό, θα επαναφέρουμε τον κα­τώτατο μισθό και την κατώτερη σύνταξη στην πρότερη κατάσταση και από εκεί και πέρα θα ξε­κινήσουν σταδιακά αυξήσεις σε μισθούς και συν­τάξεις, σε συνάρτηση με τις αναπτυξιακές επι­δόσεις της οικονομίας, προκειμένου να φτά­σουν σε επίπεδα ανθρώπινης και αξιοπρεπούς διαβίωσης’’. (συνέντευξη Π. Λαφαζάνη σε METROWEEKEND, 26-27/5/12).
Ο  εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινίζει λοιπόν ότι ‘’λεφτά δεν υπάρχουν’’, μην περιμένετε αυξήσεις και ανάκτηση εισοδήματος, τουλάχιστον άμεσα.
Και καλά ας πούμε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν μπορούν να περιμένουν από μια ‘’κυβέρνηση με πυρήνα την αριστερά’’, μια ανακούφιση, καθότι θα έχει βρεί (ως συνήθως) τα ταμεία άδεια.

Πόσο κοστίζει το ευρώ;...


Κυβερνώντας από τα παρασκήνια. Η δολοφονία ενός ενοχλητικού κοινοτάρχη

“Μπορείς να κόψεις όλα τα λουλούδια,
αλλά δεν μπορείς να εμποδίσεις την Άνοιξη να ρθει”
Πάμπλο Νερούντα
 
To απόγεμα της Μεγάλης Δευτέρας του 1986 έξω από το χωριό Πόμπια, στα νότια του νομού Ηρακλείου, το αυτοκίνητο που κινείται αργά στον άδειο και επικίνδυνο επαρχιακό δρόμο αναγκάζεται να σταματήσει όταν σε μία στροφή κάποιοι έχουν πετάξει κλαδιά και πέτρες που κλείνουν τον δρόμο.
Ο οδηγός γνωρίζει καλά την περιοχή, είναι ο πρόεδρος της κοινότητας Πηγαδάκια.
Ανυποψίαστος βγαίνει από το αυτοκίνητο για να δει τι συμβαίνει, όταν δέχεται τον πρώτο πυροβολισμό.
Τραυματισμένος προσπαθεί να καλυφθεί πίσω από το αυτοκίνητο, αλλά ο δολοφόνος πλησιάζει και τον εκτελεί μπροστά στα έντρομα μάτια της οικογένειάς του.

Η δολοφονία του κοινοτάρχη Γιάννη Κουτσάκη, άγνωστη δυστυχώς στους περισσότερους, έβαλε τίτλους τέλους σε μια μακροχρόνια αντιπαράθεση, και είναι χαρακτηριστική για το πως λειτουργεί το παρακράτος στην χώρα μας.
Αλλά ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή.
Το μοναστήρι της Οδηγήτριας κατέχει μεγάλες εκτάσεις, τις οποίες νοικιάζει ή παραχωρεί σε βοσκούς της περιοχής.

ΛΟΥΣΙΑΝΑ ΖΕΝΡΟ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΝΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟ "ΝΤΟΜΙΝΟ" ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

H Ιskra αναδημοσιεύει μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη της Λουσιάνα Ζένρο, συνιδρύτριας του βραζιλιανικού Κόμματος Σοσιαλισμού και Ελευθερίας (PSOL), στην εφημερίδα ΑΥΓΗ (Κυριακή 27/5) και τον δημοσιογράφο Μιχάλη Τρίκκα.
Ολόκληρο το κείμενο της συνέντευξης έχει ως εξής:
Την εκτίμηση ότι η άνοδος της ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Ελλάδα θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια αλυσιδωτή αντίδραση, που θα φέρει και πάλι δυναμικά στο προσκήνιο το λαϊκό κίνημα στην Ευρώπη, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, εκφράζει στην "Αυγή" της Κυριακής η Λουσιάνα Ζένρο, συνιδρύτρια του βραζιλιανικού Κόμματος Σοσιαλισμού και Ελευθερίας (PSOL) με μακρά κοινοβουλευτική θητεία στη χώρα της. "Αυτή τη στιγμή, όλος ο κόσμος έχει στραμμένο το βλέμμα στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι κάτι καινούργιο γεννιέται εδώ", σημειώνει.

8 χαμένες ώρες για μια μπουκιά ψωμί


Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΗΘΕΙ

 Δημήτρης Αργυρός
Το μετεκλογικό σκηνικό δείχνει πως ο ραγιαδισμός του ελληνικού πολιτικού προσωπικού παραμένει ένα εσωτερικό συστατικό του. Πάντα όταν βρίσκεται στα δύσκολα,  θυμάται τις μεγάλες δυνάμεις για να κρατήσει την επικυριαρχία του πάνω στις λαϊκές μάζες που αρνούνται να κυβερνηθούν όπως τα πριν. Το 1945-49 αυτό το ρόλο τον ανέλαβαν η ΗΠΑ-που όπως λέει και ο Τ. Ντεπ δεν είναι χώρα είναι μπίζνα- με αποτέλεσμα την στρατιωτική, μα όχι πολιτική,  ήττα του λαϊκού κινήματος. Αποδεικνύοντας την μακροπρόθεσμη αδυναμία των ντόπιων ελίτ να επιβάλουν την ηγεμονία και την κυριαρχία επί των λαϊκών μαζών.   Χρειάστηκε να έρθει ο Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ  και η μεταπολίτευση για να ενσωματωθούν- μερικά τουλάχιστον- οι λαϊκές μάζες και τα συμφέροντα τους. Σήμερα τον ρόλο του προστάτη ανέλαβε το Ράιχ της Γερμανικής ΕΕ, των οικονομικών δολοφόνων του ΔΝΤ και  των ευρωκρατών καταστροφέων της χώρας. Που εκβιάζουν ανοικτά και απροκάλυπτα  τον Ελληνικό λαό να μην ψηφίσει όπως στις 6 ΜΑΗ, κάτι που θα σήμανε την αρχή  του τέλους της ευρωκρατούσας χούντας.

Αποφράδα ημέρα

Ήταν 28 Μαΐου του 1979, όταν υπογράφηκε στο Ζάππειο Μέγαρο η Πράξη Προσχώρησης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα. 28 Μαΐου προσχωρήσαμε στην ΕΟΚ, 29 Μαΐου έπεσε η Κωνσταντινουπολη στα χέρια των Τούρκων. Η μία αποφράδα ημέρα μετά την άλλη.
Καθώς σήμερα συμπληρώνονται 33 χρόνια από την προσχώρησή μας στην ΕΟΚ -τη σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση-, θα πρέπει να σκεφτούμε πως στα 33 σταυρώνεσαι.
Βέβαια, το καλό είναι πως μετά εξαφανίζεσαι.
Σε αντίθεση με αυτά που πιστεύουμε, ο Χριστός -που ήταν Έλληνας γιατί στα 33 του χρόνια ζούσε ακόμα με τη μάνα του, ενώ πίστευε πως ο πατέρας του είναι Θεός και η μάνα του παρθένα- εξαφανίστηκε επειδή είχε χρέη.
Αυτό πρέπει να κάνουμε κι εμείς σαν καλοί χριστιανοί: να εξαφανιστούμε.
 

Τσιπρ’ Αλέξ: φάρμακο κατά της κατάθλιψης και του κοινωνικού άγχους


Τα δελτία ειδήσεων σάς προκαλούν πανικό; Φοβάστε τι θα γίνει αν αντισταθούμε στο πλήρες ξεπούλημα; Φοβάστε τη δραχμή; Την πτώχευση; Την έξοδο από την ΕΕ; Τη στάση πληρωμών (προς τους πιστωτές, ενώ η στάση πληρωμών στους εργαζόμενους έχει ήδη γίνει και από ιδιώτες, αλλά και από το δημόσιο);

 Παθαίνετε κρίσεις πανικού, πάσχετε από διαταραχές του ύπνου, έχετε σκέψεις αυτοκτονίας; Έχετε κοινωνική φοβία; Φοβάστε να διαμαρτυρηθείτε; Να ψηφίσετε; Φοβάστε την άρση ασυλίας της Ντόρας; Νιώθετε ανασφάλεια στη σκέψη ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μπορεί να πάψουν να κυβερνάνε; Φοβάστε τη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής, αλλά συγχρόνως πανικοβάλλεστε στο ενδεχόμενο ανατροπής της; Τα θέλετε όλα, αλλά δεν είστε διατεθειμένοι να κάνετε τίποτα γι’ αυτά;

 Η επιστήμη έχει τη λύση. Ο φίλος LAGARTSAS-A μας ενημέρωσε για την κυκλοφορία του αντικαταθλιπτικού φαρμάκου CIPRALEX!

 

ΆΝΩ ΚΑΤΩ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑ

Γκίντερ Γκρας: Εγώ έγραψα το ποίημα για την Ελλάδα
Ο Γερμανός νομπελίστας Γκίντερ Γκρας, επιβεβαίωσε ότι έγραψε ποίημα για την Ελλάδα, τασσόμενος στο πλευρό της χώρας μας.
Ο Γκίντερ Γκρας διάβασε στο κρατικό ραδιόφωνο της Βρέμης, στίχους από το ποίημα δίνοντας ουσιαστικά την απάντησή του στην Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία υποστήριξε ότι ο νομπελίστας δεν έγραψε ποτέ αυτό το ποίημα, και στην πραγματικότητα επρόκειτο για φάρσα του περιοδικού Titanic.
"Εγώ είμαι ο συντάκτης αυτού του ποιήματος. Το κακόβουλο δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung δείχνει το χαμηλό επίπεδο αυτής της εφημερίδας" είπε ο νομπελίστας.
Η εκπρόσωπος του Γκίντερ Γκρας, ερωτηθείσα σχετικά, απάντησε ότι ο κ. Γκρας απάντησε με τους στίχους του και δεν χρειάζεται να λεχθεί κάτι παραπάνω.
Στο ποίημά του ο Γκίντερ Γκρας κατηγορεί την Ευρώπη για τη στάση της απέναντι στην Ελλάδα, που δοκιμάζεται σκληρά, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Το ποίημα του Γκίντερ Γκρας

Ο λοιμός που ζούμε κι ο λιμός που μας ταϊζουν (με αφορμή τα γεγονότα στην Πάτρα…)

 Μετανάστης εγκληματεί: όλοι οι μετανάστες είναι εγκληματίες.
Ιερόδουλη οροθετική: όλες οι οροθετικές είναι αλλοδαπές.

Βιασμός γυναίκας σε άλσος: εκεί τριγύρω είχα δει ασιάτες.

Ανεργία: οι μετανάστες μας κλέβουν τη δουλειά.

Αφρική: αυτοί δεν ξέρουν τι σημαίνει πολιτισμός.


Περίληψη περιγραφής άγνωστου μετανάστη από τα ΜΜΕ

Η πρόσφατη δολοφονία ενός νεαρού στην Πάτρα δε θα μπορούσε να μην πυροδοτήσει το καθημερινό πλέον ντελίριο του ρατσισμού. Άλλη «ράτσα». Δολοφόνοι, βιαστές, άρρωστοι, κλέφτες, μαφιόζοι ή κακομοίρηδες. Άλλοι από μας. Ξεχωριστό πεδίο της κοινωνίας. Δοχείο για να αντλούν οι ελληναράδες μια φθηνή πουτάνα, έναν ανασφάλιστο εργάτη, δυο-τρεις καλοθελητές για τα κουβαλήματα της Κυριακής και μια ταλαίπωρη να ξεσκατίζει την κατάκοιτη γιαγιά.

Αναγκαία και δυνατή η έξοδος από ευρώ - ΕΕ

Η κινδυνολογία περί καταστροφής αν φύγουμε από ευρώ και ΕΕ είναι γνωστή. Οι πρώτοι που ωρύονται είναι οι ίδιοι οι «εταίροι» μας στην ΕΕ. Αυτοί που μας έχουν «πελάτες» τόσα χρόνια. Έπονται αυτοί που μας κυβέρνησαν τόσα χρόνια στην Ελλάδα. Είναι το μεγάλο «υπερ-κόμμα» του ευρώ. Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ πριν από όλους. Αυτοί που επέβαλαν τα μνημόνια.
Από κοντά ο ΣΕΒ και οι λεγόμενες επιχειρηματικές τάξεις, που ωφελήθηκαν επί δεκαετίες με κέρδη, κοινωνικό κύρος και μερίδιο στην πολιτική εξουσία και διαχείριση.

Δεν θα μπορούσε να λείπει ο φασιστικός χώρος. Η Χρυσή Αυγή το έχει ξεκαθαρίσει σαφώς ότι είναι υπέρ της παραμονής στην ευρωζώνη. Και από δίπλα έρχονται οι δεξιές και ακροδεξιές μισές φωνές κατά του Μνημονίου αλλά υπέρ του ευρώ, όπως αυτή του Π. Καμμένου. Στην ανακήρυξη του ευρώ ως ιερού τοτέμ συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό θα το σχολιάσουμε χωριστά.


Πανικός στους τραπεζίτες για το ευρώ - Έκτακτη διάσκεψη


Έκτακτη διατραπεζική σύνοδο σε επίπεδο προέδρων κεντρικών τραπεζών, συγκαλεί ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Βρετανίας, με επίκεντρο την παγκόσμια κρίση χρέους και την κλιμάκωση του «προβλήματος» των οικονομιών της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Mail On Sunday», η Σύνοδος αυτή θα είναι άτυπη. Θα συζητηθεί - τι άλλο; - η προϊούσα κατάρρευση της ευρωζώνης.

Ο οικοδεσπότης, Βρετανός τραπεζίτης Μέρβιν Κινγκ, θα φιλοξενήσει στο Λονδίνο τον Μάριο Ντράγκι, διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, και τον κ. Zhou Xiaochuan, επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας!

Η επικοινωνιακή επίθεση και η ανερχόμενη πολιτικοποίηση

Γιατί επιμένει η αντιμνημονιακή δυναμική
 
Γιάννης Τσούτσιας
Την περίοδο αυτή η πολιτική ασκείται μέσω συνεχών πιέσεων, επικοινωνιακού τύπου, προς το εκλογικό σώμα. Γκάλοπ, αιχμηρές δηλώσεις, επιτελεία σε αναβρασμό, αλλεπάλληλες τηλεοπτικές συζητήσεις πανομοιότυπης θεματολογίας, επαναλαμβανόμενες αναλύσεις που διυλίζουν το πολιτικό μενού της ημέρας, δημοσιεύματα του ελληνικού και του διεθνούς Τύπου, έξωθεν μηνύματα και τηλεφωνήματα. Ένας ιδιόμορφος τετανισμός δημιουργεί μια θολή θεαματικότητα και συσκοτίζει όσα πραγματικά συντελούνται. Πίσω από τον πρωταθλητισμό των δημοσκοπήσεων και τις επικοινωνιακές ατάκες, κρύβονται τα πραγματικά προβλήματα. Η διαπίστωση αυτή δεν παραπέμπει στο αυτονόητο, στο ότι δηλαδή, πάντα πίσω από την επιφάνεια των πραγμάτων κρύβεται κάτι άλλο. Υπονοεί κάτι το βαθύτερο, δομικό. Το σύννεφο της επικοινωνιακότητας που ενέσκηψε τελευταία, αντανακλά την πραγματική δυσκολία να αντιμετωπιστούν οι παράμετροι μιας πολυπαραγοντικής πραγματικότητας, να προσδιοριστούν τα επόμενα βήματα και να ξεκαθαρίσουν οι στόχοι. Το επικοινωνιακό, έχει παρασύρει όχι μόνο το κοινό, αλλά ακόμη κι εκείνους που έχουν αναλάβει να οργανώσουν επικοινωνιακά την πολιτική διαδικασία. Διότι, αδυνατώντας να μπουν στην ουσία της, εγκλωβίζονται και οι ίδιοι στις ανάγκες της σκηνοθεσίας της. Αυτή η κατάσταση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα νέα δεδομένα που προέκυψαν στις εκλογές. Η λαϊκή ψήφος δεν ήταν τιμωρητική ή αντίδραση του θυμικού, προϊόν οργής, όπως λέγεται. Ήταν ψήφος συνειδητή, με βαθύ αντιμνημονιακό περιεχόμενο.

Φοβούνται οι αγορές και "η Ευρώπη" την Αριστερή κυβέρνηση;-Ενα άρθρο των FT

Του Γιώργου Σαρρή
Διάβασα πριν από μερες αυτο το άρθρο των FT ("Everybody chill – Grexit is not really imminent" (Xαλαρώστε- H έξοδος της Ελλάδας δεν έιναι προ των πυλών)  και το αναδημοσίευσα όπως ήταν στα Αγγλικά στο "εδώ και τώρα". Βρήκα λίγο χρόνο και το μετέφρασα σημερα και το δημοσιεύω εδώ.

Αυτο που λεει και που είναι ενδιαφερον, ειναι το οτι δεν καταλαβαίνει αυτούς τους "φόβους " για τον ΣΥΡΙΖΑ  και την Αριστερή αντι-μνημονιακή κυβέρνηση
,ότι  δηλαδή θα προκαλέσει έξοδο από την Ευρωζώνη(GREXIT), αφού ουσιαστικά, όπως περιγράφει, θα αναγκαστεί να κάνει τη βρώμικη δουλειά που δεν μπόρεσαν να κανουν οι προηγουμενοι "νεκροί πλέον" κυβερνώντες τους οποίους οι πάντες διεθνώς σιχαίνονται!.


Μερικά ευρώ είναι πιο ίσα από τα άλλα

Τα περουσιακά σας στοιχεία είναι ελληνικά ευρώ, ισπανικά ευρώ, μήπως φινλανδικά ευρώ, ή γερμανικά ευρώ; Το καθοριστικό χαρακτηριστικό του ενιαίου νομίσματος είναι ότι κανείς δεν θέτει αυτό το ερώτημα. Δεν έχουν διαφορά τα δολάρια Μασαχουσέτης από τα δολάρια Καλιφόρνια και δεν αναρωτιέται κανείς - ακόμα - αν οι λίρες στην κατοχή του είναι Σκωτίας ή Αγγλίας.

Αλλά τώρα την κάνουν αυτή την ερώτηση για το ευρώ. Όταν οι χώρες προσχώρησαν στο ενιαίο νόμισμα, ένας σχετικά απλός νόμος της εγχώριας νομοθεσίας μετέτρεψε τις συμβάσεις από δραχμές, ισπανικές πεσέτες, και γερμανικά μάρκα σε ευρώ με μια προκαθορισμένη συναλλαγματική ισοτιμία. Αλλά δεν γίνεται απλά να αντιστραφεί αυτή η διαδικασία όταν οι χώρες αφήσουν το ενιαίο νόμισμα. Θα πρέπει να ορίσουν τις συμβάσεις που θα μετατραπούν σε δραχμές και αυτές που θα παραμείνουν σε ευρώ ή θα μετατραπύν σε μάρκα. Αυτός ο προσδιορισμός είναι πολιτικά και τεχνικά περίπλοκος και υπόκειται σε μακροχρόνιες νομικές διαδικασίες και αντιδικίες.

Ανοιχτό κάλεσμα σε ημερίδα θεωρίας και πράξης του αγώνα.

Η τελευταία εκλογική αναμέτρηση με τη συντριβή των παραδοσιακών καθεστωτικών δυνάμεων που είναι υπεύθυνες για την αποικιοποίηση της χώρας και την εξαθλίωση του λαού, κατέδειξε σημαντικές αλλαγές των διαθέσεων και συσχετισμών δυνάμεων. Αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα απηχεί την έναρξη μιας ριζοσπαστικοποίησης που επήλθε ως αποτέλεσμα των πρωτοφανών αντιλαϊκών μέτρων και της κλιμάκωσης ποικιλόμορφων, αντιφατικών και ελπιδοφόρων αγώνων. Μιας ριζοσπαστικοποίησης, που αν δεν κλιμακωθεί σε μετωπικό νικηφόρο κίνημα, κινδυνεύει θανάσιμα.
Η καθεστωτική προπαγάνδα, συνεπικουρούμενη από θρασύτατες και εξευτελιστικές παρεμβάσεις διεθνικών οργάνων και ξένων ηγετών, προσπαθεί να τρομοκρατήσει και να εγκλωβίσει τη συνείδηση του λαού με εκβιαστικά διλήμματα, αξιοποιώντας τις διαδεδομένες αυταπάτες, τις ανασφάλειές του και την έλλειψη συγκροτημένης συλλογικότητας με τεκμηριωμένες θέσεις και προοπτική. Προβάλλει ως μονόδρομο τη φρίκη χωρίς τέλος ώστε να αποτρέψει κάθε σκέψη και κυρίως, τον αγώνα για το τέλος της φρίκης.