#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 27 Μαΐου 2012

Εσυ...που θα βάλεις σταυρό;


http://antipetroula.blogspot.com/

Τι είναι αριστερά, αριστερή πολιτική και αριστερή κυβέρνηση σήμερα;

 Βασίλης Μηνακάκης
Ξαφνικά μπήκε στη ζωή μας η αριστερή κυβέρνηση. Με ελπίδες και προσδοκία ότι μπορεί να βάλει ένα φραγμό στον οδοστρωτήρα που ισοπεδώνει τις ζωές και τα δικαιώματα των λαϊκών στρωμάτων. Αλλά τι σημαίνει αριστερή κυβέρνηση; Προφανώς μια κυβέρνηση που ασκεί αριστερή πολιτική και με αριστερό τρόπο. Όχι απλώς μια κυβέρνηση που απαρτίζεται από πολιτικές δυνάμεις που αυτοαποκαλούνται ή τις αποκαλούν αριστερές. Οπότε, το ερώτημα μετατρέπεται: τι σημαίνει αριστερή πολιτική; Ή αλλιώς, τι σημαίνει Αριστερά;.. Η αριστερή πολιτική απαιτεί κι αριστερά μέσα επιβολής. Δεν υπάρχει παράδειγμα - κι ούτε είναι δυνατόν να υπάρξει στην εποχή του κανιβαλικού καπιταλισμού και της ΕΕ- όπου η αριστερή πολιτική να είχε ως όπλα της τους μηχανισμούς της αστικής εξουσίας, τη στάση απέναντι στο λαό που έχει και η αστική πολιτική.

Οι ...ανησυχούντες

http://vathiprasino.blogspot.com/

Δ. Κουφοντίνας- Αντάρτικο νέου τύπου

Το Πάντειο Πανεπιστήμιο επέλεξε ο Δ. Κουφοντίνας προκειμένου να παρουσιάσει ένα βιβλίο, η έκδοση του οποίου προκάλεσε πολλές συζητήσεις. 

Ο Δ. Κουφοντίνας ήταν σε όλη τη διάρκεια της παρουσίασης «ωσεί παρών», μιλώντας όπως ειπώθηκε τηλεφωνικά από τις Φυλακές Κορυδαλλού όπου βρίσκεται έγκλειστος.

Η επανεμφάνιση του Δ. Κουφοντίνα, όπως αναφέρεται στο «Βήμα της Κυριακής» ως μεταφραστή αυτή τη φορά του βιβλίου «Μια σκληρή μάχη με τη μνήμη» της Γερμανίδας Μάργκριτ Σίλερ, πρώην μέλους της Φράξιας Κόκκινος Στρατός (RAF), σηματοδότησε και την προσπάθειά του να επανατοποθετήσει πολιτικά στην παρούσα πολιτική και οικονομική συγκυρία τον ρόλο όσων ακόμα πιθανόν επηρεάζει. Στην παρουσίαση του βιβλίου, την περασμένη Τετάρτη, αναφέρθηκε πολλές φορές στην ανάγκη να γίνει «αυτοκριτική στα δικά μας λάθη», κάνοντας λόγο για τον «σεχταρισμό, την αυτοαναφορικότητα, τον εσωτερικό πόλεμο με την καταστολή» και προχώρησε σε νέα κριτική προς την Αριστερά επικαλούμενος τον Σαρτρ.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Κίνδυνος νομιμοποιημένης κυβέρνησης μνημονίων και φασισμού μπροστά μας!

 Κι ενώ τα κανάλια έχουν επιδοθεί σε ένα κρεσέντο καταιγιστικής προπαγάνδας για το τι θα σημάνει να κερδίσει τις εκλογές το ΣΥΡΙΖΑ σκορπώντας τις πιο εφιαλτικές κινδυνολογίες και τα πιο απαράδεκτα διλήμματα, ένα βασικότερο θέμα θάβεται στην σιωπή ή στην εκτός τόπου και χρόνου ωραιοποίηση:
Τι θα σημάνει για τον τόπο και τους ανθρώπους του να κερδίσει τις εκλογές ο Σαμαράς και η δεξιά του.
Είναι κατανοητό γιατί θέλουν να θάψουν αυτή την συζήτηση και γιατί συνειδητά  αποπροσανατολίζουν εστιάζοντας αποκλειστικά στο ΣΥΡΙΖΑ, τις ανακολουθίες, τις αντιφάσεις και τις παλινωδίες του. Μια τέτοια συζήτηση είναι για αυτούς και τα συμφέροντα τους επικίνδυνη και άβολη. Επικίνδυνη γιατί θα ξεσκέπαζε αυτά που έχουν ετοιμάσει αυτοί για εμάς και άβολη γιατί θα αποκάλυπτε πόσο αντιδημοφιλής είναι η πολιτική τους.
Αν αυτοί όμως έχουν όλους τους λόγους για να θάψουν το ζήτημα εμείς αντίθετα έχουμε όλους τους λόγους για να το αναδείξουμε.

Πράσινα ξερατά

Πανομοιότυπο με αυτό της ΝουΔούλας και το πράσινο...
...εμετολόγιο, που απολαύσαμε σήμερα από τον 
"αρχηγό" Μπενιζέλο.
Ενας καθεστωτικός "ηγετίσκος", πνιγμένος στην αλαζονεία,
τα ψέματα και τις απειλές.

Γαλάζια ξερατά

"Θέλουν να φέρουν αριστερή δικτατορία".
"Η αριστερή δικτατορία θέλει να καταστρέψει
τη χώρα".
Δήλωση Παν.Ψωμιάδη. Συνδιάσκεψη ΝΔ.
 ΕΤ3, 26/5/12, Αθήνα (ΣΕΦ).
Δήλωση/προειδοποίηση, που πέρασε απαρατήρητη.
Εμφυλιοπολεμική, διχαστική, ακροδεξιά.
Αξια Τιμωρίας.
Αξια Ισχυρής Απάντησης...Στις 17/6/2012.

ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΒΑΞΕΒΑΝΗ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΕΜΠΛΟΚΗ ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ, ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ “ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΩΝ” ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΑΝΤΙΦΡΟΝΟΥΝΤΩΝ!


Το άρθρο του Κώστα Βαξεβάνη είναι συγκλονιστικό και πρέπει να σημάνει συναγερμό σε ότι έχει μείνει όρθιο σε αυτή την χώρα, ΤΩΡΑ. ΑΜΕΣΑ. 

Γιατί αποτελεί καταγγελία βρωμερού μηχανισμού που παραπέμπει βεβαίως
στις βρωμερές μεθόδους των οικονομικών δολοφόνων στα νύχια των οποίων έχει πέσει η Ελλάδα.


Γιατί μας θυμίζει τι είχε προηγηθεί πριν από την δολοφονία του Σωκράτη και την επιστολή του με τις τραγικές ομοιότητες, στην περιγραφή που κάνει ο Κώστας Βαξεβάνης. Μα και ο ίδιος ο Βαξεβάνης αναφέρει την Σέχτα ως παράδειγμα.
Γιατί πρέπει σήμερα να απαντηθεί το απλό ερώτημα:
Εάν είναι πλαστές οι αποδείξεις, τότε αυτοί που τις διοχετεύουν είναι εν δυνάμει δολοφόνοι. Πρέπει να βρεθούν ΣΗΜΕΡΑ, πράγμα πανεύκολο. Ουδείς (αλήθεια για την περίπτωση Χήτου γιατί δεν έχει γίνει καμμία σύλληψη, αφού υπάρχει μήνυση;) θα τολμούσε να δημοσίευε τέτοιο έγγραφο εάν δεν γνώριζε τον αποστολέα. ΟΥΔΕΙΣ.

Εάν οι αποδείξεις είναι γνήσιες, τότε πρέπει να εντοπιστούν ΠΟΙΟΙ τις διανέμουν. ΠΟΙΟΙ επιλέγουν ποιόν θα στοχοποιήσουν και γιατί.

Μπρορεί να εφαρμοστεί ένα αριστερό κυβερνητικό πρόγραμμα μέσα στην ΕΕ;

Η Ελλάδα είναι ενταγμένη εδώ και τριάντα χρόνια στο θεσμικό οικοδόμημα της ΕΟΚ (1981) και μετέπειτα ΕΕ, είκοσι χρόνια στην ενιαία αγορά (1992) και δέκα χρόνια στον ενιαίο νόμισμα (2001).  Για κανένα από αυτά τα στάδια ‘ευρωπαϊκής ενσωματώσης’ δεν έγινε, όχι απλά δημοψήφισμα, αλλά ούτε καν ένας αξιοπρεπής δημόσιος διάλογος σχετικά με τις πολύ πρακτικές συνέπειες τους.
 
 Γιώργος Βασσάλος – ερευνητής στο Παρατηρητήριο της Ευρώπης των Πολυεθνικών
 
 Μια καθυστερημένη συζήτηση με το πιστόλι στον κρόταφο
Η σχέση της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαίτερα το πιο πρακτικό και συμβολικό ‘επίτευγμά’ της, το ενιαίο νόμισμα, μπαίνει στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης μόλις σήμερα, αφού η χώρα βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα της έκφρασης της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στη δεύτερη ισχυρότερη νομισματική ζώνη του πλανήτη, και αφού με τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης συντελέστηκε μέσα σε δύο χρόνια η σημαντικότερη κοινωνικοικονομική οπισθοδρόμηση στη χώρα μας από το Β’ΠΠ, και από τις βιαιότερες στην Ευρώπη. Με λίγα λόγια δηλαδή, χρειάστηκε να μας πέσει ο ουρανός στο κεφάλι, για να ενδιαφερθούμε λίγο για το τι πραγματικά είναι αυτός ο οργανισμός.
Αν και η σημαντικότητα του ζητήματος έχει συνειδητοποιηθεί πολύ περισσότερο από τα προηγούμενα χρόνια, η συζήτηση κυριαρχείται και πάλι από απειλές, αφορισμούς και ιδεοληψίες, και με ελάχιστη πρόνοια για ουσιαστική ενημέρωση και κατανόηση της λειτουργίας και της φύσης της ΕΕ, αλλά και των τωρινών διεργασιών εντός της.

Οι σκοτεινές γειτονιές των Media

Της Γεωργίας Λινάρδου – HOT DOC
«Κυρίες και κύριοι, στο τηλεοπτικό μας πάνελ έχουμε απόψε τον Χ πολιτικό συντάκτη, γνωστό για τις εύστοχες και αντικειμενικές του αναλύσεις, τον υπουργό της κυβέρνησης Ψ, που μας έκανε την τιμή απόψε να έρθει με σκοπό να δεχθεί σκληρές ερωτήσεις για τις δύσκολες ώρες που περνά η χώρα, και τον γνωστό κύριο Ω, επικοινωνιολόγο που οι δημοσκοπήσεις του πάντα πέφτουν μέσα».
Στρώνεσαι στον καναπέ και παρακολουθείς. Η συζήτηση τελειώνει, αλλά εσύ νιώθεις σαν να μην έγινε ποτέ. Ένα κενό αντικειμενικής ενημέρωσης υπερίπταται στο υποσυνείδητο σου. Μήπως φταίει το Χ-Ψ-Ω;
Στη δημοσιογραφική Ελλάδα του μνημονίου τα πράγματα είναι απολύτως μοιρασμένα: σε αυτούς που τα παίρνουν και κάθονται, σε αυτούς που δουλεύουν και τα κερδίζουν με την αξία τους, σε αυτούς που δουλεύουν, αλλά αμείβονται ελάχιστα και καταγγέλλουν ή για διάφορους λόγους κωλύονται να καταγγείλουν όσους δουλεύουν και τα κερδίζουν, και πάει λέγοντας. Όμως, υπάρχει και μία τρίτη κατηγορία που υποσκελίζει όλες τις υπόλοιπες. Σε αυτήν ανήκουν όσοι μας δουλεύουν όλους και πληρώνονται γι’ αυτό από πολλαπλές πηγές.

Διαπλεκόμενα Μέσα Μαζικού Εκβιασμού

Η επικοινωνιακή επίθεση και η ανερχόμενη πολιτικοποίηση
Γιατί επιμένει η αντιμνημονιακή δυναμική 
 
Του Γιάννη Τσούτσια 
Την περίοδο αυτή η πολιτική ασκείται μέσω συνεχών πιέσεων, επικοινωνιακού τύπου, προς το εκλογικό σώμα. Γκάλοπ, αιχμηρές δηλώσεις, επιτελεία σε αναβρασμό, αλλεπάλληλες τηλεοπτικές συζητήσεις πανομοιότυπης θεματολογίας, επαναλαμβανόμενες αναλύσεις που διυλίζουν το πολιτικό μενού της ημέρας, δημοσιεύματα του ελληνικού και του διεθνούς Τύπου, έξωθεν μηνύματα και τηλεφωνήματα.
Ένας ιδιόμορφος τετανισμός δημιουργεί μια θολή θεαματικότητα και συσκοτίζει όσα πραγματικά συντελούνται.
Πίσω από τον πρωταθλητισμό των δημοσκοπήσεων και τις επικοινωνιακές ατάκες, κρύβονται τα πραγματικά προβλήματα. Η διαπίστωση αυτή δεν παραπέμπει στο αυτονόητο, στο ότι δηλαδή, πάντα πίσω από την επιφάνεια των πραγμάτων κρύβεται κάτι άλλο. Υπονοεί κάτι το βαθύτερο, δομικό.

Εκδήλωση ΕΛ.Λ.Α.Σ , Τετάρτη 30 Μαίου , 7.00 μ.μ.

 Η Ελεύθερη Λαική Αντιστασιακή Συσπείρωση σας καλεί στην εκδήλωση

δημόσιας προβολής του ντοκιμαντέρ CATASTROIKA, την Τετάρτη 30 Μαίου ,

στις 7.00μ.μ στο ΚΥΒΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ , Εθνάρχου Μακαρίου & Κηφισού 1.

Αμέσως μετά το τέλος της προβολής θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση με καλεσμένους τους :
  •  Άρη Χατζηστεφάνου δημοσιογράφος, δημιουργός του ντοκιμαντέρ
  •  Φλώρα Παπαδέδε, πολιτικός επιστήμονας και οικονομολόγος, Γενική γραμματέας του συλλόγου επιστημονικού προσωπικού των εργαζομένων της ΔΕΗ
  • Δημήτρη Πατέλη,   επίκουρος καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πολυτεχνείο Κρήτης
Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ
Η CATASTROIKAαναζητά τις συνέπειες της επικείμενης εκποίησης του ελληνικού δημόσιου πλούτου. Εξετάζοντας παραδείγματα ιδιωτικοποιήσεων και απορρύθμισης από την Καλιφόρνια, το Λονδίνο, το Παρίσι, το Βερολίνο, τη Μόσχα και τη Ρώμη, επιχειρούν να προβλέψουν τι θα συμβεί από την εφαρμογή αυτού του μοντέλου σε μια χώρα υπό καθεστώς επιτήρησης.

‘’Όχι στο μνημόνιο-Ναι στην ευρωζώνη’’; Σύντομο ανέκδοτο!

 Παναγιώτης Μαυροειδής
Είναι γνωστό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της παραμονής στην ευρωζώνη και την ΕΕ. Όχι μόνο απορρίπτει τις αβάσιμες κατηγορίες  περί του αντιθέτου που εξαπολύουν εναντίον του  ΠΑΣΟΚ και  ΝΔ, αλλά δηλώνει ότι θα κάνει ότι μπορεί όχι μόνο για την παραμονή της Ελλάδας, αλλά και για τη σωτηρία του ευρώ.
Πως όμως θα συμβιβάσει ο ΣΥΡΙΖΑ την εντολή για ανατροπή του μνημονίου, με την υπεράσπιση του ευρώ και της ΕΕ, όταν αυτός που έχει επιβάλλει τα μνημόνια, είναι ακριβώς η ΕΕ και η ΕΚΤ με τη βοήθεια του ΔΝΤ; Είναι δυνατόν άραγε να λες στους ευρωκράτες ‘’απαλλάξτε με από τα μνημόνια και δώστε μας τα λεφτά των δόσεων, ώστε εμείς με κάποιο τρόπο να μπορούμε να αποπληρώνουμε χρέος;’’

Αυτός τελικά δεν θα τιμωρηθεί; Τοσο εύκολα τον ξεχάσαμε Ελληνες;

Ποιοί και γιατί δολίως βάζουν στον πάγο τα εγκλήματα στους Ελληνες; Δεν αναρωτηθήκατε ακόμα;

Ποιοί και γιατί άραγε
ξέχασαν την δόλια υπαγωγή της χώρας στον οργανισμό εγκληματιών, ανωμάλων, βιαστών και απατεώνων, φίλων και μελών όμως, της σοσιαληστικής διεθνούς;

Ποιοί είναι αυτοί που απεμπολούν το δικαίωμα της Ελλάδας να καταγγείλει την καταδολίευση της χώρας με σκοπό την υπαγωγή της στο ΔΝΤ
, ρίχνοντας στα σκουπίδια τη συνθήκη της Λισσαβώνας;

Ποιοί είναι αυτοί που εξαγνίζουν τους τραπεζίτες και τους εκδότες που τον έφεραν στην εξουσία;


Εκεί έφτασαν το Κόμμα;

«’Η θα υποχρεώσουν το ΚΚΕ να μαντρωθεί σε μια κυβέρνηση διαχείρισης της κρίσης προς όφελος του κεφαλαίου και να παραιτηθεί από την ταξική πάλη ή θα το τσακίσουν. Αυτό κρίνεται σε αυτές τις εκλογές» (Δημήτρης Γόντικας, Ριζοσπάστης 22/05/2012).

Τι μπορεί να σκεφτεί κανείς μετά από ένα τέτοιο δίλημμα, που διατυπώνεται ανοιχτά από τις στήλες του «Ρ» και σε άρθρο κορυφαίου στελέχους του κόμματος, του πιο παλιού μέλους του ΠΓ;
Τι μπορεί να σκεφτεί κανείς όταν το δίλημμα που μπαίνει για ένα ιστορικό κόμμα, όπως το ΚΚΕ, ως δίλημμα εκλογών(!;) είναι ανάμεσα στον οπορτουνισμό και τον αφανισμό;

Bουλευτής της Χρυσής Αυγής προκαλεί φθορά σε αμάξι – η ΕΛ.ΑΣ κοιτάει

 Δημοσιεύω το βίντεο που μου έστειλε αναγνώστης του blog και που δείχνει τα νέα κοινοβουλευτικά ήθη που φέρνει στη χώρα μας η Χρυσή Αυγή. Πρωταγωνιστής ο νεοεκλεγής βουλευτής κ. Παναγιώταρος. Ο σχολιασμός στο βίντεο είναι δικός μου. Ο ήχος σε πολλά σημεία έχει αφαιρεθεί, για ευνόητους λόγους.Σύμφωνα λοιπόν με τη μαρτυρία του αναγνώστη που έστειλε το βίντεο, αλλά και με ότι κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ως ενημέρωση, το Σάββατο το μεσημέρι 60 περίπου νεοναζί και 20 μηχανάκια έκαναν την καθιερωμένη τους Σαββατιάτικη “παρέμβαση” σε λαϊκές της Αθήνας. Σημειώθηκαν τραμπουκισμοί μεταναστών που έτυχε να βρεθούν στο δρόμο τους και κάποια στιγμή κατεύθασε στη πλατεία και ομάδα της ΔΕΛΤΑ/ΔΙΑΣ  η οποία, σύμφωνα με μαρτυρίες, προσπάθησε να κάνει έλεγχο στοιχείων σε κάποιους από αυτούς που συμμετείχαν στους τραμπουκισμούς. Ακολούθησε ένα σόου του βουλευτή Παναγιώταρου ο οποίος προσπαθούσε να αναδείξει με κάθε τρόπο ότι η Χρυσή Αυγή είναι “αντισυστημική” και ότι “διώκεται” από την ΕΛ.ΑΣ. 

Τη ζωή μας δεν θα μας τη χαρίσει κανείς...

10 ερωτήσεις που αποδεικνύουν το "φανταστικό" του ελληνικού χρέους

Ερώτηση 1:
Πώς γίνεται και ενώ το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία έχουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσοστό χρέους από εμάς, αυτοί να ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ διάσωση, αλλά αντίθετα έρχονται να σώσουν εμάς;
 

Ερώτηση 2:
Πώς γίνεται το Αφγανιστάν με.....
περίπου μισόν αιώνα συνεχείς πολέμους να έχει μόνο 23% του ΑΕΠ του χρέος, την στιγμή που ξέρουμε ότι ένας πόλεμος μερικών ημερών μπορεί να " ξετινάξει" μία χώρα;