#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012

Στο λαβύρινθο των αυταπατών περιμένει ο Μινώταυρος

Του Χρήστου Κάτσικα

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

H συσσωρευμένη οργή και αγανάκτηση πλατιών λαϊκών στρωμάτων ενάντια στη βάρβαρη και υποτελή πολιτική των κυρίαρχων αστικών κομμάτων, ΠAΣOK και NΔ, εκφράστηκε στις εκλογές της 6ης Mάη με την πιο πλατιά αποδοκιμασία και καταδίκη της πολιτικής τους, οδηγώντάς τα σε εκλογική συντριβή και δεινή πολιτική ήττα.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μετακίνηση ψηφοφόρων της τελευταίας τριακονταετίας με την ταυτόχρονη καταβύθιση των δύο κομμάτων που εναλάσσονταν το διάστημα αυτό στην κυβερνητική εξουσία.


Η έξυπνη απάτη του επιχειρήματος Ευρώπη = Ευρωζώνη

Του Ακη Κοσώνα
ή «αν τα αποτελέσματα δεν συμφωνούν μαζί μας, τόσο το χειρότερο για τα αποτελέσματα»!
Το πιο σημαντικό στοιχείο που προκύπτει μετά την εκλογική συντριβή ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. είναι η καταφανής αδυναμία στελεχών τους να αποδεχθούν το αποτέλεσμα, την πραγματικότητα και την αποδοκιμασία. Ίσως είναι το σοκ που δεν τους επιτρέπει να συνέλθουν και τους οδηγεί σε έναν παραληρηματικό λόγο άλλου περιεχομένου και σε μια χαλαρή στάση απέναντι στην καταστροφή που υπέστησαν. Τόσο που επισημαίνεται ακόμα και από δημοσιογράφους – συνομιλητές τους στα τηλεοπτικά κανάλια, χωρίς όμως σημαντικό αποτέλεσμα. Έχουμε εδώ μια εφαρμογή του δόγματος του σοκ αντιστρόφως: Είναι τα καθ’ έξιν και κατ’ επάγγελμα κυβερνητικά κόμματα που το υφίστανται και όχι οι πολίτες. Ασφαλώς δεν είναι συνηθισμένα τα κόμματα αυτά να υπάρχουν σε τέτοιες συνθήκες (άθροισμα ποσοστών Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ 32,03%) και να έχουν απέναντί τους το 67,97% του εκλογικού σώματος.

Η γλύκα των ΕΟΖ

Να είμαστε δίκαιοι, το 'χε πει ο Αντώνης. Το 'χε πει ότι η χώρα χρειάζεται ένα καινούργιο μείγμα πολιτικής και ότι το βάρος πρέπει να πέσει στην ανάπτυξη. Μάλλιασε η γλώσσα του: ανάπτυξη, ανάπτυξη, ανάπτυξη! Κι επειδή κάποιοι είναι χοντροκέφαλοι (σαν εμένα), φρόντισε να διευκρινήσει τον τρόπο με τον οποίο θα πετύχουμε αυτή την περιπόθητη ανάπτυξη. Δηλαδή, έδειξε τα εργαλεία τα οποία θα χρησιμοποιήσει για την υλοποίηση αυτού του στόχου, εφ' όσον, βεβαίως, ο λαός τού εμπιστευτεί την διακυβέρνηση της χώρας. Και το βασικώτερο από τα εργαλεία τού Αντώνη δεν είναι άλλο παρά οι "Ειδικές Οικονομικές Ζώνες (ΕΟΖ)".

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μούρχεται να σε μαχαιρώσω

Σ΄ακούω και σε βλέπω 38 χρόνια.
Οπου και να πάω είσαι μπροστά μου.
Στη δουλειά, στο σπίτι, στο καφενείο.

Μπαίνω στο super και είσαι στη τιμή.
Ταξιδεύω και είσαι στην άσφαλτο.
Πληρώνω τη ΔΕΗ και απλώνεις το χέρι.
Ξοφλάω τους φόρους μου και σε βλέπω
στο πρόσωπο του υπάλληλου.
Ανοίγω το μαγαζί και με περιμένεις
στη πόρτα. Μοναδικός πελάτης.
Αγκαλιάζω τα παιδιά μου και τρέμει η ψυχή μου.
Ταίζω τη μάνα μου και σε καταριέμαι.

Μήνυση για τα δάνεια των κομμάτων

Ο σύλλογος «Έλληνες Φορολογούμενοι» κα­τέθεσε στην Εισαγγελία Αθηνών, μηνυτήρια αναφορά (Γ2012/1722) κατά παντός υπευθύ­νου στελέχους της διοίκησης της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας, με την οποία καλεί τον εισαγγελέα να ερευνήσει την ύπαρξη ευθυνών στελεχών της τράπεζας σχετικά με την υπόθε­ση δανεισμού πολιτικών κομμάτων. 
Μηνυτές είναι ο Σύλλογος (εκπροσωπώντας τα μέλη του) και ο Γιάννης Σιάτρας (ως φορο­λογούμενος πολίτης και ως μέτοχος της Αγρο­τικής Τράπεζας της Ελλάδας). 
Σύμφωνα με τους μηνυτές, η Αγροτική Τρά­πεζα εμφανίζεται να έχει δανειοδοτήσει τα δύο μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα της χώρας με τεράστια ποσά. Πιο συγκεκριμένα, για το κόμμα του ΠΑΣΟΚ, η τράπεζα φέρεται, έως το 2010, να είχε χορηγήσει συνολικά δάνεια ύψους 98 εκατ. ευρώ, επί συνόλου 114 εκα­τομμυρίων του δανεισμού του συγκεκριμένου κόμματος. Για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, η τράπεζα φέρεται, έως το 2010, να είχε χορη­γήσει συνολικά δάνεια ύψους 105 εκατ. ευρώ, επί συνόλου 120 εκατομμυρίων του δανεισμού του συγκεκριμένου κόμματος. 

25 Μάη 2011. Πλατεία Συντάγματος. Η Αρχή του Τέλους


Πηγή: eossyriza 25 Μάι 2011

Δεν είναι επέτειος, είναι υπενθύμηση. Τίποτα δε θα σταθεί εμπόδιο σε έναν εξεγερμένο λαό.
 

Daniel Cohn-Bendit: «Είναι τρελό και ηλίθιο το πρόγραμμα της Αριστεράς στην Ελλάδα» (Βίντεο)

ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ
NAI EINAI AYTΟΣ ΠΟΥ 
Εχει κατηγορηθεί για παιδεραστία
Εχει στηρίξει τον βομβαρδισμό στην Σερβία
Εχει ταχθεί υπέρ της συνδιαχείρησης στο Αιγαίο
Εχει υποστηρίξει το σχέδιο Ανάν
ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

ΟΤΑΝ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ...

Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή γύρω μας δεν είναι πρωτοφανές, είναι λογικό. Το να καταρρεύσει ένα status που επικρατούσε σαράντα χρόνια τώρα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από όλους όσους το είχαν δημιουργήσει. Οι οποίοι είχαν μέσα τους δημιουργήσει την εντύπωση πως η ικανότητα να εξαπατούν τον ελληνικό λαό θα ήταν ανεξάντλητη. Μια συμμορία καλά δικτυωμένοι σε όλα τα επίπεδα, πολιτεία, επιχειρηματικός κόσμος, ΜΜΕ, πνευματικός (υποτίθεται) κόσμος, αστοί και μικροαστοί, επιστημονικοί κοινότητα,όλοι δούλευαν για να θρέφεται το τέρας και όλοι έμοιαζαν με το τέρας. 

«Απολαμβάνω ελεύθερη πατρίδα…»

Η Ελληνική κυβέρνηση, επί Όθωνα, τον συνέλαβε το 1839 και τον καταδίκασε, αν και παντελώς αθώος, σε ενάμιση χρόνο φυλακή, με τη κατηγορία της «προδοσίας»! Μετά από 1,5 χρόνο τον ελευθέρωσαν και κατάντησε ζητιάνος στα σοκκάκια του Πειραιά, για να ζήσει… Η τότε αρμόδια αρχή η οποία χορηγούσε άδειες για τα αποδοτικά πόστα ζητιανάς, είχε καθορίσει μια ορισμένη μέρα της εβδομάδας στον ήρωα, επαίτη πλέον, μια θέση κοντά στην εκκλησία της Ευαγγελίστριας από την οποία του επέτρεπε(!) να επαιτεί κάθε Παρασκευή! Αυτή ήταν η ανταμοιβή για την προσφορά του στον Αγώνα…
Όταν αυτά έφτασαν στα αυτιά του πρέσβη της Μεγάλης Δύναμης (Ρωσίας), αυτός μετέβη στο συγκεκριμένο πόστο όπου επαιτούσε ο μεγάλος οπλαρχηγός. Μόλις ο Νικηταράς αντελήφθη τον ξένο μάζεψε αμέσως το απλωμένο χέρι του.

Η Βαρβαρότητα καλλωπίζεται

Δύο ήσαν τα επίσημα θέματα της συνόδου κορυφής
που τέλειωσε χτες στις Βρυξέλλες.
- Μέτρα ανάπτυξης.
- Αντιμετώπιση ανεργίας.
Υπήρχε και ένα τρίτο. Ανεπίσημο:
Ελλάδα...Ελλάδα...Ελλάδα!!

ΛΟΙΠΟΝ, εχουμε και λεμε...


Τιποτα δεν ειναι τυχαιο
απο το blog του Βυρωνα...μονταζ αναρχογατουλης

 

http://antipetroula.blogspot.com/