#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012

graffiti


Καζάκος εναντίον Νεοφιλελευθερισμούο Αρις Καζάκος διαψέυδει τα περι μείωσης του χρέους με το PSI, περιγράφει την κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων και τη διαμόρφωση ενός εργασιακού μεσαίωνα με τις δοκιμασμένες και καταστρεπτικές πολιτικές του Νεοφιλελευθερισμού

Αντώνης το πρωί, Μέρκελ το βράδυ...

Τα ανδρείκελα της τρόικας, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ εκβιάζουν ακόμα.

Αλλά γιατί να μην εκβιάζουν;


Μήπως
τα αφεντικά των ανδρεικέλων, η κυρία Μέρκελ, ο κ. Σόιμπλε, ο κ. Μπαρόζο κι άλλοι, δεν συνεχίζουν τους απροκάλυπτους και ιταμούς εκβιασμούς;

Ακόμα και ο Ντέιβιντ Στερλίνας Κάμερον μας έκανε χρηστομάθεια για το Ευρώ - προφανώς ανησυχεί για την ισοτιμία της λίρας με την πένα μέσω γκινέας εν σχέσει με την αφραγκία που μας δέρνει.


Ομως να σοβαρευτούμε!


Κανένα κράτος, κανένα έθνος και κανένας λαός δεν μπορεί να ζει υπό συνεχές καθεστώς εκβιασμών και απειλών.


Απ’ όταν
ο Γιωργάκης μετέτρεψε την κρίση δανεισμού σε κρίση χρέους και σκλάβωσε την Ελλάδα στην Τρόικα, η χώρα κυβερνάται διά των εκβιασμών: Μνημόνιο ή Χρεωκοπία. Ευρώ ή δραχμή.

Φτώχεια ή Πείνα.
Υπό το κράτος αυτών των εκβιασμών, η χώρα κατεβαίνει κοντά τρία χρόνια τώρα, ένα-ένα τα σκαλιά προς την Κόλαση, πίνοντας ένα φάρμακο που τη σκοτώνει.

Διαλύει την Ελλάδα ο Πολ Τόμσεν και ουδείς τον συλλαμβάνει

Το Βιογραφικό του . . .
- Από που λαμβάνει εντολές;
- Τι έκανε σε άλλες χώρες και γιατί ο Πούτιν απείλησε με διεθνές ένταλμα σύλληψης των κερδοσκόπων!
Ο Πολ Τόμσεν θα μείνει στην ιστορία ως ο αδίστακτος ανθρωπάκος που διέλυσε συθέμελα την Ευρωπαϊκή Ενωση!
Από πειθήνιο εκτελεστικό όργανο της Μέρκελ και του ΔΝΤ, εξελίσσεται σε υπηρέτη αλλότριων συμφερόντων και αποτελεί στην ουσία τον οικονομικό δολοφόνο και πράκτορα των hedge funds!...
Το μοναδικό του πιστεύω; η δύναμη του χρήματος!
Δυστυχώς, οι Ελληνικές Αρχές συνδιαλέγονται με αυτόν τον απίστευτο τύπο, που έχει διαπράξει σωρεία εγκληματικών πράξεων κατά της ανθρωπότητας!
Ηρθε εδώ με το πρόσχημα ότι αποτελεί τον εκπρόσωπο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), στις διαπραγματεύσεις για το πρώτο δάνειο, και η φράση που χαρακτηρίζει την καριέρα του είναι μία και μοναδική : «Οπου πατάει δεν φυτρώνει χορτάρι» !

Το Πολιτικό καρτέλ σε αντεπίθεση

του Λευτέρη Ριζά

Στο Παρίσι ο πρόεδρος της Γαλλίας σοσιαλιστής Φρανσουά Ολαντ επικαλέσθηκε το πρωτόκολλο και δεν δέχτηκε να  συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα – η αντίδραση του οποίου σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου θα μπορούσε να είναι πολύ πιο «διπλωματική» και έξυπνη.

Ο ίδιος όμως πρόεδρος της Γαλλίας συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο κύριος Βενιζέλος σε σχετική ερώτηση, δηλαδή γιατί δεν δέχτηκε άλλους – υπονοώντας βέβαια τον κ. Τσίπρα – δεν απάντησε. Έκανε πώς δεν την άκουσε.

Η συνάντηση βέβαια δικαιολογήθηκε – έμμεσα από τον κ. Ε. Βενιζέλο -  λέγοντας ότι «Με τον Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες, ανήκουμε στη μεγάλη οικογένεια των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Είναι συνεπώς απολύτως φυσιολογικό, θα έλεγα και αναγκαίο, να συζητούμε μεταξύ μας και να συζητούμε σε βάθος για την κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην Ευρωζώνη και φυσικά για την κατάσταση στην Ελλάδα.».

ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΗ


Πιστεύω εις ένα Ευρώ, Πατέρα, λαοκράτορα, ποιητήν δουνουτού και γης

Πιστεύω εις ένα Ευρώ,
Πατέρα, λαοκράτορα, ποιητήν δουνουτού και γης, δανειστών τε πάντων και φραγγάτων.
Και εις ένα Κύριον πρόεδρο της Ε.Κ.Τ., τον Υιόν του Ευρώ τον μονογενή, τον εκ του Πατρός δανεισθέντα προ πάντων των εντόκων.

Δάνειο εκ δανείου, ευρώ αληθινόν εξ ευρώ αληθινού, τοκισθέντα, ου χαρισθέντα, ομοούσιον τω ΔΝΤ, δι' ου τα πάντα οφείλετο.

Τον δι' ημάς τους χαχόλους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των Βρυξελλών
και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Ηλιθίου και Μαργαρίτας του Ανδρέα και πρωθυπουργήσαντα.

ΝΕΟ, ΩΡΑΙΟ, ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΨΑΧΝΕΙ ΤΑΙΡΙ…

Του ΘΥΜΙΟΥ Κ.
Kυβέρνηση της Αριστεράς δεν μπορεί να αποκαλείται καμία κυβέρνηση που δεν θα καταργήσει αμέσως, αυτά που οι προηγούμενοι ψήφισαν, κόντρα στο δίκιο, την λογική αλλά και την οικονομική λογική. Και αυτά είναι:
Μείωση του αφορολόγητου ορίου από τις 12.000 ευρώ στις 8.000 ευρώ, αρχικά και στις 5.000 μέχρι στιγμής.
Επιβολή έκτακτης εισφοράς σε όλους τους εργαζόμενους που έχουν εισόδημα πάνω από 857 ευρώ το μήνα με την προκλητική ονομασία «εισφορά αλληλεγγύης».
Ειδική εισφορά για όλες τις επικουρικές συντάξεις άνω των 300 ευρώ το μήνα.
Αύξηση συντελεστών ΦΠΑ, αύξηση από 41 στα 53 αρχικά και στα 61 στη συνέχεια, λεπτά του ευρώ του ειδικού φόρου κατανάλωσης για κάθε λίτρο βενζίνης, αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε τσιγάρα και ποτά, αύξηση των τελών κυκλοφορίας.

Σε Ιταλία, Τουρκία και Ελλάδα, ο κόσμος της εργασίας ζει τον κοινωνικό όλεθρο. ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ!

 ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Όποιος πιστεύει ότι αυτό που βιώνει ο λαός οφείλεται στην ελληνική ιδιομορφία, αποτελεί τέλος πάντων ένα «εθνικό πρόβλημα» για την υπέρβαση του οποίου, όλοι -δηλαδή ο κόσμος της εργασίας πρέπει να υποστεί δραματικές θυσίες-νομίζουμε ότι πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι αποτέλεσε θύμα της τεράστιας άσκησης αστικής προπαγάνδας. Η κρίση είναι συστημική, αποτελεί αφορμή για την ιστορικών όρων ανατροπή του συσχετισμού δύναμης μεταξύ του κεφαλαίου και των δυνάμεων της εργασίας, μπορεί να ξεπεραστεί είτε με πρωτόγνωρη ένταση του ταξικού πολέμου, είτε με πολεμική αναμέτρηση. Και τις δύο όμως αυτές εκδοχές τις βιώνουμε και τα θύματα της είναι οι άνθρωποι μας. Η είδηση σοκάρει, αλλά είναι ενδεικτική του τι συμβαίνει στο σπίτι του διπλανού μας, με τον κίνδυνο να βρεθεί ο καθένας μας σε αυτή τη δραματική θέση να είναι προ των πυλών.

Το φάντασμα της 18ης Ιουνίου


Του Σταύρου Χριστακόπουλου

Υπό κανονικές συνθήκες η εκλογική συνεργασία ενός μικρού κόμματος με ένα μεγάλο, για τη δημιουργία ενός πόλου διεκδίκησης της εξουσίας, είναι μείζον πολιτικό γεγονός. Γίνεται με χαμόγελα, με τόνους αισιοδοξίας, με δυναμική διακήρυξη των στόχων της συνεργασίας, με πίστη για τη νίκη. Υπό κανονικές συνθήκες η συνεργασία δύο ορκισμένων πολιτικών και προσωπικών αντιπάλων είναι γεγονός αισιόδοξο. Και όχι κάτι σαν κηδεία ή μνημόσυνο…
Παρακολουθώντας χθες κάποιος προσεκτικά την… τελετή ημι-προσχώρησης της Δημοκρατικής Συμμαχίας της Ντόρας Μπακογιάννη στη Ν.Δ. του Αντώνη Σαμαρά θα έμενε έκπληκτος για πολλούς λόγους. Ενδεικτικά:
● Η εκδήλωση δεν έγινε στα γραφεία της Ν.Δ., υπό τα λάβαρα της οποίας θα κατέβουν όλοι μαζί. Επελέγηουδέτερος χώρος, σαν να πρόκειται για την υπογραφή ανακωχής, αλλά όχι συνθηκολόγησης, μεταξύ εμπόλεμων μερών.

Κάτι μου λέει...

Κάτι μου λέει πως η πρόσκληση Ολάντ στον κ.Βενιζέλο
είναι ένα...σωσίβιο στενό και...άχρηστο.
Βέβαια ο κ.Βενιζέλος -κατά δήλωση του- εκπροσώπησε 
τη Χώρα μας, χωρίς να κατέχει κάποιο θεσμικό αξίωμα.
Ισως πάλι να εκπροσώπησε και...το σάπιο Πασοκ!!
Κάτι τέτοια τα προβλέπει το...γαλλικό πρωτόκολλο!!
Το ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό κόμμα αποφάσισε
να "στηρίξει" την Ελλάδα και το Πασοκ.
Ευχαριστούμε!!
Εκείνο που λείπει από τη γελοιογραφία είναι
η...σοσιαλιστική Διεθνής.
Γιατί...απέχει;;

Aς θυμηθούμε όταν ψηφιζόταν το Μνημόνιο πως μας αντιμετώπισαν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που πολλοί πολίτες θα ξαναψηφίσουν...

Όταν η αδικία γίνεται νόμος, η αντίσταση γίνεται καθήκον....
 

H Χούντα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ θα πέσει...Είμαστε πολλοί και έχουμε δίκιο..Ένα δίκιο που θα πνίξει και αυτούς και τους ξένους συνεργάτες τους.

Θεραπεύονται οι Προδότες;

Κατά κοινή ομολογία των κ.κ.Σαμαρά και Βενιζέλου
"άνεμος αλλαγών" άρχισε να φυσάει πάνω από τη
ρημαγμένη Ευρώπη.
Είναι, άραγε, αυτός ο "άνεμος" που ευαισθητοποίησε
τις αντιμνημονιακές κεραίες τους και υπόσχονται
- συνειδητά και δόλια - "επί μέρους τροποποιήσεις"
 και "ρεαλιστική επαναδιαπραγμάτευση" κάποιων
όρων του Μνημονίου ΙΙ, που μόλις προ 3 μηνών
συναποδέχτηκαν και συνυπέγραψαν;;

Κ. Λαπαβίτσας: Αργός θάνατος για την Ελλάδα η παραμονή της σε ευρώ

video
Απ’ τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτικές εκπομπές είναι αυτή που πραγματοποιεί διαδικτυακά ο Νίκος Χατζηνικολάου. Χτες είχε θέμα κατά πόσο είναι πραγματικό το δίλλημα «ευρώ ή δραχμή». Ανάμεσα στους άλλους καλεσμένους του ήταν και ο καθηγητής Οικονομικών σε πανεπιστήμιο του Λονδίνου Κώστας Λαπαβίτσας.
Αξίζει να παρακολουθήσετε το βίντεο που παραθέτουμε με τις απόψεις του.
 Επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι είναι απαραίτητο η χώρα μας να φύγει από την Ευρωζώνη και το ευρώ και να επιστρέψει σε εθνικό νόμισμα. (Εκτίμησε ότι είναι αναπόφευκτη μια τέτοια εξέλιξη). Σύμφωνα με τον ίδιο αν η Ελλάδα συνεχίσει να παραμένει στο ευρώ και στην Ευρωζώνη και μέσα στις Μνημονιακές πολιτικές φυσικά, είναι καταδικασμένη σε αργό θάνατο. Αντίθετα, σύμφωνα με τον Κ. Λαπαβίτσα αν απαγκιστρωθεί από ΕΕ και ευρώ επιστρέφοντας σε εθνικό νόμισμα η κατάσταση για τον μέσο εργαζόμενο θα είναι πολύ καλύτερη σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ιερά εγκλήματα


"«Φωτιά» στην Καθολική Εκκλησία έχουν βάλει οι δηλώσεις του Γκάμπριελ Αμόρθ, που ισχυρίζεται στην La Stampa ότι Ιταλός μαφιόζος απήγαγε 15χρονο κορίτσι για να το προσφέρει στα σεξ πάρτι του Βατικανού.
Η 15χρονη Εμμανουέλα Ορλάντι αγνοείται από το 1983. Ωστόσο, η υπόθεση άνοιξε ξανά μετά από κατάθεση της Σαμπρίνα Μινάρντι, ερωμένης του ηγέτης της μαφιόζικης συμμορίας των Μαλιάνα, Ενρίκο Ντε Πέντις. Σύμφωνα με την Μινάρντι, η λύση του μυστηρίου της εξαφάνισης της 15χρονης, βρισκόταν θαμμένο με τον αρχιμαφιόζο. Η αστυνομία άνοιξε τον τάφο του Ντε Πέντις και βρήκε οστά που δεν ανήκαν στον ίδιο. Πριν εξακριβωθεί αν το πτώμα ανήκει στην άτυχη νεαρή, ήρθε η κατάθεση του καθολικού ιερέα για να ανατρέψει τα πάντα.

«Το άτυχο κορίτσι που αγνοείται από το 1983 έχει θαφτεί μαζί με τον αιμοβόρο μαφιόζο ο οποίος απήγαγε τότε το κορίτσι για να το προσφέρει στα σεξ πάρτι του Βατικανού», ισχυρίζεται ο 85χρονος εξορκιστής Αμόρθ στην εφημερίδα La Stampa.