#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 22 Μαΐου 2012

Θα πέσει φωτιά να μας κάψει

Και οι εκβιασμοί καλά κρατούν και όλο κλιμακώνονται.
Συμμετέχει και η καγκελάριος για να γίνει της καγκελαρίας το κάγκελο.
 

Η «ανάπτυξη» πέθανε, ζήτω η ακυβερνησία!


Τριάντα χρόνια πληρώσαμε την «ανάπτυξη». Την είσοδο στην ΕΕ, το Μάαστριχ, το ΕΥΡΩ, τους Ολυμπιακούς αγώνες, τους εξοπλισμούς, το χρηματιστήριο, τα δομημένα ομόλογα, τη λιτότητα για όλους τους «Εθνικούς στόχους».

Τριάντα χρόνια η κερδοφορία του κεφαλαίου αυξανόταν κατακόρυφα. Οι τράπεζες αποκόμιζαν τεράστια κέρδη
και πολλαπλασιάστηκαν σαν τα μανιτάρια.

Τριάντα χρόνια οι «εθνικοί εργολάβοι» μετατρέπουν την Ελλάδα σε ένα απέραντο εργοτάξιο
, καταστρέφοντας τα πάντα με δικά μας λεφτά ή αρπάζοντας τη δημόσια περιουσία και τις υποδομές για να τις μετατρέψουν σε εμπόρευμα. (για την «ανάπτυξη» τους).

26 και σημερα...

όταν μίλησαν οι βετεράνοιΑυτές τις μέρες είχαμε τις διαδηλώσεις ενάντια στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Σικάγο των Η.Π.Α.
Οι δράσεις διοργανώθηκαν από το κίνημα occupy, συνδικάτα και αντιπολεμικές οργανώσεις.

Η νέα «Ιερή Συμμαχία»

του Λευτέρη Ριζά

            Οι αυταπάτες διαλύονται μάλλον γρήγορα. Όσοι πιστέψανε κι ελπίσανε ότι οι «σύντροφοι» Γάλλοι «σοσιαλιστές» θα αλλάξουν ριζικά την πολιτική του νέου Νταλαντιέ  Νικολά Σαρκοζί, μάλλον γρήγορα θα απογοητευτούν. Η Γαλλία, παρά τις μεγαλοστομίες των πολιτικών της, έχει μπει σε πορεία παρακμής πολλά χρόνια τώρα. Δεν κατόρθωσε – παρά τις προσπάθειες του – να αλλάξει την πορεία της ούτε ο Ντε Γκώλ, ούτε ο Φρανσουά  Μιττεράν.

            Όπως πολύ εύστοχα έλεγε παλιότερα ο Κώστας Βεργόπουλος ο Ντε Γκώλ έπεισε τους Γάλλους ότι έκαναν Αντίσταση και ο Μιττεράν  ότι είναι σοσιαλιστές. Η γαλλική άρχουσα τάξη χρωστάει άλλωστε πολλές στη Γερμανία από τότε που ο Βίσμαρκ  άφησε 300.000 Γάλλους αιχμάλωτους προκειμένου να επιστρέψουν και να συντρίψουν την Παρισινή Κομμούνα.

All that jazz, η Αριστερά του Ευρωομολόγου

του Σπύρου Μαρκέτου
Στην αξέχαστη ταινία Αll That Jazz, του Μπομπ Φος, πρωταγωνιστής είναι ένας γοητευτικός και ανυπόταχτος σκηνοθέτης, που τον παίζει ο Ρόυ Σάιντερ. Η ζωή που κάνει τον σκοτώνει: γυναίκες, ποτά, τσιγάρα, ξενύχτια, και πολλή πολλή δουλειά. Η καρδιά του τον προειδοποιεί, αλλά εκείνος φυσικά δεν κόβει τίποτε απ’ όλα αυτά, ώσπου επέρχεται το μοιραίο. Στην πορεία όμως ο ήρωας αλλάζει. Αποστασιοποιείται από το εφήμερο, μέσα στο οποίο ως τότε κολυμπούσε σαν το ψάρι στο νερό. Όχι απλώς πεθαίνει σοφότερος, αλλά συνάμα αποστάζει, από τον ίδιο τον τρόπο που βιώνει την πορεία προς το τέλος, το ύστατό του έργο, το αριστούργημά του. Στοχάζεται όσα νιώθει, ώσπου τα μεταμορφώνει σε αξέχαστη τέχνη.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΥΣΟΥΛΙΣΜΑ ΣΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ. ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΣΚΟΥΝΤΟΥΦΛΕΣ

Σε ένα άρθρο από το ξένο τύπο είχα συγκρατήσει αυτή τη φράση

Το να σπάσουν τα νεφρά της Ελλάδας είναι σήμερα επιτακτική ανάγκη για την άρχουσα ευρωπαϊκή τάξη

Συγκρατείστε το αυτό όταν θα πάτε στις κάλπες.

Συγκρατείστε επίσης το γεγονός πως μια κυβέρνηση έχει καταδικάσει σε θάνατο μια κοινωνία χωρίς ίχνος ντροπής. Χωρίς ούτε μια στιγμή να χαμηλώσει τα μάτια απέναντι στους πολίτες που κορόιδεψε, εξευτέλισε κι έριξε σε μεγάλες συμφορές. Και ξέρετε γιατί? Γιατί δεν κάνουν πολιτική. Κάνουν μπίζνες.  Παίζονται μεγάλα ποσά στα διεθνή τραπέζια και τσιμπολογάνε όλοι. Άλλοι το μεγάλο κομμάτι της πίτας και τα σκυλάκια τους τα ψίχουλα που πέφτουν κάτω από το τραπέζι.  Δεν υπάρχουν κράτη, λαοί, ιδιαιτερότητες ή ανάγκες.

ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΜΙΣΟΜΑΡΑΜΕΝΟ ΜΑΡΟΥΛΙ


Βάστα γιατί καήκαμε...

Ο Ρόμμελ, η «αλεπού της ερήμου» όπως τον αποκαλούσαν οι Βρετανοί, ήταν ένας πανέξυπνος και πολύ ικανός στρατηγός των Ναζί στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Προέβαλε σθεναρή αντίσταση στις συμμαχικές δυνάμεις, τις οποίες μάλιστα ουκ ολίγες φορές είχε αποδεκατίσει στο μέτωπο της Β. Αφρικής.

«Βάστα Ρόμμελ» έλεγαν οι μαυραγορίτες της Κατοχής στην Αθήνα, όταν είχε αρχίσει να διαφαίνεται η συνολική ήττα των Ναζί στον πόλεμο. Η ήττα των Ναζί και η αποχώρηση των γερμανικών κατοχικών δυνάμεων από την Ελλάδα, για τους μαυραγορίτες σήμαινε την οριστική παύση της μπίζνας τους, που δεν ήταν άλλη από το να εκμεταλλεύονται τη φτώχεια και την πείνα του λαού, αγοράζοντας ολόκληρα σπίτια και οικόπεδα με αντάλλαγμα μερικές μόνο λίρες.


Φάτε ανάπτυξη: Θα εκριζώνονται οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου που φυτεύτηκαν σε αμπελοτεμάχια χωρίς δικαίωμα φύτευσης !!!

Άρχισε η ανάπτυξη! Η φύτευση αμπελιών για κρασί στα χωράφια μας δεν επιτρέπεται αν δεν πάρουμε άδεια. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση που ανήκουμε δεν μπορούμε πλέον να φυτεύουμε ό,τι εμείς θέλουμε. Επιβάλουν όρους στο τι και πόσο θα φυτεύουμε στα χωράφια μας. Με αυτά οδήγησαν τη χώρα στη χρεωκοπία, τη γεωργία στην καταστροφή, το λαό στην ανεργία. Μέχρι και σήμερα υπακούουν στις εντολές των Βρυξελλών, επιβάλουν καταστροφικούς νόμους και θέλουν να συνεχίσουν με κυβερνήσεις κρυφομνημονίων. Η πολιτική του μνημονίου, η πολιτική της Μέρκελ και του Μπαρόζο, η πολιτική των κομμάτων της συγκυβέρνησης πρέπει να ανατραπεί. Ποινικοποιούν την παραγωγή, ξεκληρίζουν την αγροτιά!!!
Στόχος η διαρκής και με κάθε τρόπο αποθάρρυνση από την πολιτεία κάθε προσπάθειας μικροκαλλιεργητή για αγροτική καλλιέργεια. Κατέστρεψαν την καλλιέργεια του καπνού, του βαμβακιού, των τεύτλων, απαξίωσαν την ελαιοκαλλιέργεια, τώρα ξεριζώνουν και τα κλήματα...

ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΣΧΟΣ - Συνταξιούχοι τρώνε απ' τα σκουπίδια - ΑΠΟ ΞΕΝΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

 Ένα νεο βίντεο του Sky News απαθανατίζει 'Ελληνες συνταξιούχους να ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητο.

Οι συνατξιούχοι αυτοί δεν είναι άστεγοι, είναι όμως άνθρωποι που ζουν υπό άθλιες οικονομικές συνθήκες.

Η Ελλάδα, μια χώρα με οικογενειακές αξίες και παραδόσεις έχει χάσει πολλά περισσότερα από χρήματα.....


Θα γαΜηθεΙ ο ΔίαΣ


ΒΟΛΟΣ- Πολιόρκησαν Σούπερ Μάρκετ για τρόφιμα!


Άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα κρούσματα, ανθρώπων που κινητοποιούνται δυναμικά για λίγα τρόφιμα. Αυτό που συνέβη στη Νέα Ιωνία του Βόλου είναι ενδεικτικό του τι πρόκειται να ακολουθήσει αν η χώρα δεν βρει σημείο ισορροπίας. 
Κάτοικοι της περιοχής Ξυροκάμπου στη Ν. Ιωνία Μαγνησίας, πολιόρκησαν το σούπερ Μάρκετ LIDL με μοναδικό αίτημα τη δωρεάν παροχή τροφίμων σε φτωχούς πολίτες της συνοικίας του Αγίου Νεκταρίου! Ο ξεσηκωμός των κατοίκων προκάλεσε την άμεση επέμβαση της αστυνομίας ύστερα από αίτημα της διεύθυνσης του καταστήματος.

Ο ορισμός της «Κωλοτούμπας»!

ΚΟΕ. Πως ενώνεις δυο αλληλοαποκλειόμενες θέσεις σε μία.
Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ) με Δελτίο Τύπου στις 21/5/2012 και πομπώδη τίτλο «Για μια άλλη Ελλάδα σε μια άλλη Ευρώπη» μας πληροφορεί ότι είχε βγάλει το 2010 μια θέση – αφίσα υπέρ της εξόδου της χώρας από την ΕΕ. Αυτό της προκαλεί πονοκέφαλο από επιθέσεις που δέχεται γιατί την άλλαξε και θεώρησε καλό να δώσει τις εξηγήσεις της. Και οι εξηγήσεις της είναι περίπου ότι ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΕ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΕ!
Να τι γράφει στις 21/5/2012:
«Όσον αφορά την επίμαχη αφίσα του 2010: Έκφραζε μια κλασική θέση της Αριστεράς, η οποία μέσα από το δρόμο της εξόδου από την ΕΕ στόχευε στην εθνική και κοινωνική χειραφέτηση.ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ. Ωστόσο, μετά την επιβολή στη χώρα μας του ειδικού καθεστώτος των Μνημονίων, των Δανειακών Συμβάσεων και της Τρόικας, της «νέας κατοχής» και κοινωνικής εξόντωσης, τα πράγματα μετατοπίστηκαν.

Παρακολουθώντας τη μετάλλαξη: ΣΥΡΙΖΑ-ΚΟΕ

 Παρακολουθώντας τη μετάλλαξη: ΣΥΡΙΖΑ-ΚΟΕ «Το σύνθημα για έξοδο από την ευρωζώνη δεν είναι πλέον στις προτεραιότητές μας» 

  

Tου Παναγιώτη Κάτσικα

Μετά τις δηλώσεις μελών της που εκλέχθηκαν Βουλευτές (Βασίλης Χατζηλάμπρου:«Δεν είμαι πλέον μαοϊστής, είμαι κανονικός αριστερός» η ΚΟΕ, μια από τις βασικές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα παρακάτω εκπληκτικά σε ανακοίνωσή της:
«Εδώ και αρκετό καιρό το σύνθημα για έξοδο από την ευρωζώνη δεν είναι πλέον στις προτεραιότητες και τις άμεσες διεκδικήσεις της ΚΟΕ», αναφέρεται σε ανακοίνωση της συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή αφίσα με το λογότυπό της που προβάλει την έξοδο από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία, όπως διευκρινίζεται είχε εκδοθεί το 2010. 

Προετοιμασμένοι ή σφαγμένοι μπροστά στην αναπόφευκτη σφοδρή σύγκρουση;

 Παναγιώτης Μαυροειδής
Θα ξεκινήσουμε κατ’ ευθείαν από τους  βασικούς συλλογισμούς.
Πάμε ταχύτατα, πολύ γρηγορότερα από ότι ελπίζει ή φοβάται κανείς, σε μιασφοδρότατη σύγκρουση,που δεν θα αφήσει τίποτα όπως ήταν πριν.
Αιτία του πολέμου ασφαλώς είναι  η πολιτική των μνημονίων που συμπυκνώνει την αντιδραστική αστική απάντηση στην καπιταλιστική κρίση και στους τριγμούς της ΕΕ.
Το πεδίο πάνω στο οποίο θα εκτυλιχθεί όλο το κουβάρι των αντιθέσεων και των διαφορετικών ταξικών και πολιτικών συμφερόντων θα είναι το μέλλον της σχέσης της Ελλάδας με την ευρωζώνη.
Θα καθορίσει όχι απλά την επόμενη μέρα των επόμενων εκλογών, αλλά  τη ζωή των εργαζομένων και του λαού στην Ελλάδα. Σε αυτή τη  σύγκρουση θα δοκιμαστούμε οι πάντες, θα κριθούμε με συντριπτικό και ιστορικό τρόπο.
Ο εργαζόμενος που ταλαντώνεται ανάμεσα στο γλίσχρο μισθό και  το φόβο της ανεργίας.
Ο νέος που αναζητεί ανάμεσα στο απόλυτο σκύψιμο  και στην εξέγερση.
Ο άνεργος, που ψάχνεται ανάμεσα στην τυφλή βία, την φασιστική ακροδεξιά και την επαναστατική αριστερά.

H Χρυσή Αυγή καβάλησε τα ABRAMS και πάει να πάρει την Αγιά Σοφιά...

ΟΙ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ-ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΟΠΛΩΝ

Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ότι η γελοιότητα και ο κίνδυνος συνυπάρχουν. Για την Ναζιστική Χρυσή Αυγή τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα αφού τα μεγάλα κεφάλια της εγκληματικής οργάνωσης όχι μόνο διαβάζουν τα μιλιταριστικά  περιοδικά και τις προβλέψεις του Γέροντα Παϊσιου, αλλά τα πιστεύουν κι’ όλας. Δεν φτάνει ότι τα πιστεύουν, αλλά φαντασιώνονται, ότι καβαλώντας τα αμερικανικά σαπάκια  ABRAMS, που τους εξασφάλισε ο αγαπημένος τους στρατοκράτης και υπερασπιστής τους στα Ναυτοδικεία, σημερινός ΥΕΘΑ Φραγκούλης Φράγκος, θα υλοποιήσουν τις προβλέψεις ενός μοναχού.
Σύμφωνα με τον Στόχο «ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ. ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ: ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ»!!!


Κανένας δεν είναι ασφαλής απέναντι στο Τρίτο Μνημόνιο

Λεωνίδας Βατικιώτης
Θα χάσουν όσοι βιαστούν να δώσουν την προφανή απάντηση στην ερώτηση αν το πολεμικό Ιράκ έχει σχέση με την σύγχρονη Ελλάδα. Προς επίρρωση πιθανά ενός από τα πιο πνευματώδη και προφητικά συνθήματα που κοσμούν εδώ και χρόνια τους δρόμους της Αθήνας («μωρό μου έχουμε πόλεμο») πρόσφατη μελέτη της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας αποκάλυψε ότι το άγχος που βιώνουν οι έλληνες πολίτες είναι παρόμοιο με το άγχος στρατιωτών που συμμετέχουν σε πολεμικές επιχειρήσεις! Έχοντας προφανώς ξεπεράσει προ πολλού το στάδιο της κατάθλιψης, της παραίτησης, ακόμη και της απόγνωσης όσοι συμμετείχαν στην έρευνα (που παρουσιάστηκε στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημόσιας Υγείας) βρέθηκε ότι πάσχουν από μετατραυματική διαταραχή η οποία απαντάται συστηματικά σε στρατιώτες που επιστρέφουν από το Ιράκ, το Αφγανιστάν κι επίσης στα παιδιά της Παλαιστίνης που ακούν αβοήθητα τις ισραηλινές βόμβες να σφυρίζουν πάνω από τα κεφάλια τους, ελπίζοντας να τη γλιτώσουν μια φορά ακόμη! Αυτή είναι η Ελλάδα δύο σχεδόν χρόνια μετά την εφαρμογή του πρώτου Μνημονίου και την υιοθέτηση ενός μπαράζ μέτρων άγριων περικοπών σε μισθούς, ημερομίσθια, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, με την ευθύνη της «Τρόικας εσωτερικού»: ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ.

Μαδημένος...Λαός!!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Τι είναι κι αυτό που γίνεται με το...μαδημένο Λάος!!
Που είναι εκείνο το υπερπατριωτικό "κόμμα";;!!
Που μας καλημέριζε και καληνυχτούσε καθημερινά,
χάρη στο κωλοΣύστημα και τα Συμφέροντα.
Που είναι εκείνες οι κορώνες του Καρατζαφέρετρου...
"εγώ θέλω να σώσουμε ΟΛΟΙ μαζί την πατρίδα...
Θέση δεν ζητάω...βάλτε με εκεί σε μιά...αποθηκούλα"!! 
Που είναι κείνες οι "προτάσεις" για...Στεφανόπουλο,
Papaδήμο, τσαμπουκά στη τρόϊκα;;!!
Μα...ΟΛΑ τα ξεχάσατε;;!!
ΟΛΑ...στα παλιά σας παπούτσια;;!!

Πανικός στη Λέσχη Bilderberg για πιθανή έξοδο Ελλάδας από το ευρώ!

Η Λέσχη Bilderberg δείχνει να έχει τρομοκρατηθεί για την πιθανότητα της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη και την συνακόλουθη εντυπωσιακή οικονομική της ανάκαμψη, πράγμα που θα δώσει το παράδειγμα και…σε άλλες χώρες να κάνουν ακριβώς το ίδιο.
Μια τέτοια έκβαση είναι βέβαιο ότι θα απειλήσει το ενιαίο νόμισμα της ευρωζώνης και, το σημαντικότερο, το όλο σχέδιο για την οικοδόμηση ενός ευρωπαϊκού ομοσπονδιακού υπερκράτους.
Ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης στην επικείμενη ετήσια σύνοδο της Λέσχης Bilderberg στο Chantilly της πολιτείας Virginia θα είναι ο τρόπος με τον οποίο οι παγκοσμιοποιητές της οικονομικής ελίτ θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που απειλεί να καταστρέψει την ατζέντα τους για μια παγκόσμια διακυβέρνηση: την κρίση της ευρωζώνης.

Τι ψήφισαν επιτέλους οι αστοί;

Σε μια πρόσφατη ανάρτησή μου για το εκλογικό αποτέλεσμα δέχτηκα κριτική σε κάτι που δεν περίμενα. Ενώ λοιπόν ήταν μια τοποθέτηση σαφώς εκτεθειμένη στον κίνδυνο της εκ των πραγμάτων διάψευσης ή των καθόλα νόμιμων ενστάσεων ως προς τις πολιτικές προοπτικές που κατά λογική συνέπεια θεωρούσε αναμενόμενες, εντούτοις δέχτηκα αναπάντεχη και έντονη κριτική σε μια θέση «ανύποπτη».

Συγκεκριμένα ισχυρίστηκα ότι

... για να ελαχιστοποιήσει την πολιτική ζημιά η μπουρζουαζία διοχέτευσε όσες ψήφους διαμαρτυρίας μπόρεσε στον φασιστικό πόλο που η ίδια έστησε , υπέθαλψε σε προστατευτικό ημίφως δημοσιότητας και πριμοδότησε συνειδητά και μεθοδικά κανοναρχώντας τον πρωτοφανή εκφασισμό της κοινωνίας....