#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012

Κοντοµαρί Χανίων, 1941

Απο το Scribd
Στο Κοντοµαρί Χανίων διαπράχτηκε η πρώτη µαζική εκτέλεση αµάχων στην κατεχόµενη Ευρώπη.
Φωτογραφίες:Γερµανικό Οµοσπονδιακό Αρχείο

Την επόµενη µέρα µετά την τελική επικράτηση των δυνάµεων του Άξονα στη Μάχη της Κρήτης, οι στρατιώτες της ναζιστικής Γερµανίας προχωρούν, για αντίποινα στην πρωτοφανή αντίσταση που αντιµετώπισαν από τις δυνάµεις Ελλήνων και Συµµάχων, στην εκτέλεση όλων των ανδρών του χωριού Κοντοµαρί Χανίων.
Η Μάχη της Κρήτης υπήρξε ανελέητη και καταστροφική για τους Γερµανούς, οι οποίοι είχαν βαριές απώλειες, µε σηµαντικότερη συνέπεια την αχρήστευση ενός σηµαντικού όπλου της ναζιστικής πολεµικής µηχανής: τους αλεξιπτωτιστές, οι οποίοι αν και είχαν παίξει καθοριστικό ρόλο στην ναζιστική επιτυχία στην ευρωπαϊκή ήπειρο, στη µάχη της Κρήτης είχαν τέτοιες απώλειες που πλέον δεν ξαναχρησιµοποιήθηκε σε τέτοιο βαθµό µέχρι το τέλος του Β’ Παγκοσµίου Πολέµου. Οι Γερµανοί αποφάσισαν σκληρά αντίποινα στον τοπικό πληθυσµό και από την εποµένη της λήξης της µάχης, επιδόθηκαν στην φρικιαστική εκδίκησή τους.

Για μας

του Θάνου Ανδρίτσου
Είναι πολύ περίεργη και δύσκολη εποχή. Το ξέρουμε αυτό όλοι. Δεξιοί, πιο δεξιοί, πασόκοι, αριστεροί, πιο αριστεροί, αριστεροδέξιοι τρέχουν και δε φτάνουν. Ραγδαίες εξελίξεις, πολλές υποχρεώσεις, μεγάλα διλλήματα και ερωτήματα.
Έχω άποψη για τα περισσότερα, έχω πάρει θέση πολιτική προσωπικά και συλλογικά. Δεν είναι ότι θέλω να αποφύγω την τοποθέτηση πάνω στα κρίσιμα ζητήματα της συγκυρίας, που βεβαίως έχουν τεράστια σημασία για το μέλλον. Άλλωστε προσπαθώ εδώ και μέρες να καταγράψω τις πιο συγκεκριμένες σκέψεις μου σε ένα άλλο κείμενο.

Media: Σε ρόλο τανκς του συστήματος χωρίς ενοχές

Της Ματίνας Παπαχριστούδη 
Για τους δημοσιολόγους και ουχί δημοσιογράφους των τηλεοπτικών παραθύρων, των μικροφώνων και έντυπων δίστηλων που εκθέτουν και εκτίθενται καθημερινά σε ταραχώδη υποστήριξη της μνημονιακής πολιτικής.
Για την’Ολγα Τρέμη, τον Γιάννη Πρετεντέρη, τον Παύλο Τσίμα, τον Μανώλη Κάψη, τον Μπάμπη Παπαδημητρίου, τον Άρη Πορτοσάλτε και σειρά άλλων, επώνυμων και λιγότερο αναγνωρίσιμων που απέκτησαν πλέον τη ρετσινιά των «υπαλλήλων επιχειρηματικών συμφερόντων» με μονιμοτητα στον κρατικό τομέα της προπαγάνδας.
Η ανησυχία και ο προβληματισμός δεν προέρχεται από την άποψή τους, η γνώμη ευτυχώς ακόμη δεν κινδυνεύει με φυσικό εξοστρακισμό. Κι αν συνεχίσουν με τους ίδιους ρυθμούς, θα το επιβάλλουν κι αυτό. Η ανησυχία τους θα πρέπει να προέρχεται από τους εκατοντάδες των χαρακτηρισμών που τους δίνονται στα social Media, τις δεκάδες πλέον φωτογραφίες τους, το γεγονός ότι γίνονται με ολοένα και αυξανόμενους ρυθμούς, χαρακτήρες γελοιογραφιών. Με τον υπότιτλο ότι εκτελούν χωρίς παρέκκλιση και με ιδιαίτερο πάθος αποστολές χειραγώγησης και μαύρης προπαγάνδας. Αποστολές που τους ανατίθενται από τα αφεντικά τους.

Γαλάζιος συνωστισμός

Συνωστίζονται οι γαλάζιοι πατριώτες.
Ουρά κάνουν.
Νεοφιλελεύθεροι, ακροδεξιοί, "λαϊκοί", κομμένοι,
διαγραμμένοι και φτυσμένοι, με την εθνικοπατριωτική 
ταυτότητα δαγκωμένη γερά -μή και τη χάσουν-
στριμώχνονται ποιός θα πρωτομπεί,
 ποιός θα πρωτογυρίσει, ποιός θα πρωτογλύψει.
Και οι έσχατοι, γαρ,  έσονται...πρώτοι.

Βάζουμε Τέλος

Δύο ημέρες πριν τις εκλογές της 6ης Μάη, ο νεοναζί με 
το καροτσάκι κάλεσε τους Ελληνες να υπερψηφίσουν
τα δύο κόμματα του πρασινογαλάζου μνημονιακού 
μετώπου.
Τα καθεστωτικά ΜΜΕ σχεδόν έθαψαν ή υποβάθμισαν
την απροκάλυπτη παρέμβαση, οι δε αντιδράσεις των
Πασοκ και ΝΔ ήσαν από  χλιαρές μέχρι...δουλικές.

Να μην ξεχνάμε – Θυμηθείτε τι έχουν υπογράψει…


Ιδού λοιπόν οι τέσσερις βασικοί όροι που υπέγραψαν οι πολιτικές ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ με τα Μνημόνια Ι. και ΙΙ.

Πρώτος Όρος: Παραίτηση υπέρ των δανειστών από όλα τα…δικαιώματα εθνικής κυριαρχίας και από όλες τις ασυλίες που παρέχει το διεθνές δίκαιο σε κάθε κράτος για την προστασία ζωτικής σημασίας αγαθών του.

Δεύτερος Όρος: Δέσμευση του συνόλου της δημόσιας περιουσίας υπέρ των….δανειστών.

Τρίτος Όρος: Οι δανειακές μας συμβάσεις (τα «Μνημόνια») υπάγονται υποχρεωτικά στο αγγλικό δίκαιο και οι δικαστικές αποφάσεις είναι απόλυτα εκτελεστές και δεσμευτικές στην Ελλάδα. (…)