#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 19 Μαΐου 2012

19 ΜΑΙΟΥ......ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ!


Τελευταία ελπίδα για την Ευρώπη: ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει ο Πιτσιρίκος
Η Ιστορία παίζει περίεργα παιχνίδια. Η Ελλάδα θεωρήθηκε ο αδύναμος κρίκος της ευρωζώνης αλλά σήμερα έχει τη δυνατότητα να σώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Την πραγματική Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Ένωση των κοινωνιών και των πολιτών, όχι την Ευρωπαϊκή Ένωση των τραπεζών. Τα καθεστωτικά ελληνικά ΜΜΕ μαζί με τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ –και όλους όσοι εκπροσωπούν το σύστημα που οδήγησε τη χώρα μας στην χρεοκοπία- προσπαθούν με λύσσα να παρουσιάσουν μια πιθανή νίκη της Αριστεράς στις επόμενες εκλογές, ως καταστροφή για τη χώρα και υποστηρίζουν πως μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει την έξοδο από το ευρώ. Τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Η νίκη της Αριστεράς είναι η μόνη πιθανότητα που έχει η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΝΘΑΝΟΥΣΕΣ (Γερμανό - ¨ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ¨) 5ες ΦΑΛΑΓΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Του Αλέξανδρου Κουτσομητόπουλου 

ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ( ανταπόκριση Γ. Παππά στο δελτίο των ¨9¨ της ΝΕΤ) την αλλοίωση του τηλεφωνικού μηνύματος της Μέρκελ από τις διαρρέουσες πληροφορίες από την ¨προεδρία¨ και τον άδω ¨κυβερνητικό εκπρόσωπο¨( ότι ζήτησε παράλληλο ¨δημοψήφισμα¨ για το ευρώ¨ η πως ήθελε να μιλήσει για την διάσκεψη των "G-8″ ).

Προσοχή : ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΕΤ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ( από το 3΄ λεπτό ) – ο οποίος βάση της απάντησης του Γερμανού ¨κυβερνητικού εκπροσώπου¨ είπε πως στο τηλεφώνημα της Μέρκελ στον κ. Παπούλια – δηλώθηκε ότι :

Η εθνική μας υπόσταση – ποιος την απειλεί

του Λευτέρη Ριζά
Ανοίγοντας τη συζήτηση στη σύσκεψη των αρχηγών  των κομμάτων για τον σχηματισμό της κυβέρνησης (13-5-12) ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας τόνισε:

«Κύριοι, έχει ήδη χαθεί πολύτιμος χρόνος και η ακυβερνησία αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την οικονομική ασφάλεια του ελληνικού λαού και την ίδια την εθνική μας υπόσταση».

Προκαλεί τεράστια εντύπωση πώς μέσα σε λίγα χρόνια φθάσαμε από την «ισχυρή Ελλάδα» του κ. Κ Σημίτη στο σημείο να απειλείται η οικονομική ασφάλεια του ελληνικού λαού και, ακόμα περισσότερο, να κινδυνεύει η  ίδια η εθνική μας υπόσταση!  Πως μπορεί, άλλωστε, να κινδυνεύει η εθνική μας υπόσταση όταν για την εξασφάλιση αυτής και της Δημοκρατίας μας έβαλε στην Ε.Ε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Είναι, συνεπώς, μια πολύ βαριά κουβέντα αυτή. Η εθνική μας υπόσταση κινδύνευσε π.χ. το 1940 όταν μας επιτέθηκαν οι δυνάμεις του Άξονα και ζήσαμε μια τριπλή κατοχή: Γερμανο-ιταλο-βουλγαρική. Τότε, όμως, ξεσηκώθηκε το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού και πολέμησε ενάντια στους κατακτητές του – υπερασπιζόμενος ακριβώς την εθνική του υπόσταση – μαζί με τους άλλους λαούς, ενάντια στο ναζισμό-φασισμό. 

Ο κ.Αντώνης Σαμαράς

Ο κ. Α.Σαμαράς μίλησε χτες στη κοινοβουλευτική του ομάδα.
Τα 4/10 της ομιλίας του τα αφιέρωσε στο Σύριζα και
στον κ.Τσίπρα, χωρίς να τους κατονομάσει ρητά.
Το υπόλοιπο σε ενέσεις αισιοδοξίας
προς τους βουλευτές του, εκκλήσεις για τη
δημιουργία του "κεντροδεξιού" πόλου
και στο χάος που περιμένει τη Χώρα,
αν δεν ψηφισθεί ο ίδιος και η...Ντόρα.
(μόνο η λέξη αυτοδυναμία έλειπε!!). 

Έχει μέλλον το ευρώ;

 ΔΕΑ (Συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ)
Έχει μέλλον το ευρώ; -Οι νεοφιλελεύθερες ανοησίες -Οι κεϊνσιανές αυταπάτες -Φταίνε οι δομικές αδυναμίες της ευρωζώνης; -Ελληνικός καπιταλισμός και ευρωζώνη -Για μια μαρξιστική προσέγγιση της κρίσης -Ο μύθος της ευρωπαϊκής «ολοκλήρωσης» -Είναι λύση οι «Ενωμένες Πολιτείες της Ευρώπης»; -Είναι η επιστροφή στα εθνικά νομίσματα απάντηση στην κρίση; -«Ευρώ ή δραχμή» ή «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα»: το πραγματικό δίλημμα. Ο Δεκέμβρης του 2011 σηματοδότησε κατά κάποιο τρόπο μια ποιοτική αλλαγή στη δημόσια συζήτηση για το μέλλον της Ευρωζώνης και της Ε.Ε. Μεμιάς το πρώην αδιανόητο και ανήκουστο για τα κυρίαρχα ΜΜΕ έγινε πρώτη είδηση: ο κίνδυνος διάλυσης της ευρωζώνης ή ακόμα και της Ε.Ε. έγινε κυρίαρχο θέμα συζήτησης όχι μόνο σε έναν μειοψηφικό κύκλο όπως πριν αλλά σε ένα ακροατήριο που αγκαλιάζει σχεδόν όλη την κοινωνία και όλες τις κοινωνικές τάξεις, από τους καπιταλιστές μέχρι τους εργαζόμενους  στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης αλλά και του κόσμου.