#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 15 Μαΐου 2012

Μπου


http://anarhogatoulis.blogspot.com/

Κυκλοφόρησε το πρώτο τέυχος της Επιθεώρησης Κριτικών Κοινωνικών Ερευνών Praxis

Ανακοίνωση της ιστοσελίδας http://wwwpraxisred.blogspot.com/
 
Όπως είχε ανακοινώσει η συντακτική επιτροπή, κυκλοφόρησε το πρώτο τέυχος τής επιθεώρησης κριτικών κοινωνικών ερευνών Praxis. Η προσβαση στο τέυχος γίνεται μέσω του site του και είναι ελέυθερη. Το link είναι https://sites.google.com/site/reviewpraxis/. Εκεί μπορούν να βρεθούν και οι εισηγήσεις και η βιβλιογραφία του 1ου σεμιναρίου: "Θεωρία της Αξίας-Υπεραξίας και της αναπαραγωγής του κεφαλαιοκρατικού συστήματος"


Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν και ενθάρρυναν την προσπάθεια.
 
 

Καμμία κυβέρνηση δεν θα επιβιώσει

ούτε ακόμα και αντιμνημονιακή, αν δεν αυξήσει μισθούς και συντάξεις, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, και δεν διαγράψει τα χρέη νοικοκυριών και μικρομεσαίων

Η ατμομηχανή κάθε οικονομίας είναι η λιανική κατανάλωση. Και για να υπάρξει λιανική κατανάλωση χρειάζεται να υπάρξει ένα αξιοπρεπές λαϊκό εισόδημα. Τέτοιο μάλιστα που εκτός από την λιανική κατανάλωση να επιτρέπει στοιχειωδώς και την αποταμίευση.
Με μια κουβέντα χωρίς λαϊκό εισόδημα δεν υπάρχει λιανική. Και χωρίς λιανική δεν υπάρχει χοντρική. Και χωρίς λιανική και χοντρική δεν υπάρχει οικονομία. Δεν υπάρχει.
Και δυστυχώς για μας, τα “σωτήρια” μέτρα του Μνημονίου των συγκυβερνητών Βενιζέλου-Σαμαρά δηλαδή ΠαΣοΚ και ΝΔ, έχουν στείλει τον μισθό και την σύνταξη των λαϊκών στρωμάτων στον πάτο. Τα στοιχεία μιλάνε για μείωση 30% και στην λιανική και στην χοντρική, την τελευταία τριετία.

Προοδευτικοί Μετασχηματισμοί Στην Ευρωζώνη Είναι Αδύνατον Να Υπάρξουν


«Δεν μπορεί κάποιοι να είναι αντίθετοι με τρόικα-μνημόνιο και από την άλλη να μην αμφισβητούν την ΟΝΕ, το ευρώ και το νεοφιλελεύθερο ιερατείο που λέγεται ΕΕ!» 

Η υπέρβαση μνημονίου και τρόικας μόνο προο­δευ­τική και σοσιαλιστική μπορεί να είναι. Αυτό προϋποθέτει σύγκρουση με ευρώ, ΟΝΕ και τελικά με την ΕΕ, λέει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στο «Εθνος της Κυριακής»

Την επιλογή της σύγκρουσης με το ευρώ, την ΟΝΕ και τελικά την Ευρωπαϊκή Ενωση επιλέγει ως δρόμο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ σε ό,τι αφορά την επιστροφή της δραχμής επισημαίνει ότι «το νόμισμα της χώρας δεν είναι φετίχ».

Καταρρέει η Ελλάδα ή η Ευρωζώνη; Η έξοδος από το ευρώ σημαίνει καταστροφή ή διάσωση;…

Η φημολογία για την κατάρρευση της Ελλάδας, την πολιτική μεταστροφή της και την αδυναμία της να συνεχίσει στο ευρώ επανεισάγοντας την δραχμή, δείχνει να κορυφώνεται (μέσα στα πλαίσια της γενικότερης τρομολαγνείας που κυκλοφορούν τα Ελληνικά φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ), δημιουργώντας αντίθετες και αλληλοσυγκρουόμενες εντυπώσεις στον χώρο των οικονομολόγων, αλλά και των πολιτικών.

Σενάριο 1ο
Mark Grant: Σύντομα οι Ευρωπαίοι θα ικετεύουν την Αθήνα να λάβει τη βοήθεια, για να μην αποχωρήσει από το ευρώ και διαλυθούν όλα…

Ένα περίεργο σενάριο για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρωζώνης διατυπώνει ο γνωστός αναλυτής της Wall Street και αρθρογράφος της οικονομικής στήλης "Out of the Box", Mark Grant.

Εγώ...ατσαλώνομαι

"Συκοφαντείτε...συκοφαντείτε...
στο τέλος κάτι θα μείνει..."
υποστήριζε η αυθεντία της ναζιστικής Προπαγάνδας,
Πάουλ Γιόζεφ Γκαίμπελς.
Από τότε μέχρι σήμερα η...οδηγία του βρήκε 
χιλιάδες μαθητές/υποστηρικτές ανά τον κόσμο.
Τα γεγονότα που βιώνουμε συνεχώς στην Ελλάδα,
πέραν του παραλογισμού τους και της Βαρβαρότητας,
αναδεικνύουν πως η πολιτική σκηνή...βρίθει
από νεο-Γκαιμπελίσκους.

Μύθος ότι χωρίς το μνημόνιο δεν θα υπήρχαν λεφτά για μισθούς και συντάξεις

χωρίς το μνημόνιο δεν θα μπορούσαμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις

Πρόκειται για ένα «αποστομωτικό» επιχείρημα που συνεχίζει να δημιουργεί σύγχυση ακόμη και στις γραμμές του αριστερού κινήματος. Όπως τεκμηριώνεται με τα στοιχεία του συνημμένου πίνακα, η πραγματικότητα είναι αρκετά διαφορετική:
Α)
Τα συνολικά έσοδα της Γενικής Κυβέρνησης (Κεντρική Δημ. Διοίκηση, ΟΤΑ, ΝΠΔΔ και Κοινωνική Ασφάλιση) ήταν, σε όλη τη διάρκεια της ενδεκαετίας 2000-2010, υψηλότερα από τις δαπάνες που απαιτήθηκαν για την πληρωμή μισθών των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα και πάσης φύσεως συντάξεων.

Καμιά μνημονιακή κυβέρνηση δεν έχει πλέον μέλλον

Θα μπορούσε να γίνει μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ η οποία με 168 Βουλευτές να πάρει κάποια μέτρα και να δώσει στην χώρα λίγους ακόμη μνημονιακούς μήνες χωρίς λόγο.

Είχαμε ήδη 8 δόσεις μέτρων, δυο μνημόνια, 25% ύφεση, 1 εκ. άνεργοι, 360.000 κλειστές επιχειρήσεις και ένα κούρεμα, και δεν άλλαξε τίποτα καθώς χώρα από μέρα σε μέρα μπορεί να καταρρεύσει.

Γιατί λοιπόν πετύχει κάτι η 9η ή η δεκάτη δόση μέτρων και ένα η δυο χρόνια ακόμη ύφεση;;;
Όμως μια Μνημονιακή κυβέρνηση με νωπή κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα μπορούσε να... κινηθεί για λίγους μήνες πριν καταλήξει σε κοινωνική έκρηξη με ελικόπτερα διαφυγής κλπ.

Ομολογ(ο)ία αισχρής πολιτικής

 “Να μην πληρωθεί ούτε αυτό το ομόλογο, ούτε κανένα! 
Ούτε δεκάρα τσακιστή στους τοκογλύφους”

Για δες τι μαθαίνει κανείς από σπόντα: στην προσπάθειά τους να εκβιάσουν τον λαό, οι Παπαδήμιοι και τα παπαγαλάκια τους στα κανάλια «θυμήθηκαν» το ομόλογο των 435 εκ. ευρώ που λήγει σήμερα και πως, αν δεν πληρωθεί, αυτό θα ισοδυναμεί με χρεοκοπία της χώρας. Μόνο που αναγκάστηκαν να παραδεχτούν και μια άλλη αλήθεια, την οποία τόσον καιρό μας έκρυβαν: ότι το ομόλογο αυτό δεν συμμετείχε στο PSI!
Έχουμε και λέμε: την ίδια στιγμή που τα αποθεματικά Ασφαλιστικών Ταμείων, Νοσοκομείων, Πανεπιστημίων και λοιπών Νομικών Προσώπων του Δημοσίου κουρεύτηκαν από 53 μέχρι 99%, προκειμένου να «πανηγυρίζουν» για την επιτυχία του PSI οι κ.κ. Βενιζέλος και Σαμαράς, οι τοκογλύφοι θα αποζημιωθούν στο ακέραιο για τα ομόλογα που κατέχουν.

Επαναστατικοποιώντας την παραγωγή, για την ανθρωπότητα και τον πλανήτη

Σημείωση: Ο Mike Ely είναι ο ιδρυτής και συντάκτης του Kasama Project, μια ιστοσελίδα και δίκτυο αφιερωμένη στη δημιουργία ενός κομμουνιστικού κινήματος στις ΗΠΑ. Τα περισσότερα μέλη του προέρχονται από το Μαοϊκό κίνημα, αλλά η συζήτηση είναι αρκετά ανοικτή σε όλους, χωρίς τους δικούς μας εγχώριους σεχταρισμούς. Διαφωνώ με κάποια σημεία, αλλά θεώρησα ότι άξιζε να μεταφραστεί κυρίως λόγο των θεμάτων που θίγει.

Δημοσιεύτηκε στο Kasama on April 24 του Mike Ely, μετάφραση Κώστας Μπατής
 
Υπάρχει μια γόνιμη αντιπαράθεση στο Kasama μεταξύ των Keith and Stephanie, στην οποία δεν θα αναφερθώ, αλλά θα απαντήσω στα θέματα που τέθηκαν.

Θεωρώ ότι υπάρχουν κάποιες αντιφάσεις στην θεωρία μας, και στις επιλογές που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα σήμερα.

Ένας ορίζοντας πέρα από την λιτότητα και την ανισότητα
Πρώτον: Οι άνθρωποι υποφέρουν, δυστυχώς, από την φτώχεια και την ανισότητα. Είναι άσχημο να είσαι φτωχός. Βλέπουμε τα παιδιά μας να πεινούν και να πεθαίνουν από την πείνα ακόμη και μπροστά στα μάτια μας - νεογέννητα να πεθαίνουν από αφυδάτωση λόγο μολυσμένου νερού.

Διερευνητική εντολή δημιουργίας παράνοιας...

Γράφει ο Γιάννης Κότσιρας

Τελικά τι μας αποκάλυψε η κάλπη;

1. Υπάρχει λοιπόν δυνατότητα αλλαγής - ακύρωσης του μνημονίου παρά τις κραυγές του Βενιζέλου, Σαμαρά, Παπαδήμου και των Γερμανών τις προηγούμενες μέρες ότι δεν υπάρχει.

2. Υπήρχε λοιπόν δυνατότητα ευνοϊκότερων όρων δανεισμού όταν μας έλεγε το ΠΑΣΟΚ ότι δεν υπήρχε.

3. Είναι αδύνατο τελικά να φύγουμε από την Ευρωζώνη αν δεν το θέλουμε οι ίδιοι. Δεν μπορούν λοιπόν να μας διώξουν όπως έλεγαν οι συγκυβερνήτες μέχρι πριν λίγες ημέρες. Ο μόνος τρόπος να μας δυσκολέψουν είναι να μας κόψουν τις δόσεις και αυτό συζητιέται καθώς αυτό θα οδηγούσε όλη την Ευρωζώνη σε κίνδυνο.

4. Η πολιτική των κομμάτων καθορίζεται από τα ΜΜΕ και όχι από τις ανάγκες της χώρας. Ή μάλλον οι ανάγκες της χώρας καθορίζονται από τις ανάγκες των ΜΜΕ.

Στην “δημοκρατία” τους δεν υπάρχουν αδιέξοδα για τις “αγορές”….

 τσίμα τσίμα θα την βρουν την λύση…

”δημοκρατική” κυβέρνηση προσωπικοτήτων που δεν έχουν εκλεγεί….

κλωνοποίηση των παπαδήμιων σε όλα τα πόστα

Έχουν αφηνιάσει
ξέρουν ότι αν πάνε σε νέες εκλογές θα διαλυθούν και δεν πρόκειται να το αφήσουν να γίνει αυτό ούτε οι ίδιο ούτε οι κολλητοί τους στις τράπεζες και στις “αγορές”
ο συριζα νόμισε ότι θα τα παρατούσαν τόσο εύκολα οι ξεφτιλισμένοι και θα τους άφηναν να αλωνίσουν στις νέες εκλογές
πρέπει να παίζεται τεράστιο και αδιανόητο για μας τους εκτός παρασκήνιο
ο κουβέλης προς το παρόν φαίνεται να αρνείται να αυτοκτονήσει πολιτικά
αν ο κουβέλης γινει ο νέος καρατζαφέρης ξέρει ότι είναι τελειωμένος πολιτικά και γιαυτό κρατάει ακόμα αυτή την στάση
τρελλό παρασκήνιο

Τίποτα δεν έχει αλλάξει – τίποτα δεν είναι όπως παλιά

 του Κίμωνα Παπαθωμά
Αν το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών της περασμένης Κυριακής ερμηνεύεται ως αφετηρία (ή έστω υπόσχεση) μιας “ειρηνικής επανάστασης”i, το βράδυ της Πέμπτης 10.5 το διαδίκτυο έγινε ο χώρος μιας “ειρηνικής εξέγερσης”. Με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της ΔΗ.ΜΑΡ. Φώτη Κουβέλη περί συγκρότησης “οικουμενικής κυβέρνησης” μαζί με τα κόμματα του Μνημονίου, facebook, twitter και μπλογκόσφαιρα πλημμυρίστηκαν από μηνύματα οργισμένης κατακραυγής και ειρωνείας. “Μνημονιακή Αριστερά”, “Φώτης Κουβέλης – ο νέος Καρατζαφέρης”, “κοινοβουλευτικό πραξικόπημα – μέρος 2ο”, “οι πασόκοι με πολιτικά φόρεσαν τη στολή τους” μερικά μόνο ενδεικτικά εκ των ηπιότερων σχολίων (και μόνο η σελίδα του κ.Κουβέλη στο facebook φιλοξένησε εκατοντάδες σαφώς καυστικότερα σχόλιαii). Το επόμενο πρωί, ο πρόεδρος της ΔΗ.ΜΑΡ. δήλωσε πως “δε μπορεί να υπάρξει οικουμενική κυβέρνηση χωρίς τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ”, τερματίζοντας (ή έστω παγώνοντας) τα διάφορα σενάρια και “δείχνοντας” νέες εκλογές. 

Τεταρτη 16/5 - 8μμ καταγγελουμε την προπαγανδα εξω απο το mega channel


http://anarhogatoulis.blogspot.com/

Oργανώνουν εκτροπή-Προσοχή Φασισμός

Οι προεδρικές μηχανορραφίες συνεχίζονται στην πλάτη του λαού.

Οι άνθρωποι-μηχανισμοί που οδήγησαν στην λεηλασία μία χώρα, ένα λαό σήμερα οργανώνουν την πλήρη εκτροπή.

 Οργανώνουν μία ξεκάθαρη χουντική κυβέρνηση ανδρείκελων που θα ολοκληρώσει τις συνθήκες λεηλασίας και καταστροφής…

Τα πρόσωπα είναι έτοιμα, ο στρατός των παρακρατικών βρίσκεται στον προθάλαμο του Προεδρικού στάβλου έτοιμος να αναλάβει δράση.  Οι παρασιτικοί αυλικοί απλά περιμένουν την «εντολή» 


 http://dakrygono-a.blogspot.com/2012/05/o_14.html
 
http://anarhogatoulis.blogspot.com/

Συνδικάτα Βενεζουέλας προς Α. Τσίπρα: "Βαστάτε γερά, αδέλφια μας"! «Δεν είστε μόνοι σας, η Βενεζουέλα είναι μαζί σας»

«Δεν είστε μόνοι σας, η Βενεζουέλα είναι μαζί σας». Με αυτά τα λόγια ο Χακόβο Τόρες ντε Λεόν, διεθνής συντονιστής των Συνδικάτων της Βενεζουέλας και στενός συνεργάτης του προέδρου Ούγκο Τσάβες, εκφράζει την αλληλεγγύη του προς τον ελληνικό λαό. Με μια συγχαρητήρια επιστολή προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Χακόβο Τόρες ντε Λεόν γνωστοποιεί στον Αλέξη Τσίπρα ότι τα συνδικάτα της Βενεζουέλας είναι στο πλευρό των «συντρόφων του Συνασπισμού». «Να ξέρετε αδέρφια στον αγώνα, ότι εδώ αντιστεκόμαστε μαζί σας και  στέλνουμε λόγια συμπαράστασης, αλληλεγγύης και νίκης στην Ελλάδα, χώρα με μεγάλη επαναστατική παράδοση σε κοινωνικούς αγώνες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Κυβέρνηση...Παπούλια!!

Μας τα πρήξατε!!
Κυβέρνηση "εθνικής" ενότητας...
Κυβέρνηση "εθνικού" σκοπού...
Οικουμενική. 

Στη Σπιναλόγκα του ευρώ, αλλά… «με όρους αξιοπρέπειας»!

Φλώρα Παπαδέδε
Μια βδομάδα μετά τις εκλογές, όπου ο λαός απαίτησε την άμεση ανατροπή των μνημονίων, η συνέντευξη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γ. Δραγασάκη (ΤΟ ΒΗΜΑ, 13.5.2012), με ένα μόνο τρόπο μπορεί δυστυχώς να ερμηνευθεί: ως νέου τύπου «εγγυητική επιστολή» προς την τρόικα… Διαβεβαιώνει ότι δεν θα θιχτεί κανένας από τους βασικούς πυλώνες της χρεοκρατίας και των «δεσμεύσεων» προς τους τοκογλύφους που έχουν επιβληθεί στη χώρα.


Με μυαλό και θυμό

Πλήρης-πληρέστατη η πρώτη μετεκλογική βδομάδα.
Κινδυνολογία, πιέσεις, απειλές εσωτερικού/εξωτερικού,
 αυξανόμενη καταστροφολογία, προπαγάνδα εκ δεξιών
και αριστερών, θεατρινισμοί, τακτικισμοί και...
...μπόλικη ουσία.
Ετσι θα...πορευτούμε.
Με την ίδια, σταθερά εμπλουτιζόμενη ατζέντα.

Η δημοσιολογία της άγνοιας

Του Α. Μητρόπουλου*
Η άγνοια όμως και η υποτίμηση του μνημονιακού υπέρ- Συνάγματος δεν συγχωρείται. Ολα τα κείμενα του (πλην της πρώτης δανειακής Σύμβασης -πλαίσιο) έχουν δημοσιευτεί σε ΦΕΚ.
Ενδεικτικά:
* Ως προς ολόκληρο τον υλικόκαι άυλο πλούτο της πατρίδας μας προβλέπει την απόλυτη και άνευ όρων ιδιωτικοποίηση του. Ολα προσφέρονται με αδιαφανείς διαδικασίες προς το ιδιωτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο.
Από τη γενικευμένη αυτή ρευστοποίηση του εθνικού και κοινωνικού σκελετού της χώρας δεν εξαιρούνται ούτε τα αποκτήματα από τη διαχείριση των αρχαιολογικών χώρων!

Η επόμενη μέρα ή νύχτα μετά τις εκλογές

Η εβδομάδα που ακολούθησε τις εκλογές, συμπυκνώνει με ταχύτατους ρυθμούς την απότομη όξυνση της πολιτικής κρίσης, που παίρνει τα χαρακτηριστικά καθεστωτικής κρίσης, την ιδεολογική πόλωση της ελληνικής κοινωνίας και την ωμή επέμβαση των ευρωπαϊκών διευθυντηρίων, η οποία κάνει χίλια κομμάτια την όποια αυταπάτη για την άλλη Ευρώπη που είναι εφικτή. Ήδη τα περιθώρια στενεύουν, καθώς η διαδικασία των διερευνητικών εντολών φτάνει στο τέλος της και αναμένεται η σύγκλιση του συμβουλίου των αρχηγών υπό τον Παπούλια. Ο Σύριζα δέχεται πλέον επιθέσεις από το σύνολο των κομμάτων και των ΜΜΕ, που τον εγκαλούν για «ανευθυνότητα» και μοιάζει στο πρόσωπο του Τσίπρα τα αστικά επιτελεία να βρήκαν έναν εχθρό που μπορεί να ενώσει εναντίον του τις «υπεύθυνες» δυνάμεις.


Εκλογές εκ νέου και απόλυτο φούμο σε όλους αυτούς που θέλουν να μας εξοντώσουν. Να πάνε σπίτια τους!


φωτο: Το κράτος-δήμιος & οι διεθνείς συνεργάτες του

Καλά καταλάβατε: ΕΜΑΣ δείχνει.

Οι 30 λυπητερές που μας έρχονται κατακούτελα σε λίγες μέρες >>>

Η ανάγκη και το πολιτικό παιχνίδι

Του Δημήτρη Μυ

Τα όσα μετεκλογικά διαδραματίζονται δημιουργούν την αίσθηση ότι στην (πολιτική) σκηνή οι πρωταγωνιστές έχουν μείνει στο προηγούμενο έργο. Δεν φαίνεται να έχουν κατανοήσει ότι η παράσταση άλλαξε, ο κόσμος πλήρωσε με την ψήφο του άλλο εισιτήριο και περιμένει να δει άλλο έργο. Αυτό το άλλο έργο θα παιχτεί έτσι κι αλλιώς, είτε τώρα είτε με το σενάριο που θα γράψουν οι επόμενες εκλογές.

Αυτό επιβάλλει η ανάγκη της χώρας, η οποία ξεκινά κατ’ αρχήν από τη διευκρίνιση των απαιτήσεων της ελληνικής κοινωνίας.


Φάτε Καμμένο στη μάπα μαλάκες νεοδεξιοί


"Αντινεοταξίτες", συνομωσιολόγοι, ούλτρα-ορθόδοξοι, συμπαθούντες την χούντα, απολίτικοι νεοδεξιοί και λοιπές "δημοκρατικές" δυνάμεις που ψήφησαν Καμμένο, ΔΙΑΒΑΣΤΕ δίπλα την κωλοτουμπάρα του ειδώλου σας, μετά τυπώστε το έγγραφο, κάντε το μασούρι και χώστε το στον κώλο σας ουρλιάζοντας "προδότης-προδότης". As usual...

Μετά, αν έχετε λίγη τσίπα πάνω σας μπορείτε να ψοφήσετε και να μας απαλλάξετε από την μιαρή πολιτική παρουσία σας, γιατί όταν καταλάβετε την κωλοτούμπα του "αντιμνημονιακού ηγέτη" Πάνου Καμμένου, η επόμενη στάση σας θα είναι το κόμμα των σκατοκέφαλων.

Καλοχώνευτο! Μιάσματα της κοινωνίας.

tro-mpa-xtiko

http://antipetroula.blogspot.com/