#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012

Επιτέλους λύση στο κυβερνητικό πρόβλημα

Οι χριστιανοδημοκράτες (που δεν είναι ούτε χριστιανοί ούτε δημοκράτες) της Γερμανίας ανακοίνωσαν ότι δεν θα ανεχθούν άλλο την κατάσταση στην Ελλάδα.

Έτσι ετοίμασαν ένα σώμα ακραίων δημοκρατών και το έστειλαν να κυβερνήσει.

Στη φωτογραφία οι κυβερνώντες επιθεωρούν χαλάσματα προς πώληση.
 

Ισπανικά δισεκατομμύρια για τη διάσωση των τραπεζών

Η Ισπανία φέρεται να σχεδιάζει την κρατική διάσωση της Bankia, την τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, σε μια κίνηση που ενδέχεται να συνεπάγεται την χορήγηση δισεκατομμυρίων ευρώ δημόσιου χρήματος στην τράπεζα.

Σε μια απότομη αλλαγή πολιτικής, η ισπανική κυβέρνηση, η οποία είχε προηγουμένως επιμείνει πως δεν θα χρειαστούν πρόσθετα κρατικά κεφάλαια για τον τραπεζικό τομέα της χώρας, επιβεβαίωσε ότι η παρέμβαση ήταν στο στάδιο της προετοιμασίας.


Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ-ΟΡΙΣΤΕ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ


Μάνος Χατζιδάκις: “Ο νεοναζισμός δεν είναι οι άλλοι” …

γράφει ο Μιχάλης Γελασάκης
O Mάνος Χατζιδάκις αποδυκνύει για μια ακόμη φορά ότι ήταν μπροστά για την εποχή του και είχε μάτια και αυτιά ανοιχτά φιλτράροντας το κάθε τι που συνέβαινε και έχοντας ταχύτατα αντανακλαστικά το κατέγραφε και το παρατηρούσε. Έμπαινε σε…
βάθος στα φαινόμενα της εποχής και γι’ αυτό κατάφερε να είναι διαχρονικός. Παρακάτω παραθέτουμε αυτούσιο ένα κείμενό του για το νεοναζισμό και τον εθνικισμό που έγραψε τον Φεβρουάριο του 1993, λίγους μήνες πριν τον θάνατό του. Το κείμενο αυτό είχε δημοσιευτεί στο πρόγραμμα αντιναζιστικής συναυλίας που είχε δώσει η Ορχήστρα των Χρωμάτων με έργα Βάιλ, Λίστ και Μπάρτον. Το ίδιο κείμενο παράλληλα είχε δημοσιευτεί και στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία.

ΦΤΙΑΞΕ ΜΟΥ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΗ ΜΕΡΑ...

Δυστυχώς, από ότι φαίνεται δεν έχουν καταλάβει σε τι σημείο έχουν φτάσει χιλιάδες άνθρωποι....
Συνεχίζουν τις ίδιες δηλώσεις, το ίδιο βιολί τα προκλητικά ΜΜΕ, συνεχίζει να χτυπάει συνέχεια στ΄αυτιά μας η λέξη το τάδε ομόλογο.
Ισως θα πρέπει κάποιος να δει ένα παλιό φίλο που είδα προχτές στη δουλειά. Να τους δείξω τη φωτογραφία πως ήταν τρία χρόνια πριν και πως είναι τώρα.
Να κοιτάξουν το βλέμμα του.
Να προσπαθήσουν να συζητήσουν μαζί του ήρεμα, να δούμε τι θα συμβεί. Θα απαντήσει ήρεμα και λογικά?

Το φάντασμα του Τσίπρα

 Κώστας Βαξεβάνης (Το Κουτί της Πανδώρας)
Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω απʼ την Ευρώπη. Δεν είναι το φάντασμα που περιγράφεται στο κομμουνιστικό μανιφέστο. Είναι το φάντασμα του Τσίπρα. Για όσους δεν καταλάβατε ακόμη, η Ευρώπη ολόκληρη- η Ελλάδα σίγουρα- κινδυνεύει από την πιθανότητα ανάληψης της εξουσίας από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Ό,τι έφτιαξαν με επιμέλεια τόσα χρόνια οι κυβερνήσεις της Ελλάδας πάει κατά διαόλου. Η χώρα δεν θα είναι η ίδια. Το τιμόνι της δεν θα είναι στα στιβαρά χέρια της Τόνιας Αντωνίου, της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, του καπετάνιου του Τιτανικού Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Η καρέκλα της εξουσίας δεν θα τρίζει πια, κάτω από το πολιτικό βάρος του Ευάγγελου Βενιζέλου και ο Άκης δεν μπορεί πια να βοηθήσει γιατί είναι φυλακή. Η ευρωπαϊκή προοπτική του Σαμαρά που ατένιζε την Ευρώπη στα προεκλογικά σποτ από τα παράθυρα της Αγιά Σοφιάς απειλείται να ακυρωθεί. Ο δε Καραμανλής, δεν θα μπορεί να αρθρώσει στο μέλλον ούτε τις 15 λέξεις που είπε μέσα σε 3 χρόνια. Ακέραιοι άνθρωποι όπως ο Παυλίδης, ο Μπασιάκος, ο Δούκας, κάτι κουμπάροι μετά του Παναγιώτη Ψωμιάδη, δεν θα μπορούν πια να προσφέρουν. Όλα θα παραδοθούν στο χάος. Ποιο είναι το χάος; Φαντάζομαι οι άνθρωποι θα έχουν μισθούς πείνας, οι συντάξεις δεν θα υπάρχουν, οι νέοι θα είναι άνεργοι, οι τράπεζες θα παίρνουν τα σπίτια, δεν θα υπάρχει όραμα και προοπτική, η χώρα θα καταρρεύσει. Ας σοβαρευτούμε λοιπόν τώρα. Το χάος είναι εδώ. Τρία χρόνια τώρα. Με τα μνημόνια και τις πολιτικές που εφαρμόζουν. Μπροστά δεν υπάρχει τίποτα. Μόνο χάος.

Eλλάδα : Εμφύλιος πόλεμος, αλλά οχι οπως τον ξέρουμε

Καθώς η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα επιδεινώνεται, χειροτερεύει και το πολιτικό κλίμα

*Του Αντώνη Βραδή, από το Al Jazeera 3/5

μετάφραση Αριάδνη Αλαβάνου

Την 1η Απριλίου 2012, δύο υπουργοί της ελληνικής συγκυβέρνησης έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου: ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο Ανδρέας Λοβέρδος, υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κάλεσαν για την άμεση διευθέτηση του προβλήματος των χωρίς χαρτιά μεταναστών. Σύμφωνα με τα λόγια τους, η παρουσία των μεταναστών είχε μετατρέψει το κέντρο της Αθήνας σε μια “υγειονομική βόμβα”. Ανακοίνωσαν μια σειρά μέτρων τα οποία συμπεριλαμβάνουν υποχρεωτικό πιστοποιητικό υγείας για όλους τους μετανάστες που μπαίνουν και κατοικούν στην Ελλάδα. Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο Χρυσοχοΐδης είχε ανακοινώσει και πάλι, εκ μέρους της συγκυβέρνησης, ένα φιλόδοξο σχέδιο δημιουργίας τριάντα αποκαλούμενων “κλειστών νοσοκομειακών κέντρων”: πρώην στρατόπεδα θα μετατρέπονταν σε εγκαταστάσεις κράτησης για μετανάστες χωρίς χαρτιά που συλλαμβάνονταν μαζικά πριν από την απέλαση.

Στο επόμενο βήμα της ανατροπής των μνημονίων ή επικοινωνιακές πιρουέτες διαχείρισης της λαϊκής οργής;


του Παναγιώτη Μαυροειδή
Μετά από μια συντριπτική καταδίκη της πολιτικής  των μνημονίων που επιβάλλουν στο λαό η ΕΕ, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ, δια μέσου των ως τώρα ελληνικών κυβερνήσεων, ο λαός μπορεί και  πρέπει να κάνει το επόμενο βήμα.
Δικαιούται  και νομιμοποιείται  και από το εκλογικό αποτέλεσμα,  να κινηθεί προς μια κατεύθυνση ανατροπής εδώ και τώρα των πολιτικών των μνημονίων που είναι σε ισχύ.