#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012

Ποιος θα μας πάρει τις αλυσίδες;

Εντυπωσιακό το ενδιαφέρον των καθεστωτικών ΜΜΕ για τις καταθέσεις των Ελλήνων στο εσωτερικό, αν και οι ιδιοκτήτες τους έχουν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό. Και πόσο ειλικρινές το ενδιαφέρον για καταθέσεις που δεν υπάρχουν, όταν έχεις συγκαλύψει το ξεπούλημα της χώρας.
Δεν ξέρω πόσο ηλίθιος μπορεί να είναι κάποιος που η χώρα του έχει χρεοκοπήσει ώστε να πιστεύει πως ο κίνδυνος είναι να του πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ τις καταθέσεις.
Σε κάθε περίπτωση, ας τις πάρει όποιος θέλει τις καταθέσεις. Να δούμε, όμως, ποιος θα πάρει τις αλυσίδες μας. Γιατί, ουσιαστικά, μόνο αυτές μας έχουν μείνει.
Και δεν αρκεί να θέλει κάποιος να σου πάρει τις αλυσίδες. Πρέπει να θέλεις κι εσύ. Κυρίως, εσύ.
(Τα καθεστωτικά ΜΜΕ δίνουν τα ρέστα τους σε προπαγάνδα κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς, καθώς βλέπουν να βουλιάζουν και να αφανίζονται μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία. Ας τους στείλουμε στον αγύριστο μια ώρα αρχύτερα. Μην αγοράζετε τις εφημερίδες τους. Τελειώστε τους.)
πιτσιρίκος

Όταν οι κομμουνιστές απέχουν, οι αστοί αλωνίζουν

Ο ελληνικός λαός με τη ψήφο του έχει ήδη καταφέρει να αναβάλει τουλάχιστον το πάρσιμο νέων μισθολογικών μειώσεων και μέτρων τον Ιούνιο.
Συνεχίζονται οι πολύ κρίσιμες εξελίξεις που από ότι φαίνεται θα μας οδηγήσουν σε νέες εκλογές. Κάθε κίνηση στην πολιτική σκακιέρα από κάθε πάικτη έχει ιδιαίτερη σημασία και ήδη βλέπουνε να διαφαίνονται οι αδρές γραμμές των τακτικών, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δε μπορεί να αλλάξουν.
Η ΝΔ φαίνεται να επενδύει στην επανασυγκέντρωση όλων των φιλελεύθερων κομματιδίων και του Καμμένου σε ένα ”κεντροδεξιό” μπλοκ (με ρατσιστικές θέσεις για το μεταναστευτικό)

67 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη: κανείς δεν θα κουρσέψει τη μνήμη και το μέλλον του αγώνα

Δημήτρης Πατέλης*
Πέρασαν 67 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη, από το τέλος της φρικτότερης εμπόλεμης σύρραξης που έχει γνωρίσει μέχρι σήμερα η ανθρωπότητα. Στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ενεπλάκησαν 61 χώρες σε επιχειρήσεις που διεξήχθησαν στο έδαφος 40 χωρών. Το τίμημα βαρύ: πάνω από 50 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα 27-σοβιετικοί άμαχοι και στρατιώτες που θυσιάστηκαν για τη σωτηρία της ανθρωπότητας. Το 7% του τότε πληθυσμού της Ελλάδας θυσιάστηκε γράφοντας λαμπρές σελίδες στον Εθνικό Απελευθερωτικό αγώνα, με επικεφαλής τους κομμουνιστές και την αριστερά. Τελικά ποιος νίκησε το 1945; Μήπως οι Άγγλοι που είχαν 375.000 νεκρούς; Μήπως οι ΗΠΑ που καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου είχαν 405.000 νεκρούς (λιγότερους από τα θύματα της ίδιας περιόδου σε τροχαία ενός έτους);

Και Ευρώ και Βαρβαρότητα;

Θεόδωρος Μαριόλης

Αν. Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας, Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης, Πάντειο Πανεπιστήμιο
Το Φεβρουάριο του 2012, μου ζητήθηκε, από συνεργάτη του περιοδικού «Επίκαιρα», σημείωμα 600 λέξεων, πάνω στη συγκυρία της Ζώνης του Ευρώ και της Ελλάδας. Αποκρίθηκα με το κείμενο που ακολουθεί. Από ό,τι γνωρίζω δεν δημοσιεύθηκε, μέχρι σήμερα, στο προαναφερθέν περιοδικό.

Πριν από μία δεκαετία, η συντριπτική πλειοψηφία των μελετητών και των πολιτικών κομμάτων υποστήριζε, για να το διατυπώσω με μετριοπάθεια, ότι η Ζώνη του Ευρώ (ΖΕ) «συμβάλλει στην εξυπηρέτηση των τριών βασικών σκοπών της οικονομικής πολιτικής, ήτοι στη μικροοικονομική αποτελεσματικότητα, στη μακροοικονομική σταθερότητα και στην ισόρροπη ανάπτυξη μεταξύ χωρών και περιοχών». Σήμερα, αποφασίζεται και επιβάλλεται η ανάληψη κάθε πιθανής και απίθανης θυσίας από την Ελλάδα προκειμένου να συντηρηθεί η συμμετοχή της στη ΖΕ ή, κατά άλλους, να αποφευχθεί η αποσύνθεση της τελευταίας. Πρόκειται, άραγε, για στατιστική αστοχία του ευρωπαϊκού οικοδομήματος ή για αναπόφευκτο αποτέλεσμα της εγγενούς δυναμικής του;

Ίσως σήμερα κανείς να μην είναι τόσο επικίνδυνος για το ευρώ όσο οι οπαδοί του, που θέλουνε να το μεταρρυθμίσουν…

του Σπύρου Μαρκέτου
Η πολυπόθητη απελευθέρωση από το ευρώ πλησιάζει μετά την εκλογική συντριβή των τριών χουντικών κομμάτων. Καλώντας να κυβερνήσει μόνος του ο Σύριζα, ο εκπρόσωπος των βιομηχάνων Δασκαλόπουλος έδειξε πως ένα σημαντικό κομάτι του πλέγματος εξουσίας έχει πλέον αποδεχτεί το μοιραίο, και κύριο μέλημά τους είναι τώρα να φορτώσουν την ευθύνη στην αριστερά ώστε, κρύβοντας τον δικό τους ρόλο στην καταστροφή που ζούμε, κατόπιν να παραστήσουν τους τιμητές. Τρέμουν προπαντός μη σκάσει στα δικά τους χέρια το κανόνι του ευρώ.
Μια νέα ιστορική περίοδος άνοιξε την περασμένη κυριακή. Με την ψήφο τους οι λαοί της Ελλάδας και της Γαλλίας, και πιθανότατα μεθαύριο και ο ιρλανδικός με το δημοψήφισμά του, έδειξαν πως η στοιχειώδης δημοκρατία συγκρούεται πλέον με την ανάγκη του καπιταλιστικού συστήματος να εγκαινιάσει έναν νέο κύκλο συσσώρευσης στηριγμένο στην υπερεκμετάλλευση. Αμφισβητούν δηλαδή έμπρακτα τις καταστατικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης. Ακόμη πιο δραματικές νότες προσθέτει η αβέβαιης έκβασης κοινωνική επανάσταση που εκτυλίσσεται ταυτόχρονα στο κέντρο του αραβικού κόσμου, την Αίγυπτο. Ο κόσμος μας του χρόνου τέτοιον καιρό, ή ίσως και το ερχόμενο καλοκαίρι, θα είναι πολύ διαφορετικός από τον σημερινό.

Μπούρδες σαστισμένων

Παιχνιδιάρης βελζεβούλης ο κυρίαρχος Λαός!!
Φρόντισε να στείλει τα μηνύματά του (τάπαμε χτες)
και ταυτόχρονα σκόρπισε πανικό και σαστιμάρα.
Σε ΟΛΕΣ ανεξαιρέτως τις πολιτικές ηγεσίες.

9 Μαίου Ημέρα νίκης κατά του Ναζισμού

Το χέρι του Μανώλη Γλέζου μας δείχνει το σημείωμα που άφησε ο αδερφός του Νίκος Γλέζος την ημέρα που εκτελέστηκε από τις δυνάμεις κατοχής.Τα αποχαιρετιστήρια λόγια είναι γραμμένα στο ύφασμα μέσα στο στρατιωτικό του πηλίκιο.....
Ευτυχώς ούτε ο Νικος Γλέζος ούτε οι χιλιάδες ελλήνων που εκτελέστηκαν έμαθαν ποτέ για ένα 7%.

από Maria Manoleli

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΠΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Όταν έγραψα πως ο λαός κατέβηκε στις κάλπες σαν να πήγαινε σε δημοψήφισμα το εννοώ.  Το να ψηφίζει μνημόνιο ή όχι είναι δημοψήφισμα. Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ, η επιτυχία των ανεξάρτητων Ελλήνων, οι ψήφοι στην Δημοκρατική Αριστερά, ακόμα και η άνοδος της Χρυσής Αυγής δεν έγιναν λόγω πολιτικών τοποθετήσεων και κομματικών επιλογών. Δεν σκέφτηκε έτσι ο ψηφοφόρος κι αυτό συνεχίζουν να ΤΟ ΑΓΝΟΟΎΝ ΕΠΊΤΗΔΕΣ. Οι εκκρεμότητες της μεταπολίτευσης στην Ελλάδα δεν είναι απλά η διαχείριση ενός χρέους που δημιούργησαν άχρηστες κυβερνήσεις και ο λαός που είναι επίσης άχρηστος και ανεύθυνος όπως προπαγανδίζει αισχρά εδώ και δυο χρόνια η Τρόικα και τα τσιράκια της. Οι εκκρεμότητες που πρέπει να ξεκαθαριστούν είναι πολυ μεγαλύτερες και ξεπερνούν τα όρια μιας χρηματοπιστωτικής συμφωνίας.


Το “άντε γαμηθείτε” του Αλέξη Τσίπρα

Εδώ και πάρα πολύ καιρό, από τότε δηλαδή που θυμάμαι τον εαυτό το μου, η ενασχόληση με τα κοινά ταυτίζεται με την θεσιθηρία και τον άνομο πλουτισμό.

Ο βουλευτής, ο πολιτικός εν γένει, είναι ο λαμόγιος που θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να καβατζώσει την καρέκλα και να τρώει με χρυσά κουτάλια κι αυτός και τα δισέγγονα -ο Άκης αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Ιδιαίτερα τα τελευταία δύο μνημονιακά χρόνια, πέραν της λαμογιάς, η πολιτική ταυτίζεται πλήρως με το τσατσιλήκι στην τρόικα και τη βαρβαρότητα απέναντι στο λαό. Επί δύο χρόνια, πρωθυπουργοί και υπουργοί, βουλευτές και μεγαλοδημοσιογράφοι, κάθε λογής γραμματείς και φαρισαίοι, δεν έχουν πει ένα “μα δεν γίνονται αυτά” στην τρόικα και τον ΣΕΒ. Επί δύο χρόνια δεν βρέθηκε ένας σε θέση ευθύνης που να πει ότι “δεν γίνεται να εξοντώσουμε έναν ολόκληρο λαό”. Επί δύο χρόνια δεν βρέθηκε ένας που να πει “άντε γαμηθείτε” και να αναλάβει το προσωπικό κόστος της αξιοπρέπειας.


Εκλογές 2012 - Πως θα κατανέμονταν οι έδρες με απλή αναλογική


 Διάγραμμα 1-Χωρίς το πλαφόν του 3%
Σημείωση: ποσοστό ΚΚΕ>8,48%  /
ποσοστό Ανεξάρτητων Ελλήνων 10,60%


Διάγραμμα 2- Με αναγωγή, χωρίς τα κόμματα με ποσοστό κάτω από 3%  >>>

Σημείωση: ποσοστό ΚΚΕ>8,48%  /
ποσοστό Ανεξάρτητων Ελλήνων 10,60%

«Ηλεκτρική εκκένωση» στα νοικοκυριά

Πολύς κόσμος ζει μέσα στο σκοτάδι αυτό τον καιρό, επειδή δεν έχει να πληρώσει το ηλεκτρικό ρεύμα και τα χαράτσια. Τα αναμασήματα υπέρ της ενίσχυσης των «ευπαθών ομάδων» έχουν πλέον καταρρεύσει, αφού οι προϋποθέσεις είναι τόσο αυστηρές που αποκλείουν πολλούς που έχουν πραγματική ανάγκη.
Παρ’ όλα αυτά, το «παραμύθι» συνεχίζεται ενόψει της λήψης αποφάσεων τον Ιούνη για την «απελευθέρωση» των οικιακών τιμολογίων, σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας και την απόλυτα σύμφωνη γνώμη της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου και των κομμάτων που ευθυγραμμίζονται με την πολιτική της. Είναι ευθύνη κάθε εργαζόμενου να μην επιτρέψει τη λήψη των σχεδιαζόμενων σκληρών μέτρων.

Τι ψήφισαν τα ΜΑΤ;


Τα εκλογικά τμήματα 806 έως 813 ήταν μέσα στη ΓΑΔΑ, όπου ψήφισαν και τα ΜΑΤ και οι υπόλοιποι αστυνομικοί, ανεξάρτητα του τόπου που είναι δημότες. Σ’ αυτά, η Χρυσή Αυγή πήρε περίπου 20%. 

πχ 810 εκλογικό τμήμα ψήφισαν 551 Χρυσή Αυγή 106
811 εκλογικό τμήμα ………………Χρυσή Αυγή 126
813 εκλογικό τμήμα………………..Χρυσή Αυγή 104

(Ευχαριστώ τον καλό φίλο για την ενημέρωση. Δεν έχω καμία αμφιβολία για το τι ψηφίζουν τα ΜΑΤ. Κάθε φορά που μας έβλεπαν στο Σύνταγμα, στέκονταν όρθιοι. Από σεβασμό. 

 pitsirikos

http://antipetroula.blogspot.com/

Ω, τι ωραία αναστάτωση!


Υπάρχει λαός λοιπόν!
Το πρώτο και βασικό  μήνυμα των εκλογών ήταν απλό, λιτό, ξεκάθαρο: ΜΑΥΡΟ σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ. Σε ποιους δηλαδή; Μα σε αυτούς που ο κόσμος θεώρησε ως τους βασικούς υπέυθυνους εφαρμογής της πολιτικής κοινωνικής εξαθλίωσης των μνημονίων. Από ένα άθροισμα 83% έκαναν μια εξευτελιστική βουτιά στο 34%, με το ΛΑΟΣ να βγαίνει εκτός βουλής, το ΠΑΣΟΚ να βγαίνει τρίτο και την ΝΔ μόλις να καταφέρνει να ξεπερνά το αλήστου μνήμης …17% με το ζόρι.
Από ποιες θέσεις μαύρισε ο λαός, τους σφαγείς του; Με ότι βρήκε μπροστά του και εδώ τα μηνύματα είναι πολλαπλά. Ασφαλώς, στο χρώμα αυτής της απάντησης, δεν θα μπορούσε παρά να αποτυπώνεται ο βαθύτερος πολιτικός και ιδεολογικός συσχετισμός στη συνείδηση και συμπεριφορά του κόσμου, που δεν αλλάζει τόσο εύκολα.

Φέρ΄το Αριστερά

 
Του Θύμιου Καλαμούκη
Όπως και να έχει η Γή θα γίνει κόκκινη, λέει περίπου ο ποιητής και επειδή με την ψήφο του ο ελληνικός λαός προχτές έβαψε την ελληνική Γη… ροζ, όπως έδειξε ο χάρτης του υπουργείου Εσωτερικών, καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε τα βασικά, αφού κανείς δεν ξέρει τι μας ξημερώνει.
Η αριστερά είναι πολλά πράγματα, στο μυαλό του καθενός. Έτσι και στο δικό μου. Είναι κοινωνική ευαισθησία, είναι κοινωνική φροντίδα. Είναι πολιτισμός, αλληλεγγύη, ειλικρίνεια. Είναι σοβαρές προτάσεις, τεκμηριωμένες προτάσεις. Είναι ευθύνη και θυσία.
Αυτά περίπου είναι, αριστερά στο μυαλό μου. Τι ΔΕΝ είναι αριστερά, για μένα. Δύο πράγματα. Ευρωπαϊσμός και κυβερνητισμός Και εξηγούμαι:

Τι γίνεται τώρα;;

Ο Λαός με τη ψήφο του στις 6 Μάη καταδίκασε 
τα Μνημόνια, τα Μεσοπρόθεσμα και τις Πολιτικές 
Λιτότητας/Υποταγής που επιβάλλουν.
Καταδίκασε τους πολιτικούς εκφραστές/συνεταιριστές
  Πασοκ, ΝΔ και των υπολοίπων τους.
Απέρριψε τα τρομοκρατικά διλήμματα του 
Δικομματισμού, των διαπλεκόμενων ΜΜΕ και της 
Ολιγαρχίας, περί εξόδου από την ευρωζώνη, 
επιστροφής στη δραχμή κλπ.
Διαμήνυσε σε ΟΛΕΣ τις πολιτικές ηγεσίες, εντός
και εκτός συνόρων πως "δεν πάει άλλο".
Αρκετά με τους κεφαλικούς φόρους και τα χαράτσια.
Τις μειώσεις μισθών/συντάξεων. Την Ανεργία.
Τις ρωμαϊκές συνθήκες δουλειάς.
Τα κέρδη τραπεζιτών και βιομήχανων.
Το ξεπούλημα εθνικού πλούτου. 
Τους Ξένους ή διορισμένους πρωθυπουργούς.
Ούτε ένα βήμα...μνημονιακό!! 
 .........................................................