#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 8 Μαΐου 2012

Ωχ! Ένας φασίστας!

Του Κωνσταντίνου Πουλή

Από το The Press Project

Καλώς τα δεχτήκαμε. Οι χθεσινές εκλογές δίνουν ποσοστό 6,97% και 21 έδρες στους φασίστες, προς μεγάλη έκπληξη των πολιτικών των κομμάτων εξουσίας. Οι τελευταίοι, εδώ και καιρό εκτιμούσαν δημοσκοπικά ότι χάνουν ψήφους προς τα (ακρο)δεξιά και αδίστακτα υιοθέτησαν ρατσιστικά επιχειρήματα, πιστεύοντας ότι θα προλάβουν τη διαρροή ψηφοφόρων και ότι θα εκτρέψουν τη συζήτηση από τα οικονομικά, που δεν ήταν το δυνατό τους χαρτί.


ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΒΟΥΛΗΣ. ΗΤΑΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Στις 27 Απριλίου έγραφα ένα κείμενο ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ όπου μεταξύ άλλων έλεγα

Η απατηλή εικόνα του καπιταλιστικού συστήματος καταρρέει με πολύ άγριο τρόπο. Και τα εκατομμύρια οπαδών του όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, βρίσκονται ξαφνικά ολόγυμνα και χωρίς εφεδρείες μπροστα στην επέλαση της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής ολιγαρχίας. Με το αντίπαλο δέος να έχει γκρεμιστεί μαζί με το τέιχος του Βερολίνου. Και τη δημοκρατία να μην έχει βρει ποτέ το δρόμο της. Τι μένει σε όλους αυτούς τους λαούς για να κρατηθούν και να πιστέψουν. Που θα γύρουν το κεφάλι εκατομμύρια δυστυχισμένοι ΄ανθρωποι, λαοί, πατρίδες?

Το αποτέλεσμα των εκλογών στη πατρίδα μας είναι πάρα πολύ σοβαρό. Είναι εύκολο να μιλάει κάποιος για ψήφο οργής, και να μεταφράζει αυτή την οργή σε κάτι πρόχειρο, περαστικό. Όμως για τη κρισιμότητα της κατάστασης που βιώνουμε είναι ντροπή για κομματικές ή προσωπικές σκοπμότητες να επιμένει κάποιος να κάνει τέτοιες πρόχειρες μεταφράσεις του αποτελέσματος.

Τί κάνουμε από τώρα και πέρα με τα χρυσά αυγά…


Τροφή για σκέψη
Πρώτον, ας δούμε τα δεδομένα:
1. Η Χρυσή Αυγή πήρε 7% πανελλαδικά, με αξιοσημείωτη ομοιογένεια σε όλες σχεδόν τις περιφέρειες της χώρας – ακόμα και σε σημεία όπου μετανάστη δεν βλέπουν ούτε με το κυάλι, ή όπου οι μετανάστες είναι ομαλά ενταγμένοι στην κοινωνικο-οικονομική ζωή του τόπου.
2. Η Χρυσή Αυγή τις δύο τελευταίες εβδομάδες δέχτηκε μια πρωτοφανή επικοινωνιακή επίθεση από τους πάντες, από το ΛΑΟΣ μέχρι τους αναρχικούς, όμως η επικοινωνιακή αυτή επίθεση όχι μόνο δεν μείωσε τα ποσοστά της, αλλά τουναντίον …τα αύξησε!
3. Η επικοινωνιακή επίθεση έγινε τόσο από τα “θεσμικά” μέσα επικοινωνίας (βλ. κανάλια, εφημερίδες, ραδιόφωνο), όσο και τα “εναλλακτικά” (blogs, facebook, twitter, αφίσες στο δρόμο, μοιράσματα σε γειτονιές κ.λ.π.).

Ναι στην ακυβερνησία

Πηγή: Traverso Rossa
αναδημοσιεύουμε κείμενο που εστάλη απο αναγνώστρια του ιστολογίου


Η ερχόμενη Κυριακή είναι άλλη μια καθοριστική μέρα για την οικονομική, πολιτική και κοινωνική ζωή των εργαζομένων της Ελλάδας. Δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση τη μητέρα των μαχών για τον εργαζόμενο, τον άνεργο, τον συνταξιούχο, τον κοινωνικά αποκλεισμένο, γιατί η δικιά μας μητέρα των μαχών δεν θα συμπεριλαμβάνει «αγωνιώδεις» αποφάσεις αναφορικά με το χαρτάκι που θα μπεί σε ένα κουτί.

Δεν αντέχεται ο βομβαρδισμός γύρω από τις «κρισιμότερες εκλογές μετά τη μεταπολίτευση» και το «σε τί μέρα θα ξυπνήσουμε τη Δευτέρα», δεν αντέχεται γιατί, ανάθεμά σας βρωμολακέδες, ξέρω πως ό,τι και να βγεί από τις κάλπες σας εγώ θα είμαι πάλι άνεργη, θα αγωνιώ κάθε μέρα για το μέλλον μου και τη ζωή μου, τη ζωή της οικογένειάς μου και των συντρόφων μου (συντρόφων όχι επειδή τα λένε αριστερά και «επαναστατικά», αλλά επειδή τρώνε το λούκι κάθε μέρα στη ζωή τους, δεν έχουν ούτε μισή, αλλά ούτε μισή, καβάτζα, κι όμως δεν παύουν να ελπίζουν, να μάχονται και να υπηρετούν με τη στάση τους κάθε λέξη που ξεστομίζουν!) Φυσικά δεν με εκπλήσσει ούτε στο ελάχιστο πως το σύνολο της αριστεράς υιοθετεί την ίδια ακριβώς ρητορική αναφορικά με αυτήν την σημαντικότητα των εκλογών, λες και δεν έχει μάθει τίποτε από την σύγχρονη κοινωνική ιστορία της ταξικής πάλης. Οι εκλογές τους είναι κρισιμότατες, είναι πεδίο λυσσαλέων αντιπαραθέσεων, προπαγάνδας, παρεμβάσεων, αφισσοκολλήσεων, ομιλιών, στηρίξεων από φαντεζί ονόματα, αλλά τα όποια σκιρτήματα αγώνων...είναι και αυτά, απλά όχι και τόσο!

Τα φίδια

Είμαι προβληματισμένος από την άνοδο των φιδιών. Ο Ελληνικός Λαός, πάνω στην οργή του, χτύπησε εκτός από τους ενόχους πολιτικούς του κατοχικού μνημονίου και τον εαυτό του.
Η συμπεριφορά του «φύρερ» προς τους δημοσιογράφους είναι γνώστη. Απαίτησε σε ένδειξη σεβασμού, να σηκωθούν όρθιοι να τον υποδεχτούν! Βεβαίως όσοι αντέδρασαν, διώχθηκαν. Για τα υπάκουα κουτάβια, που εκτέλεσαν τη διαταγή, έχω να πω το εξής: Αντί να φύγετε, αντί να τον φασκελώσετε, υπακούσατε. Μπράβο καλοί σκλάβοι. Την επόμενη φορά θα στέκεστε το ένα πόδι, θα κάνετε και κουτσό…

Η θέση της Χρυσής Αυγής για το Μνημόνιο

Μιχαλολιάκο, ποια είναι η θέση της Χρυσής Αυγής για το Μνημόνιο;
-Θα το δείρουμε!
πιτσιρίκος