#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012

Οδηγός επιβίωσης στην Κρύση


...Για να αλλάξουμε τον κόσμο, πρέπει όχι μόνο να δράσουμε με διαφορετικό 
τρόπο, αλλά και να σκεφτούμε διαφορετικά, κάτι που απαιτεί να εργαστούμε 
πάνω στις έννοιες και μερικές φορές να επινοήσουμε νέες έννοιες. 
Michael Hardt
 
 
Οι περιπέτειες του Scrooge McDuck  
 

Παραπλανητικός ο τίτλος της ανάρτησης; Λάθος η ορθογραφία; Καθησυχάζω: τίποτα από τα δύο δεν συμβαίνει. Και εξηγούμε...

Μην φανταστείτε βέβαια ότι εδώ θα βρείτε οδηγίες για το πως θα εξοικονομήσετε χρήματα, κάνοντας τη λεγόμενη "οικονομία". Άλλωστε λεφτά δεν υπάρχουν και επί πλέον ποτέ δεν πίστεψα στα μανιφέστα τύπου How To, με τα οποία σε κάθε περίπτωση και για πάσα ασθένεια μας βομβαρδίζουν οι ειδικοί (How to Learn Guitar, How to Publish your Book και  άλλες χιλιάδες σωτήριες συνταγές από την πέραν του Ατλαντικού όχθη).

ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Αυτές τις εκλογές πέρα από το συνολικό αποτέλεσμα που θα περιμένουμε όλοι να δούμε το βράδυ των εκλογών, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να κοιτάξουμε προσοχή τα αποτελέσματα της γειτονιάς μας. Στην Αθήνα πάντα υπάρχουν ζώνες συγκεκριμένης πολιτικής επιρροής, αλλά αυτή τη φορά πιστεύω πως θα δούμε πρωτόγνωρα αποτελέσματα που θα πρέπει να μελετηθούν με μεγάλη προσοχή γιατί θα είναι μια σοβαρή σφυγμομέτρηση στις βαθειές αλλαγές που γεννιούνται στο κοινωνικό ιστό.
Ολες αυτές τις μέρες παρακολουθούμε δημοσκοπίσεις που βγάζουν διάφορες "εκπλήξεις" από τη κάλπη. Κατά τη γνώμη μου  αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση ο κόσμος καλείται να αποδείξει όχι απλά ποιος θέλει να τον κυβερνήσει, αλλά σε τι "θεό" πιστεύει. Δεν υπήρχαν πολλές αναρωτήσεις σε όλες τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Δυο μονομάχοι που είχαν μαζέψει υπό τη σκέπη τους τις δυο μεγάλες ιδεολογικές αποκλίσεις, εκείνη που έγερνε προς τα δεξιά κι εκείνη που έγερνε προς τα αριστερά και το κέντρο να πηγαινοέρχεται αναλόγως των συγκυριών.

ΜΕ ΛΕΝΕ ΒΑΣΙΛΗ...Όταν φτύνεις τον πατέρα σου είσαι ο ίδιος κατάπτυστος!


Φτώχυνες αρκετά ή θες και Σαμαρά;…


Όχι άλλο κάρβουνο, έλεος

“Ρε Γάτε,…, Σωτήρη, έλα δω ρε φίλε” , μου φώναζε το πρωί ένας συνάδελφος στην δουλειά.
“Τι γίνεται εδώ ρε φίλε. Τι μας λές να ψηφίσουμε;” συνέχισε κοιτώντας τον με απορία.
Και μου δείχνει στο pc του, κάτι που με πάγωσε.
Τι είδα ο ψοφόγατος;
Επιστολή παραίτησης μελών του ΕΠΑΜ και από που φίλοι μου; Από το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Εγώ πρέπει να σας πω ότι υπολείπτομαι το Πολυτεχνείο, καθότι αγράμματος (πέταγα κότες στο δημοτικό και με αποβάλλανε δια παντός) και όταν περνώ απ’ έξω από το Πολυτεχνείο στην Πατησίων με πιάνει σύγκρυος. Είναι τόση η ιστορία που κουβαλά, που η μνήμη μου το έχει συνδέσει με κάτι το εξαιρετικό.
Από τότε  που ήρθε αυτή η τρισκατάρατη τρόικα και αρχίσαν οι μειώσεις στον μισθό μου, άρχισα να ψάχνομαι προσδοκώντας καπου να πιαστώ, μέχρι που γνώρισα τον Καζάκη και φτερούγισε η ελπίδα μέσα μου. Ποτέ μου δεν έγινα μέλος του ΕΠΑΜ, αλλά από τότε έγινα ένθερμος υποστηρικτής του ΜΕΤΩΠΟΥ και προσωπικός fan του ΤΙΤΑΝΑ ΚΑΖΑΚΗ.