#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012

Την Πέμπτη βλέπουμε Catastroika

Κλείνουμε την τηλεόραση

Μετά από πολύμηνη δουλειά, παρουσιάζεται δημόσια   το ντοκιμαντέρ Catastroika των Άρη Χατζηστεφάνου και Κατερίνας Κιτίδη που ως θέμα έχει τις ιδιωτικοποιήσεις. Συνδικαλιστές και επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό δείχνουν με παραδείγματα τον ζόφο που θα ακολουθήσει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Σχεδόν έτοιμο είναι το δεύτερο ντοκιμαντέρ της ομάδας που πέρυσι τέτοια εποχή παρουσίασε το Debtocracy το οποίο είδαν σχεδόν δύο εκατ. άνθρωποι και πρόβαλλαν δεκάδες τηλεοράσεις σε όλο τον κόσμο από την Ιαπωνία μέχρι τον Ισημερινό.

Μια Φωτογραφία χίλιες λέξεις...


Ευχαριστώ την Βάσω που έστειλε την παραπάνω φωτογραφία. Είναι καταπληκτική!
 

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ!

Με ειρωνεύτηκε ένα φίλος για το θέμα τον αεροψεκασμών. Μου είπε "καλά είσαι σοβαρή να πιστεύεις σ΄αυτά τα παραμυθάκια?" Το γελοίο της υπόθεσης είναι πως αυτός ο φίλος είναι χρόνια ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ και τώρα από εκείνους που ακόμα δεν τους πάει η καρδιά να ψηφίσουν κάτι άλλο! 
Αχ φίλε μου, εγώ μπορεί να πιστεύω σε ιστορίες συνωμοσίας όπως λες αλλά δεν κάνω κακό σε κανέναν. Ίσως μόνο στον εαυτό μου. Γιατί αν ότι πιστεύω είναι ψέμα ζω σε ένα κόσμο φανταστικό άρα μου ξεφεύγει η πραγματικότητα. Αν πάλι είναι αλήθεια ζω σε ένα κόσμο οδυνηρό βλέποντας εκτός τειχών όπου τα πράγματα δεν είναι καθόλου ασφαλή και ξέγνοιαστα.
Αλλά εσύ καλύτερα να πίστευες στον Άγιο Βασίλη παρά σε όλο αυτό το τσίρκο, γιατί με τη φαντασία σου δεν θα ενοχλούσες το διπλανό σου, ενώ με τη ΄ψήφο σου κι εσύ και χιλιάδες άλλοι παραμυθιασμένοι οδηγείς τη πραγματικότητά σου στο χάος και τους ανθρώπους να πηδάνε από τα παράθυρα.

Κορνήλιος Καστοριάδης: “O κάθε λαός είναι υπεύθυνος για την ιστορία του, υπεύθυνος και για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται”

“…στην Ελλάδα δεν έγινε Γαλλική Επανάσταση. Πράγματι, στην Ελλάδα δεν έχει υπάρξει εποχή που ο λαός να έχει επιβάλει, έστω και στοιχειωδώς, τα δικαιώματά του. Και η ευθύνη, εκφράζεται με την ανευθυνότητα της παροιμιώδους φράσης: «εγώ θα διορθώσω το ρωμέικο;». -Ναι, κύριε, εσύ θα διορθώσεις το ρωμέικο, στο χώρο και στον τομέα όπου βρίσκεσαι.
Μια συνέντευξη που παραχώρησε ο Κορνήλιοs Καστοριάδηs (φιλόσοφος, οικονομολόγος και ψυχαναλυτής, 1922-1997).

Ερώτηση Δημοσιογράφου: Συχνά λέγεται ότι η Ελλάδα είναι «προβληματική», στην Ελλάδα «όλα γίνονται στον αέρα», «χωρίς προγραμματισμό», «χωρίς βάρος». Με τέτοιες διαπιστώσεις συμφωνούν πολλοί. Αλλά περιορίζονται συνήθως μόνο στις διαπιστώσεις. Γνωρίζω ότι η ελληνική κατάσταση σας απασχολεί βαθιά. Ποια είναι η ερμηνεία σας για όσα συμβαίνουν; Γιατί συμβαίνουν έτσι τα πράγματα στην Ελλάδα; Ποιες οι βαθύτερες αιτίες;
Καστοριάδης: Πρώτον, δεν ξέρω. Δεύτερον, στο μέτρο που μπορώ να ξέρω κάτι, είναι ότι η πολιτική ζωή του ελληνικού λαού τελειώνει περίπου το 404 π.χ.

Αλλη μια δολοφονία του συστήματος: ΩΣ ΕΔΩ!

Η καπιταλιστική οικονομική κρίση δημιουργεί εκατόμβες θυμάτων καθημερινά. Το νέο του θύμα που έπεσε σήμερα νεκρός από τις σφαίρες της αβεβαιότητας, της ανέχεια και της μιζέριας είναι ο δρ. γεωλογίας, εκλεγμένος Λέκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Παλυβός.

 Ο Ν. Παλυβός 38 χρονών, περιμένοντας δυο χρόνια των διορισμό του και ενώ οι καθημερινές ανάγκες τον έπνιγαν καθημερινά, έθεσε σήμερα τέλος στην ζωή του. Δεν αρκεί η θλίψη, το σφίξιμο στην καρδιά από τον καθημερινό χαμό των συνανθρώπων μας.