#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 24 Απριλίου 2012

Είδα κι άκουσα

Ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια των εκλογών:
Πασοκ - Siemens
Νέοι Δυνάστες
Δημ.Αριστερά - Πρόεδρος Κουνέλης
Λαός και Χαμός
Δημ.Συμμαχία - Λαοκρατία
ΚΚΕ + Σύριζα = πριτς

Η "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ" ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΝΌΜΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Θαυμάστε μια περίπτωση από τις πολλές του "Δημοκρατικού" εκλογικού νόμου που σύμφωνα με αυτόν θέλουν να πάμε να ψηφίσουμε.... …
«Αν για παράδειγμα κατεβούν μαζί ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ και ο συνασπισμός των κομμάτων αυτών έχει συνολική δύναμη 35% τότε μέσος όρος καθενός κόμματος είναι το 17,5%.
Έτσι, αν το αυτοτελές κόμμα π.χ. ΝΔ πάρει 18%, στο τελευταίο θα δοθούν οι επιπλέον 50 έδρες».

Αν, πάλι, κατεβούν μαζί ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ (και βάλτε εσείς δυο ακόμη αριστερά κόμματα) δηλαδή η …πολυπόθητη ενότητα της αριστεράς! και η ΝΔ βγει πρώτο αυτοτελές κόμμα με 18%, θα πρέπει η …Ενωμένη Αριστερά να πάρει συνολικά 90,05% για να κερδίσει αυτή το δώρο των 50 εδρών (ώστε να είναι 90,05% / 5 = 18,01% ο μέσος όρος κάθε κόμματος αυτού του συνασπισμού), πράγμα άτοπο διότι… 18% + 90,05% = 108,05% !!!!

Στημένο παιχνίδι από όλες τις πλευρές και μετά σε βρίζουν που δεν διαλέγεις κόμμα από την ίδια κονσέρβα.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

  ένα άρθρο που όλοι οι ελληνες ψηφοφόροι πρέπει να διαβάσουν...!!‏

Δε χωρεί πλέον αμφιβολία ότι η μεταπολίτευση στην Ελλάδα λειτούργησε σαν προκάλυμμα για συμμορίες που άλωσαν τα δυο μεγάλα κόμματα, έφτασαν σε υψηλά κομματικά και κυβερνητικά αξιώματα, λεηλάτησαν τα δημόσια οικονομικά, δημιούργησαν νέα οικονομικά και πολιτικά τζάκια και υποθήκευσαν το μέλλον της χώρας μας για δεκαετίες. Όπως οι ιοί στην ανθρώπινη βιολογία, έτσι και οι συμμορίες αυτές αποίκισαν τα δυο κόμματα και επιδίωξαν να εκδιώξουν όσους αρχικά αντέδρασαν στο βίο και πολιτεία τους. Κρύβονταν πίσω από πολιτικούς οι οποίοι ήλπιζαν ότι θα διακριθούν στην πολιτική ως μεταρρυθμιστικές και εκσυγχρονιστικές δυνάμεις και υπήρξαν, είτε άθελά είτε ηθελημένα, τη βιτρίνα εγκληματικών οργανώσεων που σε αντίθεση με τη Σικελική μαφία δε ρίσκαρε όταν απομυζούσε τον εθνικό πλούτο από θέση εξουσίας και με ασυλία, βουλευτική και υπουργική...

ΝΕΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!


Πηγή: Ναυτεμπορική (via Iskra)

ΑΜΕΙΛΙΚΤΕΣ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ 2ΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΜΕ ΨΕΥΔΟ-ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ Α. ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ!

Απολύσεις από το Δημόσιο και νέες μειώσεις αποδοχών για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους-πέραν των ειδικών μισθολογίων- δρομολογούνται αμέσως μετά τις εκλογές, από τον προσεχή Ιούνιο, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για τις περικοπές ύψους 11,5 δισ. ευρώ, που προβλέπει η νέα δανειακή σύμβαση!

Παρά τις διαβεβαιώσεις, που δίνονται στην προεκλογική περίοδο, η μισθολογική δαπάνη στο δημόσιο τομέα, με οποιοδήποτε τρόπο πρέπει ναμειωθεί κατά 1% του ΑΕΠ ή κατά 2,06 δισ. ευρώ, στη διετία 2013-2014, που σημαίνει ετήσια εξοικονόμηση κατά 1 δισ. ευρώ.

Το Ἐγχειρίδιον τοῦ Ἐκλογέως*

του Μπάμπη Άννινου,(1852 – 1934)

ΕΡΩΤ. <<Τί εἶνε ψῆφος; >>
ΑΠ. << Ψῆφος εἶνε ἓν τεμάχιον μολύβδου, το οποίον κάθε πολίτης ἔχει δικαίωμα ἐν καιρω ἐκλογῆς νά ρίψῃ εἰς τήν κάλπην του ὑποψηφίου διά τῆς χειρός του, ἤ εἰς τήν κοιλίαν τοῦ ἀντιθέτου διά τοῦ πυροβόλου ὅπλου του >>.
ΕΡΩΤ. << Ποῦ κατασκευάζονται αἱ ψῆφοι; >>.
ΑΠ. <<Εἰς τό Ὁπλοστάσιον, διότι και ἡ ψῆφος εἶνε το ὅπλον τῶν πολιτῶν. Ἐκεῖ ἑπομένως κατασκευάζονται καί ἐκεῖ φυλάσσονται ὁμοῦ μέ τά παλαιά ὅπλα Σασσεπώ καί μέ τήν λαιμητόμον >>.
 ΕΡΩΤ. << Διατί ἡ ψῆφος εἶνε στρογγυλή; >>
ΑΠ. << Διά νά γυρίζῃ εὔκολα >>.
ΕΡΩΤ. << Ὅλοι οἱ πολῖται ἔχουν δικαίωμα ψῆφου; >>
ΑΠ. << Ὅλοι∙ διότι ἡ λέξις ψῆφος καί ἡ λέξις πολῖται εἶνε πάντοτε ἀρρήκτως συνδεδεμέναι >>.
ΕΡΩΤ. << Πῶς τοῦτο; >>
ΑΠ. << Διότι ἡ ψῆφος πωλεῖται >>.
ΕΡΩΤ. << Εὑρίσκεται εἰς κανένα συγγραφέα ἡ τοιαύτη ἐτυμολογία; >>
ΑΠ. << Εὑρίσκεται εἰς τά συγγράματα καί τά κατάστιχα τῶν περισσοτέρων ἐκ τῶν πολιτευομένων >>.

Αποτελέσματα της άμεσης παραγωγικής διαδικασίας (απόσπασμα)

 του Κάρλ Μαρξ
μετάφραση Ζαχαρίας Δεμαθάς
Πηγή : Θέσεις, Τεύχος 6, περίοδος: Ιανουάριος - Μάρτιος 1984

Στο κείμενο που ακολουθεί παρουσιάζονται μεταφρασμένα τμήματα από το γνωστό ως «VI Κεφάλαιο - Αποτελέσματα της άμεσης παραγωγικής διαδικασίας» του Κ. Μαρξ. Το χειρόγραφο κείμενο αποτελεί μέρος των εργασιών του Μαρξ που γράφτηκαν στο διάστημα μεταξύ 1863 και της πρώτης έκδοσης του «Κεφαλαίου» (1867) και βρίσκεται μαζί με πολλά άλλα ανέκδοτα χειρόγραφα του στο Ινστιτούτο Μάρξ Ένγκελς στη Μόσχα.1 Πρωτοδημοσιεύτηκε από το ίδιο Ινστιτούτο το 1933. Η μετάφραση ακολουθεί το κείμενο της γερμανικής έκδοσης, Karl Marx «Resultate des unmittelbaren Produktionsprozesses», Verlag Neue Kritik, Frankfurt a. M. 1969 - Archiv Sozialistischer Literatur 17. Ελπίζοντας σε μία συζήτηση και σε μεταφραστικά ζητήματα των έργων του Κ. Μαρξ, αλλά όχι μόνο σ' αυτό, χρησιμοποιήσαμε για την απόδοση ορισμένων παγιωμένων πια δρων, που κατά τη γνώμη μας δεν αποδίδουν σωστά τους πρωτότυπους, την «ιστορική» τους μετάφραση π.χ. υπεραξία για Mehrwert αντί κι άλλη αξία, συσσώρευση για Akkumulation αντί επισώρευση, επιφυλασσόμενοι να επανέλθουμε άλλοτε σε τέτοιου είδους μεταφραστικά ζητήματα.


Απλά...ΧοντροΠροδότης

Επιβεβαίωσε τα βασικά χαρακτηριστικά της πολιτικής
και ανθρώπινης προσωπικότητάς του χτες βράδυ
ο κ.Βενιζέλος, με τη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.
Σταθερά φλύαρος, αλλαζόνας, λάτρης της μισής αλήθειας,
ξενόδουλος, μωροφιλόδοξος, αδίστακτος και αμετανόητος.

ΤΟ ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΚΡΩΝ

 Δημήτρης Αργυρός
Έχουμε και λέμε λοιπόν: Η ανεξέλικτη δομική κεφαλαιοκρατική  κρίση που βρήκε ως αδύνατο κρίκο την χώρα μας,  σμπαράλιασε το πολιτικό σκηνικό, δυναμώνοντας τα πολιτικά άκρα.   Κυρίως το άκρο δεξιό τμήμα της πολιτικής γεωγραφίας για λόγους που έχουν να κάνουν με την ηγεμονία κυρίαρχων συντηρητικών  στερεοτύπων. Όπως όμως έχουν να κάνουν και με την στρατηγική απουσία της αριστεράς, με την αδυναμία της να προβάλει ένα συνολικό επαναστατικό πρόγραμμα στο σήμερα. Απέναντι στην πόλωση στα δυο άκρα, η κυρίαρχη ηγεμονική κεφαλαιοκρατική τάξη, προβάλει τα καλά της τάξης, της ησυχίας, της ηρεμίας, της νοικοκυροσύνης, τα ιδανικά του κέντρου, προβάλλοντας το ιδεολόγημα πως τα  άκρα που κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ενώνονται. Έτσι κατά αυτόν τον μυστήριο τρόπο  η οριζόντια γραμμή από τα φασισμό και τον ναζισμό έως και τον εξεγερσιακό κομμουνισμό- αναρχισμό κυρτώνει και γίνεται κύκλος, λες και έχουμε να κάνουμε με το κύκλο της φύσης.

«ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΣΑΣ»

του Γ.Γκελάκη Μέλους της ΕΛ.Λ.Α.Σ

Σκέψεις για την έννοια της αντιπροσώπευσης , των εκλογών και του κράτους.
Γιατί υπάρχει η ανάγκη:
- να σκέφτονται άλλοι για μένα?
-να καθορίζουν άλλοι την ζωή μου?
-να υπηρετούν και να προασπίζουν άλλοι  τα προσωπικά μου συμφέροντα?
-να χαράζουν άλλοι τις προσωπικές μου φιλοδοξίες?
-να ορίζουν  άλλοι  τα δικαιώματα μου?
-να διαμορφώνουν  άλλοι την παιδεία και την εκπαίδευση μου?
-να διαφυλάττουν  άλλοι τα εργατικά μου δικαιώματα?
-να προστατεύουν άλλοι την υγεία μου?
-να κρίνουν  άλλοι την απονομή της δικαιοσύνης?
-να οριοθετούν άλλοι την ελευθερία μου?
- τελικά να πρέπει να εμπιστεύομαι όλους αυτούς τους άλλους κι όχι εμένα?