#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012

Βουλευτόψειρες

Το περιμέναμε, ότι με τα χημικά, τα φυτοφάρμακα, τις παρεμβάσεις στη φύση, θα εξαφανίζονταν κάποια είδη, θα μεταλλάσσονταν κάποια άλλα, ή θα εμφανιζόταν νέα προσαρμοσμένα στο περιβάλλον. Δυστυχώς, ένα είδος που ως τώρα αγνοούσαμε, έχει προσβάλει την περιοχή μας. Οι επιστήμονες μας έπιασαν δείγματα του είδους αυτού, τα ανέλυσαν και συνέταξαν την παρακάτω έκθεση:
 
Βουλευτόψειρες είναι το κοινό όνομα για τα είδη της υποτάξης politikus, που κατατάσσεται στην τάξη Πλουτοκρατών Capitalisticus. Το όνομα χρησιμοποιείται και υποτιμητικά.

Για τους μικροαστούς

 Ιδεολογία τσέπης
 
 του Αντώνη Αντωνάκου*
Έφτασε τελικά ο καιρός όπου η μικροαστική τάξη μορφοποιήθηκε πλήρως. Οι κάθε λογής εξουσίες ευθυγράμμισαν τη ρητορεία τους με το μικροσυμφέρον του μικροαστού. Η ψευδαίσθηση που καλλιεργήθηκε μεταπολεμικά σʼ ένα μεγάλο κομμάτι της αγροτικής-κατά κύριο λόγο-αλλά και της εργατικής τάξης λειτούργησε ψυχολογικά ώστε να μορφοποιηθεί πλήρως και να αποκτήσει αναγνωρίσιμα χαρακτηριστικά η μικροαστική τάξη που, στην υπόλοιπη Ευρώπη είχε προκύψει από τη βιομηχανική επανάσταση και είχε προλάβει να παίξει το ρόλο της στις συνθήκες δημιουργίας του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου.


Αϊ σιχτίρ, λαμόγια

Μην ξανακούσω απειλές για...ακυβερνησία.
Εχουμε και θα έχουμε μέχρι...Θανάτου...
την ισχυρότερη κυβέρνηση.
Τρόϊκα τ΄ όνομά της. Το πρώτο.
Σαμαράς, Βενιζέλος τα δεύτερα.
Βουρ να τη γκρεμίσουμε.

6 Μαϊου, η μέρα των ζωντανών-νεκρών!


wonderjlawwall

H ‘’χαμένη ψήφος’’ και η χαμένη τιμή της αριστεράς

Του Παναγιώτη Μαυροειδή* 
 Περισσεύουν αυτές τις μέρες οι τεχνικές αναλύσεις για την ‘’ματαιότητα της ψήφου’’ σε σχηματισμούς που ενδεχομένως να βρεθούν κάτω από το όριο του 3% που φασιστικά και αυθαίρετα έχει θέσει το άθλιο πολιτικό σύστημα,  μέσω των αστικών κομμάτων.
Είναι παλιά συστημική θεωρία αυτή. Έχει χρησιμοποιηθεί τόσες και τόσες φορές από τις δυνάμεις του συστήματος ενάντια στην αριστερά.
Το αξιοπρόσεκτο είναι ότι σε αυτή τη  σύντομη προεκλογική περίοδο,   σε εραστές  της θεωρίας  της ‘’χαμένης ψήφου’’, έχουν μετατραπεί και τα κόμματα της κοινοβουλευτικής αριστεράς.

Ποικίλης ύλης

Αρνήθηκε ο Τσίπρας να εμφανιστεί στο χτεσινό δελτίο
του πάντα διαπλεκόμενου καναλιού.
Mega-λη πόρτα τους έριξε στη μούρη. Μαγκιά του.
Οταν...Απάτη, Αποπροσανατολισμός, Κινδυνολογία,
 δημοσιοκάφροι Κολωνακίου και συμφέροντα
εργολάβων/προμηθευτών συνθέτουν το DNA ενός ΜΜΕ,
όχι πόρτα...αλλά..."μολότωφ" του αξίζει.

ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ BLACKHAWK: Τα απέρριψαν ως καινούργια, τα ζητούν ως μεταχειρισμένα! ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ;

Τα μιλιταριστικά έντυπα προπαγανδίζουν την απόκτηση“δωρεάν” πολεμικού υλικού από τις ΗΠΑ. Πρόκειται για την «προσφορά» εγκαταλειμμένων ή αποσυρόμενων όπλων που για να ενταχθούν στην επιχειρησιακή δράση απαιτούν ένα σκασμό λεφτά, συμβόλαια όμως για τα οποία τρίβουν τα χέρια τους αμερικανικές και ελληνικές πολεμικές βιομηχανίες, προσδοκώντας ταυτόχρονα καπάρο για τα σύγχρονα εξοπλιστικά προγράμματα, όταν τεθούν οι πολιτικές και οικονομικές προϋποθέσεις.

Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΧΕΙΡΑ ΣΑΒΒΑ ΜΕΤΟΙΚΙΔΗ

Διαβάστε ολόκληρη την πολιτική “παρακαταθήκη” του Σάββα Μετοικίδη, του δασκάλου που έβαλε τέλος στη ζωή του το Σάββατο στη Σταυρούπολη Ξάνθης.

«ΒΙΑ είναι να δουλεύεις 40 χρόνια για ψίχουλα και να αναρωτιέσαι αν ποτέ θα βγεις στη σύνταξη.

ΒΙΑ είναι τα ομόλογα, τα κλεμμένα ασφαλιστικά ταμεία, η χρηματιστηριακή απάτη.

ΒΙΑ είναι να αναγκάζεσαι να παίρνεις ένα στεγαστικό δάνειο που τελικά το πληρώνεις χρυσό.

ΒΙΑ είναι το διευθυντικό δικαίωμα του εργοδότη να σε απολύει όποια στιγμή θέλει.

ΒΙΑ είναι η ανεργία, η προσωρινότητα, τα 700 ευρώ με ή χωρίς ένσημα.

ΒΙΑ είναι τα εργατικά «ατυχήματα», επειδή τα αφεντικά περιορίζουν τα εξόδά τους εις βάρος της ασφάλειας των εργαζομένων.

ΒΙΑ είναι να παίρνεις ψυχοφάρμακα και βιταμίνες για να ανταπεξέλθεις στα εξαντλητικά ωράρια.

ΒΙΑ είναι να είσαι μετανάστρια, να ζεις με το φόβο ότι θα σε πετάξουν ανά πάσα στιγμή έξω από τη χώρα και να βιώνεις μια διαρκή ανασφάλεια.

ΒΙΑ είναι να είσαι ταυτόχρονα μισθωτή, νοικοκυρά και μάνα.

ΒΙΑ είναι να σου πιάνουν το κώλο στη δουλειά και να σου λένε «Χαμογέλα ρε τι σου ζητάμε;»

Λαμόγια !

 Kαι πυραμίδες στο ΕΠΑΜ για να μασάνε τα φράγκα του κόσμου ;

 


Οι Καζαντζίδης και Μιντεκίδης ( από Φλώρινα) είναι οι “κατήγοροι” του κυρίου Πατέλη για να καταλάβετε πόσο όργια και τι λαμόγια είναι οι αυλοκόλακες της συμφοράς !
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ….
Τετάρτη 18/4/2012
Συναγωνιστές θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας σε έναν μεγάλο κίνδυνο που ελλοχεύει μέσα στις τάξεις του ΕΠΑΜ. Ο κίνδυνος αυτός είναι κάποιο μαγαζί που έχουν στήσει κάποιοι “συναγωνιστές” με το μανδύα συνεταιρισμού και ονομάζεται ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ.

Για τα θύματα της πολιτικής.(ΒΙΝΤΕΟ)


Σύντροφε Σάββα, η απώλειά σου είναι βαρύτατη. Δεν μας λείπουν οι έξυπνοι. Αυτούς τους έχουμε σε περίσσευμα. Υπάρχουν και αρκετοί έντιμοι, οι περισσότεροι, που ξέρουν το σωστό. Όμως ελάχιστοι από αυτούς αγωνίζονται μέχρι θανάτου γι αυτό. Σήμερα, χρειαζόμαστε τους γενναίους σαν εσένα, που δεν λογαριάζουν τη “ζωούλα” τους, που δε φοβούνται. Που βάζουν μπροστά το δίκιο του άλλου.
Σέβομαι και τιμώ το Μάθημα που δίδαξες Δάσκαλε. Καταλαβαίνω την βαθύτατη αυτή Πολιτική Πράξη. Κατανοώ ότι είναι μια μορφή έντονης διαμαρτυρίας για τον κόσμο που ζούμε. Ξέρω ότι η στάση σου αυτή δεν είναι η φυγή από τον κόσμο, αλλά η κραυγή: Σηκωθείτε να αλλάξουμε τον κόσμο. Ότι για την αλλαγή της κοινωνίας, να μη διστάζουμε μπροστά σε οποιοδήποτε κίνδυνο. Γιατί αυτός ο αγώνας, είναι πάνω από μας. Είναι για όλους.