#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 21 Απριλίου 2012

Κακόμοιρε Πολίτη

Στρογγυλοκάθησες στον καναπέ σου και βλέπεις στην T.V.
μικρομέγαλα Καθάρματα να σου κουνούν το δάκτυλο.
Καρτεράς την Κυριακή να σύρεις τη μιζέρια σου στην κάλπη.
Αναποφάσιστος, λένε, μέχρι τότε.

PSI: Στοιχηματίζοντας στην εξαθλίωση ενός λαού

Λεωνίδας Βατικιώτης
Οργή και αγανάκτηση προκάλεσε στην Γερμανία επενδυτικό προϊόν που είχε δημιουργήσει η Deutsche Bank στο οποίο οι επενδυτές πλούτιζαν όσο περισσότεροι από ένα δείγμα 500 ανωνύμων  Αμερικανών, οι οποίοι προσφέρονταν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εθελοντικά, πέθαιναν πριν την ώρα τους. Νωρίτερα δηλαδή από το προσδόκιμο ζωής. Στην αντίθετη περίπτωση, όταν τα μέρη του «δείγματος» εγκατέλειπαν τον μάταιο τούτο κόσμο αργότερα, τα κέρδη πήγαιναν στην «μάνα», την τράπεζα. Καθαρές δουλειές, χωρίς ψιλά γράμματα. Ωστόσο, η αποκάλυψη των λεπτομερειών του επενδυτικού χαρτοφυλακίου Kompass Life 3, όπως αποκαλούταν το πρόγραμμα, και οι αντιδράσεις που ακολούθησαν οδήγησαν στον πρόωρο τερματισμό του και την αποζημίωση των συμμετεχόντων με το 100% του κεφαλαίου τους. Η δε γερμανική τράπεζα παραδέχτηκε πως «το προϊόν δύσκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί συμβατό με τις αξίες μας, ιδίως όσες ισχύουν στον τομέα της προστασίας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

Εφτά χρόνια αρπαχτή… ΤΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΗΣ “ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΙΟΥ”…

Ο Τύπος δεν ασχολούνταν με σκάνδαλα, ούτε σκανδαλιζόταν από τις σχέσεις των κρατούντων με τους μεγιστάνες του πλούτου. Είχε έρθει άλλωστε το πλήρωμα του χρόνου για να εκπληρωθεί το Τάμα του Έθνους.
Στους έντονα αντικοινοβουλευτικούς καιρούς μας, ένα δόλιο φάντασμα πλανιέται στον αέρα: ο ισχυρισμός περί «τιμιότητας» των δικτατόρων που κατέλαβαν πραξικοπηματικά την εξουσία το 1967 για να την επιστρέψουν πριν από 36 χρόνια, σαν βρεγμένες γάτες, «στους πολιτικούς».

Γελάς, ε;

Παραμονές εκλογών Κυριακής 6ης Μαΐου 2012
Κωμικός ηθοποιός δηλώνει -με άκρα σοβαρότητα- ότι ο Σαμαράς είναι “μεγάλος τιμονιέρης”, χαρίζοντας ένα φαρδύ χαμόγελο στη μούμια του Μάο.
Πρώην κνίτης κρατάει μούτρα σε δύο προέδρους της Νέας Δημοκρατίας που δεν τον άφησαν να μπει στο ψηφοδέλτιο επικράτειας. Αφού κράτησε την αναπνοή του επί μακρόν και κόπηκε εντελώς το οξυγόνο στον εγκέφαλο, ανακάλυψε τον μετασοσιαλιστικό παράδεισο στις λαϊκές δυνάμεις της… ορθοδοξίας.

45 χρόνια από τη στυγνή χούντα

 Παπαδόπουλος, Παττακός, Ανδρουτσόπουλος, Πιπινέλης, Μακαρέζος, Ζωιτάκης, Ιερώνυμος, Αγγελής, Ζαγοριαννάκος, Ιωαννίδης, Γκιζίκης, Ντερτιλής, Βαρνάβας, Ασλανίδης, Γεωργαλάς, Θεοφιλογιαννάκος, Μπάμπαλης, Γεωργακέλος, Καλαμποκιάς...
Ονόματα που γρήγορα πέρασαν από τη δόξα στη γελοιοποίηση, από το τραγικό στη φαιδρότητα, από την Ιστορία στο ανάθεμα και τη λήθη.
Ονόματα που στο άκουσμά τους είναι δύσκολο μετά την πάροδο του χρόνου να μην προκαλέσουν ένα κωμικοτραγικό αμφίσημο αίσθημα. Πώς ο φανατισμός και η ασημαντότητα μπορεί να προκαλέσει τόσο μεγάλη καταστροφή; Πώς η κυριαρχία της πολιτικής ανοησίας μπορεί να αποδειχτεί τόσο τρομακτική; Πώς το ασήμαντο γίνεται πρωταγωνιστικό υποκείμενο της Ιστορίας;
Λοχίες, παραλοχίες, παραστρατιωτικά «μούτρα», με κύριο όπλο τους τον κίβδηλο «πατριωτισμό» και τη δίχως όρια βαναυσότητα, μια ομάδα ψυχοπαθολογικών ένστολων ασημαντοτήτων, κατάφεραν με την «ευφυή» αμερικανική διαμεσολάβηση να στήσουν μια ελεεινής ποιότητας χούντα στη χώρα μας.

13.03.2012. Οι ευθύνες της Γερμανίας μπροστά στην παγκόσμια κρίση, ο ρόλος του ευρώ, της ΕΕ και του καρτέλ της χημικής και φαρμακευτικής βιομηχανίαςΑπό αυτή την εκδήλωση στις 13 Μαρτίου 2012 στο Βερολίνο,
ο Δρ Matthias Rath καλεί τον κόσμο της Γερμανίας και της Ευρώπης γενικότερα, να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί. Είναι ένα κάλεσμα για να οικοδομήσουμε όλοι μαζί μια δημοκρατική Ευρώπη για το λαό, από τον ίδιο το λαό - δημιουργώντας μια νέα εποχή στα συστήματα υγείας, τα οποία θα είναι πλέον προσανατολισμένα στην πραγματική πρόληψη και τελικά στην εξάλειψη των ασθενειών. Τα ήδη διαθέσιμα, επιστημονικά τεκμηριωμένα αποτελέσματα ερευνών, που είναι βασισμένα σε φυσικές θεραπείες, δείχνουν ξεκάθαρα πώς είναι ικανά να μειώσουν κοινές ασθένειες της εποχής μας στο ελάχιστο, σε σχέση με την παρούσα κατάσταση. Αλλά αυτός ο εκπληκτικός «Κόσμος Χωρίς Ασθένειες» δεν θα μας χαριστεί έτσι απλά, αφού κάθε μια από αυτές τις ασθένειες είναι για τη φαρμακευτική βιομηχανία και μια αγορά αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων! Αν θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα κόσμο χωρίς ασθένειες, για εμάς και τα παιδιά μας: πρέπει να δεσμευτούμε σε αυτόν το αγώνα. Και η ώρα είναι ΤΩΡΑ.!

Μπάτσοι χτυπούν χωρίς λόγο μετανάστη. Δείτε το βίντεο και διαδώστε το!

Μπάτσοι της ελληνικής αστυνομίας ξυλοκοπούν βάναυσα μετανάστη -video ντροπής- διαδώστε το σε όλο τον κόσμο.

Πριν από λίγο οι μπάτσοι έβγαλαν ανακοίνωση πως έχει διαταχθεί ΕΔΕ.
Ακόμη μια δήθεν διοικητική εξέταση που θα τους βγάλει όλους λάδι και θα συγκαλύψει νόμιμα τις δολοφονικές επιθέσεις των μπάτσων της ελληνικής αστυνομίας, κατά πολιτών και μεταναστών.
Διαδώστε το video της ντροπής σε όλα τα ελληνικά και ξένα sites και blogs.
Αυτή είναι η ελληνική αστυνομία στην Ελλάδα του 2012. (βοηθήστε στο να διαδοθεί παντού το video.)

 

Η χούντα δεν τελείωσε το '73

Η σημερινή μαύρη 45η επέτειο από την επιβολή της στρατιωτικοφασιστικής δικτατορίας, στις 21 Απρίλη 1967 στην χώρα μας, βρίσκει τον ελληνικό λαό πάλι σκλαβωμένο από μια άλλη δικτατορία.

Οι Απριλιανοί δικτάτορες στηρίχτηκαν από τον Αμερικάνικο και ΝΑΤΟικό ιμπεριαλισμό όπως και την οικονομική ολιχαρχία της Ελλάδας για να φέρουν βάσανα και αίμα σε Ελληνικό και Κυπριακό λαό.
Οι σημερινοί δικτάτορες το ίδιο στυγνοί με τους Απριλιανούς, στηρίζονται από ντόπιους και ξένους κερδοσκόπους, οικονομικούς δολοφόνους του λαού μας και το πρόθυμο εθελόδουλο αστικό προσωπικό.

 Κι αν σήμερα την δικτατορία δεν την επέβαλαν τα τανκς και οι καραβανάδες, λίγη σημασία έχει. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
Και τότε και σήμερα ζει και βασιλεύει η εργοδοτική τρομοκρατίας στους τόπους δουλειάς, ιδιαίτερα του ιδιωτικού τομέα. Μπορεί να μην ξανάνοιξε η Γυάρος και η Μακρόνησος, η κρατική τρομοκρατία όμως είναι εμφανής παντού. Καθημερινά το σύνθημα που ακούστηκε στις πλατείες «η χούντα δεν τελείωσε το ‘73» επιβεβαιώνεται.

Η επικαιρότητα εκείνης της μαύρης περιόδου, είναι εμφανής παντού και κύρια στην πλήρη περιθωριοποίηση και εξαθλίωση του λαού μας όπως και στην καταπάτηση στοιχειωδών δικαιωμάτων του.
Εχουμε στην πραγματικότητα μια στυγνή δικτατορία, που μας επέβαλλαν ντόπιοι και ξένοι πλουτοκράτες καλυμμένη από κοινοβουλευτικό μανδύα.
Και θα την έχουμε μέχρι … να ‘ρθει ξαστεριά. Κι αυτή είναι δύσκολο αν όχι αδύνατον να ρθει με εκλογές …

Όπως έλεγε και ο ποιητής «νικημένο μου ξεφτέρι δεν αλλάζουν οι καιροί, με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί»