#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012

Μετεκλογικό παλούκωμα

Εκστασιάζομαι να με...παλουκώνουν!!
Πατριωτικά...συναινετικά...μετεκλογικά.
Λίγο...παλουκάκι πριν τις εκλογές...το υπόλοιπο μετά.

Επίδειξη πυγμής από τον Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό στο Κέντρο της Αθήνας

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Σε μια κλιμακούμενη προσπάθεια ωμού κρατικού αυταρχισμού και τρομοκράτησης του εργαζόμενου λαού μας προχωρά το σύνολο του αστικού καθεστώτος εξουσίας με τις κατασταλτικές και δικαστικές δυνάμεις να εφαρμόζουν απόλυτα τις διαταγές της πραξικοπηματικής κυβέρνησης των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, υπό τις προπαγανδιστικές ιαχές των καθεστωτικών ΜΜΕ.  Το πρωί της Παρασκευής η Αθήνα θύμιζε Ραμάλα καθώς η ΕΛ.ΑΣ. είχε αποκλείσει μια τεράστια περιοχή γύρω από τα Εξάρχεια για να εκκενώσει τα υπό κατάληψη κτίρια του κινηματογράφου ΒΟΞ και ενός ακόμα στην οδό Βαλτεψίου, χωρίς να λείψει φυσικά η αναίτια άσκηση βίας των αστυνομικών οργάνων και οι προσαγωγές. Ως πρόσχημα, οι υφιστάμενοι του υπουργού κρατικής βίας και χαφιεδισμού Χρυσοχοίδη επικαλέστηκαν   αίτημα του ΙΚΑ, για να αποκρύψουν ότι πρόκειται για μια καλά οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση εκφοβισμού που εντάσσεται σε ευρύτερο επιχειρησιακό και πολιτικό σχέδιο.

Κάτω τα χέρια από το Κοινωνικό Κέντρο ΒΟΞ

Σήμερα, 20 Απρίλη, στις 6 πμ, πλήθος κατασταλτικών δυνάμεων με τρεις εισαγγελείς απέκλεισαν όλη την περιοχή των Εξαρχείων, ξυπνώντας μνήμες της εγκαθίδρυσης της Χούντας το ʼ67. Υλοποιώντας άμεσα και για πρώτη φορά την εντολή του εισαγγελέα Αρείου Πάγου Τέντε και με την αγαστή συνεργασία της εισαγγελέως Ράϊκου προχώρησαν στη σφράγιση του Κοινωνικού Κέντρου ΒΟΞ, χρησιμοποιώντας το πιλοτικά για να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα καταστολής των καταλήψεων και των ανοικτών κοινωνικών χώρων όπου λειτουργούν αυτοδιαχειριζόμενα εγχειρήματα, αλλά και ευρύτερων αγώνων που χρησιμοποιούν την κατάληψη ως μέσο αγώνα. Το ΒΟΞ ήταν η αρχή.
 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ: ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ, ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ

 Του Παναγιώτη Σπυρόπουλου
Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα (δραχμή, μνα, οβολό, όπως θέλετε πες τε το), οι πανεπιστημιακοί κύκλοι και ιδιαίτερα οι οικονομολόγοι έχουν διαλέξει στρατόπεδα, μέχρι και «απειλή» δημοψηφίσματος προέκυψε σ’ αυτό το έκτρωμα δημοκρατίας που βιώνουμε, με αυτό το θέμα. Συνετό θα ήταν από δική μας σκοπιά, να βάλουμε κάποια πράγματα σε μια σειρά, απαντώντας σε διάφορα ερωτήματα, σχετικά με το ζήτημα αυτό, επιχειρώντας να διαλύσουμε τη λασπολογία που προσπαθούν με δόλιο τρόπο  να ρίξουν τα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης και οι εκπρόσωποι τους (περισπούδαστοι «μαϊντανοί», ακαδημαϊκοί δάσκαλοι, μέχρι εκπαιδευμένα παπαγαλάκια «δήθεν» οικονομικοί συντάκτες και οικονομολογούντες) σχετικά με το ζήτημα της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα, με απλά λόγια.

Έρχεται βροχή- έρχεται μπόρα…

του Δημήτρη Μυ
Μπορεί να γινόμαστε κουραστικοί και μονότονοι, όμως επιβάλλεται από την κατάσταση: Προεκλογική περίοδος και τα κόμματα (πρώην εξουσίας) δεν αντιστέκονται στον πειρασμό και επανέρχονται στο γνωστό παραμύθι. Τάζουν, ελπίζοντας ότι ο κόσμος εξακολουθεί να τρώει κουτόχορτο.
Πλησιάζοντας, λοιπόν, στις εκλογές, καλό είναι να επαναλάβουμε, με τη βοήθεια ειδικών τι ακριβώς μας περιμένει μετά τις εκλογές. Να τα γνωρίζουμε πριν πάμε να ψηφίσουμε έχοντας κατά νου ότι μετά την απομάκρυνση από την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.
Πως γράφει λοιπόν η εξειδικευμένη σε φοροτεχνικά- λογιστικά ζητήματα ιστοσελίδα, μετά τις εκλογές η προετοιμαζόμενη συγκυβέρνηση (υπό Παπαδήμους) θα μας σερβίρει:
- Κατάργηση 13-14ου μισθού (παντού)
- Νέα μείωση του βασικού μισθού σε επίπεδα Βουλγαρίας , μαζί με όποιες μειώσεις επιφέρει σε μισθούς, επιδόματα ανεργίας κλπ.!
- Νέα μείωση βασικών και επικουρικών συντάξεων

Εξώσεις εξπρές! Ξεσπιτώνονται άρον – άρον χιλιάδες φτωχές οικογένειες!

ΡΥΘΜΙΣΗ-ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΥΠΟΔΑΥΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ!
Με την ύφεση σε επίπεδα πολέμου και την ανεργίακαι την «μισοαπασχόληση» να βυθίζουν στην εξαθλίωση εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά, η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με επαίσχυντη ρύθμιση του υπ. Δικαιοσύνης επιταχύνει τις διαδικασίες εξώσεων από τα ακίνητα. Μάλιστα υπό προϋποθέσεις, είναι δυνατόν η έξωση να γίνει ακόμα και χωρίς εκδίκαση της υπόθεσης!
Η συγκεκριμένη ρύθμιση υποδαυλίζει με τον χειρότερο τρόπο τον κοινωνικό κανιβαλισμό! Στην ίδια δύσκολη θέση δεν βρίσκονται μόνο οι ενοικιαστές (μισθωτοί και συνταξιούχοι) αλλά και οι μικροϊδιοκτήτες, που λόγω της φορολεηλασίας (μέσω των χαρατσιών στους λογαριασμούς της ΔΕΗ κλπ.), βλέπουν το ήδη πετσοκομμένο εισόδημά τους να εξανεμίζεται.
Η σχετική ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης περιλαμβάνεται στον νόμο 4055/2012 και συνοπτικά προβλέπει τις εξής τις τρεις διαδικασίες:

Φάμπρικα Υφανέτ – Η έννοια του φετιχισμού

[Απόσπασμα από το βιβλίο "ένας είναι ο εχθρός… έθνος, αντιιμπεριλιασμός και ανταγωνιστικό κίνημα" που εκδόθηκε το 2007 από τη Φάμπρικα Υφανέτ. Ολόκληρο το βιβλίο σε μορφή PDF εδώ.]

Kαπιταλισμός είναι μια μορφή κοινωνικών σχέσεων. Για την ακρίβεια είναι μια μορφή οργάνωσης των κοινωνικών σχέσεων ώστε αυτές να εμφανίζονται ως σχέσεις μεταξύ πραγμάτων ή πιο συγκεκριμένα εμπορευμάτων.5 Οι άνθρωποι δεν επικοινωνούν παρά μόνο μέσω των εμπορευμάτων που παράγουν ή καταναλώνουν. Η εργασία τους δεν είναι κοινωνική από μόνη της, γίνεται κοινωνική μόνο όταν τα εμπορεύματα που παράγουν αρχίσουν να ανταλλάσσονται. Οι άνθρωποι παραμένουν αδρανείς ενώ τα εμπορεύματα κινούνται. Οι άνθρωποι είναι αφανείς ενώ τα εμπορεύματα αλληλοαναγνωρίζονται. Τα υποκείμενα αντικειμενοποιούνται ενώ ταυτόχρονα τα αντικείμενα εμφανίζονται ως υποκείμενα. Τη διαδικασία αυτή ο Μαρξ την ονομάζει φετιχισμό του εμπορεύματος.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!.. Τι δεν ξεχνώ?..