#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012

Η αντιπροσωπευτική Δημοκρατία και οι εκλογές ως ψευδαίσθηση και ως απάτη


Γράφει ο Κώστας Λάμπος

«Αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν τον κόσμο θα ήταν παράνομες»
Emma Goldmann

Ένα νέο εκλογικό σκηνικό στήνει το σύστημα του κεφαλαίου για τις 6 Μάη 2012 με στόχο να εξαπατήσει για μια ακόμα φορά την εργαζόμενη και άνεργη ελληνική κοινωνία και να ξαναλειτουργήσει τη λεγόμενη αντιπροσωπευτική δημοκρατία του που πνέει τα λοίσθια. Ο ελληνικός Λαός σέρνεται για μια ακόμα φορά στις κάλπες, υποτίθεται για να εκλέξει την κυβέρνηση της χώρας, με την ψευδαίσθηση πως αυτή τη φορά, όπως άλλωστε κάθε φορά που οδηγείται στις κάλπες, θα εκλέξει μια καλύτερη από την προηγούμενη κυβέρνηση. Αμέσως μετά τις εκλογές θα διαπιστώσει και πάλι, όπως και κάθε προηγούμενη φορά, πως κάθε νέα κυβέρνηση αποδείχνεται χειρότερη από την προηγούμενη και η κατάσταση στη χώρα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, με τελικό αποτέλεσμα η σύγχυση γύρω από τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος να μεγαλώνει και η απογοήτευση από την πολιτική, τα κόμματα και τους πολιτικούς να οδηγεί στην αποπολιτικοποίηση, στη μοιρολατρία και στην κοινωνική κατάθλιψη.

ΣκατοΠατριώτες

Το "πατριωτικό καθήκον" επικαλέστηκε ο Γ.Παπανδρέου
και σύμπαν το Πασοκ για να μπάσουν στην Ελλάδα την
τρόϊκα, το Νεοφιλελευθερισμό, τη Φτώχεια και την Υποτέλεια.
Από την ίδια πατριωτική αφετηρία όρμησε μαινόμενος
και ο Α.Σαμαράς εναντίον του πρώτου Μνημονίου,
των συντακτών του και των συνεπειών του.
Το ίδιο "πατριωτικό καθήκον" επικαλούνται σήμερα οι
δύο...εξάδελφοι Σωτήρες - Βενιζέλος/Σαμαράς - για να 
δικαιολογήσουν την πλήρη αποδοχή και των Δύο Μνημονίων, 
την πιστή τήρηση και εφαρμογή τους.

Πατριωτικά καταφύγια σε ‘’αντιμνημονιακές’’ φούσκες

του Παναγιώτη Μαυροειδή

Αναμφισβήτητα,  ανάμεσα στις  ενδιαφέρουσες εξελίξεις της βδομάδας συγκαταλέγονται οι δύο παρά φύση-για ορισμένους-γάμοι. Το  ΕΠΑΜ συνεργάζεται με  την θρησκόληπτη παλαιοδεξιά εθνικιστική ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ του Στ. Παπαθεμελή  και το ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ του Γ. Δημαρά, προσχωρεί στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ του ακροδεξιού Π. Καμμένου.
Σε αυτό τον ιστότοπο, προσπαθούμε να μιλάμε τεκμηριωμένα και με σαφήνεια. Αξίζει να  δούμε λοιπόν συγκεκριμένα ορισμένα πράγματα, καθότι γνωρίζουμε πολύ καλά πως ένα μεγάλο κομμάτι του ‘’δημοκρατικού αντιμνημονιακού-πατριωτικού χώρου’’, νοιώθει αδειασμένο και με πολλά ερωτηματικά.
Ας δούμε κατ’ αρχήν τα πραγματικά δεδομένα των συμπράξεων.
Το πλαίσιο συμφωνίας ΕΠΑΜ-Παπαθεμελή
  • Απονομιμοποίηση του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος που οδήγησε τη χώρα στην χρεοκοπία και την καταστροφή.

Ας μιλήσουμε «συνολικά» με αφορμή τις εκλογές στις 6 Μάη 2012

Των Αντώνη Ναξάκη και Παναγιώτη Μπούρδαλα
 Λάβαμε και δημοσιεύουμε
Το καπιταλιστικό σύστημα βρίσκεται εδώ και 30 χρόνια σε μια βαθιά κρίση κεφαλαιακής υπερσυσσώρευσης. Αδυναμίας δηλαδή των κεφαλαίων να επενδυθούν παραγωγικά και κερδοφόρα στην παραγωγή προϊόντων (υλικών και άϋλων). Η κρίση αυτή εμφανίζεται ως κρίση χρέους και πήρε οξυμμένη μορφή μέχρι τώρα στη περιφέρεια του «παγκομιοποιημένου» καπιταλισμού (Ασία, πρώην Σοβιετική Ένωση, Βαλκάνια, Λατινική Αμερική, κ.λ.π.). Σήμερα ξέσπασε με βιαιότητα μέσα στον πυρήνα των δυτικών χωρών (ΗΠΑ, Ευρωζώνη). Βαθύτερη αιτία αυτής της κρίσης είναι η εξάντληση της κερδοφορίας του κεφαλαίου με βάση το παραγωγικό καπιταλιστικό παράδειγμα που αναδύθηκε στα μέσα του  20ου αιώνα.
 

ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ

 ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Γραφει ο ΧΡΗΣΤΟΣ Δ.
  1. 1.      ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: Το κατά Κεφαλή Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν ( ΑΕΠ ) είναι το ποσόν  που προκύπτει αν αθροίσεις όλα τα εισοδήματα που  υπάρχουν στη χώρα μας και το διαιρέσεις με όλο τον πληθυσμό (γέρους, νέους, μωρά, ανάπηρους κλπ.).Ε… λοιπόν, το κατά Κεφαλή Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ)  στη χώρα  μας είναι ( με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, παρ όλη την κρίση και την ύφεση ) πάνω από 30.000 δολάρια τον χρόνο. Από αυτό το ποσόν αν αφαιρέσουμε ένα 10% περίπου για αναπλήρωση των φθορών απομένουν περίπου 27.000 δολάρια τον χρόνο σε κάθε κάτοικο της Ελλάδας (μέσα και οι μετανάστες !!!)

Πίσω από την κάλπη τα πραγματικά προβλήματα

του Χρήστου Κάτσικα*
Oι επερχόμενες εκλογές δεν πρόκειται να δώσουν καμιά λύση στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός και η χώρα.

Κάτω από τις σημερινές συνθήκες, όταν η κυρίαρχη πολιτική της "Ιεράς Συμμαχίας" ολιγαρχίας - ΕΕ - ΔΝΤ χαλκεύει νέα δεσμά για τη χώρα και ο λαός καταδικάζεται σε αργό θάνατο από την πείνα, τη φτώχεια και την ανεργία, όταν πλανάται πάνω από τον τόπο το φάσμα της πτώχευσης και της χρεοκοπίας, το πραγματικό πρόβλημα για το λαό δεν είναι αν θα βρίσκεται στην κυβερνητική εξουσία η ΝΔ, το ΠΑΣOΚ, είτε αυτοδύναμα είτε σε σύμπραξη με άλλα δεκανίκια του συστήματος, είτε και σε ένα «μεγάλο συνασπισμό» μεταξύ τους, όπως συμβαίνει με τη συγκυβέρνηση Παπαδήμου.