#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 16 Απριλίου 2012

Με τη χρυση αυγή...τρως και τζάμπαΤο ΚΚΕ στην αντιπολίτευση, ο λαός στη μνημονιακή χρεωκοπία


1. Η ηγεσία του ΚΚΕ δεν έχει αντιληφθεί ότι η επίθεση στις δυνάμεις της εργασίας και τον λαό είναι ολοκληρωτική και ότι αν δεν αναχαιτιστεί το συντομότερο δυνατόν, θα μείνουμε όλοι να κοιτάμε αποσβολωμένοι τα συντρίμμια και τον φασισμό που γιγαντώνεται πάντα σε έναν ισοπεδωμένο λαό.
Η όποια γραμμή άμυνας των δυνάμεων της εργασίας και του λαού υπήρχε μέχρι χθες έχει σήμερα σπάσει, δεν έχει νόημα να δίνουμε ο καθένας επιμέρους μάχες, ΤΩΡΑ είναι η ώρα της συσπείρωσης και της πλατιάς ενότητας ώστε να αποτρέψουμε την ολοσχερή καταστροφή.
Η ευθύνη όλων μας είναι να προσπαθήσουμε για την ανατροπή ΤΩΡΑ, παρά τις όποιες δυσκολίες ή ακόμη και αρνητικές προβλέψεις μπορούμε να κάνουμε. Η ευθύνη μας είναι αυτή της αυταπάρνησης προς όφελος των εργαζομένων και του λαού και όχι να φυλαγόμαστε όπως κάνει η ηγεσία του ΚΚΕ. Στις μεγάλες ιστορικές στιγμές ποτέ δεν νιώθεις έτοιμος ούτε ο δρόμος είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Αντί η ηγεσία του ΚΚΕ να χλευάζει ή να σπέρνει την απογοήτευση, καλά θα κάνει να αντιληφθεί την κρισιμότητα των περιστάσεων, να μην κρύβεται πίσω από τις δυσκολίες και να συμβάλει με αυταπάρνηση στην υπεράσπιση των εργαζομένων και του λαού.

‘’Κυβέρνηση της αριστεράς’’: Βασιμότητα, σκοπιμότητα, προσδοκίες και αυταπάτες

 του Παναγιώτη Μαυροειδή
Eν όψει των εκλογών της 6ηςΜάη, τίθενται συχνά ερωτήματα αναφορικά με  την ‘’ενότητα της αριστεράς’’. Σύμφωνα τουλάχιστον με το ΣΥΡΙΖΑ,  υπάρχει το χειροπιαστό και ρεαλιστικό ενδεχόμενο,  οι εκλογές να σώσουν τον ελληνικό λαό από το δράμα του. Η επιχειρηματολογία, είναι περίπου η εξής:
‘’Μια συμπαραταγμένη αριστερά,  διαρκώς ανερχόμενη σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις,  βγαίνει πρώτο κόμμα, παίρνει το bonus των 50 εδρών που έχει θεσπιστεί (από τους κατά τα φαινόμενα ΄΄ανόητους΄΄ αντιπάλους μας), σχηματίζεται αριστερή  κυβέρνηση και μετά έχει ο θεός…’’
Ποιος λοιπόν τολμάει να είναι ‘’αδιάφορος’’ σε αυτό το ενδεχόμενο; Είναι τελείως αστήριχτος αυτός ο ισχυρισμός;
Από πρώτη άποψη, φαίνεται να έχει κάποια βάση, με την προϋπόθεση ότι έχει λογική να αθροίσουμε τα (δημοσκοπικά) ποσοστά  όλων των (θεωρούμενων) δυνάμεων της  αριστεράς.
Να ξεκινήσουμε  από τη ΔΗΜΑΡ που παρά λίγο να μπει στη κυβέρνηση Παπαδήμου, έχει δεσμευτεί ότι θα τηρήσει τις συμφωνίες με τους δανειστές και συγκυβερνά με το ελεεινό ΠΑΣΟΚ στο μισό κράτος.
Να διέλθουμε από το ΣΥΡΙΖΑ του οποίου ο ηγέτης εξακολουθεί να θεωρεί ότι η ΕΕ και το ευρώ είναι ο σωτήρας της Ελλάδας και ότι στο πλαίσιο τους θα διαπραγματευτεί την ‘’τριετή αναστολή πληρωμής του χρέους’’.

Ύφεση και Κρίση Χρέους επιστρέφουν δριμύτερες στην Ευρωζώνη

 Η επιστροφή της Ευρωζώνης σε ένα νέο φαύλο κύκλο ύφεσης – χρέους είναι το πρώτο θέμα στην ατζέντα της εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.
Στην κεντρική του Έκθεση το ΔΝΤ “εκτιμά” ότι η ύφεση που έχει ακολουθήσει την υπερχρέωση οδηγεί σε μία βαθύτερη και μεγαλύτερης διάρκειας ύφεση.
Οι εκθέσεις των οικονομικών αναλυτών βομβαρδίζουν το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα με τις προειδοποιήσεις ότι :
  • η κρίση επιστρέφει δριμύτερη στην Ευρώπη λίγες μόλις εβδομάδες μετά την συμφωνία για το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδα.
  • το ευρώ μετά την άνοδό του στο Α τρίμηνο του 2012, συγκεντρώνει και πάλι όλες τις προϋποθέσεις για μία νέα διολίσθηση πριν από το τέλος του χρόνου!
  • το χρηματοπιστωτικό σύστημα ιδιαίτερα στην Ευρώπη αντί να βρει “λύση” με τη βροχή κεφαλαίων που έριξε η ΕΚΤ έχει μπει σε ένα νέο φαύλο κύκλο.

ΖΑΠΠΕΙΟ 28-5-1979

Γράφει : ο Μιχάλης Τζανάκης* 
Είμαι πολύ περίεργος, αν ο επόμενος υπουργός α-παιδείας κρατήσει άθικτη την ύλη στα σχολικά εγχειρίδια, που σε πολλές περιπτώσεις μόνο κανονικά «χοιρίδια», θα μπορούσαν να «εκθρέψουν» και προφανώς σε καμία περίπτωση μαθητές και αυριανούς πολίτες. Κρίνω ως απόλυτη προσβολή της εναπομεινούσης  κοινής λογικής διδασκόντων και διδασκομένων να διαβάζουν κείμενα όπως τα παρακάτω: δηλώνω απερίφραστα ότι ο «περίφημος» λόγος που εκφωνήθηκε στο Ζάππειο στις 28 Μαϊου1979, πρέπει να «διδάσκεται» σχολιασμένος και μια τέτοια απόπειρα -σαφώς υποκειμενική, αλλά σ ορισμένα σημεία κραυγαλέα αναγκαία- θα επιχειρήσω.
(ο λόγος του Κ. Καραμανλή για την ένταξη της Ελλάδας στηνΕυρωπαϊκή Ένωση
σχολικό βιβλίο, σελ. 72)
«Κύριε Πρόεδρε,
Κύριοι Πρωθυπουργοί,
Κύριε Πρόεδρε της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων,
Κύριοι Υπουργοί,
Κυρίες και Κύριοι,
Επιθυμώ να εκφράσω την ειλικρινή χαρά μου, που είναι και χαρά τουΕλληνικού Λαού, για την παρουσία σας στη χώρα μου, που γίνεται από σήμερα και δική σας χώρα. Παρουσία που τιμά την Ελλάδα και μαρτυρεί την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδετε στην ένταξη μας στην Κοινότητα.
Προφανώς τη «χαρά για την παρουσία σας στη χώρα μου», την εξέλαβαν διαφορετικά απ το πνεύμα που ο αγορητής τη διατύπωσε. Όπως επίσης και η φράση «χαιρόμαστε για την παρουσία σας στη χώρα μου, που γίνεται από σήμερα και δική σας  χώρα».

Οι καπιταλιστές τρέμουν… από τα γέλια

Το τελευταίο διάστημα (εδώ και περίπου 100 χρόνια) η σοσιαλδημοκρατία πολεμάει τον καπιταλισμό. Και ποιος είναι αυτός που θα παραλάβει τη σημαία του αγώνα από τους παλιότερους Σάιντεμαν και Έμπερτ (αυτοί που πνίξανε την Γερμανική Επανάσταση του 1918) και τους νεότερους σφαγείς των λαών Σρέντερ και Μπλερ και θα τραβήξει καβάλα στο άλογο για νέες στιγμές δόξας; Ο υποψήφιος της σοσιαλδημοκρατίας για τη γαλλική προεδρία Φρανσουά Ολάντ.Τουλάχιστον αυτό θέλουν να μας πείσουν οι ΠΑΣΟΚοι και οι αριστερούληδες δορυφόροι τους. Ο Τσίπρας δε, όπου σταθεί και όπου βρεθεί αναφέρεται στον Ολάντ για την αλλαγή που τάχα θα φέρει στην Ευρώπη. Μετά τον Ομπάμα, τον Πρόντι και τα άλλα καλά παιδιά, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει τώρα και τον Ολάντ που προτείνει να φορολογηθεί με 75% το μεγάλο κεφάλαιο (αυτό είναι το αγαπημένο επιχείρημα του Τσίπρα). Αφήνουμε κατά μέρος τα άλλα που λέει ο Ολάντ για επενδύσεις, επαναδιαπραγματεύσεις, “πράσινες” τεχνολογίες και πράσινα άλογα και σημειώνουμε μια μικρή λεπτομέρεια: όταν κάποιος έχει στο λογαριασμό του 1 εκατομμύριο ευρώ και 1 ευρώ η φορολογία κατά 75% αφορά το 1 ευρώ ενώ επίσης φορολογείται μόνο το εισόδημα και όχι η επιχείρηση του…

ΥΓ.: Οι Γάλλοι έταιροι του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που συμμετέχουν στο Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) και στο δεύτερο γύρο των εκλογών (εννοείται) ψηφίζουν δαγκωτό Ολάντ, προτείνουν και το εξής ριζοσπαστικό: «Θεσπίζουμε αλλαγές στα δικαιώματα ψήφου στο εσωτερικό των καπιταλιστικών διοικητικών συμβουλίων. Κάποιος που έχει επενδύσει για πέντε χρόνια δικαιούται δύο ψήφους. Κάποιος που δεν θέλει να πει για πόσο έχει επενδύσει δικαιούται μία ψήφο, ίσως και καμία». Ακούγοντας αυτά οι καπιταλιστές λογικά τρέμουν …από τα γέλια.
πηγή: Κονσερβοκούτι 
 

Τα βασανιστήρια στη Δύση και ο θάνατος στην πυρά


 Απο το blog: http://antipetroula.blogspot.com/

Όπως σας υποσχέθηκα από τις προηγούμενες σχετικές με τα βασανιστήρια αναρτήσεις ήρθε η ώρα να δούμε και όλα όσα η πολιτεία έπρεπε να μας είχε διδάξει στο σχολείο, αλλά απέφυγε αποκρύπτοντας την αλήθεια για να μην θιγεί ο έτερος θρησκευτικός ηγέτης που συντηρεί το σύστημα της καθεστηκυίας τάξης.

Διαλέγω δυο αποσπάσματα από το βιβλίο μου «ΧΑΛΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ» που εστιάζονται ακριβώς στην ιστορία αυτή, σαν ένα δείγμα για όσα μας απέκρυψαν και συνεχίζουν με κουτοπονηριά να μας αποκρύπτουν!

ΠΗΓΗ: Απόστολος Λυμπερίδης

"ΧΑΛΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ"

Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Παρά τα προοδευτικά αυτά βήματα και την επικείμενη στροφή προς τον άνθρωπο, την τέχνη, την έρευνα και τις επιστήμες που δειλά-δειλά ξεπροβάλλουν, η Δυτική Εκκλησία ένιωσε τους τριγμούς της εποχής τόσο ώστε άμεσα να πάρει δραστικά μέτρα εναντίον τους. Τα θεμέλια της εκκλησίας σείστηκαν. Όσο η βάση του θρησκευτικού, κοινωνικού και οικονομικού οικοδομήματος θίγεται είναι φανερό ότι τα θεμέλια των θεσμών της καθεστηκυίας τάξης κλονίζονται.

Το ΠΑΣΟΚ γεννήτορας του αυγού του φιδιού

του Γιώργου Ρούση
 Το ότι είναι αδίστακτοι και δίχως αιδώ καμία, αποδεικνύεται και μόνον από τη δίχως όρια αναίσχυντη διπλοπροσωπία του Βενιζέλου, που από τη μια εμφανίζεται ως εξωγήινος, που μόλις κατέφθασε σε τούτο εδώ τον κόσμο να μας σώσει από τα δεινά, στα οποία μας ενέπλεξαν κάποιοι άγνωστοί δυνάστες, και από την άλλη και στην πράξη είναι ο πρώτος από αυτούς τους δυνάστες.
Το ότι έχουν παράδοση να κάνουν τη βρώμικη δουλειά ενάντια στο λαϊκό κίνημα είναι πασίγνωστο από την εποχή που ο ομογάλακτός τους σοσιαλδημοκράτης Νόσκε, είναι εκείνος που ανέλαβε το ρόλο του «βρόμικου σκυλιού» και έσφαξε τους Γερμανούς προλετάριους και τους ηγέτες τους.

ΕλληνοΙησούδες

Η αλήθεια είναι πως ο εβραίος Ιησούς ταλαιπωρήθηκε
στη διαδρομή της επίγειας ζωής του.
Ειδικά προς τη...δύση της.
Βρίστηκε, βασανίστηκε, χλευάστηκε, σταυρώθηκε.
Στο τέλος, βέβαια,...αναστήθηκε!!...επιβεβαιώνοντας
τη θεϊκή του καταγωγή, το Υπεράνθρωπο και 
Νομοτελειακό της αποστολής του
και προσφέροντας στους 
αμαρτωλούς τη...σωτηρία, καθιερώνοντας
 νέα "σχέση" ανθρώπων-θείου.
Οδυνηρά Πάθη, Αναπόφευκτη Προδοσία, Θρίαμβος!!
Το τρίπτυχο.

Οι κομμουνιστές και το αστικό κοινοβούλιο-(Απόφαση του 2ου Συνεδρίου της Κομμουνιστικής Διεθνούς)

Οι θέσεις αυτές γράφτηκαν από τον γνωστό Μπολσεβίκο Νικολάι Μπουχάριν και εγκρίθηκαν απ’ το Συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στην Πετρούπολη της Ρωσίας το 1920.


1. Ο αστικός κοινοβουλευτισμός είναι ένα «δημοκρατικό» κάλυμμα της δικτατορίας της αστικής τάξης, η οποία, σε μια ορισμένη φάση της ανάπτυξής της, έχει την ανάγκη να παρουσιάζεται ως έκφραση της «λαϊκής θέλησης», πάνω από κοινωνικές τάξεις. Στην πραγματικότητα, ο κοινοβουλευτισμός δεν είναι τίποτε παραπάνω από ένας μηχανισμός καταπίεσης και υποταγής, στα χέρια του κεφαλαίου.