#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 15 Απριλίου 2012

Χαμογέλα ρε...


Νάτο(ι) οι δολοφόνοι.

   Το ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν
Εξήντα χρόνια ΝΑΤΟ, η ίδια ιστορία. Χούντες, πόλεμοι, τρομοκρατία.  Στα εξήντα τρία του χρόνια το  Νοrth Αtlantic Τreaty Οrganizatiοn (ΟργανισμόςΒορειοατλαντικού Συμφώνου) είναι υπεύθυνο για τα χειρότερα δεινά που έχει υποστεί η ανθρωπότητα από το ΒΠΠ και μετά.  
Στην ιδρυτική του διακήρυξη έλεγε ότι ήταν μια  «Στρατιωτική αμυντική συμμαχία χωρών, που έχει σκοπό την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των σε διάφορους τομείς (στρατιωτικό, πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό, μορφωτικό), την προώθηση των γεωπολιτικών συμφερόντων και την αποτροπή της ένοπλης επίθεσης εναντίον κάποιας χώρας - μέλους από άλλες».
Στην πραγματικότητα όμως είναι το ιμπεριαλιστικό όργανο της επιβολής των Αμερικανικών συμφερόντων πάνω στις χώρες μέλη, καθώς και στις υπόλοιπες  χώρες. Τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου διατείνονταν, ότι τάχα «προστάτευε» τις χώρες της Δ. Ευρώπης από τον «κομμουνιστικό κίνδυνο». Μετά τη διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας, αποδεδείχθηκε περίτρανα, πως ο μόνος κίνδυνος από τον οποίο θέλουμε όλοι προστασία, είναι το ίδιο το ΝΑΤΟ.

Liberation: Πώς ζουν οι Έλληνες με αυτούς τους μισθούς;

Το ημερήσιο κόστος ζωής στην Ελλάδα προσπάθησε να υπολογίσει μια 21χρονη φοιτήτρια που λειτούργησε σαν «ανταποκρίτρια» για το blog της γαλλικής εφημερίδας Liberation, καταγράφοντας ευρώ προς ευρώ τα έξοδα της ημέρας. 
Η ίδια έζησε για αρκετούς μήνες στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus.
Και ιδού ο λογαριασμός:

«Μετά το 2014 η Ελλάδα θα χρειαστεί νέο σχέδιο διάσωσης»

Την εκτίμηση ότι η κρίση δεν έχει περάσει, εκφράζει ο επικεφαλής οικονομολόγος της ελβετικής τράπεζας UBS Αντρέας Χέφερτ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «μετά το 2014 θα χρειαστεί νέο σχέδιο διάσωσης για την Ελλάδα».
Μάλιστα, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung κάνει λόγο και για τα σενάρια που προμηνύουν για επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή, υποστηρίζοντας πως «θα υπήρχε τεράστιο πρόβλημα, καθώς το νόμισμα δεν θα είχε καμία αξία».
Υπογραμμίζει, μάλιστα, πως μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα είχε ως αποτέλεσμα να τιθεί το ερώτημα «ποιος είναι ο επόμενος;», γεγονός το οποίο θα προκαλούσε τραπεζική κρίση στην Πορτογαλία.

ΟΙ ΜΑΜΑΛΟΥΚΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Antinews: «Έτσι λοιπόν το φοβισμένο σύστημα, αλλά και αρκετοί της από δω πλευράς κρίνουν το σημερινό  Σαμαρά με τα προ δυο ετών δεδομένα για να τον συκοφαντήσουν στα μάτια των ψηφοφόρων  σαν «μνημονιακό» , σαν έναν απ’αυτούς. Σαν «μνημονιακό», επειδή αναγκάστηκε να λειτουργήσει πάλι πατριωτικά, βάζοντας στην άκρη το προσωπικό του συμφέρον, μη βάζοντας με το όχι του την ταφόπλακα στο βάραθρο  που η πράσινη χούντα έφερε αυτόν τον τόπο, αφού όλα τα δεδομένα είχαν αλλάξει»
-------
Δεν ντρέπεστε ρε βλακίστατοι να λέτε τέτοιες χοντροπαπαριές ; Σε ποιους νομίζετε ότι απευθύνεστε ρε «μαμελούκοι»του διαδικτύου; Αν δεν είναι ο Σαμαρά «μνημονιακός» τότε ποιος είναι ο «μνημονιακός» ρε ανέγνωμοι; «Μνημονιακός» και μάλιστα εις το διηνεκές είναι ρε ο ολίγιστος! Ολόκληρο φιρμάνι υπόγραψε! Και εν τοιαύτη περιπτώσει αφού δεν είναι «μνημονιακός» όπως λέτε, γιατί δε βγαίνει να μας πει στα ίσα ότι δεν πρόκειται να δεχτεί τα μέτρα του Ιουνίου που έχει ήδη προαποφασίσει η Τρόϊκα και η μαφία των τοκογλύφων της νέας τάξης;
Ρε πάρτε το χαμπάρι, αν σήμερα υπάρχει ΠΑΣΟΚ, υπάρχει μόνο λόγω Σαμαρά! Οποιοσδήποτε άλλος «πατριώτης» να ήταν στη θέση του Σαμαρά, το ΠΑΣΟΚ θα μας είχε από καιεό αφήσει χρόνους...
Τη χθεσινή δήλωση της Λαγκάρντ  μήπως θέλετε να σας τη θυμίσω; «Το σχέδιο διάσωσης της Ελληνικής Οικονομίας θα εξυπηρετηθεί καλύτερα με κυβερνήσεις συνεργασίας»
Τι είδους κυβερνήσεις συνεργασίας υπονοεί το αρπακτικό με τα μοντελάκια; Μήπως υπονοεί αυτήν των αριστερών κομμάτων με τις άλλες αντιμνημονιακές πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης;
Το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ υπονοεί ρε τούβλα, τα κόμματα που στήριξαν και θα στηρίξουν τα κελεύσματα του ΔΝΤ και της Μερκελικής Ευρώπης και κόψτε και την χονδροειδή προπαγάνδα του κώλου γιατί γίνεστε καταγέλαστοι.  Άντε γεια...ΚΑΤΑΡΡΕΟΝΤΑΣ

ΚΑΤΑΡΡΕΟΝΤΑΣ


Ο Άκης δεν μας έκλεψε μόνο, μας κυβέρνησε

  του Κώστα Βαξεβάνη
Η εικόνα ήταν σκληρή ακόμη κι αν δεν είχε καμία υποψία βίας. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, καταβεβλημένος, με εμφανή την προσπάθεια να κρατήσει κάτι από το ύφος και την περπατησιά των παλαιών χρόνων, προσάγεται στην εισαγγελία. Για ειρωνεία της ιστορίας, η σύλληψη του προσωπικού φίλου του Αντρέα Παπανδρέου, γίνεται από την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου.

Η σύλληψη ήταν αναμενόμενη. Εισαγγελικές Αρχές στη Γερμανία, τη Ρωσία και την Ελλάδα είχαν «ακουμπήσει» το όνομα Τσοζατζόπουλος σε δύο υποθέσεις. Στους TOR 1 και στα υποβρύχια.

Το Πεσάχ στο σοσιαλισμό

Το κομμουνιστικό κίνημα έχει μια ιστορία πλούσια, γεμάτη –μεταξύ άλλων- με διασπάσεις και σχίσματα, ορθοδοξίες κι αιρέσεις. Μουσάτους αντάρτες και γενειοφόρους ιεραπόστολους του κομμουνιστικού ιδεώδους, ανώνυμους αγίους του κινήματος και οσιομάρτυρες που θυσιάστηκαν για τις ιδέες τους. Μέχρι και σέχτες με ολιγομελή ιερατεία, που προστατεύουν το δόγμα τους και το –εξίσου ολιγομελές- ποίμνιό τους.

Το κόμμα μπορεί σε μια εξιδανικευμένη μορφή να ενσαρκώσει την ιδέα του απολύτου καλού, αλλά την ίδια στιγμή να συνεργαστεί και με το διάβολο ακόμα για τον τελικό του σκοπό και να βγάλει μέσα από τις γραμμές του έκπτωτους αγγέλους, που το προδίδουν και εκπίπτουν στο άλλο στρατόπεδο. Ή άλλους που ισχυρίζονται ότι το έχουν απομυθοποιήσει, αλλά εξακολουθούν να το αντιμετωπίζουν ως παντοδύναμη αφαίρεση και να το θεωρούν μεταφυσικά υπεύθυνο για κάθε τι στραβό που συμβαίνει.

Από τους λίγους διανοούμενους που φοράνε παντελόνια!

Χωρίς (εθνικό) κυρίαρχο νόμισμα οι νέες γενιές δεν θα έχουν άλλη επιλογή παρά εκείνη της αυτοκτονίας και της απελπισίας.
Giacinto Auriti

Giacinto Auriti: Είμαστε υπό την κατοχή μιας αγέλης κλεφτών (Giacinto Auriti: Noi siamo dominati da un branco di truffatori)…
"Οι πολιτικοί είναι σερβιτόροι των τραπεζιτών…"
Ο Giacinto Auriti είναι καθηγητής σε τέσσερεις έδρες Πανεπιστημίων των Νομικών Σχολών της Ιταλίας…
 
 
 

Η υπερβολική λιτότητα χειροτερεύει τα πάντα

Δριμεία κριτική στην διαχείριση της κρίσης από τους ευρωπαίους ηγέτες ασκεί ο βραβευμένος με Νόμπελ οικονομολόγος και καθηγητής του Πανεπιστημίου Κολούμπια Τζόζεφ Στίγκλιτζ.

Επισημαίνει ότι
«η υπερβολική δόση λιτότητας χειροτερεύει τα πάντα», ενώ τονίζει ότι το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους δεν επαρκεί και προτείνει την αύξηση και όχι τη μείωση των δημοσίων δαπανών σε περιόδους κρίσης.

Σε συνέντευξη που παραχωρεί ο αμερικανός οικονομολόγος στην γερμανική εφημερίδα «
Sueddeutsche Zeitung», τάσσεται κατά της πολιτικής λιτότητας που εφαρμόζεται σε πολλές χώρες της Ευρώπης, καθώς, όπως υποστηρίζει, «οι δημοκρατίες μπορούν να αντέξουν περικοπές χωρίς να βλέπουν φως στο τούνελ μόνο μέχρις ενός σημείου».

Ασύλληπτα ποσά για την υπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών

ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΟΠΛΩΝ

Η Ελλάδα την περίοδο 1974 - 2011 σταθερά ανάμεσα στους 10 μεγαλύτερους εισαγωγείς όπλων

Κυριάκος ΖΗΛΑΚΟΣ
Οι πανάκριβοι αντιαεροπορικοί αντιβαλιστικοί πύραυλοι «Πάτριοτ», έχουν ενταχθεί στο σχεδιασμό του συστήματος «αντιπυραυλικής προστασίας» των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ
Το μέγεθος της εμπλοκής της Ελλάδας στο ιμπεριαλιστικό σύστημα και τις οδυνηρές συνέπειες, που έχει για το λαό, αποκαλύπτουν τα στοιχεία σχετικά με τις δαπάνες των κυβερνήσεων για εισαγωγές όπλων και οπλικών συστημάτων, την περίοδο 1974 - 2011. Πρόκειται, κατά κανόνα, για πολεμικό υλικό που δεν υπηρετεί τις αμυντικές ανάγκες της χώρας, αλλά υπαγορεύεται από τους επιθετικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ. Εκτός όλων των άλλων, οι υπέρογκες εξοπλιστικές δαπάνες συνέβαλαν και στη διαμόρφωση του κρατικού χρέους, το οποίο, σε συνθήκες βαθιάς καπιταλιστική κρίσης, χρησιμοποιείται σαν όχημα για την επιβολή βάρβαρων περικοπών και μέτρων σε βάρος του λαού.
****

Τι είναι η κρίση; Και πώς γλιτώνουμε;

Δ. Καλιαμπάκος
«Το κεφάλαιο τρομάζει όταν έλθει αντιμέτωπο με την ανυπαρξία κερδών, όπως ακριβώς τρομάζει η Φύση μπροστά στο κενό. Με την προοπτική κάποιων κερδών ξυπνάει από το λήθαργό του, με κέρδος 20% ζωντανεύει, με 50% γίνεται θετικά παράτολμο, με 100% λειώνει κάτω από το πόδι του όλους τους ανθρώπινους νόμους και με 300% δεν υπάρχει εγκληματική ενέργεια που να μην ρισκάρει – ακόμη και με τον κίνδυνο να οδηγηθεί στην γκιλοτίνα.»
Κ. Μάρξ – «Κεφάλαιο»
 Δεν είναι άδικα ένα από τα πλέον δημοφιλή «τσιτάτα» του Μαρξ. Περιγράφει με εξαιρετική σαφήνεια  τη συμπεριφορά του κεφαλαίου. Αυτό που είναι πράγματι θαυμαστό είναι η διαχρονική του αξία. Σχεδόν εκατόν πενήντα χρόνια μετά, ακόμα και τα ποσοστά που αναφέρονται είναι πολύ κοντά στη σημερινή πραγματικότητα. Το απόσπασμα αυτό είναι πολύ χρήσιμο για να υπενθυμίζει ότι δεν υπάρχουν όρια (θεσμικά ή ακόμη και ηθικά) που θα μπορούσαν να συγκρατήσουν τη δράση του κεφαλαίου εντός «κάποιων εύλογων πλαισίων». Αλλά στο άρθρο αυτό θα μιλήσουμε πιο αναλυτικά για την πρώτη πρόταση του αποσπάσματος.  Την κρίση, τον πανικό που προκαλεί, τις συνέπειες που έχει.

Το περιστατικό έγινε την Μεγάλη Πέμπτη το βράδυ σε ζαχαροπλαστείο στη Νέα Φιλαδέλφεια...

Το ζαχαροπλαστείο "Τίλας" φιλοξενούσε το ζεύγος Γεωργιάδη - Μανωλίδου, μετά τον εκκλησιασμό της Μεγάλης Πέμπτης. Μαζί τους ήταν και το στέλεχος της ΝΔ Χάρης Τομπούλογλου με άλλα περίπου δέκα άτομα. Όμως τους βγήκε πικρός ο καφές, καθώς δέχθηκαν επίθεση με γιαούρτια, πάστα κέτσαπ και μουστάρδα.

Mην τους αφήνετε σε χλωρό κλαρί... υποθηκεύσαν την χώρα και το μέλλον των επερχόμενων γενεών... μέχρι την ημέρα που θα προσαχθούν στη δικαιοσύνη για να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματα τους, να μην μπορούν να κυκλοφορήσουν πουθενά!

Keiser: «To χρέος της Ελλάδας δεν προέρχεται από την Ελλάδα»


Ο γνωστός και αιρετικός οικονομικός αναλυτής Max Keiser στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του δορυφορικού τηλεοπτικού Russia Today, απάντησε σε κάποια ερωτήματα που αφορούν στις πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα.

«Το απίστευτα δυσανάλογο χρέος της Ελλάδας έχει, στην πραγματικότητα, συσσωρευθεί σε διάφορεςτράπεζες ανά τον κόσμο και φορτώθηκε στον ισολογισμό της Ελλάδας«, δήλωσε ο οικονομικός αναλυτής, και περιέγραψε στην κατάσταση ως «οικονομικό ολοκαύτωμα«.

«Το χρέος της Ελλάδας δεν προέρχεται από την Ελλάδα«, είπε ο Keiser.

«Προέρχεται από αυτές τις άλλες χώρες, που έχουν χρησιμοποιήσει την Ελλάδα ως χωματερή τοξικού χρέους. Και τώρα η ελληνική κυβέρνηση απαιτεί να αποπληρώσει αυτό το τοξικό χρέος ο ελληνικός λαός. Αλλά εξυπακούεται ότι οι Έλληνες δεν θα είναι σε θέση να πληρώσουν αυτό το χρέος. Επομένως, σύντομα θα γίνουμε όλοι μάρτυρες ενός οικονομικού ολοκαυτώματος«.

Δεν ελπίζω τίποτα, δε φοβάμαι τίποτα, είμαι άφραγκος!


H Λευτεριά είναι Σχολειό...

Τι εστί Τράπεζα σήμερον

Tου Γιάννη Βαρουφάκη
Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχαν ιδιωτικές τράπεζες που λειτουργούσαν ως κανονικές επιχειρήσεις. Που έπαιρναν δηλαδή ρίσκο και είτε, εφόσον τους «έβγαινε», κέρδιζαν είτε, όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν «κατ’ ευχήν», διακινδύνευαν την ύπαρξή τους. Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι.
Τέτοιες τράπεζες σήμερα δεν υπάρχουν. Σήμερα οι «ιδιωτικές» τράπεζες, παγκοσμίως, αποτελούν έναν παραπλανητικό ευφημισμό. Ιδίως μετά το Κραχ του 2008, οι τράπεζες λειτουργούν ως μορφώματα που συνδυάζουν τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, αποτελώντας έτσι βαρίδια που τραβάνε τις κοινωνίες και τις αγορές μαζί τους στον πυθμένα ενός ωκεανού ζημιών και χρέους.
Αυτές τις μέρες, που μια υπό προθεσμία (και υπό αμφιλεγόμενη νομιμοποίηση) κυβέρνηση «διαπραγματεύεται» την λεγόμενη επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, καλό είναι να θυμηθούμε τι εστί τράπεζα την σήμερον. Για να το θυμηθούμε όμως αυτό, χρειαζόμαστε μια αναδρομή στο ιστορικό του πώς φτάσαμε εδώ που είμαστε.

Φοβόσασταν τους κομμουνιστές και ήρθαν οι καπιταλιστές να σας πάρουνε τα σπίτια!


Του Στέλιου Ελληνιάδη“Δρόμος της Αριστεράς”
Ελεγαν ότι αν έρθουν οι κομμουνιστές στην εξουσία, θα πάρουν τα σπίτια των εργαζομένων. Τώρα, αφού τους έπεισαν να πάρουν δάνεια, τους αφαιρούν τη δουλειά, τους μειώνουν μισθούς και συντάξεις και κόβουν το εφάπαξ.
Αποτέλεσμα, εκατοντάδες χιλιάδες οικογενειάρχες να μην μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις και ήδη χιλιάδες σπίτια απειλούνται με κατασχέσεις που έχουν αναβληθεί μόνο προσωρινά. Αλλά και τις δόσεις να πληρώνεις κανονικά, πληρώνεις με βάση μια τιμή που δεν ισχύει πια.