#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 10 Απριλίου 2012

Μπροστά από την TV

Κάθομαι μπροστά από το κουτί.
Είναι σε πλήρη λειτουργία. Τα χρώματα εναλλάσσονται ταχύτατα και οι ήχοι στερεοφωνικοί.
Αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση για την ημερομηνία των εκλογών. Θα την κάνει -λέει μια κυρία που κάνει αυτή τη δουλειά τόσα χρόνια που πλέον έχει αρχίσει να αποκτά πρασινωπές φτερούγες στα χέρια- ο Πρωθυπουργός ο ίδιος. Μάλλον εννοεί εκείνον που διορίστηκε από κάποιους άλλους που είχαν κάποτε εκλεγεί λέγοντας πως λεφτά υπάρχουν και πως η κακή διαχείριση φταίει για όλα.

Oι γέροι αυτοκτονούν, οι νέοι μεταναστεύουν… ή σαπίζουν

Αλλη μια αυτοκτονία χθές απελπισμένου ανθρώπου, 52 χρόνων. Γράφτηκε πως είχε ψυχολογικά προβλήματα, κατάθλιψη. Καθημερινά σχεδόν και σε ολη την Ελλάδα της κρίσης και της εξαθλίωσης καταγράφονται παρόμοια ”περιστατικά”… Τις τελευταίες ημέρες καταγράφηκαν και άλλες δύο, εκτός του 52χρονου, αυτοκτονίες συνανθρώπων μας πάνω απο 75 χρόνων. Ολοι σίγουρα θα είχαν “ψυχολογικά προβλήματα” τα οποία κάτω απο το βάρος της διάλυσης της ζωής τους είτε για οικονομικούς λόγους είτε γιατί δεν αντέχουν αυτό τον αβίωτο βίο,αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το μάταιο τούτο κόσμο. Προηγήθηκαν και άλλες αυτοχειρίες τα δύο τελευταία χρόνια, και η πρόσφατη συμβολική πολιτική αυτοχειρία του Δημήτρη Χριστούλα στην Πλατεία Συντάγματος.


Ο Μαρξ για τις τράπεζες δημιουργούς χρήματος και το δημόσιο χρέος

Το σύστημα της δημόσιας πίστης, δηλ. των κρατικών χρεών, που τις αρχές του τις ανακαλύπτουμε κιόλας στο μεσαίωνα στη Γένουα και στη Βενετία, διαδόθηκε σ’ όλη την Ευρώπη στη διάρκεια της περιόδου της μανιφακτούρας. Το αποικιακό σύστημα με το θαλάσσιο εμπόριό του και με τους εμπορικούς του πολέμους του χρησίμευσε σαν θερμοκήπιο. Έτσι στέριωσε πρώτα στην Ολλανδία. Το δημόσιο χρέος, δηλ. το ξεπούλημα του κράτους –αδιάφορο αν είναι απολυταρχικό, συνταγματικό ή δημοκρατικό κράτος– βάζει τη σφραγίδα του στην κεφαλαιοκρατική εποχή. Το μοναδικό κομμάτι του λεγόμενου εθνικού πλούτου, που στους σύγχρονους λαούς ανήκει πραγματικά στο σύνολο του λαού, είναι το δημόσιο χρέος τους. Γι' αυτό είναι πέρα για πέρα συνεπής η σύγχρονη θεωρία που λέει πως ένας λαός γίνεται τόσο πιο πλούσιος, όσο πιο βαθιά βουτιέται στα χρέη. Το δημόσιο χρέος γίνεται το credo [πιστεύω] του κεφαλαίου. Και από τη στιγμή που εμφανίζεται η χρέωση του δημοσίου, τη θέση του αμαρτήματος ενάντια στο άγιο πνεύμα, για το οποίο δεν υπάρχει άφεση, την παίρνει η καταπάτηση της πίστης απέναντι στο δημόσιο χρέος.

Η ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

 Δημήτρης Αργυρός
Στην αρχή σύμφωνα με την  μυθολογία όλα ξεκινάνε τόσο γλυκά και τόσο καλά και ύστερα κάνει την εμφάνιση του το κακό- σαν το φίδι του παραδείσου- και  διαλύει τα πάντα, προκαλώντας τραγωδίες- συχνά ηρωικές- που καθορίζουν το γίγνεσθαι. Ή από την άλλη καταλήγουν και σε φάρσες, αιματηρές και άδοξες…Στο τέλος των μύθων φυσικά πάντα υπάρχει ένα  happy and ή ένα επιμύθιο για να διδάξει τις γενιές που έρχονται. Συνήθως να μην σηκώνουν κεφάλι στην εξουσία ή άλλοτε-όπως στην αρχαία ελληνική τραγωδία- η δικαιοσύνη, η αξιοπρέπεια και η ελευθερία στο τέλος νικούν την προσβολή της εξουσίας πάνω στους ανθρώπους και την πόλη τους. Άρα το επιθυμία σε αυτή την περίπτωση λέει πως αξίζει ο άνθρωπος να πολεμά και να αγωνίζεται.

Ξεφτίλες και παπατζήδες

Ε!! ρε...φούμο που τρώμε!!
Τα καταξεφτιλισμένα κωλοΜΜΕ ξεσχίστηκαν να
ξοδεύουν χιλιάρικα  (σε χρόνο και χώρο!!) για να μας 
παρουσιάζουν εναλλάξ και καθημερινά τους...
...αγαπημένους τους.
Τους προτεινόμενους!! Τους εκλεκτούς!!
Από τον κηπουρό Γερουλάνο και την
πανωραία Αποστολάκη, μέχρι τον πριτς κοκολέτα
 Ντινόπουλο και τη μαζόχα Γιαννακά.
Από το αμερικανάκι εκ Κοζάνης (Παπακων/νου)
και την (άλλη) πανωραία γκόμενα Κεφαλογιάννη,
μέχρι τον αλφόνσο Χατζηδάκη και τον
αρχιμνημονιακό Οικονόμου.

Καθαρός εκβιασμός η «αποπομπή» από το ευρώ

thumbΤου Σταύρου Χριστακόπουλου
Πόσους θα τρομάξει η απειλή της αποπομπής από το ευρώ στις εκλογές; Πόσοι θα πιστέψουν ότι η Γερμανία και οι άλλοι αφιονισμένοι ευρωζωνάτοι της πρώτης κατηγορίας είναι έτοιμοι να μας πυροβολήσουν εν ψυχρώ αν δεν είμαστε απίκο στις υποχρεώσεις μας έναντι των δανείων, των συμβάσεων, των μνημονίων και των δημοσιονομικών συμφώνων; Πόσοι θα πιστέψουν ότι η παραμονή μας στην ευρωζώνη θα κριθεί από το αν θα ψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.; Άβυσσος η ανθρώπινη ψυχή…

Οι τρεις πυλώνες του κοινωνικού black out

Παναγιώτης Μαυροειδής

Σε  καταστάσεις κοινωνικής καταστροφής σαν τις σημερινές, σε περιόδους τόσο σκληρές και  οριακές, είμαστε αναγκασμένοι να δούμε πέρα από τη μύτη μας.

 

Τα μνημόνια που σκάνε διαδοχικά, το ένα πίσω από το άλλο (έχουμε χάσει το λογαριασμό, σε ποιό μνημόνιο είμαστε και σε ποιο πακέτο μείωσης των μισθών και των συντάξεων!), δεν ήρθαν ξαφνικά.

 

Δεν έφτασαν ξαφνικά αυτές οι βόμβες.

 

Κατά τη γνώμη μας, σήμερα βλέπουμε το κύμα που σκάει στην ακτή. Για να δημιουργηθεί το κύμα όμως, υπάρχουν κάποιες υπόγειες  τεκτονικές κινήσεις που το γέννησαν. Αυτό  φούντωσε μέσα στον ωκεανό, θέριεψε, κίνησε προς την ακτή και τώρα σκάει. Πρέπει να δούμε που και πως γεννήθηκε.