#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 8 Απριλίου 2012

Κοινωνία, φασισμός κι αριστερά

Σταμάτης Καλογερόπουλος*
Όπως και πριν από 70 χρόνια, έτσι και σήμερα ο φασισμός έχει στο στόχαστρό του τους δύο βασικούς του εχθρούς: την αριστερά, την λαϊκή αντίσταση καθώς και το εύκολο θύμα στο οποίο πρέπει να στραφεί η οργή του λαού, δηλαδή τους μετανάστες.
Χρόνια τώρα, η εγκληματική, φασιστική και παράνομη οργάνωση «Χρυσή Αυγή», με τις βαθιές της συνδέσεις με το ίδιο το κράτος, την αστυνομία και το παρακράτος, επιτίθεται ανεξέλεγκτα σε μετανάστες κι αριστερούς: όσο πιο δολοφονικά αποτελεσματική είναι η επίθεση, τόσο περισσότερο παρασημοφορείται από τους ταγούς της. Η αγέλη αυτή των χειρότερων καθαρμάτων που μπορεί να γεννήσει ο καπιταλισμός (δολοφόνοι, μπράβοι, διακινητές ναρκωτικών, επαγγελματίες αλήτες), τώρα βγαίνει φόρα παρτίδα στην τηλεόραση με τους αμόρφωτους εκπροσώπους της που σπέρνουν μόνο το μίσος και απειλεί ότι θα μπει στην Βουλή κι ότι εκεί δεν θα μιλάει κόσμια στους «προδότες πολιτικούς», όπως χαρακτηριστικά κράζουν τα φερέφωνά της.

Μετανάστες έδωσαν τη ζωή τους δίχως να σώσουν τελικά ζευγάρι Ελλήνων

Τώρα τι θα πουν όλοι εκείνοι που θεωρούν εγκληματίες, ληστές και, γενικώς, μιάσματα τους μετανάστες;
Πώς θα σχολιάσουν το γεγονός ότι δυο μετανάστες από το Πακιστάν έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να σώσουν ένα ηλικιωμένο ζευγάρι Ελλήνων, το αυτοκίνητο των οποίων είχε κολλήσει στις γραμμές του τραίνου;
Η είδηση είναι, πραγματικά, συγκλονιστική.
Σκοτώθηκαν γιατί δεν αδιαφόρησαν. Το τραγικό δυστύχημα, την Παρασκευή το μεσημέρι στο Κρυονέρι, με απολογισμό τέσσερις νεκρούς, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων και δύο αλλοδαπούς-υπήκοους Πακιστάν- που παρασύρθηκαν από διερχόμενη αμαξοστοιχία, αναδεικνύει μέσα από την τραγικότητά του το μεγαλείο της ανθρώπινης αυτοθυσίας που δεν γνωρίζει χρώμα, φυλή και καταγωγή. Οι δύο μετανάστες έσπευσαν να βοηθήσουν τους παγιδευμένους επιβάτες στο ΙΧ και το πλήρωσαν με τη ζωή τους.

7/4/1943: Ο ΕΛΑΣ Αθήνας απελευθερώνει 56 κομμουνιστές κρατούμενους στη «Σωτηρία» (Βίντεο)

Σαν χτες, στις 7 Απρίλη 1943, ο ΕΛΑΣ Αθήνας με συμμετοχή του Σπ. Κωτσάκη (Νέστορα), ελευθερώνει 56 κομμουνιστές κρατούμενους στο Νοσοκομείο «Η Σωτηρία» της Λεωφόρου Μεσογείων.

Δείτε σχετικό βίντεο και διαβάστε απόσπασμα από το βιβλίο του Ιάσονα Χανδρινού «Το τιμωρό χέρι του λαού- Η δράση του ΕΛΑΣ και της ΟΠΛΑ στην κατεχόμενη πρωτεύουσα 1942-1944», εκδόσεις ΘΕΜΕΛΙΟ, σελ. 99-101. (περισσότερα σχετικά με το βιβλίο εδώ.)


Πωλείται Ελπίς

"Τελειώσαμε με τον Παπανδρέου.
Να τελειώνουμε και με το Πασοκ".
(Α.Σαμαράς, Αιγάλεω, 07/04/2012).

Σ΄αυτή τη διαπίστωση/κάλεσμα, κρύβεται
η Αληθινή και Θλιβερή Ιστορία της Χώρας μας.
Σ΄αυτές τις λέξεις συμπυκνώνεται το Δράμα
και τα Αδιέξοδα -37 χρόνων- ενός Λαού και
μιάς Πατρίδας, που, ρημαγμένοι/κατεστραμμένοι πια,
καλούνται να συνεχίσουν την ίδια Πορεία.

ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ!!