#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012

ΕΘΝΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ-ΣΟΚ: "Εξαφανίστηκαν" τα αρχεία των γερμανικών αποζημιώσεων!


Εξαφανίστηκε κάθε στοιχείο από το υπουργείο Οικονομικών και από την Τράπεζα της Ελλάδας που να τεκμηριώνει τις καταστροφές που προκάλεσε η γερμανική κατοχή στη χώρα, το αναγκαστικό δάνειο και η κλοπή αρχαιολογικών θησαυρών!
Αυτό ομολόγησε ο υπουργός Οικονομικών -και ευρισκόμενος σε αγαστή συνεργασία με τους Γερμανούς για τα Μνημόνια κλπ.- Φ.Σαχινίδης σήμερα στη Βουλή, όπου συζητήθηκε το θέμα στην ειδική κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Εξωτερικών, 'Αμυνας και Οικονομικών! 
«Δεν έχουμε κανένα στοιχείο στο υπουργείο Οικονομικών ούτε για το δάνειο ούτε για τις αποζημιώσεις. Δεν υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα στοιχεία.
Ρώτησα να με ενημερώσουν οι υπηρεσίες αν υπάρχουν κάποια στοιχεία για τις απαιτήσεις της Ελλάδας, αλλά δεν προέκυψε κάτι.

Ένα το Μέτωπο, πολλές οι μετόπες…

Εκπρόσωποι έξι κομμάτων και πολιτικών φορέων απαντούν (;) για τη σύσταση αντιμνημονιακού μετώπου και κοινού εκλογικού σχηματισμού. Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Νότης Μαριάς (Αντιμνημονιακοί Πολίτες), ο Δημήτρης Βίτσας (ΣΥΡΙΖΑ), ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος (ΣΠΙΘΑ), ο Μπάμπης Γκούβας (ΑΝΤΑΡΣΥΑ), ο Γιάννης Παρασκευόπουλος (Οικολόγοι Πράσινοι) και ο Δημήτρης Πατέλης (ΕΠΑΜ). Κλήθηκαν, αλλά αρνήθηκαν να συμμετάσχουν, το ΚΚΕ και η Δημοκρατική Αριστερά.


Η συζήτηση διεξήχθη στο πλαίσιο του διήμερου διαλόγου που οργάνωσαν οι Πολίτες κατά του Χρέους, στις 3 και 4 Μαρτίου 2012. Είχε προηγηθεί η συνάντηση πανεπιστημιακών και εκπροσώπων του φοιτητικού και συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά και η πρώτη Παγκρήτια Συνάντηση των Κινημάτων με εκπροσώπους κινήσεων πολιτών από όλο το νησί.

Η πολιτική εκδήλωση ήταν η κατάληξη του διημέρου, όπου τέθηκε ευθέως από τους διοργανωτές, αλλά και από το κοινό, το αίτημα κοινής δράσης όλων των αντιμνημονιακών δυνάμεων. Τα κόμματα φάνηκαν ανέτοιμα να απαντήσουν πειστικά στο συγκεκριμένο αίτημα.

Παρακολουθήστε το σύνολο της εκδήλωσης:

Οι πρώτες εισηγήσεις των ομιλητών:

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΕΞΩΘΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ «ΑΠΟΙΚΙΟΠΟΙΗΣΗ»

  ΟΜΗΡΗ Η ΧΩΡΑ ΟΣΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ!


Α. Μέρκελ, Γιούνκερ και Σόϊμπλε με βομβαρδισμό πρόσφατων δηλώσεων τους αναγνώρισαν ευθέως ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα συνιστούσε «ανυπολόγιστη καταστροφή» για την τελευταία, πράγμα που πιθανότατα θα επέφερε μέχρι και τη διάλυσή της.

 Το συμπέρασμα της ομολογίας είναι προφανές: Η Ελλάδα διαθέτει ένα «ατομικό όπλο», που, αν το χρησιμοποιήσει, μπορεί να πλήξει θανάσιμα τα Γερμανικά ζωτικά συμφέροντα και την ίδια την αγία Γερμανική νομισματική αυτοκρατορία.

Αυτό το «ατομικό όπλο» είναι η αποχώρηση της χώρας μας από την ευρωζώνη.

Διάφοροι πολιτικοί και δημοσιογραφικοί κύκλοι, παίρνοντας αφορμή από τις ως άνω ομολογίες, βρήκαν την ευκαιρία να τονίσουν εκ νέου τη δυνατότητα που είχε και έχει, η χώρα μας να επαναδιαπραγματευθεί προς όφελός της τα μνημόνια και το χρέος.

Υποκρισία ρε μαλάκα

Δικοί μας ή δικοί τους; Εδώ σε θέλω.

Βλέπεις τον μετανάστη να κοιμάται στο πεζοδρόμιο και απλά θέλεις να τον μαζέψουν. Κι ας τον κάνουν ό,τι θέλουν μετά. Ας τον μαντρώσουν κάπου να μην τον έχεις μες στα πόδια σου. Ας τον απελάσουν. Ας τον πετάξουν σε χαντάκι. Στ’ αρχίδια σου. Εσύ μόνο να μην είσαι μπροστά να βλέπεις όταν θα τον σακατεύουν στο ξύλο, γιατί σου γυρίζει το στομάχι με κάτι τέτοια.


στρατόπεδα..

Αναδημοσιεύω το σημείωμα που βρήκα από το facebook φίλης:
 
Γελάς ακόμη ανθρωπάκο?
Πιστεύεις ότι η “δημοκρατία” σας είναι θωρακισμένη?
Καταδίκασες αρκετά τη βία “απ’όπου κι αν προέρχεται”?
Είπες σήμερα άλλες δέκα φορές τη γνωστή μαλακία “οι έλληνες δεν είναι ρατσιστές”?
Πήγες να μαζέψεις το νοίκι από τους πακιστανούς που τους έχεις πέντε ανθρώπους να μένουν σε ένα δωμάτιο?
Χτυπήθηκες δημόσια εναντίον των “προδοτών πολιτικών”?
“Αγανάκτησες”?
Σκέφτηκες ότι τώρα με το Βαγγέλη το Πασόκ είναι καλύτερο ή μήπως προτιμάς τον Καμμένο? (ή μήπως το Μιχαλολιάκο?)
Συμφώνησες μήπως με κάτι αριστερούς της συμφοράς που λένε “να πιέσουμε την ΕΕ να τους δεχθεί ώστε να αποσυμφορηθούμε”?
Ε, λοιπόν, ό,τι και να είπες δεν έχει σημασία.

“Αγαπητοί Έλληνες” …δεν σας ανήκει τί-πο-τα!

Απ΄ ότι φαίνεται παρά τις χιλιάδες αναλύσεις που έχουν γίνει, παρα την τραγική επιβεβαίωση των αριστερών θέσεων για το χρέος και τα μνημόνια, παρά τα διαρκή αδιέξοδα και την καταστροφή που συμβαίνει από τη συνεχιση αυτών των πολιτικών, παρά το ξεμπρόστιασμα από την πραγματικότητα των λογικων που ενοχοποιούν το λαό, παρά την τόση καυτή αλήθεια που ρεει σα λάβα πλάι μας, μια πολύ μεγάλη και κρίσιμη μάζα ανθρώπων εξακολουθεί να κλείνει τα μάτια και να εμπιστεύεται μες την απελπισία της τις αναλύσεις και τις “αλήθειες” των καλοπληρωμένων μεταφραστών της πραγματικότητας των καναλιών. Να μη βλέπει δηλαδή οτι κάθε μέρα που με τη σιωπηλή συναίνεσή μας αφήνουμε να συνεχίζεται αυτό το δράμα, κάθε μέρα που ανεχόμαστε αυτοί που κατέστρεψαν τα πάντα να παριστάνουν συγχρόνως τους σωτήρες και τους “υπεύθυνους πολιτικούς”, αυτό που κάνουμε είναι η συμμετοχή μας στην ίδια μας τη δολοφονία.

Αντί μνημοσύνου ...

Απόσπασμα πρώτο: 
«Ο Πάγκαλος (συνονόματος και παππούς του σημερινού) γκρέμισε κάθε εμπόδιο που βαζε μπροστά του η εθνική αξιοπρέπεια, πέταξε κάθε ηθικό φράχτη και με συνενόχους τους ξένους τοκογλύφους ρήμαξε τα οικονομικά του κράτους, καταλήστεψε το λαό και ρεζίλεψε τη χώρα με την τυχοδιωκτική του πολιτική. Ανέβηκε στην εξουσία με την υποστήριξη του τραπεζικού κεφαλαίου κι όλων των πολιτικάντηδων με σκοπό να πνίξει το λαϊκό κίνημα. (…) Ο πρόδρομος αυτός του Μεταξά ο γελοίος δικτατορίσκος της ρεμούλας συνέχισε τους μεγάλους έρωτες του Μιχαλακόπουλου (πολιτικός του μεσοπολέμου) με τους ξένους τοκογλύφους και μάλιστα τους ξεπέρασε. Τώρα που σα δικτάτορας δεν είχε να δώσει λόγο σε κανένα έβαλε μπροστά το ανοιχτό ξεπούλημα της χώρας στους ξένους κεφαλαιούχους και σε συνεργασία με τους λωποδύτες υπουργούς του και ντόπιους τυχοδιώκτες το έριξαν στη ρεμούλα και τις ληστείες. Πολλά κοινωνικά κατακάθια της εποχής εκείνης κοιμήθηκαν ξεβράκωτοι κι αδέκαροι και ξύπνησαν εκατομμυριούχοι. Γκανιάν όμως ήρθε ο δικτάτορας με την προκομμένη τη συμβία του.

Καλό Ταξίδι, Γιάννη

Εφυγε από τη Ζωή ο Γιάννης Μπανιάς.
Ιστορική φυσιογνωμία της Ανανεωτικής 
και Κομμουνιστικής Αριστεράς.
Ενας Σύντροφος. Ενας Φίλος.
 ................................................................................

Η ιστορία δε συγχωρεί την καθυστέρηση στους επαναστάτες”

Πίσω από τις κραυγές και τους ψιθύρους  που επιβάλουν οι τρέχουσες οικονομικοπολιτικές εξελίξεις είναι ίσως χρήσιμες κάποιες λιγότερο ασθμαίνουσες (αλλά όχι λιγότερο αγωνιώδεις) φωνές.
  1. Ποια είναι η διάταξη των δυνάμεων
Η κρίση δεν είναι κυκλική οικονομική, τοπική ,είναι η συγκεκριμένη εκδήλωση της γενικής κρίσης του καπιταλισμού στις  ελληνικές συνθήκες.
 Η χώρα  εκτός από τις γενικές συνέπειες που δέχεται, λόγω του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού νόμου της ανισόμετρης ανάπτυξης , δέχεται  επιπλέον σαν χώρα μέλος της  Ε.Ε. ,τις συνέπειες  αυτού του νόμου και στο εσωτερικό της Ε.Ε. (συνθήκες Μάαστριχτ κλπ) και όσες προκύπτουν επαγωγικά από τον ανταγωνισμό αυτού του ιμπεριαλιστικού πόλου  με τους υπόλοιπους.

H νέα γερμανική μπότα

 Ηλίας Κοπανάκης
Σε μια Ευρώπη που δεν αντιμετωπίζει μονάχα κρίση χρέους μα και κρίση πολιτισμού και κοινωνικής συνοχής, το ευρωπαϊκό όραμα έχει προ πολλού πάει περίπατο. Η Γερμανία για μια ακόμα φορά βγάζει τα αρπακτικά νύχια της απειλώντας την ελευθερία των λαών. Δύο φορές κατά τη διάρκεια του περασμένου αιώνα η Γερμανία προσπάθησε, προκαλώντας αντίστοιχα δύο αιματοβαμμένους παγκόσμιους πολέμους, να κατακτήσει με εθνικιστική συνθηματολογία την Ευρώπη. Το αυγό του φιδιού στην ιδέα αυτή άρχισε εκ νέου να επωάζεται την ημέρα της επανένωσης των δύο Γερμανιών, ανατολικής και δυτικής. Χρειάστηκε προεργασία 20 χρόνων για να εξαπολύσει την νέα «τελική επίθεση» ενάντια στους ευρωπαϊκούς λαούς, αρχής γενομένης από τον ελληνικό. Όμως όχι μόνο η ιστορία είναι με το μέρος μας, καθώς και τις δύο προηγούμενες φορές ταπεινωμένη αναγκάστηκε να συνθηκολογήσει, μα και γιατί η μέχρι σήμερα ενεργοποίηση του λαούς μας, αποτελούν ελπιδοφόρα μηνύματα ότι η ελευθερία θα νικήσει τον εθνικισμό.

Σκέψεις για την αστυνομοκρατούμενη επέτειο της 25ης Μαρτίου και τις επόμενες που θα ακολουθήσουν

-Η ανάγκη για μία Λαϊκή, Δημοκρατική Πολιτοφυλακή

Του Βασίλη Μαχαιρά και του Εξαρχειώτη

Στις 25 Μαρτίου οι αστοί πολιτικοί έδειξαν το φόβο τους απέναντι στο λαό! Οι αστυνομικοί, πίσω από τα κάγκελα έδειξαν επίσης να φοβούνται το λαό. Όμως κι ο λαός έδειξε σε ορισμένες περιπτώσεις να φοβάται την αστυνομία. Τα κόμματα της κοινοβουλευτικής Αριστεράς, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ φοβήθηκαν τόσο πολύ τις «προβοκάτσιες» ώστε απουσίασαν εντελώς. Οι περισσότεροι πολίτες φοβήθηκαν και απουσίασαν. Ο καθένας στη χώρα μας ανεξαρτήτως τοποθετήσεως φάνηκε να φοβάται. Στο εξωτερικό, οι ηγεσίες του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ φοβήθηκαν για το τι έμελλε να συμβεί στις 25 Μαρτίου. Μόνο όμως στην Κρήτη και σε μερικές άλλες περιοχές της χώρας, ο ελληνικός λαός πήρε την κατάσταση στα χέρια του και μετέτρεψε τους επίσημους εορτασμούς σε λαϊκή γιορτή.

Χαλκιδική: καταστροφή πολλών καρατίων

Της Μαρία Λούκα
Η μυθολογία λέει ότι όταν ο θεός Διόνυσος , ευχαριστημένος από τη φιλοξενία και το κρασί που του πρόσφερε ο βασιλιάς της Φρυγίας Μίδας, θέλησε να του ανταποδώσει το καλό, ο Μίδας του ζήτησε να μετατρέπεται σε χρυσάφι οτιδήποτε άγγιζε. Αρχικά ο βασιλιάς απέκτησε μεγάλη δύναμη, σύντομα όμως το μετάνιωσε καθώς ακόμα και η τροφή που άγγιζε γινόταν χρυσάφι, γι’ αυτό του ζήτησε να τον απαλλάξει από μια δυνατότητα που έμοιαζε πιο πολύ με  κατάρα. Πολλούς αιώνες μετά το 700πΧ , οι σύγχρονοι του «βασιλιάδες», είναι έτοιμοι να ζητήσουν την ίδια ακριβώς χάρη. Ο,τι πιάνουν  – βουνά, δάση , ποτάμια και λοιπά «αναλώσιμα» είδη για τους εμπνευστές του fast truck – να μετατρέπεται σε χρυσό. Δεν έχει τόση σημασία η αντιστροφή της λαϊκής ρήσης πως «ότι είναι χρυσός, δε λάμπει» αλλά η τιμή του στα διεθνή χρηματιστήρια που σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Χυδαία επίδειξη δύναμης

Του Σταύρου Χριστακόπουλου

Καθώς η Ελλάδα βαδίζει προς τις εκλογές χρεοκοπημένη, εξοργισμένη και μπερδεμένη, αλλά με ιλαροτραγικές επαγγελίες για ανάπτυξη, ένας απίστευτος ορυμαγδός εκβιασμών, ψευδών και επιχειρούμενων – πραγματικών ή όχι, αδιάφορο – υποσχέσεων για φθηνιάρικα ρουσφέτια πλημμυρίζει την επικαιρότητα. Στο επίκεντρο των εκβιασμών η απειλή εξόδου από το ευρώ, για την οποία η Wall Street Journal βλέπει ως πιθανό «αντιστάθμισμα» τη βεβαιότητα των Ελλήνων για την επόμενη χρεοκοπία.

Όμως τα πράγματα ποτέ δεν είναι άσπρο και μαύρο – ακόμη και όταν, στην περίπτωσή μας, η μεγάλη πλειονότητα, στις δημοσκοπήσεις, εξακολουθεί να επιθυμεί την παραμονή στην ευρωζώνη. Στην πολιτική οι εκβιασμοί, αν δεν πατάνε σε στέρεο έδαφος, είναι προβληματικοί.

Ψάρεμα στον Βόθρο του Πατριωτισμού

Ο Χίτλερ δεν ήρθε από τον Άρη

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ζούμε την πιο ρευστή πολιτικά εποχή των τελευταίων δεκαετιών. Το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα έχει καταρρεύσει και οι επίδοξοι μνηστήρες της εξουσίας αρχίζουν να διαμορφώνουν προγράμματα, συμμαχίες και συγκλίσεις. Το κενό πολιτικής εξουσίας που αφήνουν πίσω τους τα δύο μεγάλα κόμματα που χάνουν τεράστιο ποσοστό της δυναμής τους αποτελεί το πεδίο μάχης ανάμεσα σε πολιτικά κόμματα και  εκλογικούς – ή μη –  σχηματισμούς που προσπαθούν να απορροφήσουν τους μετανιωμένους Πασόκους και Νεοδημοκράτες. Για τους επίδοξους διαχειριστές της εξουσίας είναι η εποχή της ‘‘σοβαρότητας’’, της ρεαλιστικών προτάσεων και της εναλλακτικής καπιταλιστικής διαχείρισης. Αυτή την ιστορική στιγμή όλοι πρέπει να αποδείξουν ότι δεν είναι ακραίοι. Από τον Σύριζα και την Ανταρσύα μέχρι τους χιτλερικούς της  Χρυσής Αυγής ξαφνικά όλοι αλλάζουν το παρελθόν τους,  αμβλύνουν τις αντιθέσεις τους με τους μέχρι τώρα οπαδούς του δικομματισμού και οξύνουν την εύπεπτη συνθηματολογία. Οι πρώην ψηφοφόροι του Πασόκ και της Ν.Δ δεν έκαναν ποτέ λάθος, ήταν απλά μπερδεμένοι και εγκλωβισμένοι και συνεπώς πρέπει να ακούσουν αυτά που θέλουν να ακούνε. Κυρίως δεν πρέπει να ακούσουν κάτι καινούργιο. Όλα θα πήγαιναν καλά εάν οι προδότες δεν τρώγαν τα λεφτά και δεν ξεπουλάγαν την πατρίδα μας.

60 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ Ο Μπελογιάνης ζει και είναι κοντά μας


"Εμείς πιστεύουμε στην ορθότητα της θεωρίας που
γέννησαν τα μυαλά των πιο πρωτοπόρων ανθρώπων. 
 
Και το νόημα του αγώνα μας είναι η θεωρία αυτή, 
 
να γίνει πραγματικότητα τόσο για την Ελλάδα όσο 
 
και για όλο τον κόσμο.... 
 
Αγαπάμε την Ελλάδα και το λαό της περισσότερο 
 
από  τους  κατηγόρους  μας.  Το  δείξαμε  όταν 
 
εκινδύνευε η  ελευθερία,  η  ανεξαρτησία  και  η 
 
ακεραιότητα της και ακριβώς  αγωνιζόμαστε για 
 
να ξημερώσουν στη  χώρα  μας  καλύτερες  μέρες 
 
χωρίς πόλεμο και πείνα. 

Για το σκοπό αυτό αγωνιζόμαστε και όταν χρειαστεί 

θυσιάζουμε και τη ζωή μας...."    

 
 Η δίκη του Νίκου Μπελογιάννη έγινε στο στρατοδικείο της Αθήνας στις 15/2- 1/3/1952
Η δολοφονία του στις 30/3/1952
60 ΧΡΟΝΙΑ από την δολοφονία του Νίκου  Μπελογιάννη, 60 χρόνια από εκείνη την αυγή της Κυριακής, 30 του Μάρτη 1952,  που  έπαψε να χτυπάει η φλογερή καρδιά ενός μεγάλου αγωνιστή του λαού της Ελλάδας και της φιλειρηνικής ανθρωπότητας.  


Ο Νίκος  Μπελογιάννης, έπεσε από τις δολοφονικές σφαίρες της  κυβέρνησης Πλαστήρα, ύστερα από εντολή των Αμερικάνων αφεντικών της. Στις 4 η ώρα το πρωί, κρυφά από τον κόσμο, άρπαξαν τον Νίκο  Μπελογιάννη,  και κάτω από το φως τον προβολέων, τον εκτέλεσαν... Σ' όλες τις χώρες της γης οι αγωνιστές της ειρήνης και της δημοκρατίας χαμήλωσαν της σημαίες του αγώνα τους, μπροστά στον μεγάλο νεκρό.  

Η δίκη του Νίκου Μπελογιάννη και η εκτέλεσή του, ανήκει στη σειρά εκείνη των μεγάλων εγκλημάτων που έχει πραγματοποιήσει ο φασισμός για την εξόντωση των πολιτικών του αντιπάλων...