#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

Δανειακή σύμβαση υποτέλειας (Πριν, 24 Μαρτίου 2012)

 Οι τράπεζες μεγάλοι κερδισμένοι
ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ
Με την πληρωμή των συμβολαίων ασφάλισης πιστωτικού κινδύνου (CDS) ύψους 2,5 δισ. ευρώ την Δευτέρα 19 Μαρτίου ολοκληρώθηκε επί τη ουσίας η ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων. Τυπικά το θέμα δεν έχει λήξει καθώς η διαδικασία ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί με τους κατόχους ελληνικών ομολόγων που διέπονται από διεθνές δίκαιο.

ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤ'ΑΛΗΘΕΙΑ?

....Πως μετά από αυτό που είδαμε σήμερα αυτοί οι άνθρωποι είναι εγγυητές για καθαρές εκλογές? Πως έχουν αφήσει πιθανότητες η βουλή που θα βγει από τις εκλογές να εκφράζει τη βούληση του ελληνικού λαού και όχι εκείνη των διεθνών και ντόπιων συμμοριών?...

Το πιστεύετε στ΄αλήθεια πως οι δανειστές μας "παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις" και δεν έχουν υπολογίσει όλες τις παραμέτρους, και με ποιους ακριβώς τρόπους θα είναι εγγυημένος ο σχηματισμός κάποιου μνημονιακού σχήματος μετά τις εκλογές?

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που εδώ και δυο χρόνια βλέπουμε να παρελάζουν από τις τηλεοπτικές οθόνες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη σας μοιάζουν για φάτσες που αφήνουν το συμφέρον τους στη τύχη ή στη θέληση ενός λαού?

SOS ναζισμός

Σαν σήμερα λοιπόν οι Ναζί ξεκίνησαν να στέλνουν Εβραίους στο Άουσβιτς στη Πολωνία. Και πολύ ενδιαφέρουσα η συζήτηση που διεξάγεται στην “δημόσια σφαίρα” -που αποτελείται από τις εταιρίες “ενημέρωσης”, με άδεια πρόσβασης σε κοινωνικές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συχνότητες. Η “συζήτηση” που ξεκινάει από τους τηλεοπτικούς διαφημιστές  των θεσμικών νεοναζί της κυβέρνησης, ξεκινάει από την αποδοχή της πλέον φρικτής “ιδέας” στην ανθρώπινη ιστορία -μαζί με την ατομική βόμβα-. Ξεκινάει δηλαδή από την αποδοχή ότι τα στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι “απαραίτητα” και “χρήσιμα”. Ακόμα περισσότερο ναζιστικής κατεύθυνσης είναι η εκλογίκευση της απόφασης για την κατασκευή στρατοπέδων συγκέντρωσης από τις εταιρίες “ενημέρωσης”, που απλά σιγοντάρουν την επίσημη κυβερνητική γραμμή -η οποία με τη σειρά της είναι μεταφορά των οικονομικών συμφερόντων των κατασκευαστικών εταιριών και των εταιριών ασφάλειας και εξαίρεσης στη σφαίρα του κυρίαρχου πολιτικού λόγου-.

Τρόμος και παράνοια στις 20:00 – συμβολή στην απομυθοποίηση των ειδήσεων

Θοδωρής Τζίμας
Τόσες και τόσες σελίδες έχουν γραφτεί για την τηλεόραση και την μεγαλύτερη ναυαρχίδα της, τα δελτία ειδήσεων. Ωστόσο, πάντα υπάρχει κάτι να προσθέσει κανείς στο μωσαϊκό. Ακούγοντας όλον αυτόν τον θόρυβο δεν μπορεί κανείς να αντισταθεί. Αν ήταν σχολική έκθεση, το παρακάτω άρθρο θα μπορούσε να απαντά στο θέμα «Τι μου αρέσει περισσότερο στα δελτία ειδήσεων». Επειδή όμως δεν γίνεται να σου αρέσει μόνο ένα πράγμα, παρακάτω ακολουθούν 8 σημεία που σύσσωμο το αφηνιασμένο τηλεοπτικό κοινό λατρεύει να μισεί.

Κοκτέιλ Μολότωφ #136


Δεν θέλεις επανάσταση. Το καταλαβαίνω περισσότερο από ό,τι φαντάζεσαι. Ποιος θέλει επανάσταση; Ίσως ελάχιστοι άνθρωποι στα δισεκατομμύρια που έζησαν και πέθαναν στη γη. Μερικές χιλιάδες ακόμα --άντε, εκατοντάδες χιλιάδες, λίγα εκατομμύρια-- που παρασύρθηκαν, εμπνεύστηκαν, όπως θέλεις δες το, από την πεποίθηση και την αφοσίωση και την ενέργεια αυτών των ελάχιστων, κι έχασαν τα λογικά τους, αυτά που λένε "ζήσε, πάνω από όλα ζήσε, ζήσε όπως να' ναι, απλά επιβίωσε", και μέθυσαν απ' τη γλύκα του "ζήσε ελεύθερος", "ζήσε ίσος", "ζήσε για μια Ιδέα."

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΥΡΩ. ΔΥΟ ΜΕΛΕΤΕΣ