#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012

Σήμερα Κυριακή 25η Μαρτίου ο λαός να "παρελάσει" έξω από τη Βουλή!ΕΙΜΑΣΤΕ ΌΛΟΙ «ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ»! 
 ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ! 
 ΖΗΤΩ Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ
Τα σιδηρόφρακτα ‘’κλουβιά’’, η απίστευτη αστυνομοκρατία, οι παρακρατικοί «επίλεκτοι πολίτες» της «Ελληνικής Πολιτοφυλακής», που υποτίθεται έχει διαλυθεί, οι χιλιάδες πραιτοριανοί της κυβέρνησης, οι χαφιέδες και οι ασφαλίτες και η υποβόσκουσα οσμή χούντας ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ! 
ΌΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ! NΑ "ΠΑΡΕΛΑΣΕΙ" Ο ΛΑΟΣ! 
http://www.politikokafeneio.com/

υε…. τοις νικηταις

 Δημοσιεύουμε κείμενο για την κρίση που λάβαμε απο τον συγγραφέα. Τον ευχαριστούμε για την αποστολή
Δεν έχουν περάσει 4 μόνο μήνες από τότε που ο κεντροδεξιός Μαριάνο Ραχόι του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας έμπαινε θριαμβευτής στο Κυβερνητικό μέγαρο της Μαδρίτης, με αυτοδυναμία μάλιστα και ξαφνικά βλέπουμε εκατοντάδες χιλιάδες Ισπανούς, να βγαίνουν στους δρόμους όχι μόνο της Μαδρίτης, αλλά και της Βαρκελώνης, της Βαλένθια , της Σεβίλλης και άλλων συνολικά 60 πόλεων της Ισπανίας, διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική της νεοεκλεγείσας Κυβέρνησης.

Κατά πάσαν πιθανότητα, η συντριπτική πλειοψηφία των διαδηλωτών ήταν ….οι χθεσινοί ψηφοφόροι του Μαριάνο Ραχόι.. Ο κόσμος άρχισε να παραμιλάει. Τι τους είχε υποσχεθεί άραγε ο κεντροδεξιός Μαριάνο Ραχόι και τι ήταν αυτό που «ανάγκασε» τόσα εκατομμύρια Ισπανών να τον πιστέψουν !

Ο χαμένος κόσμος του κομμουνισμού

I.
Το χτεσινό κείμενο στάθηκε αφορμή για μια εκτεταμένη και ιδιαίτερα έντονη συζήτηση. Θέλοντας και μη, θυμήθηκα μια σειρά "ντοκυμανταίρ" (ο θεός να τα κάνει, δηλαδή) που προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό "Σκάι" λίγο πριν τις εφετεινές περιεφερειακές εκλογές. Η σειρά είχε τον γενικό τίτλο "Ο χαμένος κόσμος του Κομμουνισμού" και ήταν μια παραγωγή του "αντικειμενικού" BBC. Θυμάμαι ότι η εξόφθαλμη προπαγάνδα με είχε εξοργίσει τόσο πολύ τότε, ώστε έστειλα στην διεύθυνση του σταθμού ένα έντονο ηλεκτρονικό μήνυμα διαμαρτυρίας. Φυσικά, ουδέποτε πήρα απάντηση.

Σήμερα, λοιπόν, σκέφτομαι να ρίξω μια άλλη ματιά στον "χαμένο κόσμο του κομμουνισμού". Κι όσο βάζω σε τάξη τα στοιχεία που έχω συγκεντρώσει τόσο περισσότερο σιγουρεύομαι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να περιοριστώ σε ένα-δυο κείμενα. Ξεκινάμε, λοιπόν. Και, πρώτα-πρώτα, ας δούμε τι σόι "ντοκυμανταίρ" ήταν αυτά που έβγαλε το BBC και πρόβαλε ο "Σκάι".

Αύριο να μην ξεχάσουμε να γυρίσουμε τα ρολόγια… 50 χρόνια πίσω


Τα ξημερώματα της Κυριακής λέει να μην ξεχάσουμε να γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά. Και ποιοί το λένε αυτό; Αυτοί που γύρισαν τα ρολόγια της ζωής μας δεκαετίες πίσω.

Αυτοί που με τις πρωτοφανείς ανατροπές που επέβαλαν στους μισθούς και στις συντάξεις μας επιστρέφουν βιαίως σε ένα εργασιακό παρελθόν όμοιο με αυτό πού ίσχυε πολύ πριν από τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και στα εργατικά αιτήματα της πρώτης Πρωτομαγιάς της Αθήνας το 1893.

Η Οικονομική Κρίση, το Δ.Ν.Τ. και ο Ρόλος των Μ.Μ.Ε.


Επειδή δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια…

Προς:

  • τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ.Παπούλια
Κοινοποίηση προς:
  • τον πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο
  • τα μέλη της κυβέρνησης
  • τον πρόεδρο του Ελλ. Κοινοβουλίου
  • τους αρχηγούς των κομμάτων
  • τους κ.κ. Βουλευτές
  • τους προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων
  • τον εισαγγελέα Αρείου Πάγου

Ανοιχτή επιστολή

Κύριοι,

Τα τελευταία χρόνια και ιδιαιτέρως την τελευταία τριετία παρακολουθούμε τη συστηματική καταπάτηση του συντάγματος και την παραβίαση κάθε κανόνα δικαίου, προκειμένου να υπηρετηθούν συμφέροντα αντίθετα προς τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού που έχετε ορκιστεί και οφείλετε να υπηρετείτε.


Η δεύτερη πράξη της ελληνικής τραγωδίας

Η κλασική ελληνική τραγωδία έχει τρεις πράξεις. Η πρώτη πράξη περιγράφει την κατάσταση. Αλλά μόνο στη δεύτερη ο μύθος φτάνει στην κορύφωσή του. Στη σημερινή Ελλάδα, η επιβολή ‘εθελοντικών’ ζημιών στους ιδιώτες πιστωτές της χώρας αντιπροσωπεύει απλά το τέλος της αρχής. Η πραγματική τραγωδία ακόμη περιμένει να ξεδιπλωθεί.

Σε πρώτη ματιά η εθελοντική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μπορεί να μοιάζει με μεγάλη επιτυχία. Το ελληνικό δημόσιο χρέος περιορίστηκε κατά 100 δις ευρώ. Οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας χορήγησαν στην ελληνική κυβέρνηση νέο δάνειο ύψους 130 δις ευρώ. Έτσι η Ελλάδα απέφυγε την κατάρρευση των τραπεζών της και μπόρεσε να συνεχίσει να πληρώνει τους δημόσιους υπαλλήλους.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ ΕΧΘΡΟ ΜΑΣ!

Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος
Η Αρμενία (και το συνδεόμενο με αυτή Ναγκόρνο-Καραμπάχ) είναι μια ορεινή περίκλειστη χώρα, περιβαλλόμενη από εχθρούς. Ανατολικά το Αζερμπαϊτζάν, με το οποίο βρέθηκε σε πόλεμο στη δεκαετία του 1990 και το οποίο την απειλεί. Νότια και νοτιοδυτικά με την Τουρκία, που έχει απειλήσει επανειλημμένως να επέμβει στην περιοχή, κάνοντας χρήση των προνοιών της συνθήκης του Καρς. Βορείως είναι η Γεωργία, που, αν δεν είναι ανοιχτός εχθρός, φίλος πάντως δεν είναι. Η Γεωργία έχει εξαιρετικά εχθρικές σχέσεις με τη Ρωσία, κυριότερο σύμμαχο της Αρμενίας, που χρειάζεται όμως τον εναέριο χώρο της ή το έδαφoς της Γεωργίας για να τη συνδράμει. Στη στρατιωτική απειλή που αντιμετωπίζει εύκολα μπορεί να προστεθεί και ο ενεργειακός και άλλος αποκλεισμός, όπως συνέβη στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Οι μηχανισμοί χειραγώγησης και τρομοκράτησης του λαού σε θέση μάχης!

Οι μηχανισμοί χειραγώγησης των λαϊκών μαζών μπήκαν για τα καλά μπροστά, χρησιμοποιώντας τις τελευταίες εφεδρείες τους. Τους "αριστερούς" κολαούζους του συστήματος, τύπου Παπαρήγα μέχρι τους πιο ντούρους, κάποιους «Διεθνιστές» που μιλάνε στο όνομα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς! Που είσαι Στάλιν να δεις τα σταλινάκια σου. Ε, λοιπόν, όλοι εσείς που στο όνομα της τάξης μας προδίδετε για μία ακόμη φορά την τάξη μας και την χώρα που ζει η τάξη μας, ακούστε το καλά. Όλος ο λαός, ναι σκέτα ΛΑΟΣ, όλος ο λαός οφείλει ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ απέναντι σ’ αυτούς που αντιπροσωπεύουν το μεγάλο κεφάλαιο, τις τράπεζες και τους τοκογλύφους.

Ποιοί φοβούνται την οργή του λαού;


 Κάγκελα παντού!!! Σιδεριές και 4.000 ΜΑΤατζήδες στο Σύνταγμα!!! Οι δοσίλογοι τρέμουν την οργή του λαού και η κοινοβουλευτική Αριστερά σιγοντάρει την τρομολαγνία και την προβοκατολογία. ΑΙΣΧΟΣ μαϊντανοί του συστήματος.

Βήχος Παναγιώτης ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ (1821) Η ΥΠΟΤΑΓΗ (2012) ;

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ (1821)

Η ΥΠΟΤΑΓΗ (2012) ;

25 Μάρτη 1821: Ιστορική μέρα επαναστατικού ξεσηκωμού ενάντια στην τυραννία και τη σκλαβιά.

25 Μάρτη 2012: Ιστορική δοκιμασία και πρόκληση για τον τόπο και το λαό που τους παραδίνουν δούλους στο κεφάλαιο, την ΕΕ, το ΔΝΤ.

Όπως τότε έτσι και τώρα μόνη διέξοδος και απάντηση ο παλλαϊκός ξεσηκωμός.

Γιατί δεν θυσιάζουμε τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας  στους κεφαλαιοκράτες, τις αγορές και τα κέρδη τους

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΔΙΛΗΜΜΑΤΩΝ


Η μεγαλύτερη προπαγάνδα που τέθηκε εξ’ αρχής, ώστε να προκαλεί εξαρτημένα αντανακλαστικά ήταν η εξής: Το Μνημόνιο σου φέρνει το γάλα για τα παιδιά σου, χάρη στο Μνημόνιο έχεις πετρέλαιο, είναι ευλογία το Μνημόνιο για τους μισθούς και τις συντάξεις, το Μνημόνιο διατηρεί τρόφιμα στα ράφια. Αλίμονο μην χρεοκοπήσουμε! 

Ο δικομματισμός προκειμένου να επιβιώσει με οποιοδήποτε χρώμα και σχηματισμό, επιτίθεται εναντίον της Αριστεράς και επιστρατεύει ακραίες δυνάμεις για να συντηρητικοποιήσει και να τρομοκρατήσει τους πολίτες. Το κομματικό σύστημα χρησιμοποιεί ένα παλιό τέχνασμα, παλιό όσο η εξουσία, για να πείσει ότι υπερασπίζεται την “δημοκρατία”.

Ωχ!! τρελλάθηκα. Φευγάτε!!

΄Αλλος αέρας ο θαλασσινός!!
Ξεσηκωτικός.
Λίγη αλμύρα στα μούτρα...
ένα τσίπουρο στο λαρύγγι...
και...μπαμ...
Πάνε μνημόνια...πάνε προδότες.
"Σ΄αγαπάω...κοίτα" ο Μελάς...
"Τ΄ήθελα και σ΄αγαπούσα" το Κοράκι.

Την ιστορία θα την γράψει και πάλι ο λαός

Στις 28 Οκτωβρίου ο λαός όρθωσε το ανάστημά του, διαδήλωσε την αντίθεσή του στα μνημόνια, στην Τρόικα, στην Ε.Ε. και στις πολιτικές που εφαρμόζουν και γκρέμισε την κυβέρνηση Παπανδρέου μαζί με το εργατικό κίνημα που 2 χρόνια πρωταγωνιστεί σε μικρούς και μεγάλους αγώνες, τις λαϊκές συνελεύσεις ανυπακοής και αντίστασης.
Το μνημονιακό μπλοκ εξουσίας βρήκε διέξοδο σε μια άλλη κυβέρνηση, κυβέρνηση της υποτιθέμενης εθνικής ενότητας, την κυβέρνηση του διορισμένου τραπεζίτη Παπαδήμου.

Το ιστορικό γράμμα του Άρη Βελουχιώτη προς τα μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ

Προς όλα τα μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ

Αγαπητοί σύντροφοι,

Με το σημείωμά μου τούτο θα προσπαθήσω να τραβήξω την προσοχή σας στα πιο κάτω.

1. Όπως πιστεύω, θα έχετε πειστεί και εσείς τώρα πως οι Έλληνες αντιδραστικοί και οι Άγγλοι κατακτητές δεν έχουν καμιά πρόθεση να εφαρμόσουν έστω κι αυτή την ετεροβαρή, επιζήμια στα συμφέροντα του λαού μας και μη δίδουσα καμιά εγγύηση –ομολογία δική σας – για το σεβασμό των ελευθεριών του λαού μας, συμφωνία της Βάρκιζας. Οι παραβάσεις είναι καθημερινές και σοβαρές. Τις ξέρετε εσείς καλύτερα και δεν συντρέχει κανένας λόγος να τις απαριθμήσω.