#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012

Τη νέα δανειακή σύμβαση την έχουν διαβάσει;

Πισθάγκωνα επί δεκαετίες θα παραμείνει δεμένη η Ελλάδα στο έλεος των πιστωτών της αν ψηφισθεί από τη Βουλή την Τρίτη 20 Μαρτίου η νέα δανειακή σύμβαση που συνοδεύει το δεύτερο δάνειο σωτηρίας, το οποίο χορηγούν ευρωζώνη και ΔΝΤ. Οι όροι που περιλαμβάνονται είναι βαθιά εξευτελιστικοί και περισσότερο θυμίζουν προτεκτοράτο κι όχι σύγχρονο κυρίαρχο κράτος.

Αναφέρεται για παράδειγμα στην παράγραφο 15, υπό τον τίτλο «Εφαρμοστέο δίκαιο και αρμόδια δικαστήρια»: « (1). Η παρούσα σύμβαση και οι ειδικοί όροι διευκόλυνσης (συμπεριλαμβανομένων των όποιων παραρτημάτων και προσαρτημάτων) και κάθε εξωσυμβατική υποχρέωση που απορρέει από ή γεννάται σε σχέση με κάθε μία από αυτές διέπονται και ερμηνεύονται σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο.

236.000 κόπανοι

Τόσοι ψήφισαν.
Ετσι μας λένε οι "υπεύθυνοι".
Τόσους ήθελε ο ΧοντροΠροδότης.
Αρκετοί, σου λέει!! Μη το παραχέσουμε!!
 

Όταν ο λαός δεν θα ‘χει τίποτα πια να φάει, θα φάει τους πλούσιους (Ζαν-Ζακ Ρουσσώ)


Τόση συναίνεση είχαμε να δούμε απ' τον εμφύλιο


Του Σταύρου Χριστακόπουλου
Τέτοιο
σορόπι, σαν αυτό που είδαμε μεταξύ Παπαδήμου και Βενιζέλου επί τη παραιτήσει του δευτέρου από το υπουργείο Οικονομικών, χρόνια και ζαμάνια είχαμε να ακούσουμε. Μπήκαν στη θήκη τα σπαθιά, αν και το αίμα από τον ανηλεή μεταξύ τους παρασκηνιακό πόλεμο ακόμη στάζει. Κι ο Αβραμόπουλος όμως δεν πήγε πίσω σε διπλωματική αβρότητα. Μέχρι και καλή επιτυχία ευχήθηκε στον Ευάγγελο. Τόσος πολιτικός πολιτισμός, σπάνιο πράμα...
Άλλωστε και μεταξύ Βενιζέλου - Σαμαρά το κλίμα μια χαρά
πολιτισμένο είναι, καθώς πάμε φουλ για εκλογές σε ενάμιση μήνα. Κάτι δευτεράντζες έχουν απομείνει στο κουκλοθέατρο της υποτιθέμενης πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των σημερινών και αυριανών εταίρων της συγκυβέρνησης. Κι ας... ανησυχεί το Βήμα της Κυριακής για «κάλπες αγωνίας» (και πιθανού «διχασμού»), όπως χαρακτηριστικά μαρτυρεί το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας:

Μακελάρης Αντωνάκης

Παρατεταγμένοι οι Μακελάρηδες.
Δουλευταράδες.
 Στη σειρά με αύξοντα αριθμό.
Ταγμένοι. Στο Νεοφιλελευθερισμό.
Με ονοματεπώνυμα.
Σαμαράς, Βενιζέλος, Γιωργάκης.
Τραπεζίτες, βιομήχανοι, καναλάρχες.

Χάθηκαν 145.600 θέσεις εργασίας στη βιομηχανία την τριετία 2009- 2011

Ταχύτερα απ΄ ό,τι σε οποιονδήποτε άλλον κλάδο εξακολουθούν να μειώνονται, λόγω της κρίσης, οι θέσεις εργασίας στη μεταποιητική βιομηχανία. Είναι χαρακτηριστικό ότι η απώλεια θέσεων εργασίας στον δευτερογενή τομέα της οικονομίας το τέταρτο τρίμηνο του 2011, σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο του 2010, ανήλθε σε 17,1%, έναντι 7% στον πρωτογενή τομέα και 6,4% στον τριτογενή τομέα. Η μείωση των θέσεων εργασίας στη μεταποιητική βιομηχανία της χώρας την τριετία 2009-2011 ανήλθε σε 27,3%.

Όπως προκύπτει από επεξεργασία στοιχείων έρευνας της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), από το τέταρτο τρίμηνο του 2008 ως το ίδιο τρίμηνο του 2011, δηλαδή από τότε που ξέσπασε η χρηματοπιστωτική κρίση, την οποία διαδέχθηκε η δημοσιονομική κρίση, οι απασχολούμενοι στη μεταποιητική βιομηχανία μειώθηκαν από 533.700 άτομα σε 388.100 άτομα. Οι θέσεις εργασίας στην ελληνική μεταποίηση που χάθηκαν σε αυτή την τριετία, ανήλθαν σε 145.600.

Για άλλη μια φορά ξανά και ξανά

 Ή αυτοι ή εμείς

 240.000 ψηφοφόροι στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του Νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Ερμηνείες πολλές.
Ας παρακάμψουμε το αγανακτησμένο και εύλογο για πολλούς ερώτημα:
Μα ποιοι μπορεί να είναι αυτοί οι 240.000 άνθρωποι που μέσα σε τούτη την λαίλαπα, μέσα σε αυτήν την βαρβαρότητα της οποίας ένας από τους πρωτεργάτες της είναι ο "νεοεκλεγείς" πρόεδρος, πήγαν και πήραν μέρος σε αυτό το φιάσκο,σε αυτόν τον εξευτελισμό.


Η σαβούρα

Η σαβούρα (για όσους δεν το γνωρίζουν) είναι το κάθε είδους άχρηστο υλικό που χρησιμοποιείται στα πλοία, για να τους δίνει το βάρος που τους χρειάζεται, προκειμένου να εξασφαλίσουν την ευστάθεια κατά την πλεύση τους.
Έτσι, ένα, απολύτως άχρηστο υλικό, γίνεται εξαιρετικά χρήσιμο για τον κυβερνήτη του πλοίου.

Αν, όμως, ο καπετάνιος κάνει το λάθος και νομίσει πως όσο περισσότερη σαβούρα βάλει, τόσο πιό ασφαλή πλεύση θα έχει και υπερφορτώσει το πλοίο με σαβούρα, τότε είναι απολύτως σίγουρο το ναυάγιο και ο χαμός του πληρώματος.

Στις 25 του Μάρτη ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ για το ΔΙΚΑΙΩΜΑ στο ΟΝΕΙΡΟ, στο ΜΕΛΛΟΝ, στη ΖΩΗ!


 Σε μια χώρα που φαίνεται να μην υπάρχει πια καμιά θέση για τους εργαζόμενους και τη νεολαία της, ο λαός δεν έχει άλλη λύση από την εξέγερση για να διώξει τους δυνάστες του, να ξανακερδίσει το δικαίωμα στην δουλειά, στο μισθό, στη ΖΩΗ!

Βαρεθήκαμε να μας κλέβουν κομμάτι-κομματάκι τη ζωή μας. Να πληρώνουμε για ένα χρέος, νια το οποίο οι εργαζόμενοι δεν έχουμε καμιά ευθύνη αφού οι μόνοι που επωφελήθηκαν από τα δάνεια ήταν οι τραπεζίτες κι οι μεγαλοεργολάβοι.