#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012

Το «Κίνημα της πατάτας» και το συνεταιριστικό κίνημα της Κατοχής 1941-'44

ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ*
Ίδιες οι εποχές; Όχι βέβαια. Την τραγική κατάσταση της ανέχειας, της πείνας και του θανάτου που πέρασε εκείνα τα χρόνια ο ελληνικός λαός, κυρίως των πόλεων και περισσότερο της Αθήνας, δεν είχε ζήσει ποτέ μέχρι τότε, αλλά δεν έζησε και μέχρι σήμερα. Ιδιαίτερα τα δύο πρώτα χρόνια της Κατοχής.
Οι προηγούμενες και οι επόμενες γενιές των χρόνων εκείνων ποτέ δεν ένιωσαν την αγωνία του τωρινού οικογενειάρχη για το αν θα μπορούσε να στήσει τσουκάλι κάθε μέρα που ξημέρωνε. Και τι τσουκάλι! Με ανάλαδα νεροπλύματα μπιζελιών, μαυροφάσουλων, φουλιών, φακής, μπλουγουριού, λαχανίδας, τσουκνίδας και ύποπτων αγριόχορτων που σκελετωμένες χορταρούδες μάζευαν από τις αλάνες, τα άφραχτα οικόπεδα και τις παρυφές της πόλης, της Αθήνας μας.

Φασισμός

Καναβούρης Κ.
Ημερομηνία δημοσίευσης: 18/03/2012
Φασίστας δεν γεννιέσαι, ούτε γίνεσαι. Φασίστας καταντάς. Ας το έχουν υπόψη τους αυτό -αν βέβαια υποθέσουμε πως τους ενδιαφέρει να μην καταντήσουν φασίστες- και ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Αντώνης Σαμαράς και ολόκληρο το βωμολοχικό σκυλολόι που τους περιτριγυρίζει ελπίζοντας στ' απομεινάρια του σφάγιου επάνω στον βωμό της εξουσίας. Ας το έχουν υπόψη τους, επειδή η εποχή παίζει πολύ επικίνδυνα με τον τριγμό μιας μεγάλης διασάλευσης. Τέτοιον τριγμό που δεν επιτρέπει τις σκοτεινές πολυτέλειες διαφόρων ειδών ενοχοποίησης της Αριστεράς για όσα συμβαίνουν στις μέρες μας. Εδώ συνταράσσεται το θεμέλιο κάθε συγκρότησης που μας συνέχει ως κοινωνία κι αυτοί προσπαθούν να αποσείσουν με τραγική επιπολαιότητα τις ευθύνες τους ως να μη συνέβη τίποτε απολύτως.

Οι σωτήρες μας φέσωσαν 247 δισ. ευρώ!

Λεωνίδας Βατικιώτης 
 Σε παταγώδη αποτυχία εξελίχθηκε η πολυδιαφημισμένη ως επιτυχία συμφωνία αναδιάρθρωσης του ελληνικού δημόσιου χρέους. Τα νέα ελληνικά ομόλογα (με διάρκεια αποπληρωμής 11 έως 30 χρόνια) που Ξεκίνησαν από την Δευτέρα να ανταλλάσσονται στις δευτερογενείς αγορές ομολόγων τιμολογούνταν μόλις στο 26% – 22% της νέας ονομαστικής τους αξίας. Μια αποτίμηση που δείχνει με τον πιο αδιάψευστο τρόπο πως οι ίδιες οι αγορές δεν πείσθηκαν ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος έγινε βιώσιμο και διαχειρίσιμο μακροπρόθεσμα, με αποτέλεσμα να θεωρούν θέμα χρόνου μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Γι’ αυτό τον λόγο και η αξία των νέων ομολόγων καταποντίστηκε με το …καλημέρα.

Εθνικιστικό ανάχωμα και μπαλαντέρ το κόμμα Καμμένου

Του Δημήτρη Τζιαντζή - "Πριν"

 Δεν μπορούσε να υπάρξει πιο τέλειο «τάιμινγκ» για τη δημιουργία «αντιμνημονιακού» δεξιού φορέα από αυτόν που επέλεξε ο Πάνος Καμμένος για να εκδηλώσει τη ρήξη του με την «αξιωματική αντιπολίτευση». Η αρχική «συναίνεση» και στη συνέχεια η ενθουσιώδης στήριξη του Αντώνη Σαμαρά στη «λάθος συνταγή» του Μνημονίου σηματοδότησε την πολιτική πτώχευση της ΝΔ πριν καν αυτή κυβερνήσει. Αυτή η πτώχευση επιτάχυνε θεαματικά την κατάρρευση του δικομματισμού εν μέσω γενικότερων διεθνών οικονομικών και πολιτικών κραδασμών και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για μια δραστική αναδιάταξη του πολιτικού συστήματος, με την ενίσχυση του «ΠΑΣΟΚ εσωτερικού» και της «λαϊκής, εθνικιστικής Δεξιάς».


Οι "αυθόρμητοι" ανθρωποφύλακες

Οι λεγόμενες «ομάδες πολιτοφυλακής» και ο ρόλος τους

«Το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Οπλων (ΕKEO) θεωρεί ότι η χρήση όπλου στα Ελληνικά Σχολεία είναι θέμα χρόνου και ότι πρέπει να ισχύσουν στα σχολεία απαραβίαστα πρωτόκολλα έκτακτης κατάστασης (Standard Emergency Procedures).

Πρόθυμα τα στελέχη του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου Οπλων θα επιμορφώσουν τους εκπαιδευτικούς ακόμη και μέσω διαδικτύου για τις δέουσες ενέργειες σε περίπτωση ομηρίας και δολοφονικής επίθεσης σε σχολεία. Ασφαλώς, η ίδρυση της Ελληνικής Πολιτοφυλακής (Hellenic Civil Guard) που θα συμπεριλάβει και μαθητές των σχολείων στις τάξεις της θα προσφέρει μια μόνιμη επιτήρηση του χώρου και της συμπεριφοράς των παιδιών, προκειμένου να αποφύγουμε το μοιραίο που όμως αργά ή γρήγορα θα συμβεί».

Ιδρυμα για Προδότες.


Ιδρυμα για τη "δημοκρατία" σκέφτεται να στήσει
εν Ελλάδει ο Γιωργάκης!!
Να μαζεύει φοιτητόκοσμο.
Χωρίς δίδακτρα.
Επιθυμία του να διδάξει!!
Τη Δημοκρατία!!

Συσπείρωση Μανιακών


Χαιρετίζω την απρόσμενα μεγάλη συμμετοχή
των Πράσινων, φίλων και μελών, στην "εκλογή"
του νέου...Τσαουσέσκου.
Χαιρετίζω το πλήθος που μανιωδώς υπερψήφισε
τον νέο Καίσαρα.   

Βερολίνο 1928: Χίτλερ, ένας «κλόουν» που τον αποθεώνουν τα πλήθη

Ντιέγκο Ριβέρα
 Παναμερικάνικη ενότητα, 1940 (απόσπασμα). 
Ο Χίτλερ, ο Μουσολίνι και ο Στάλιν εικονίζονται μέσα σε ένα αεριώδες δέντρο. Από εκεί βγαίνει το οπλισμένο χέρι του φασισμού, το οποίο προσπαθεί να το συγκρατήσει η ανθρωπότητα. Ο Στάλιν κρατά ένα μαχαίρι και μια αξίνα, βαμμένη κόκκινη -- αλληγορία για τη δολοφονία του Τρότσκι. Ο Χίτλερ δείχνει τον Στάλιν για να δικαιολογήσει την εξαπόλυση της ναζιστικής βαρβαρότητας, ενώ ο «πρακτικός» Μουσολίνι κρατά ένα μπαλτά. Κάτω από τον Στάλιν διασταυρώνονται οι λέξεις GPU και Gestapo. O Τσάρλι Τσάπλιν εμφανίζεται πάνω από έναν πεσμένο στρατιώτη -- αναφορά στον «Μεγάλο Δικτάτορα». Αριστερά, κάτω από τη σβάστικα ο Χίμλερ, στον οποίο έχουν δοθεί όμως και γνωρίσματα αμερικανού ανθρώπου των μήντια.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ : Αυτοπυρπολήθηκε 81χρονη ΜΑΝΑ για να ζήσουν τα παιδιά της

Μια ανθρώπινη τραγωδία εν μέσω της τραγωδίας μιας ολόκληρης χώρας :
Μια Ελληνίδα μάνα, 81 ετών, μη αντέχοντας να βλέπει την οικογένειά της να υποφέρει από την οικονομική εξαθλίωση που έχουν οδηγήσει οι κυβερνήσεις του Μνημονίου τον ελληνικό πληθυσμό, αποφάσισε να δώσει ένα τραγικό, συμβολικό τέλος στη ζωή της αυτοπυρπολούμενη στην αυλή του σπιτιού της!
Η γυναίκα ζούσε με την οικογένειά της στη Ζάκυνθο, στην περιοχή Βαρές.
Η οικογένεια αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Η γυναίκα θεώρησε ότι ήταν βάρος στην οικογένειά της, αφού δεν μπορούσε να προσφέρει στην οικονομία του σπιτιού.

Ενας και να...τσούζει!!

Τον κάρφωσααα!! Τον Ψήφο!!
Το απόλαυσα. Το χάρηκα.
Επιτέλους...δημοκρατία.
Επιτέλους...συμμετοχή.
Επιτέλους...Τέλος!!