#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012

Δεν ειμαι το προβατο σας....Ειμαι ο εχθρος σας

Είμαι ένας από τους χιλιάδες που δεν ανήκαν σε “μαντρί”… που δεν ήταν οπαδοί και “πρόβατα” κανενός από εσάς! Που, θέλω να πιστεύω, ότι μπορούσαν να βλέπουν τα πράγματα λίγο πιο αποστασιοποιημένα και σφαιρικά και να γελάνε ακόμη με την ηλιθότητά σας και τη βλακεία των οπαδών σας που από κομματική τύφλωση έβλεπαν ό,τι αηδία τους σερβίρατε ως “ευφυΐα”!!!

Τόσα χρόνια, με την ακατάσχετη μπουρδολογία και το αβαντάρισμα των ΜΜ Εξαπάτησης που σας προωθούσε για να κάνει τη δουλειά του και να εξασφαλίζει τα συμφέροντά του, καταφέρνατε να κοροϊδεύετε κόσμο και κοσμάκη… Ενίοτε εξαγοράζατε κιόλας πότε με κανένα ρουσφετάκι, πότε με κανένα διορισμό, πότε με χρήμα που ρίχνατε σε συγκεκριμένους… Ακόμη το κάνετε αυτό το παιχνιδάκι μόνο που ο κορβανάς έχει μικρύνει αισθητά και δε μπορείτε να επιβληθείτε πια σε τόσους…

Δ. Πατέλης
Λαίλαπα

Σχόλιο Praxis: H κυβέρνηση Παπαδήμου πατάει γκάζι για να τελειώσουν-νομοθετικά- όλα τα μέτρα ακόμα και λίγες ώρες πριν τις εκλογές -μαιμού που ετοιμάζονται. Οι υπογραμμίσεις δικές μας.

Ερχονται 70 νόμοι, υπουργικές αποφάσεις και παρεμβάσεις Μνημονίου

Της Δήμητρας Καδδά

Ανοιγμα ΤΑΞΙ, ΚΤΕΛ, βενζινάδικων, αγοράς ενέργειας, παρεμβάσεις στο επιχειρηματικό περιβάλλον, στους δικηγόρους, στις τράπεζες και στις αποκρατικοποιήσεις φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση πριν κλείσει η Βουλή για εκλογές.

Μία μεγάλη λίστα με τις εκκρεμότητες του Μνημονίου οι οποίες πρέπει να γίνουν τώρα συζήτησε χθες το υπουργικό Συμβούλιο. Η λίστα περιλαμβάνει 8 νόμους εκ των οποίων ο ένας θα είναι πολυνομοσχέδιο «σκούπα», αλλά και δεκάδες άλλες εφαρμοστικές διατάξεις και παρεμβάσεις που συνολικά ξεπερνούν σε αριθμό τις 70.

Νίκη των απεργών της Coca Cola-3E, η εταιρεία ανακάλεσε όλες τις απαιτήσεις

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ) η απεργία έληξε σήμερα μετά από συμφωνία της διοίκησης του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων στην Κόκα Κόλα 3 Ε με την εταιρία. Η συνάντηση έγινε σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης και η συμφωνία επικυρώθηκε παμψηφεί το μεσημέρι από τη γενική συνέλευση του Σωματείου στο χώρο του εργοστασίου.

Το Δελτίο Τύπου της ΠΟΕΕΠ αναφέρει:

Τι είναι ο καπιταλισμός;


Η τελική αιτία όλων των πραγματικών κρίσεων παραμένει πάντα
η φτώχεια και ο περιορισμός της κατανάλωσης των μαζών

(Καρλ Μαρξ, Το Κεφάλαιο, τόμος Γ΄, σελ. 160, εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή).
Μια από τις πρώτες διαπιστώσεις του Νίκου Μπογιόπουλου, στο τελευταίο του βιβλίο "Είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε", είναι ότι οι εκμεταλλευτικές σχέσεις και το κυνηγητό του κέρδους μειώνουν διαρκώς τη δυνατότητα των εργαζόμενων ν’ απορροφούν τα συνεχώς αυξανόμενα προϊόντα. Πρόκειται για την ίδια, ακατάπαυστα αναπαραγόμενη αντίφαση της κεφαλαιοκρατικής κοινωνίας:
Οι εργάτες σαν αγοραστές εμπορευμάτων έχουν μεγάλη σημασία για την αγορά.
Η κεφαλαιοκρατική όμως κοινωνία έχει την τάση να περιορίζει στο κατώτατο όριο την τιμή του εμπορεύματός τους (της εργατικής δύναμης) όταν αντικρίζει τους
εργάτες σαν πουλητές [Καρλ Μαρξ, Κεφάλαιο, τόμος Β΄, σελ. 134].

ΣΤΟ ΓΟΥΔΗ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ!

«Η Ελλάδα έχει υπαχθεί νόμιμα, αποτελεσματικά και αμετάκλητα στην αποκλειστική αρμοδιότητα των Δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου και κάθε απόφαση του δικαστηρίου αυτού θα είναι αμετάκλητη και εκτελεστή στην Ελληνική Δημοκρατία.
Σε κατασχέσεις δημόσιας, (Κατάσχεση κοιτασμάτων, μαχητικών, φρεγατών με συνοπτικές διαδικασίες) αλλά και ιδιωτικής περιουσίας θα μπορούν να προχωρούν τα Δικαστήρια του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει σε αποπληρωμή του δανείου που προκύπτει από τη νέα δανειακή σύμβαση ανάμεσα στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), την Ελληνική Δημοκρατία, την Τράπεζα της Ελλάδος και το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ύψους 109,1 δισ. ευρώ.

Κρίση, φόβος και κατάθλιψη

Στην εκπομπή "ανιχνεύσεις" της ΕΤ3 της 18.10.2011 με θέμα Κρίση, φόβος και κατάθλιψη, ο δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης επιχειρεί τη διερεύνηση των κοινωνικών και ψυχικών παραμέτρων της "κρίσης". Στην εκπομπή φιλοξενούνται και παρεμβαίνουν, ο Κλεάνθης Γρίβας (Ψυχίατρος), η Μπετίνα Ντάβου (Καθηγήτρια Ψυχολογίας), η Αλεξάνδρα Κορωναίου (Επ. Καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου) και ο Μανόλης Μυλωνάκης (Ψυχίατρος).

Πρόκειται για μια εξαιρετικά διεισδυτική προσέγγιση των κοινωνικών και των προσωπικών - ψυχικών παραμέτρων της κρίσης και των πολιτικών τους προεκτάσεων καθώς και των αναγκαίων μεθόδων ερμηνείας και κατανόησής τους σαν προϋπόθεση για την αντίσταση της κοινωνίας.

Μιά συζήτηση που παρά τη σχετικά μεγάλη διάρκειά της, καθηλώνει και γοητεύει.

Αξίζει να την παρακολουθήσουμε. 

Θα μιλήσει επιτέλους η Αριστερά για τη χώρα;

 Χρίστος Καραμάνος
Με άρθρο του στην εφημερίδα Εποχή της 26/2/12, υπό τον τίτλο Πατριωτικά Μέτωπα και συμπαράταξη της Αριστεράς ο σύντροφος Μπάμπης Γεωργούλας απαντά σε δύο κείμενα που δημοσιεύτηκαν στον Δρόμο στις 18/2/12. Συγκεκριμένα, στα άρθρα Σε θέση πρωταγωνιστή το μαζικό λαϊκό κίνημα, του Ρ. Ρινάλντι και Τι είδους αίτημα είναι η πραγματική Δημοκρατία, του Χρ. Καραμάνου. Οι αναγνώστες μας θα μπορούσαν να διαβάσουν το άρθρο του Μπ. Γεωργούλα: ΕΔΩ. Το αφετηριακό ζήτημα που θα θέλαμε να εστιάσουμε είναι αν η Αριστερά θα έχει ουσιώδη λόγο γύρω από τα ζητήματα της πατρίδας, του έθνους, της χώρας.
Χάσμα λαού και ορισμένης Αριστεράς
 
Η αντίληψη η οποία έχει εδώ και χρόνια διαμορφωθεί σε πτέρυγες της Αριστεράς -και την οποία αναπαράγει ο σ. Μπ. Γεωργούλας- είναι ότι αυτά τα ζητήματα «νοθεύουν» το λόγο της Αριστεράς, της οποίας η φυσιογνωμία οφείλει να καθορίζεται μόνο από το ταξικό ζήτημα. Να σημειώσουμε ότι στην αντίληψη αυτή συγκλίνουν αφενός δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς που έχουν κεντρική αναφορά στον αριστερό ευρωπαϊσμό και στο μεταρρυθμισμό και αφετέρου οι δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Μάλιστα, ανάλογες είναι και οι αντιλήψεις του ΚΚΕ, με τις οποίες πιο αναλυτικά θα ασχοληθούμε σε άλλο σημείωμα.

ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΠΕΘΑΝΟΥΝ

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΡΙΑΣ ΤΑΞΙΚΗΣ  ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ   ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
του Θόδωρου Σδούκου*
 Το δικαίωμα στην υγεία είναι αυτό που δέχτηκε την μεγαλύτερη επίθεση από την πολιτική του μνημονίου και των εφαρμοστικών του νόμων σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα πεδία της ταξικής πάλης. Και αυτό γιατί: α) Είναι απόλυτα τεκμηριωμένο επιδημιολογικά ότι η γενικευμένη φτώχεια, η  ανεργία, η καθημερινή ανασφάλεια , η διάλυση των εργασιακών σχέσεων και η συντριβή των εργασιακών ελευθεριών παράγουν περισσότερη αρρώστια και θάνατο. Είναι ήδη καταγεγραμμένη στη χώρα μας  μεγάλη αύξηση των αυτοκτονιών και των νοσημάτων της λεγόμενης κοινωνικής παθολογίας (κατάχρηση ουσιών, αλκοολισμός, ενδοοικογενειακή βία, παραμέληση τέκνων, κακοποίηση κλπ) και είναι επίσης γνωστό πως από τις χώρες που πέρασε το ΔΝΤ με παρόμοιες πολιτικές συντελέστηκε μέσα σε λίγα χρόνια μεγάλη αύξηση στους δείκτες νοσηρότητας και θνησιμότητας, που αφορούσε και όλο το σύγχρονο νοσολογικό φάσμα (λοιμώδη, καρδιαγγειακά και κακοήθειες) και αποτυπώθηκε σε μείωση του προσδόκιμου επιβίωσης παρόμοια με την εποχή των παγκόσμιων πολέμων.