#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

Η μαύρη καρδιά της Ευρώπης θα θρυμματιστεί από το ελληνικό δόρυ


του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη*

Μα αλί, παλιάτσοι, τρέμετε τη μέρα

που θα ρυαστεί σα λέαινα, στον αέρα,

η Ελλάδα η αιματοκυλισμένη!

[Άγγελος Σικελιανός, Μάντεμα, Λυρικός Βίος Τόμος Β’]

Η Ελλάδα, από τις 12 Φεβρουαρίου 2012, ημερομηνία που υπογράφηκε το 1945 η μοιραία εκείνη συμφωνία της Βάρκιζας, είναι επίσημα πλέον το πρώτο θύμα του νέου παγκόσμιου πολέμου, αφού οι διεθνείς τοκογλύφοι θα μπορούν στο μέλλον να διεκδικήσουν τα «χρωστούμενα» ακόμα και με στρατιωτικά μέσα. Του τρίτου παγκόσμιου πολέμου κατά σειράν, οικονομικού προς το παρόν αλλά γεωπολιτικού βραχυπρόθεσμα ή, το χειρότερο, και θερμοπυρηνικού μεσοπρόθεσμα. Ενός νέου πολέμου που εξαπολύεται εναντίον μας ξανά από την «μαύρη καρδιά» της Ευρώπης, η γενοκτόνα φύση της οποίας έχει αποτυπωθεί στο αποικιοκρατικό και ναζιστικό παρελθόν της γηραιάς ηπείρου.

....Γιατί ο φοβος .......

Είναι αλήθεια ότι ο Ελληνικός λαός τα 3 τελευταία χρόνια υπέστη πολλά δεινά, όμως καμιά από τις  θυσίες του, δεν πήγαν χαμένες!
Καιρός ήταν, 3 χρόνια μετά την θύελλα,να γελάσουν τα χείλη μας βλέποντας τις σημερινές εξελίξεις, που δικαιώνουν τις θυσίες του λαού και κυρίως,τους επίπονους και άοκνους αγώνες  των πολιτικών μας,  με τους οποίους  κατόρθωσαν το ακατόρθωτο!
Να σταθεί η χώρα μας στα πόδια της, να μπορέσει από δω και μπρος ο λαός μας "περήφανος" και με "ψηλά το κεφάλι" να γευτεί τους καρπούς των Θυσιών του!
Από σήμερα και μπρος ο κάθε Έλληνας γονιός, μπορεί και αυτός να πανηγυρίζει και να απαντήσει στα παιδιά του "που κοιτούν με μάτια σαν κι αυτά" όταν λιποθυμούν από  την πείνα και τον ρωτούν:

Αϊ σιχτίρ κι Εσείς πια

 Γεγονός 1ο.
Στις 26-27 Οκτώβρη 2011, και εν όψει (δήθεν) της 6ης δόσης,
συμφωνήθηκε με τους Λυκοσυμμάχους στις Βρυξέλλες
η 5η Επικαιροποίηση του Μνημονίου1, το PSI, το νέο δάνειο,
η νέα δανειακή σύμβαση και το Μνημόνιο 2.
Συμφωνήθηκε επίσης η λήψη νέων-πρόσθετων δημοσιονομικών
μέτρων για τη διετία 2013-14 τον Ιούνιο του 2012.
Ο ΧοντροΠροδότης με το Γιωργάκη δέσμευσε επίσημα τη Χώρα.
Ακολούθησε το Οκ του Σαμαρά και της ΝΔ.
Στις 11/11/11 ορκίστηκε η Συγκυβέρνηση των Τριών
(που έμειναν δύο!!)

Χωρίς μεσάζοντες

Για πρώτη, ίσως, φορά, στα ελληνικά δεδομένα, δείχνουν, να δημιουργούνται κινήσεις για διάθεση προϊόντων δίχως την κερδοσκοπική παρεμβολή των μεσαζόντων οι οποίες μάλιστα βρίσκουν ευρεία θετική ανταπόκριση από την Ελληνική κοινωνία. Σπάζοντας την αντίληψη ότι «κάποιο πρόσωπο σε θέση εποπτείας, (διευθυντής, ηγέτης, οργανωτής) οφείλει πάντα να μας καθοδηγεί γιατί αυτός γνωρίζει καλύτερα» (μια αντίληψη που κατά βάθος τονίζει την αποσύνθεση της επιθυμίας για μια πραγματικά ανθρώπινη κοινωνία), ήρθε η ώρα να τεθεί το ζήτημα του μεσάζοντα όχι μόνο στην οικονομία και την παραγωγή, αλλά να προσεγγιστεί με βάση την ευρεία του έννοια.


ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Δεν έφτανε το χαράτσι στο ρεύμα, μας ήρθε τώρα και το φέσι! 

Με 310 εκ. μας φέσωσαν οι ιδιώτες «εναλλακτικοί πάροχοι» ρεύματος Energa και Hellas Power. Από τα μέχρι σήμερα στοιχεία προκύπτει ότι χρωστούν 70 εκ. € στη ΔΕΗ και 120 εκ. € στο ΔΕΣΜΗΕ για χρήση των δημόσιων δικτύων και 120 εκ. € στο δημόσιο από τα χαράτσια που εισέπραξαν και δεν απέδωσαν. Κι ο λογαριασμός ανεβαίνει καθημερινά…

Ποιος θα πληρώσει το φέσι; 

Το σύνηθες υποζύγιο, το σύνολο της λαϊκής κατανάλωσης.

ΜΙΣΘΩΤΟΙ - ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ - ΑΝΕΡΓΟΙ: Ενωμένοι και αλληλέγγυοι για τη χειραφετημένη ζωή που μας ανήκει

Των Ηλία Φωτιάδη και Βασίλη Διαμάντη, ανέργων από το Περιστέρι

Αυξηθήκαμε και πληθύναμε.. Φτάσαμε το ένα εκατομμύριο πια οι άνεργοι, μετρημένοι και πιστοποιημένοι με τη βούλα της κρατικής καταγραφής και την αποδοχή ότι υπάρχουμε και είμαστε το μεγάλο «κοινωνικό» πρόβλημα του συστήματος που κλυδωνίζεται από την πιο μεγάλη και παρατεταμένη κρίση που γνώρισε ποτέ.

Τώρα πια το αποτέλεσμα του σάπιου κόσμου της εκμετάλλευσης, δεν γίνεται να κρυφτεί στο πίσω μέρος της καπιταλιστικής βιτρίνας, να φτιασιδωθεί στους πίνακες των στατιστικών τους στοιχείων, να «εξομαλυνθεί» στα τετράωρα της επισφάλειας και στην γενικευμένη εκ περιτροπής εργασία που μονομερώς αποφασίζουν τα αφεντικά και το κράτος τους και αποδέχονται οι συνένοχοι «κοινωνικοί εταίροι» του εργατοπατερισμού. Η διαρκώς ογκούμενη στρατιά των νεόπτωχων και εξαθλιωμένων εργατών, στερούμενη ακόμη και το «δικαίωμα» της μισθωτής επιβίωσης στα κάτεργα της ταξικής εκμετάλλευσης, εκτός από μια άνευ προηγουμένου ανθρώπινη δυστυχία, μπορεί να γίνει το ακαριαίο μείγμα που μαζί με τα άλλα τμήματα του κοινωνικού αποκλεισμού και τη μαχόμενη εργατική βάρδια θα αποτελέσει τον πυροκροτητή για τις εξεγέρσεις που έρχονται και τις κοινωνικές ανατροπές που όσο ποτέ άλλοτε είναι επίκαιρες και μπορούν να πραγματοποιηθούν.


«Μικρότητες» και «μεγαλεία» στην πολιτική της αριστεράς

Του Παναγιώτη Μαυροειδή
Ζούμε σε μια ιστορική εποχή με δυο όψεις. Από τη μια, είναι περίοδος τεράστιων κίνδυνων για τον κόσμο της εργασίας. Είναι σε εξέλιξη μια επιχείρηση κοινωνικής καταβύθισης με πρωτεργάτη τον κόσμο του κεφαλαίου. Και θύμα το λαό και τη νεολαία, το παρόν αλλά και το μέλλον.
Από την άλλη, είμαστε μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση για το εργατικό κίνημα, τους κομμουνιστές, την αριστερά.
Καλούμαστε να δράσουμε μαχητικά όσο ποτέ. Αλλά πρέπει και να στοχαστούμε βαθιά, να δούμε καθαρά. Οι αντίπαλοι μας βλέπουν 10 και 50 χρόνια μπροστά.
Πρέπει και εμείς να τελειώνουμε με το σεχταρισμό του εφήμερου, του συγκυριακού. Με τη θεοποίηση του ελάχιστου, του άμεσου, του εύπεπτου.
Τα ‘’μικρά’’ και τα ‘’μεγάλα’’
Ακούγεται συνέχεια. Πονηρά, από βολεμένες στα θέσφατά τους ηγεσίες. Καλόπιστα, από αγωνιστές: ‘’Ας ενωθούμε στα ‘’μικρά’’. Γιατί μια ζωή μπαίνουν ‘’μεγάλα’’ για να μας χωρίζουν; Πράγματα που δεν είναι της ώρας;’’. Τέτοια ‘’μεγάλα’’ προσφάτως είναι ‘’η έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ’’ και βέβαια ο αντικαπιταλιστικός προσανατολισμός του κινήματος. ‘’Μικρά’’ και ενωτικά είναι το ‘’όχι στο μνημόνιο’’ και το ‘’ναι στα δημόσια αγαθά’’.
Απίστευτη αντιστροφή! Αυτοκτονική ακύρωση του ρηξικέλευθου επαναστατικού χαρακτήρα του αριστερού κινήματος, πολιτικά, ιδεολογικά, κινηματικά.

Ακούει κανείς;;

Τα Σκυλιά αποθρασύνονται...
Κάθε μέρα που περνάει γίνονται και πιο επικίνδυνα.
Λυσσασμένα ορμούν να κατασπαράξουν ότι απόμεινε.
Να υπερασπιστούν τη Βαρβαρότητα που επέβαλαν
στη Χώρα.
Να παγιώσουν το Νεοφιλελευθερισμό.
Να τον αναδείξουν ως "φιλολαϊκό"-"φιλεργατικό".
Μοναδική ελπίδα!!

Η επανάληψη ως μητέρα και ως πάθηση -Το « γιατί » στα χρόνια των κρίσεων

του Χρίστου Ανδριανόπουλου
« H ιστορία επαναλαμβάνεται » λέει μία όχι και τόσο επιστημονική ρήση, αλλά τί επαναλαμβάνεται μαζί της; Ήδη ο Μαρξ στη « 18η Μπρυμαίρ του Λουδοβίκου Βοναπάρτη» προσπάθησε να ξορκίσει τα φαντάσματα του παρελθόντος που σαν επαναλήψεις των παλαιότερων επαναστατικών μεθόδων έρχονταν και επανέρχονταν κάθε φορά που το ανερχόμενο εργατικό κίνημα αντιμετώπιζε νέες προκλήσεις . Η ιστορία επαναλαμβάνεται ή καλύτερα, μια συγκεκριμένη ιστορία ζει μέσα από τις επαναλήψεις. Ποιές είναι αυτές ;

Εκδήλωση-Το εργατικό κίνημα μέσα στην περίοδο της χειρότερης κρίσης του Καπιταλιστικού συστήματος.


Πηγή: Πρωτοβουλία για ένα ανεξάρτητο κέντρο αγώνα εργατών.
 

Σαν σήμερα, 14/03/1883, πέθανε ο Κ.Μαρξ

 Απο: http://vathikokkino.com/
Ο Καρλ Μαρξ γεννήθηκε στις 5 του Μάη 1818, με το νέο ημερολόγιο, στην πόλη Τριρ (παραρήνια Πρωσία). Ο πατέρας του ήταν δικηγόρος, εβραίος· το 1824 ασπάστηκε τον προτεσταντισμό. Η οικογένεια του ήταν εύπορη, καλλιεργημένη, όχι όμως επαναστατική. Αφού τέλειωσε το γυμνάσιο του Τριρ ο Μαρξ πήγε στο Πανεπιστήμιο, στην αρχή στη Βόνη και έπειτα στο Βερολίνο, και σπούδασε νομικά, προπαντός όμως ιστορία και φιλοσοφία. Τέλειωσε το Πανεπιστήμιο το 1841 με μια διδακτορική διατριβή για τη Φιλοσοφία του Επίκουρου. Όσο για τις αντιλήψεις του, ο Μαρξ εκείνη την εποχή ήταν ακόμη χεγκελιανός-ιδεαλιστής. Στο Βερολίνο ανήκε στον κύκλο των αριστερών-χεγκελιανών (Μπρούνο Μπάουερ κ.ά.), που προσπαθούσαν να βγάλουν από τη Φιλοσοφία του Χέγκελ αθεϊστικά και επαναστατικά συμπεράσματα.

 Όταν τέλειωσε το Πανεπιστήμιο, ο Μαρξ εγκαταστάθηκε στη Βόνη, με σκοπό να γίνει καθηγητής του Πανεπιστημίου. Η αντιδραστική όμως πολιτική της κυβέρνησης, που το 1832 αφαίρεσε την έδρα από τον Λουδοβίκο Φόιερμπαχ και το 1836 αρνήθηκε να τον επαναφέρει στο Πανεπιστήμιο ενώ το 1841 απαγόρευσε στο νεαρό καθηγητή Μπρούνο Μπάουερ να διδάσκει στη Βόνη, ανάγκασε τον Μαρξ να εγκαταλείψει τη σταδιοδρομία του καθηγητή.
Η συνέχεια στην ιστοσελίδα μας

Πέτυχε το PSI… αυξήθηκε το χρέος!

Μπορεί η πολυαναμενόμενη ολοκλήρωση του PSI να στέφθηκε με επιτυχία, ωστόσο τα δύσκολα τώρα αρχίζουν για την Ελλάδα. Με το χρέος να είναι αυξημένο παρά το «κούρεμα», τα hedge funds να προχωρούν σε μηνύσεις και νέα μέτρα να έρχονται τον Ιούνιο, ο δρόμος μόνο στρωμένος με ροδοπέταλα δεν είναι.

Ωστόσο το πιο… απολαυστικό σημείο της όλης διαδικασίας, είναι ότι το χρέος της Ελλάδας αυξήθηκε! Ελλάδα και Ε.Ε. μπορεί να διέγραψαν 105 δισ. ευρώ , αλλά αν προσθέσουμε το νέο δάνειο ύψους 130 δισ. δολαρίων, τότε το ελληνικό χρέος αυξάνεται κατά 25 δισ. και αυτό στην περίπτωση που όλες οι δικαστικές αποφάσεις είναι υπέρ της Ελλάδας!

γυρίζοντας από τη δουλειά

Περπάτημα συνήθως. Μαγαζιά κλειστά, μόνο κάτι ταβερνεία και ένα κυριλέ με κόσμο. Το γλέντι τελείωσε. Για άλλους τώρα ξεκινάει. Μερικοί ταξιτζήδες βαριεστημένοι. Με τα πόδια γλυτώνεις τον πρόλογο για τη χούντα στο ταξί. Το έχει το δημογραφικό. Είναι σίγουρο πλέον. Εξάλλου όταν κάνουν μπάχαλα οι ταξιτζήδες η αστυνομία προσέχει ιδιαίτερα. Βράδυ και κάνεις τέτοιες σκέψεις. Δεν ξεκολλάς ε; Καλά να πάθεις. Εσωτερικός μονόλογος στα χρόνια του χρέους. Τι να πρωτοσκεφτείς και τι να αγνοήσεις.. Άσε που ξανάρχονται πίσω. Τα γιατί είναι τα πιο επίμονα. Αυταπάτες και μια υποψία αυτογνωσίας. Τώρα σωθήκαμε. Βαριέσαι.  Άδειοι δρόμοι. Κάνουν τα τσιμέντα να φαίνονται όμορφα. Χωρίς ανθρώπους τα τσιμέντα δείχνουν καλύτερα. Το κάνει αυτό η ιδιοκτησία. Περί ομορφιάς στο κέντρο των Αθηνών ο λόγος. Υγρασία βέβαια. Φέτος μας τσάκισε όλους. Σκέφτεσαι την Πάρνηθα. Από τότε που κάηκε σαν κάτι να άλλαξε στην Αττική. Ε και τι έγινε.

OTAN H ANTIΔΡΑΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΡΑΣΗ!

 Η θεωρία του βραστού βατράχου,είναι μια τακτική που εφαρμόστηκε με επιτυχία στη Λατινική Αμερική και επιχειρείται και στην πατρίδα μας. Τα πρώτα μέτρα που πάρθηκαν ήταν τέτοια που αρχικά στόχευαν στο ενοχικό του Ελληνα (πχ Μαζί τα φάγαμε) Μετά,ξεκίνησαν τα κυρίως "μέτρα" και μπήκε ο "ασθενής " στην εντατική αντί για τον "γύψο"... Και ενώ ο Ελληνας τα είχε χαμένα μη ξέροντας πως να αντιδράσει (όπως και ο βάτραχος που τον βάζουν στο χλιαρό αρχικά νερό του καζανιού και σιγά σιγά ανεβάζουν την θερμοκρασία)με το που άρχισε να αντιλαμβάνεται τι "παίζεται " με τον πιο πρόστυχο τρόπο για το μέλλον του,ξεκίνησαν τα συνεχόμενα μέτρα και οι απανωτές ριπές κατάργησης των δικαιωμάτων του, ανθρώπινων και εργασιακών,εν είδει πολυβόλου,η άλλως, εν είδει απότομης αύξησης της θερμοκρασίας βρασμού του "βατράχου" ώστε παραζαλισμένος να καταστεί ανίκανος να αμυνθεί!

Ελλάδα: Το παγκόσμιο φυτώριο ανθρωπίνων οργάνων και ιστών, τώρα και με νόμο!

Η Ελλάδα μετατρέπεται σε τροφοδότη χώρα οργάνων και ανθρωπίνων ιστών για όλο τον πλανήτη…

Εχθές κατ’ εξαίρεση, άνοιξα τη τηλεόραση και τι είδαν τα μάτια μου;; Διαφήμιση για την δωρεά οργάνων και μάλιστα με δικά μας λεφτά. Αντί δηλαδή η κυβέρνηση να κάνει το χρέος της και να ενημερώνει τον κόσμο για το καινούργιο σχετικό νόμο, έτσι όπως δεσμεύτηκε, κάνει τηλεοπτική εκστρατεία για να παραπλανήσει τους πάντες. Δείτε πιο κάτω τι εννοώ .
Απόσπασμα από την καταγγελία μου στην Χάγη:

Α4. ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ

Κινήματα υπάρχουν πολλά...ο σκοπός ένας!!!


Προσφορά, από γραφείο τελετών στο Κιάτο Κορινθίας