#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

Μίκης Θεοδωράκης: ΠΕΡΙ «ΤΡΑΜΠΟΥΚΩΝ», «ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΩΝ» ΚΑΙ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Είδα και άκουσα στο βραδινό δελτίο της ΝΕΤ τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Καψή να προσπαθεί να εξομοιώσει τους τραμπούκους του παρακράτους της Δεξιάς που δολοφόνησαν τον Λαμπράκη με τα σημερινά θύματα της αντεθνικής, αντικοινωνικής και αντιλαϊκής πολιτικής της ξένης Τρόικα και της ντόπιας Κυβέρνησης που προσπαθούν να διαδηλώσουν την αγανάκτησή τους.

Ώστε οι κύριοι Παπαδήμος, Παπανδρέου, Σαμαράς, Βενιζέλος, Νταλάρας και Παπουτσής είναι οι σημερινοί Μπελογιάννης, Σαράφης, Λαμπράκης και Πέτρουλας και όλο αυτό το 1,5 εκατομμύριο άνεργοι, οι δεκάδες χιλιάδες που έχασαν τις δουλειές τους κι άλλοι τόσοι που θα είναι από δω και στο εξής αναγκασμένοι να ζουν με 200 ως 500 Ευρώ το μήνα, οι νέοι επιστήμονες που αναγκάζονται να μεταναστεύσουν, οι καταστηματάρχες και οι υπάλληλοι των κλεισμένων μαγαζιών και οι ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι των 4.500 επιχειρήσεων που έβαλαν λουκέτο, όλοι αυτοί που η πολιτική σας, κ. Καψή, τους οδήγησε στο τελευταίο σκαλί του πόνου, της απελπισίας, της απόγνωσης και της οργής είναι οι σημερινοί τραμπούκοι ενός αόρατου παρακράτους, απλώς αντί να κρατούν μαχαίρια, πιστόλια και σιδηρολοστούς χρησιμοποιούν τα ...

ζητειται


Financial Times: η Ελλάδα θα γίνει ... Βιετνάμ και Μπαγκλαντές

Δεν μασάει τα λόγια του το άρθρο των Financial Times που αναφέρεται στην πορεία του ελληνικού ΑΕΠ. Ο τίτλος τα λέει όλα: “Η ελληνική οικονομία συρρικνώνεται σε τριτοκοσμικό επίπεδο”.

 Η εφημερίδα επικαλείται στοιχεία έρευνας που διενήργησε για λογαριασμό της το έγκυρο Οικονομικό Ινστιτούτο Ifo και ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρει με βάσει και τους ρυθμούς ανάπτυξης των άλλων χωρών και τη μόνιμη υπηρεσιακή τάση της Ελλάδας η οποία επιδεινώνεται με τα νέα μέτρα είναι θέμα μηνών, μέσα στο 2012 δηλαδή, χώρες όπως το Περού, το Μπαγκλαντές και το Βιετνάμ να ξεπεράσουν την Ελλάδα σε ΑΕΠ, ενώ δεν αποκλείεται σύντομα η κατάσταση να επιδεινωθεί περαιτέρω.


Το Μνημόνιο είναι ευλογία για τον τόπο

Σχεδόν οι πάντες κατηγορούν το Μνημόνιο αλλά αυτό οφείλεται στο γεγονός πως εστιάζουν στον τρόπο που έχει επιδράσει στα υλικά ζητήματα. Βλέποντας σφαιρικά το Μνημόνιο, θα παρατηρήσει κάποιος πως η εφαρμογή του έχει βελτιώσει την ποιότητα ζωής χιλιάδων Ελλήνων.

Μόνο στη Ζάκυνθο, δεκάδες τυφλοί βρήκαν το φως τους, εξαιτίας του Μνημονίου.
Οι 100 από τους 700 τυφλούς της Ζακύνθου προσήλθαν για έλεγχο στις υγειονομικές επιτροπές, και οι 60 από αυτούς βλέπουν. Πριν το Μνημόνιο, δεν έβλεπαν. Με το Μνημόνιο απέκτησαν αετίσια όραση.
Υποθέτω πως και οι 600 τυφλοί της Ζακύνθου που δεν έχουν ελεγχθεί ακόμα δεν ψάχνουν να βρουν τον δρόμο για το νοσοκομείο – μάλλον κι αυτοί θα έχουν βρει το φως τους και θα το γιορτάζουν.

Oι συνέπειες της ολικής χρεοκοπίας: Ζητήθηκαν οι πρώτες κατασχέσεις δημόσιας περιουσίας

Άμεσος κίνδυνος έναρξης κατάσχεσης κρατικών περιουσιακών στοιχείων ανακύπτει πλέον από εκατοντάδες περιπτώσεις θεσμικών επενδυτών ή φυσικών προσώπων οι οποίοι αρνήθηκαν να μπουν στο κούρεμα και προσφεύγουν ο ένας μετά τον άλλον στα δικαστήρια σε όλο τον πλανήτη. Η ταχεία απονομή δικαιοσύνης τόσο στον πρώτο όσο και στον δεύτερο βαθμό υπολογίζουν ότι θα τους επιτρέψει εντός τριετίας να αρχίσουν οι κατασχέσεις!

 Εκτός από ομολογιούχους στην Ιαπωνία, τις ΗΠΑ και την Βρετανία 110 Γερμανοί μικροεπενδυτές, κάτοχοι ελληνικών ομολόγων, κετάφυγαν στα δικαστήρια ζητώντας αποζημιεώσεις, σύμφωνα με την Deutche Welle, καθώς όπως υποστηρίζουν, με το κούρεμα έχασαν σχεδόν το 90% της επένδυσής τους.

κάλεσμα αγώνα

Μέρες Βαϊμάρης


Του Δημήτρη Μπελαντή  

Η περίοδος που διανύουμε παρουσιάζει σημαντικές αναλογίες με την κρίση του Μεσοπολέμου και ιδίως με την κρίση του καθεστώτος της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης στη Γερμανία. Αυτό που πασιφανώς διαφέρει είναι η ανάδυση ενός μαζικού φασιστικού κινήματος, όπως το γερμανικό NSDAP και η ακροδεξιά μαζική αμφισβήτηση του καθεστώτος. Αυτή η αναλογία είναι κρίσιμη. Για τον λόγο αυτόν ακριβώς θα ήταν λάθος να μιλήσουμε (ακόμη τουλάχιστον) για μια διαδικασία εκφασισμού στη σύγχρονη Ελλάδα. Παρόλα αυτά, υπάρχουν σημαντικά κοινά σημεία και αναλογίες, τις οποίες πρέπει να εξετάσουμε προσεχτικά.


Μια «καταστροφική» οικονομική  κρίση και μια εξίσου διαλυτική για την κοινωνική συνοχή οικονομική της διαχείριση.

Πρασινογάλαζες παπαριές.

Και ο Λα-λάκης με τον ΧοντροΠροδότη.
Και ο Κωστάκης . Και η Αννούλα.
Και ο Γιωργάκης. Και ο Πεταλωτής.
Εν ολίγοις, ΟΛΟΙ, πλην διαγραμμένων.
Αγκαλίτσα στο καράβι...

“Επιμορφωτικά” ταξίδια στο Ισραήλ (η γελοιότητα της σιωνιστικής προπαγάνδας)


γράφει η filistina

το πρόγραμμα της σιωνιστικής αποστολής

Επιμορφωτικά ταξίδια ή αλλιώς αποστολές οργανωμένης προπαγάνδας προτείνει για τον Ιούλιο του 2012 το Ισραήλ.
Ανάμεσα στις δραστηριότητες και τα αξιοθέατα που θα απολαύσουν οι συμμετέχοντες είναι:
-Επίσκεψη στο Κέντρο ερευνών ατομικής ενέργειας (θα τους δείξουν  τις πυρηνικές κεφαλές που διαθέτουν ή θα φροντίσουν μόνο να τους ενημερώσουν για την πυρηνική απειλή που έρχεται από το Ιράν?)
-Επίσκεψη στις βάσεις των ΗΕ στα σύνορα με τη Συρία
-Αποκλειστικές επισκέψεις σε βάσεις Ισραηλινών Δυνάμεων(αυτών που εισβάλουν στα σπίτια των Παλαιστινίων μέσα στη νύχτα για να τους συλλάβουν μπροστά στα παιδιά τους ή που πετάνε κάνιστρα δακρυγόνων σε απόσταση 30εκ, δολοφονώντας μη-βίαιους διαδηλωτές)

Η ακίνδυνη Αριστερά


Με την επιτυχή έκβαση του PSI ανά χείρας, τα κόμματα του Μνημονίου μπορούν απερίσπαστα να χαράξουν τις εκλογικές τους στρατηγικές εξαπολύοντας εκστρατεία αφενός καθησυχασμού της κοινής γνώμης και αφετέρου καλλιέργειας της προσδοκίας ότι, μια και πιάσαμε τον περίφημο πάτο, μπορεί τώρα να ξεκινήσει η αργή και οδυνηρή ανάδυση στον αφρό.

Φυσικά θα αποκρύψουν επιμελώς ότι αυτό που πατήσαμε δεν είναι ο πάτος, αλλά απλώς τα απόβλητα του PSI. Θα εξωραΐσουν το γεγονός ότι η αντιπαροχή για την κρατικοποίηση του χρέους από τους εταίρους στην Ε.Ε. είναι η αποικιοποίηση της χώρας. Ότι ακόμη και μετά το κούρεμα το χρέος θα παραμείνει για αρκετά χρόνια μη διαχειρίσιμο. Και ότι η διατήρηση του status quo της ελεγχόμενης χρεωκοπίας εντός ευρώ (προς το παρόν) θα απαιτεί διαρκώς μέτρα επί μέτρων σε βάρος της εξουθενωμένης κοινωνίας.

Γεωργία και διατροφή στα χέρια μας

Η φτηνή πατάτα είναι μόνο η αρχή... 

γράφουν: Στράτος Βουραζέρης-Δημήτρης Τζιαντζής

Η αυθόρμητη πρωτοβουλία πολιτών για την προμήθεια ποσότητας πατάτας απευθείας από τους παραγωγούς, που έχει ήδη επεκταθεί στο λάδι, το μέλι και άλλα προϊόντα, αποτελεί μια υγιή και αυθόρμητη έκφραση της ανάγκης των φτωχότερων λαϊκών εργατικών στρωμάτων για φθηνά και ποιοτικά προϊόντα. Έφερε στο προσκήνιο την έκταση του διατροφικού προβλήματος στη χώρα μας. Πρόβλημα που γιγαντώθηκε την τελευταία διετία από τις πολιτικές της κυβέρνησης, των μνημονίων, της ΕΕ και του ΔΝΤ (βλ. μείωση μισθών, μακροχρόνια ανεργία, αύξηση ΦΠΑ κ.λπ.) έχει όμως τις ρίζες του στον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής και στην οργάνωση της αγοράς των αγροτικών προϊόντων.

ΠΕΡΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΣ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ

Εχέσθησαν απάνω τους οι λεβεντομαλάκες του Παπαδήμιου PSIχολογικού καταναγκασμού μετά των CDS και του ελαφρού κωλοδαχτύλου…
-Εδώ δεν κώλωσαν με τον τραγουδιστή της παγωμένης τσιμινιέρας, με το υμνητή του 1821 με μια Τουρκοπούλα αγκαλιά και θα κωλώσουν με μας;
Να λάβουμε τα μέτρα μας πρότεινε Βουβουζέλος ο χειροτερότερος, να καταργήσουμε τις παρελάσεις το πρότεινε και ο Τσίπρας…
Να καταργήσουμε την 25η Μαρτίου αντιπρότεινε ο Μαζι-τα-φάγαμε ή να την μεταφέρουμε τον Δεκαπεντάγουστο που θα λείπουν όλοι!

ΤΟΠΙΟ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ

Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης

Αρχές Μάρτη 2012.

Τον Φλεβάρη που μας πέρασε, η πολιτικο/οικονομική Ολιγαρχία που μας κυβερνά, υπογράφουσα ως Ελλάς, συνθηκολόγησε με τους δανειστές ΤΗΣ (και όχι δανειστές του Ελληνικού λαού) να παραδώσει όλα τα οικονομικά “όπλα” που είχε η Ελληνική κοινωνία για να αμυνθεί απέναντι στις κανιβαλικές ορέξεις τους.

Αναφέρομαι στο καθεστώς του χρέους που, “με τη βούλα” της Βουλής: