#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012

Θητεία της φτώχειας! Οικογένειες δεν μπορούν να συντηρήσουν τους στρατιώτες τους!

Μια νέα πραγματικότητα καλούνται να διαχειριστούν οι στρατιωτικοί και ειδικά οι διοικητές μονάδων πρώτης γραμμής.Η εικόνα του “ατσίγαρου φαντάρου” ,που σε κάθε έξοδό του μέτραγε τα κέρματα για να δει αν του έφθαναν για να “πάρει ένα σουβλάκι” ,ήταν εικόνα που ξέραμε από τις ελληνικές ταινίες ,όπως η θρυλική “Λούφα και Παραλλαγή”.Τώρα αναβιώνει με τη μόνη αλλά και σημαντική διαφορά ότι τότε τις δεκαετίες του 60,του 70 αλλά και του 80 τα κέρματα ήταν δραχμές και τώρα,είναι ευρώ!
Αρκεί να αναφέρουμε ότι οι εθελοντές για ΕΛΔΥΚ έχουν τριπλασιαστεί το τελευταίο χρόνο. Η αιτία είναι προφανής. Τα περίπου 500 ευρώ που λαμβάνουν οι στρατιώτες είναι για πολλούς νέους το μοναδικό εισόδημα όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για τους γονείς τους!

Το ερώτημα της αξίας του Facebook: Θα επιβιώσει ο καπιταλισμός εν μέσω «αφθονίας αξίας»;

Αξίζει πραγματικά το Facebook 100 δις $ - και από που προκύπτει αυτή η τιμή; Μήπως το Facebook εκμεταλλεύεται τους χρήστες του;
Michel Bauwens
Δεν πρόκειται για νέα συζήτηση. Το θέμα αυτό επανεμφανίζεται τακτικά στην μπλογκόσφαιρα και στους ακαδημαϊκούς κύκλους, από τότε που η Tiziana Terranova επινόησε τον όρο «Δωρεάν Εργασία» για να δείξει μια νέα μορφή καπιταλιστικής εκμετάλλευσης της απλήρωτης εργασίας - αναφερόμενη καταρχήν στους θεατές των κλασικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων, και τώρα στη νέα γενιά των συμμετεχόντων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε δικτυακούς τόπους όπως το Facebook. Το επιχείρημα μπορεί να συνοψιστεί στη φράση: «Αν είναι δωρεάν, τότε εσύ είσαι το προϊόν που πωλείται». Ο όρος αυτός επανεμφανίστηκε πρόσφατα σε ένα άρθρο των Christopher Land και Steffen Böhm από το Πανεπιστήμιο του Essex, με τίτλο «Μας εκμεταλλεύονται! Γιατί όλοι δουλεύουμε για το Facebook δωρεάν». Σε αυτό το μίνι-δοκίμιο, ισχυρίζονται ότι «μπορούμε να τοποθετήσουμε τους χρήστες του Facebook στη θέση των εργαζομένων. Εάν η εργασία νοείται ως “δραστηριότητα που παράγει αξία”, τότε η ενημέρωση της κατάστασής σας, το να κάνεις “like” ή το να προσκαλείς φίλους, δημιουργεί το βασικό εμπόρευμα του Facebook».

Απομυθοποιώντας την αντι-Ιρανική προπαγάνδα: Ο μύθος του «Νέου Ολοκαυτώματος»

       τα αστέρια είναι οι βάσεις των ΗΠΑ γύρω από το Ιράν
του Benjamin Schett  (μετάφραση filistina )
Μέσα στα πλαίσια της καθιερωμένης   προπαγάνδας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης , ο φόβος για το Ιράν έχει φτάσει πλέον στην κορυφή.
Ένα παράδειγμα είναι οι συνεχιζόμενες καταγγελίες  ότι το Ιράν παραβαίνει τη Συνθήκη της μη διάδοσης των πυρηνικών, παρά τις δηλώσεις για το αντίθετο από τον Λεόν Πανέτα, υπουργό Αμύνης των ΗΠΑ. [1]
Ανακοινώθηκαν επίσης οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης Ομπάμα ότι το Ιράν εμπλέκεται σε τρομοκρατικές δραστηριότητες σύμφωνα με  ένα σενάριο που λέει ότι  το  Ιράν σκοπεύει να δολοφονήσει τον Πρέσβη της  Σ. Αραβίας στις ΗΠΑ.[2]

Η Αριστερά οφείλει να θέτει ζήτημα εργατικής εξουσίας

 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΧΡΥΣΗ
Τη συνέντευξη πήρε η Ιωάννα Δρόσου
Ύστερα από σχεδόν τρεις μήνες διορισμένης κυβέρνησης μάλλον οδηγούμαστε σε εκλογές. Αυτό ίσως σημαίνει ότι ξεπερνιέται η κρίση του κοινοβουλευτισμού και της δημοκρατίας;
Η κρίση του κοινοβουλευτισμού και της αστικής δημοκρατίας δεν είναι πρωτογενής. Είναι απόρροια της δομικής κρίσης του συστήματος, που ξεκίνησε από την οικονομία και επεκτάθηκε σε όλα τα επίπεδα. Με αυτή την έννοια, βρισκόμαστε μέσα σε μια κρίση του καπιταλισμού, οικονομική, πολιτική, αλλά και πολιτιστική ταυτόχρονα. Στην τρίμηνη θητεία της αυτή η δοτή κυβέρνηση επιχειρεί να διαχειριστεί τα δομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το αστικό σύστημα στην Ελλάδα, διεκπεραιώνοντας το έργο που της έχει ανατεθεί από τα διεθνή και εγχώρια κέντρα και όχι ασφαλώς από τον ελληνικό λαό. Το αν θα πάει η Ελλάδα άμεσα σε εκλογές δεν μπορούμε να το πούμε με βεβαιότητα. Νομίζω, πάντως, ότι οι εκφραστές της αστικής πολιτικής εξουσίας βρίσκονται μπροστά σε ένα τακτικό δίλημμα, που πρέπει να απαντήσουν σύντομα: από τη μία πλευρά η άμεση προκήρυξη εκλογών μπορεί να λειτουργήσει, προσωρινά έστω, ως βαλβίδα εκτόνωσης ισχυρότατων κοινωνικών πιέσεων, αλλά από την άλλη, υπάρχει ο κίνδυνος μιας δυσμενούς γι’ αυτούς αλλαγής του συσχετισμού των δυνάμεων σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, ενδεχόμενο που αν επαληθευθεί θα δημιουργήσει, περαιτέρω προβλήματα στην πολιτική διαχείριση της κρίσης.

ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ…

ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ «ΦΕΡΕΤΖΕ» ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ…

Το πρόβλημα.

Οι άνεργοι στις αρχές του 2012 με βάση τα επίσημα στοιχειά ξεπέρασαν το 1.000.000.

Τραγικές οι ελλείψεις συνολικά και στους ΟΤΑ, κυρίως στις κοινωφελείς υπηρεσίες.

Μειώνονται οι χρηματοδοτήσεις, καταργούνται θέσεις, υπηρεσίες  και οργανισμοί.

Την ίδια στιγμή ετοιμάζονται για νέες χιλιάδες απολύσεις και σε ολοκληρωτικό σάρωμα των μισθών σε δημόσιο και  ιδιωτικό τομέα.

Κυβέρνηση Μπίλντερμπεργκ

Η Ελλάδα και η γειτονική Ιταλία, δύο χώρες με οικονομικά προβλήματα και πολιτικά αδιέξοδα, όλως περιέργως παρακολουθούν τις εξελίξεις να καταλήγουν στο ίδιο αποτέλεσμα.

Δύο στελέχη της «Τριμερούς Επιτροπής» μιας πανίσχυρης διεθνούς οργάνωσης με παγκόσμια δραστηριότητα από το 1973, στελεχωμένη από την ελίτ της διεθνούς οικονομίας, με επιχειρηματίες και οικονομολόγους, τραπεζίτες και νομικούς ανώτατου βεληνεκούς, δύο οικονομικοί παράγοντες με καριέρα σε κεντρικές τραπεζικές θέσεις, αναλαμβάνουν το τιμόνι των χωρών τους ως πρωθυπουργοί. Να σημειωθεί ότι και οι δύο δεν έχουν εκλεγεί.

Λουκάς Παπαδήμος
Λουκάς Παπαδήμος
Επίσης και οι δύο εμφυτεύονται με την δραστική παρέμβαση των ισχυρών χωρών της Ευρώπης. Ο Λουκάς Παπαδήμος και ο Μάριο Μόντι είναι «σωτήρες», «Μεσσίες» ή απλά υλοποιούν προειλημμένες αποφάσεις συγκεκριμένων κέντρων;

Η ιστορία που ακολουθεί είναι διδακτική. Η συνέντευξη που παραχώρησε στη «zougla.gr» ένα μέλος της «Τριμερούς Επιτροπής» ενώ βρισκόταν σε συνάντηση αυτής της κλειστής οργάνωσης στη Χάγη, είναι από τις σπάνιες που καταγράφονται και που έχουν σχέση με τις δραστηριότητες της «Τριμερούς».


PSI: στο φως της επόμενης μέρας


Αν έπρεπε να έχουμε μάθει ένα πράγμα όλοι μας τα τελευταία δύο χρόνια, αυτό είναι το εξής απλό μάθημα: Όλες οι ως τώρα επίσημες εκτιμήσεις, οι θριαμβευτικές ανακοινώσεις, οι προβλέψεις ανάκαμψης, όλη η συζήτηση που εκπορεύεται από την κυβέρνηση και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης εδώ και δύο χρόνια, τελικά προσκρούουν στον κυματοθραύστη της πραγματικότητας, ακυρώνονται εκ των πραγμάτων, ξεπερνιόνται από την ιστορία. Μαζί με όλους, θέλω να ελπίζω ότι, αν όχι τώρα, σύντομα, αυτός ο θλιβερός κύκλος θα κλείσει και μαντάτα που διαφημίζονται ως καλά να αποδειχθούν ότι είναι όντως καλά. Έως τότε, όσο και να διαφωνούμε ως προς το τι πρέπει να γίνει, τι προκρίνει το συμφέρον της πατρίδας, σε ένα πρέπει να συμφωνήσουμε: Δεν δικαιολογείται πλέον σε κανέναν μας η άκριτη αποδοχή της «επίσημης εκδοχής» των πραγμάτων.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Πρόταση προς ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και όλη την Αριστερά

Επιστολή προς ηγεσίες, συναντήσεις για κοινή δράση στο μαζικό κίνημα

Εξαιρετικά σημαντική για το μέλλον του εργατικού λαϊκού κινήματος και της Αριστεράς, μπροστά στην κρίσιμη κοινωνική σύγκρουση που ωριμάζει με ταχύτητα, αποτελεί η πρωτοβουλία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να απευθυνθεί με επιστολή της ζητώντας συνάντηση με το Πολιτικό Γραφείο της ΚΕ του ΚΚΕ και τη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και με άλλες δυνάμεις της ανατρεπτικής, επαναστατικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς.

 του Κώστα Μάρκου

Την περασμένη Τρίτη, παραδόθηκε στον Περισσό και στη Βαλτετσίου, στα γραφεία του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα, το «δημόσιο κάλεσμα» της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την κοινή δράση της Αριστεράς και όλων των αγωνιζόμενων δυνάμεων στο μαζικό κίνημα, με στόχο τη συγκρότηση ενός «αγωνιστικού μετώπου ρήξης και ανατροπής» της αντιδραστικής επίθεσης του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΔΝΤ και των κυβερνήσεών τους. Στη διαβιβαστική επιστολή της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που συνοδεύει το «δημόσιο κάλεσμα» (η οποία εστάλη και με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο), καλούνται το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ σε ξεχωριστές συναντήσεις με αντιπροσωπείες, για να συζητήσουν, υπό το βάρος της ιστορικού χαρακτήρα, γενικευμένης και σαρωτικής επέλασης του κεφαλαίου σε όλα τα μέτωπα, που γνωρίζει νέα κορύφωση. Σε τέτοιες συνθήκες, οι ηγεσίες όλης της Αριστεράς επωμίζονται με ιστορικές ευθύνες.

Η καταστροφή των λαϊκών στρωμάτων και η αποικιοποίηση της Ελλάδος από την ΕΕ: Διέξοδος και αδιέξοδα*


ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Κείμενο που εστάλη απο το Δίκτυο για την Περιεκτική Δημοκρατία

Η αδίστακτη ντόπια Χούντα, σε αγαστή σύμπνοια με την χούντα της υπερεθνικής ελίτ που εκπροσωπεί η Τρόικα, υιοθέτησαν μια δανειακή συνθήκη που ακόμη και το κύριο άρθρο της Βρετανικής Independent την παρομοίαζε με τη συνθήκη των Βερσαλλιών, (η οποία είχε στόχο το οικονομικό γονάτισμα της ηττημένης στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο Γερμανίας), ενώ η μεγάλη κεντροαριστερή Ισπανική εφημερίδα El Pais  την χαρακτήριζε ως μια «πελώρια μεταφορά κυριαρχίας, πιθανώς τη μεγαλύτερη που υπέστη μια χώρα εν καιρώ ειρήνης». Φυσικά, η δική μας ελίτ, δια του δοτού Τραπεζίτη πρωθυπουργού, δήλωνε «πολύ ευτυχής» την ημέρα που προσυπέγραφε και την τυπική πια αποικιοποίηση της Ελλάδος απο την ΕΕ.  Και αυτό, τη στιγμή που δεν υπάρχει σοβαρός διεθνής οικονομολόγος που να μην παραδέχεται ότι η συνθήκη αυτή είναι απλά ένα μέσο αναβολής της τυπικής χρεοκοπίας της χώρας, μέχρις ότου θωρακιστεί η υπόλοιπη Ευρωζώνη και ιδιαίτερα οι αδύνατοι κρίκοι της στη περιφερειακή Νότια Ευρώπη από οποιαδήποτε μεταδοτικά συμπτώματα, αλλά και –το κυριότερο-να εξασφαλιστεί ότι η συνθήκη αυτή θα δέσει χειροπόδαρα, ακόμη και

Ελληνοξεράσματα


Να, λοιπόν, η πρώτη "νέα αλλαγή" !!
Ο Γιωργάκης πήρε των ομματιών του...
...την οικογένειά του, την εικόνα του Αντρέα...
το "παλαιό" όλον Πασοκ και τράβηξε το δρόμο του.
"Θα με βρίσκετε δίπλα σας" ήταν το κύκνειο άσμα του.
Δίπλα στους αδύναμους, τους δημιουργικούς, συμπλήρωσε.
(Ακόμα και την ώρα της Φυγής...μας έβριζε...ο Αθλιος) 
 

Γιώργος Αλεξάτος «Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων, παρά τα προβλήματα, τις στερήσεις, αντιστάθηκε, και διεκδίκησε να αλλάξει τη μοίρα του. Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα» (Βίντεο)

Το παρακάτω βίντεο και κείμενο μας το έστειλαν και ευχαριστούμε από το Αχελώος TV:

Ο Συγγραφέας για τις παραπάνω ιστορικές περιόδους ανέφερε «Η Κατοχή ήταν για την Ελλάδα ταυτόχρονα ηρωική, δραματική και μαύρη σελίδα της ιστορίας της. Η μεγάλη πλειοψηφία του λαού, με το όπλο στο χέρι, παρά τα προβλήματα, τις στερήσεις τα βασανιστήρια, τις εκτελέσεις και την καταπίεση των κατακτητών, αντιστάθηκε, πολέμησε και διεκδίκησε να αλλάξει τη μοίρα του.

Οι κατακτητές με τη βοήθεια των δωσίλογων κυβερνήσεων οδήγησαν τη χώρα σε ολοκληρωτική οικονομική κατάρρευση.


Η "μεγάλη ζωή" του Ν. Παπανδρέου

Αν στην μηχανή αναζήτησης του μπλοκ μας πληκτρολογήσετε «Οικογενειακές μπίζνες» θα βρείτε αρκετά αποτελέσματα που αφορούν τις μπίζνες της Οικογένειας Παπανδρέου που θεωρώντας το κράτος σαν τσιφλίκι τους, όταν ο ΓΑΠ ήρθε στην εξουσία, επιδόθηκαν σε χρυσοφόρες, γ’ αυτούς δραστηριότητες. 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟ ΣΤΟ ΑΤΟΜΟ

προς μια αναρχική κατανόηση της τάξης
Οι κοινωνικές σχέσεις της τάξης και της εκμετάλλευσης δεν είναι απλές. Οι εργατίστικες αντιλήψεις, οι οποίες βασίζονται στην ιδέα μιας αντικειμενικά επαναστατικής τάξης που ορίζεται με τους όρους της σχέσης της με τα μέσα παραγωγής, αγνοούν τη μάζα όλων εκείνων που παγκόσμια οι ζωές τους είναι κλεμμένες από τη σημερινή κοινωνική τάξη, χωρίς να βρίσκουν καμία θέση στον παραγωγικό μηχανισμό της. Γι’ αυτό οι αντιλήψεις αυτές καταλήγουν να παρουσιάζουν μια στενή και απλουστευτική κατανόηση της εκμετάλλευσης και του επαναστατικού μετασχηματισμού.Με σκοπό να διεξάγουμε έναν επαναστατικό αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση, πρέπει να αναπτύξουμε μια κατανόηση της τάξης όπως υπάρχει ενεργά στον κόσμο, χωρίς να ψάχνουμε καμία εγγύηση.

Αν αυτοί οι αχρείοι δεν είναι πολιτικοί απατεώνες, τότε ποιοι είναι;

 Πανηγυρισμοί για την ...επισημοποίηση της χρεοκοπίας μιας χώρας, σίγουρα είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζονται! Κι όμως, οι καραγκιόζηδες του ελληνικού πολιτικού συστήματος με επικεφαλής τον προσωπικά υπεύθυνο για την έκβαση αυτή υπουργό Οικονομικών Βενιζέλο και τα φερέφωνά τους, επιχειρούν να δημιουργήσουν κλίμα θριάμβου ακριβώς επειδή τελικά κατόρθωσαν να οδηγήσουν την Ελλάδα και επίσημα σε «συντεταγμένη χρεοκοπία», έχοντας προηγουμένως εξουθενώσει οικονομικά τους Έλληνες και έχοντας καταστήσει τη χώρα «πρώτη αποικία της ευρωζώνης», όπως την αποκάλεσαν οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς του Λονδίνου.


Οι παρελάσεις, τα φασιστόμουτρα και η στρουθοκάμηλος

Αναδημοσιεύουμε, στα πλαίσια του διαλόγου, κείμενο απο το ιστολόγιο avantgarde


“Επεισοδιακή ήταν χθες στη Ρόδο η παρέλαση για την επέτειο της ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα, όπου παρευρέθηκαν ο γ.γ. Νησιωτικής Πολιτικής Δ. Χαλκιώτης ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο βουλευτής της Ν.Δ. Κ. Καραγκούνης, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Ι. Κοραντής και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Μ. Ιατρίδη και Γ. Κασσάρας. Πολίτες αποδοκίμασαν έντονα τους “επισήμους”, έσπασαν τον κλοιό της αστυνομίας και εκσφενδόνισαν προς την εξέδρα των επισήμων αυγά, γιαούρτια και μπουκάλια με νερό, με αποτέλεσμα να διακοπεί η παρέλαση και να τραπούν σε φυγή οι πολιτικοί αφήνοντας στην εξέδρα τους εκπροσώπους της στρατιωτικής ηγεσίας.”

Αυτά κατάλαβε η Αυγή την επόμενη μέρα των γεγονότων της Ρόδου στις 7/3/2012. Μένοντας σ’ αυτό το δημοσίευμα θα πίστευε κανείς ότι πρόκειται για ακόμα μια αντιμνημονιακή διαμαρτυρία που η αριστερά οφείλει να περιθάλψει, όπως έκανε στις πρόσφατες εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου, που σύμφωνα με την πλέον διαδεδομένη αριστερή ύστερη αφήγησή τους, θεωρήθηκαν κλιμάκωση της 48ωρης γενικής απεργίας 19-20 Οκτώβρη που υποχρέωσαν τον Παπανδρέου σε άτακτη φυγή. Αλλά μια “νίκη” που παρεμπιπτόντως κανένα δεν απασχόλησε ποιος ήταν ο νικητής. Εκτός και αν ο Παπαδήμος είναι το προϊόν της “νίκης του κινήματος”.

εξημέρωση που "σκοτώνει"Πασόκ - Νδ, ακόμα εκεί... - Γιατί;

Δύο χρόνια η Ελλάδα του μνημονίου, των σκανδάλων, των ψεμάτων, της αδιαφορίας, της δοσιλογίας, της διαμαρτυρίας, ακόμα εμπιστεύεται τα δύο μεγάλα κόμματα.

Το Πασόκ και η Νέα Δημοκρατία στοιχειώνουν την ελληνική πραγματικότητα σκορπώντας απογοήτευση και απορίες για το ποιοι κρύβονται πίσω από αυτή την ασπρόμαυρη οπτική ζωής.

Ο Έλληνας είναι σαν μικρό παιδί, ξεχνάει εύκολα, φοβάται τη σύγκρουση. Εμπιστεύεται πρόσωπα και όχι σχήματα, είναι παιδί του λαϊκισμού και αφήνει τη μοίρα της ζωής του σε χέρια που αποδεδειγμένα δεν νοιάζονται για αυτόν.


Το δικό μας ΑΠΟΕΛ


Tο ποδόσφαιρο μια φορά κι έναν καιρό είχε εντοπιότητα, ήταν στοιχείο συνοχής των τοπικών κοινωνικών σχέσεων, εκπροσωπούσε τα πιο γυμνασμένα παιδιά μιας περιοχής. Στη συνέχεια βέβαια κυριάρχησαν οι υπερτοπικοί αθλητικοί θίασοι και ο άκρατος παραγοντισμός των αθλητοπατέρων, όμως αυτή η κυριαρχία δεν έγινε απόλυτη και δεν εξάλειψε τελείως το πνεύμα της αφετηριακής περιόδου – που ήταν πνεύμα σύζευξης των αθλητικών δρώμενων με τις ανάγκες της κοινωνίας.

Στην Ελλάδα ο Πανιώνιος και ο Απόλλωνας εθεωρούντο αριστερά σωματεία, στην Ιταλία η Ρόμα ήταν ψιλοφασιστική, στην Κύπρο το ΑΠΟΕΛ έφερνε την ελληνική σημαία στα γήπεδα. Αυτό το ΑΠΟΕΛ συγκίνησε πολλούς από εμάς τους Ελλαδίτες, όταν τον Ιούλιο του 2011 ξεκίνησε καμπάνια για την υποστήριξη των ελληνικών προϊόντων...

ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

Ολοι οι νέοι εργαζόμενοι στα 511 ευρώ μεικτά!

Αυτό θα ισχύει για νέους μέχρι 25 ετών, είτε αμείβονται με την ΕΓΣΣΕ είτε με οποιαδήποτε κλαδική σύμβαση, όπως προβλέπει η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου που έχει ισχύ Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου

Κατάργηση όλων των κλαδικών συμβάσεων για τους νέους εργαζόμενους μέχρι 25 ετών, προβλέπει η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου που έχει την ισχύ Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και που ψηφίστηκε στις 28 Φλεβάρη. Αυτό σημαίνει ότι οι εργοδότες μπορούν να μειώσουν άμεσα τους μισθούς όλων των νέων εργαζομένων, ανεξαρτήτως σύμβασης στα 511 ευρώ μεικτά!

Το κέρας της Αφρικής υπό Αμερικάνικο έλεγχο

Everything From Strike Eagles to Drones at U.S.’ African Hub -- Defense Tech

Wow, Camp Lemonnier, Djibouti, the Pentagon’s bastion in the Horn of Africa, has grown like crazy. While we’ve all heard it was expanding, I hadn’t seen anything to give a sense of how massive its growth has been, until now.

I hadn’t look at Google Maps satellite pics of the base in a long time, maybe a year, until today. What used to be a fairly modest facility — compared to other expeditionary American air bases– on the south end of Djibouti’s main airport has ballooned into something serious.

Πηγή:http://warnewsupdates.blogspot.com/2012/03/huge-us-base-takes-shape-in-horn-of.html

Καλή κίνηση, η τεράστια βάση στο Ντζιμπουτί.

Ελέγχεις τα κανάλια διανομής του πετρελαίου αλλά και όλη την θαλάσσια εμπορική κυκλοφορία μεταξύ Ευρώπης και Κίνας. 

Οι Αμερικάνοι τα παίζουν όλα για όλα. 

 

«Έσβησε» η Δόμνα Σαμίου

Σε ηλικία 84 ετών «έφυγε» η μεγάλη ερμηνεύτρια και ερευνήτρια της παραδοσιακής μας μουσικής, Δόμνα Σαμίου.
Η σπουδαία μας προσωπικότητα, αντιμετώπισε προβλήματα με την υγεία της και νοσηλευόταν τον τελευταίο καιρό στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» καθώς υπέφερε από λευχαιμία.
Η Δόμνα Σαμίου γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1928 στην Καισαριανή της Αθήνας, Οι γονείς της ήταν πρόσφυγες της Μικράς Ασίας, ζούσαν σε ένα χωριό έξω από τη Σμύρνη, το Μπαϊντίρι.
H μητέρα της ήρθε με την καταστροφή στην Ελλάδα, ο πατέρας της τέσσερα χρόνια αργότερα, «γιατί έμεινε αιχμάλωτος εκεί».