#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012

Οι επιπτώσεις στην υγεία από τα οικονομικά μέτρα (video)

O Γιώργος Νικολαΐδης, ψυχίατρος μιλά για τις συνέπειες στην υγεία των πολιτών από την εφαρμογή των οικονομικών μέτρων.

Ο ψυχίατρος Γιώργος Νικολαΐδης διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών στην φιλοσοφία της ψυχικής διαταραχής μιλώντας στο Αχελώος tv αναφέρει ότι όπου εφαρμόζονται ακραία νεοφιλελεύθερα μέτρα έχει επιβεβαιωθεί από πολλές μελέτες ότι έχουν αρνητικές συνέπειες στην υγεία.

Ο κ. Γιώργος Νικολαΐδης υποστηρίζει ότι η εφαρμογή πολιτική λιτότητας με δραστικές περικοπές στο κοινωνικό κράτος οδηγεί σε πτώση των δεικτών υγείας και αύξηση της θνησιμότητας από καρδιαγγειακά νοσήματα, κακοήθεις νεοπλασίες, διαταραχές σχετιζόμενες με τη χρήση αλκοόλ, αυτοκτονίες.


ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Διεκόπη η σήμερα το μεσημέρι η παρέλαση στην Ρόδο για τον εορτασμό της 7ης Μαρτίου κάτω από το βάρος των αποδοκιμασιών από εκατοντάδες πολίτες οι οποίοι με άγριες διαθέσεις κινήθηκαν προς το μέρος των επισήμων κρατώντας γιαουρτια,αυγα και πέτρες.

Η παρέλαση συνεχίστηκε αφού οι επίσημοι εκδιώχθηκαν από την εξέδρα και φυγαδεύτηκαν από τους αστυνομικούς στο κτίριο της πρώην νομαρχίας για λόγους ασφάλειας.

Εν συνεχεία οι αστυνομικοί προέβησαν σε προσαγωγές τεσσάρων ατόμων οι οποίοι οδηγηθήκαν στην ασφάλεια του νησιου.εξω από την ασφάλεια συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμο  απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των κρατούμενων.

Πως η Goldman Sachs κυβερνά τον κόσμο

του Νίκου Μπογιόπουλου
'Ένα αποκαλυπτικό παράδειγμα για το τι κρύβεται πίσω από τον όρο “πολιτική δικτύωση”, που χρησιμοποιείται για να περιγραφεί “κομψά” η διαπλοκή μεταξύ κεφαλαίου και πολιτικής εξουσίας είναι το ακόλουθο που σημειωτέον δεν αφορά παρά μόνο ένα πρωταγωνιστή, την Goldman Sachs.

Ολουσέγκουν Αγκάνκα, υπουργός Οικονομίας της Νιγηρίας, διευθυντής υπηρεσίας επενδυτικών κεφαλαίων της Goldman Sachs.

Καλό είναι να ξέρουμε τι ακριβώς ετοιμάζουν οι Σαμαράς Παπαδήμος και Βενιζέλος για της Ελλάδα, καλό όμως είναι να... ...ξέρουν κι αυτοί τι τους ετοιμάζουν οι Ελληνες

Δείτε το βίντεο γιατί το σενάριο είναι ένα και το αυτό, το εφαρμόζουν δε σε κάθε χώρα και με κάθε ευκαιρία. Ετσι κάνουν όλα τα αρπακτικά, γιατί το αρπακτικό δεν είναι άνθρωπος, δεν έχει ούτε πολιτισμό, ούτε κοινωνικές τάσεις. Πάντα πιστά στην λογική της ήσσονος προσπάθειας, θα...

κατασπαράξουν το πιο αδύναμο και το πληγωμένο μέλος της αγέλης που κυνηγούν. Το βίντεο είναι από την δράση των αρπακτικών του ΔΝΤ και της ΠΤ, αλλά και των νεκροφάγων φίλων τους όπως Σαμαράς Παπακωνσταντίνου Μπόλαρης και Παπαδήμος, στην Αργεντινή.

Κλεφτοκοτάδες...

Δεν προσβάλλουν μόνο την λογική. Ούτε την αισθητική μιας τύποις χρηστής διοίκησης. Δεν γράφουν απλά στα παληά τους παπούτσια νόμους και αποφάσεις δικαστηρίων. Θέλουν να επιβάλλουν τη λογική, την αισθητική και τους νόμους ενός Φαρ Ουεστ του 21ου αιώνα σε κάθε πτυχή του κοινωνικού γίγνεσθαι.

Τί και αποφάνθηκε μόλις προχθές το Συμβούλιο της Επικρατείας για το παράνομο της διακοπής του ρεύματος σε όσους αντιτάχθηκαν ή δεν μπόρεσαν να πληρώσουν το χαράτσι στον αγά Μπένυ. Τί και αν το ίδιο δικαστήριο επιφυλάχθηκε για το νόμιμο της παράτασης ενός άδικου και αντικοινωνικού φόρου πέραν της διετίας. Στα παληά του τα παπούτσια !

......Του συνταγματολόγου κατ' επιταγήν και δια τις επιταγές των αφεντικών του.

Η ατάκα της ημέρας


Με Μπαμπινιώτη Υπουργό Παιδείας τα δακρυγόνα θα ονομάζονται πλέον "ενισχυτικά συγκίνησης"....
 

Πλούσια γλώσσα

Είναι ανεπίτρεπτη η κακοήθεια κάποιων που θυμήθηκαν πως –σύμφωνα με το τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας που έδωσε στη δημοσιότητα το Wikileaks-, ο νέος υπουργός Παιδείας Γεώργιος Μπαμπινιώτης έδινε αναφορά στην Πρεσβεία και ζητούσε τη βοήθεια των Αμερικανών για να προωθηθεί η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.
Δεν είναι σωστό να υπονοείται πως ο κ. Μπαμπινιώτης είναι προδότης, ρουφιάνος και Αμερικανοτσολιάς.

Σοσιαλιστικές τσίτες

Υπηρέτες και Μάρτυρες του σοσιαλισμού
 Χρυσοχοίδης και Διαμαντοπούλου.
Ο πρώτος από την εποχή που έδινε τις σοσιαλιστκές του
μάχες με τους μεσάζοντες και τους Επάρατους
παράνομους της Ημαθίας.
Από την εποχή που έβγαινε από τα κομμουνιστικά 
παπάρια του πατέρα της, η δεύτερη.
 

Ο ρόλος του Χρήματος. Από το 1945 ως την εποχή της μαϊμούς (ΙΙΙ)

Γιώργος Π. Τριανταφυλλόπουλος
  Στη Γερμανία μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο το νόμισμά της, το ράιχσμαρκ, το οποίο είχε αντικαταστήσει το Rentenmark, βρέθηκε πάλι χωρίς αξία και το 1948 αντικαταστάθηκε χωρίς κλυδωνισμούς και χωρίς άνοδο των τιμών από το ντόϋτσμαρκ.  Η φθίνουσα παραγωγική ικανότητα της Βρετανίας υπονόμευσε το ρόλο της στερλίνας ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα. Η στερλίνα υποτιμήθηκε, ως προς το δολάριο, το 1949 και ξανά το 1967 επιτρέποντας έτσι στη Βρετανία να παραμένει ανταγωνιστική. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950 το μισό, περίπου, του συνόλου του παγκόσμιου εμπορίου εξακολουθούσε να εκφράζεται σε στερλίνες αλλά ο διεθνής του ρόλος συνεχώς μειωνόταν. Μετά τη δεύτερη υποτίμηση, το 1967, η στερλίνα έπαψε να αποτελεί το δεύτερο παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα και μόνο το 20% του παγκόσμιου εμπορίου εκφραζόταν σε στερλίνες κατά τη δεκαετία του 1970.