#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 4 Μαρτίου 2012

Τα πάντα για το ACTA: πότε εφαρμόζεται στην Ελλάδα

Διαβάστε μία αναλυτική ενημέρωση για ACTA. Ποια τα ανθρώπινα δικαιώματα στον ψηφιακό κόσμο και πότε έρχεται στην Ελλάδα.
Το πρώτο τμήμα του κεφαλαίου Ι της συμφωνίας ACTA τιτλοφορείται «Αρχικές Διατάξεις»:

Στο άρθρο 1 της ACTA αναφέρεται ότι καμία διάταξή της δεν παρεκκλίνει από άλλες υποχρεώσεις που έχουν συμβαλλόμενα μέρη (δηλαδή κράτη ή ενώσεις κρατών, όπως η ΕΕ) δυνάμει των ισχυουσών συμφωνιών, συμπεριλαμβανομένης της συμφωνίας TRIPS.

Χωρίς μεσάζοντες

Για πρώτη, ίσως, φορά, στα ελληνικά δεδομένα, δείχνουν, να δημιουργούνται κινήσεις για διάθεση προϊόντων δίχως την κερδοσκοπική παρεμβολή των μεσαζόντων οι οποίες μάλιστα βρίσκουν ευρεία θετική ανταπόκριση από την Ελληνική κοινωνία. Σπάζοντας την αντίληψη ότι «κάποιο πρόσωπο σε θέση εποπτείας, (διευθυντής, ηγέτης, οργανωτής) οφείλει πάντα να μας καθοδηγεί γιατί αυτός γνωρίζει καλύτερα» (μια αντίληψη που κατά βάθος τονίζει την αποσύνθεση της επιθυμίας για μια πραγματικά ανθρώπινη κοινωνία), ήρθε η ώρα να τεθεί το ζήτημα του μεσάζοντα όχι μόνο στην οικονομία και την παραγωγή, αλλά να προσεγγιστεί με βάση την ευρεία του έννοια.

KOBOYN ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΓΟΡΕΣ ΠΑΝΑΚΡΙΒΩΝ ΦΡΕΓΑΤΩΝ

Την ώρα που η απελπισία κατακλύζει τον κόσμο της εργασίας, που επιβάλλονται εργασιακές σχέσεις Κίνας και συντάξεις πείνας, ενώ η ανεργία των νέων μέχρι 27 ετών εκτινάσσεται στο 50%, η φοροεπιδρομή είναι ατελείωτη, ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος διαπραγματεύεται την κατασκευή έξι (6) φρεγατών. 

Και όλα αυτά συμβαίνουν γιατί η πείνα, η ανεργία, η εξαθλίωση των εργαζόμενων-νέων-συνταξιούχων απλά δεν του νοιάζει. Αντίθετα το βάθεμα των όρων εκμετάλλευσης των εργαζομένων αποτελεί την προϋπόθεση του νέου γύρου καπιταλιστικής κερδοφορίας, την ικανοποίησης της νέας Μεγάλης Ιδέας του ελληνικού κεφαλαίου για συγκυριαρχία στην Ανατολική Μεσόγειο με το Ισραήλ, με βασικό επίδικο την εκμετάλλευση των μεγάλων ενεργειακών αποθεμάτων.

Από την ιδεολογία της επαιτείας στο θεώρημα του περιορισμού της Εθνικής Κυριαρχίας

Καθηγητού Βασίλη Φίλια, πρώην Πρύτανη Παντείου Πανεπιστημίου,
Η πρόσφατη σύγκλιση απόψεων όσων αφορά το θέμα της εθνικής κυριαρχίας των Θ. Πάγκαλου και Α. Γεωργιάδη, του πρώτου εις Παρισίους και του δεύτερου στην ιστοσελίδα του συνιστά ακόμη ένα βήμα προς την κατεύθυνση της εθνικής μειοδοσίας, που ακολουθείται από μνημονιακούς κεκράκτες.
Θεωρητικοί υποτίθεται και οι δύο εμφανίζουν την υπόθεση του περιορισμού της εθνικής κυριαρχίας ως αναπόδραστη και φυσιολογική συνέπεια της συμμετοχής της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Θ. Πάγκαλος διερμηνεύοντας την θέση του στη Βουλή των Ελλήνων εξήγησε ότι αυτός πάντοτε πίστευε στην Ευρώπη των λαών και όχι στην Ευρώπη των εθνών και προσδιόρισε τον εαυτόν του ως «φεντεραλιστή» με το επιχείρημα ότι οι εθνικές λογικές εμποδίζουν την ουσιαστική......ενοποίηση της Ευρώπης.

ΤΟ BUNDESTAG "ΕΓΚΑΛΕΙ" ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΟΘΩΝΑ (σήμερα "Βουλή")

Ο ¨ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ¨ ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΑ ΡΩΠΑ…


Του Αλέξανδρου Κουτσομητόπουλου 

Ο ¨Λαϊκός Παρατηρητής¨,όργανο του Ναζιστικού κόμματος, ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ 70 ΧΡΟΝΙΑ. στις 28 Απριλίου 1941 , ¨Αναγγέλλει Θριαμβευτικά¨ότι ¨Η ¨ΑΘΗΝΑ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ¨ ( ΑΤΕΝ ΙΝ ΝΤΟΫΤΣΕΡ ΧΑΝΤ , επιτέλους...) ! Σήμερα η Bildzeitung και το Μπούντεσταγκ το διατυπώνουν ¨κάπως διαφορετικά...¨
Αξιοπερίεργο και εξοργιστικό , αλλά δεν μίλησε κανείς ! 
Ο πρόεδρος της Γερμανικής Βουλής έστειλε στον πρόεδρο της ¨Ελληνικής¨ επιστολή διαμαρτυρίας και ζητά ¨εξηγήσεις¨ για τις πληροφορίες πως υπάρχουν έλληνες βουλευτές που έχουν εξάγει χρήματα στο εξωτερικό , για να κατευνάσει, όπως γράφει , την ¨οργή και τις αντιδράσεις¨ των βουλευτών της Γερμανίας, ! Τα τελευταία δέκα χρόνια έχει κατακλυστεί η διεθνής κοινή γνώμη από ειδήσεις για οικονομικές απάτες στο πολιτικό σύστημα της Γερμανίας  , όπως ακόμα και για αυτοκτονίες που έγιναν υπό το βάρος  σχετικών ¨αποκαλύψεων¨. 

Η "επιστροφή" στη Βαϊμάρη: εκσυγχρονίζοντας τον αντικομμουνισμό

Aν οι αναλογίες με τη Βαϊμάρη έχουν σήμερα όντως κάποιο νόημα, αυτό δεν είναι σίγουρα εκείνο που νομίζουν οι φιλελεύθεροι
Του Δημοσθένη Παπαδάτου-Αναγνωστόπουλου

Πηγή: rednotebook

A. Einstein, S. Freud, Oμάδα «Σπάρτακος», Joseph Goebbels κ.ά, Φωνές από τη Βαϊμάρη, μετάφραση: Γεράσιμος Λυκιαρδόπουλος, εκδόσεις Ύψιλον, σελ. 84


Heinrich A. Winkler,
Bαϊμάρη. Η ανάπηρη δημοκρατία, 1918-1933, μετάφραση: Άντζη Σαλταμπάση, εκδόσεις Πόλις, σελ. 394

Όποιος δεν θέλει να μιλήσει για τον καπιταλισμό,
καλά θα κάνει να σωπαίνει και για τον φασισμό

Μαξ Χορκχάιμερ

Αν η τρέχουσα οικονομική κρίση συγκρίνεται κατά κόρον με αυτήν του 1929, η κατάχρηση του όρου «έκτακτη ανάγκη» στον δημόσιο λόγο παραπέμπει αυτόματα στη δραματική περίοδο της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης – εξ ου και πληθαίνουν οι αναφορές, άλλοτε στο «φασισμό της εποχής μας» (ακροαριστερός βερμπαλισμός) και άλλοτε στη «δημοκρατία των άκρων» (αφελής ή κουτοπόνηρος αντιολοκληρωτισμός). Είτε υπαινικτικά, λοιπόν, είτε ρητά, το ζήτημα της αναβίωσης του φασισμού επανέρχεται, με διαφορετικές αφορμές και από διαφορετικούς δρόμους, και οπωσδήποτε όχι μόνο στην Ελλάδα.

Επιστροφή στο δίκαιο του 10ου αιώνα

Συνέντευξη του καθηγητή Εργατικού δικαίου στο ΑΠΘ, Αρη Καζάκου, στον Γιώργο Λαουτάρη - εφημερίδα "Πριν"
Δυο αιώνες πίσω, στα σπάργανα του εργατικού δικαίου όπου βασίλευε η ατομική διαπραγμάτευση εκτιμά ότι μας πάει το δεύτερο Μνημόνιο ο καθηγητής εργατολόγος, Αρης Καζάκος. Υποστηρίζει ότι ο αντιδημοκρατικός και αντισυνταγματικός χαρακτήρας των μέτρων θα καταδειχθεί στα αρμόδια δικαστήρια και καταρρίπτει τα "ιδεολογικά σκουπίδια" του νεοφολελευθερισμού περί ανταγωνιστικότητας.

Ο Αχόρταγος Πάγκαλος...

Αναρωτιόμουνα πότε θα αρχίσει και επισήμως
η προεκλογική περίοδος.
Η απορία μου λύθηκε σήμερα χάρη στον Αχόρταγο
Κύριο Πάγκαλο και τη συνέντευξη που έδωσε.
Επίθεση στην Αριστερά ο Κύριος.
 

1918: ΌΤΑΝ Η ΝΕΑΡΗ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΚΥΡΩΝΕ ΤΑ ΛΗΣΤΡΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

ΜΙΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Toυ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΡΓΕΙΤΗ

Tο τελευταίο διάστημα κάποιοι από τους «έγκυρους» και «εμβριθείς» αναλυτές, που έχουν αναλάβει εργολαβικά και για λογαριασμό των τραπεζιτών να μας πείσουν πως πρέπει σαν καλά και υπάκουα παιδιά να πληρώσουμε το χρέος, το γύρισαν και στην ιστορία προσπαθώντας να αντλήσουν επιχειρήματα υπέρ των απόψεών τους. Ένας μάλιστα από αυτούς έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει την άποψη πως «τι να κάνουμε εκεί που φτάσαμε με το χρέος, εδώ και ο Λένιν μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση πλήρωσε κανονικά τα χρέη της τσαρικής Ρωσίας όπως πρέπει να κάνει κάθε τζέντλεμαν και αξιοπρεπής συναλλασσόμενος».

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ-ΕΥΡΩΠΗ

Πόλεμο έχουμε

Η Ευρώπη "μας" απέκτησε ακόμη ένα σύμφωνο.
Λέγεται "δημοσιονομικό σύμφωνο" και μεταφράζεται
σε Ισόβια Λιτότητα για τους ΟΛΟΥΣ τους Λαούς.
Ακόμη μία νέα επιτυχία των νεο-Ναζί.
Του Νεοφιλελευθερισμού.
Ετσι θα γίνεται...
 

Η ΦΩΤΙΑ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Χτες διάβασα αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα είδηση: «Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien, η γαλλική Air Mediterranee απολύει υπαλλήλους της, πιλότους και αεροσυνοδούς, και τους προτείνει επαναπρόσληψη στην θυγατρική της στην Ελλάδα με… ελληνικό μισθό, αν και θα εξακολουθήσουν να πραγματοποιούν τα ίδια δρομολόγια στη Γαλλία! Δηλαδή ουσιαστικά θα εργάζονται στη Γαλλία, με μισθό ελληνικό και ιδιαίτερα μειωμένο… Οι αποδοχές έτσι ενός πιλότου από 6.000 ευρώ θα μειωθούν σε 3.700 ευρώ, ενώ των αεροσυνοδών των οποίων ο βασικός μισθός είναι γύρω στα 1.300 θα φτάσει τα 900 ευρώ. Δηλαδή μειώσεις 30% περίπου!». Την διάβασα εδώ.
Δεν ήθελα και δε μπορούσα να την πιστέψω, γι’ αυτό ζήτησα από μία καλή φίλη στο Παρίσι να μου πει αν έχει δημοσιευτεί και αλλού εκτός από τη συγκεκριμένη εφημερίδα. Μου είπε ότι φυσικά έχει δημοσιευτεί και στη «Le Figaro» και σε άλλες μεγάλες εφημερίδες της Γαλλίας.

Εργαζόμενοι, μην ακούτε τις ψευτιές των δημίων. Ακούστε τη συνείδησή σας, δείτε πως ζείτε (και πως θα ζήσετε).. ξεσηκωθείτε.!!


3 Μάρτη1918: Η σοβιετική αντιπροσωπεία υπέγραψε στο Μπρεστ - Λιτόφσκ τη Συνθήκη Ειρήνης, αρνούμενη να συζητήσει τους όρους της και δηλώνοντας πως η συμφωνία δε στηρίζεται στην ελεύθερη συγκατάθεση των λαών, αλλά υπαγορεύεται στη Σοβιετική Ρωσία από τον πάνοπλο γερμανικό ιμπεριαλισμό, που εκμεταλλεύεται την προσωρινή αδυναμία της νεαρής Σοβιετικής Δημοκρατίας. Η ειρήνη του Μπρεστ ήταν πλήγμα για τα σχέδια των ιθυνόντων κύκλων στις ΗΠΑ, στην Αγγλία και στη Γαλλία, που λογάριαζαν να χρησιμοποιήσουν τη Γερμανία για να εκμηδενίσουν τη σοβιετική εξουσία. Παράλληλα, η ειρήνη του Μπρεστ ενίσχυσε την προσπάθεια των λαών στις εμπόλεμες χώρες για να τερματιστεί ο πόλεμος. 

ΣΙΧΤΙΡ ΧΑΪΒΑΝ ΠΑΣΣΑ ΤΖΕΡΤΖΕΛΕ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΝΤΙ

Απο: http://harryklynn.blogspot.com/

Μεταφέρω την είδηση αυτολεξεί από το έγκριτο blog της Μακεδονίας “taxalia”

“Ζήτησε να επιστρέψουν στην ονοματοθεσία δρόμων της Θεσσαλονίκης τα παλιά τούρκικα ονόματα!


Σας έχω φρέσκα νέα: πριν από λίγο ο Γιάννης Μπουτάρης μπήκε φουριόζος στη συνεδρίαση της επιτροπής ονοματοθεσίας οδών του Δημοτικού Συμβουλίου και είπε το εξής ηλίθιο: "θέλω να σας προτείνω να σκεφτείτε ώστε να ξαναβάλουμε τις παλιές τούρκικες ονομασίες στους δρόμους που τις είχαν μέχρι την απελευθέρωση. Δηλαδή κάτω από το "Εθνικής Αμύνης" να βάλουμε το "Χαμιντιέ" και... πάει λέγοντας"...
Μετά το αρχικό σοκ, το λόγο πήρε η Δημοτική Σύμβουλος της παράταξής του Θεοδώρα Λυψειστινού και πρόεδρος της επιτροπής, η οποία (προς τιμή της), είπε "Δήμαρχε εγώ διαφωνώ". "ΟΚ, απλώς να το σκεφτείτε" αντέτεινε ο Μπουτάρης...”