#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 3 Μαρτίου 2012

Το “μαγείρεμα” του ελλείμματος

Η στατιστική στην υπηρεσία της λιτότητας και της ταπείνωσης
 
 Λεωνίδας Βατικιώτης
«Τρεις ήταν οι πρώτες κινήσεις των Γερμανών εισβολέων στην Αθήνα τον Απρίλιο του 1941. Αρχικά να πάρουν τον ελληνικό χρυσό από τα θησαυροφυλάκια του ελληνικού κράτους. Το δεύτερο ήταν να επιχειρήσουν να κλέψουν ότι αρχαίο θησαυρό υπήρχε. Εμπόδιο όμως στάθηκε η πρωτοβουλία πολλών φυλάκων τότε να καταχωνιάσουν τα αρχαία στη γη και να τα καλύψουν με πέτρες. Η τρίτη τους κίνηση ήταν να επιχειρήσουν να πάρουν στα χέρια τους τα στοιχεία της απογραφής πληθυσμού της τότε στατιστικής υπηρεσίας που στεγαζόταν στο κτίριο του υπουργείου Εμπορίου στην πλατεία Κάνιγγος. Και ξέρετε τι έκαναν οι υπάλληλοι της για να μην πέσουν ποτέ στα χέρια τους αυτά τα πολύτιμα στοιχεία; Τους έβαλαν φωτιά και τα έκαψαν, με αποτέλεσμα ακόμη και σήμερα να υπάρχει μια τρύπα στα στατιστικά στοιχεία της Ελλάδας για εκείνη την περίοδο. Συγκρίνετε την στάση τους τότε με την στάση τους σήμερα»…

Sahra Wagenknecht για ελληνικό Πακέτο Διάσωσης


Γεννηθηκε και μεγαλωσε στην Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία (Ανατολικη Γερμανια) και ειναι η πιο γνωστη Μαρξιστρια της Ευρωπης. Απο 18 χρονων μελεταει τους 42 τόμους του Καρλ Μαρξ. Μαχετε για τον αληθινο Σοσιαλισμο, σε αντιθεση με τον Ψευτο-Σοσιαλισμο της Σοβιετικης Ενωσης και της Ανατολικης Γερμανιας. Το οραμα της ειναι μια κοινωνικη αγορα χωρις καπιταλισμο και εναν σοσιαλισμο, χωρις κεντρικο οικονομικο σχεδιασμο.

Να μην πληρώσουμε τίποτα: Να τους χρεοκοπήσουμε και να τους ανατρέψουμε τώρα!


Eμείς δεν θα μιλήσουμε σε καμία περίπτωση για την απόλυτη αποτυχία και κατρακύλα όλων των σχεδιασμών και των μνημόνιων, στη λογική ότι αυτά στόχευαν στο ξεπέρασμα της «κρίσης» από τη μία και στην …ανάπτυξη από την άλλη. χορτάσαμε ανάπτυξη τα τελευταία τριάντα χρόνια. βρεθήκαμε φτωχότεροι και χρωστάμε κι από πάνω.  είναι απολύτως προφανές ότι ούτε προγράμματα εξυγίανσης είχε ανάγκη η χώρα, ούτε όλα τα υπόλοιπα, ούτε πολύ περισσότερο οφείλαμε σε κανέναν. το «χρέος» έχει εισπραχθεί περισσότερες από δέκα φορές. 

ΠΑΣΟΚ - ΝΔ μας καταντούν χειρότερα από την Αργεντινή!!!

Του Γιώργου Δελαστίκ

Αν η «σωσμένη» Ελλάδα θα είναι χειρότερα από τη χρεοκοπημένη Αργεντινή, μας προκαλεί φρίκη η σκέψη τι θα γίνει εδώ σε περίπτωση και επίσημης χρεοκοπίας Συγκλονιστικά είναι τα οικονομικά στοιχεία για την εξαθλίωση των Ελλήνων και της Ελλάδας που έρχονται στη δημοσιότητα και τα οποία αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας το...

μέχρι τώρα αδιανόητο: Πριν από το τέλος του 2012, με το νέο Μνημόνιο που συνυπέγραψαν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιώργος Παπανδρέου, η χώρα μας, η οποία υποτίθεται ότι έχει διασωθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, θα βρίσκεται σε χειρότερη θέση από την... Αργεντινή, όταν αυτή είχε χρεοκοπήσει!

Το χρήμα πολλοί εμίσησαν, την προδοσία ουδείς

Η «αποκάλυψη» πως ο φυτευτός πρωθυπουργός της χούντας δεν λαμβάνει τον μισθό του δεν θα πρέπει να κάνει κάποιους να πιστέψουν πως εκτελεί την «αποστολή» του από χόμπι. Συνηθίζεται σε κάποια πολύ ακριβά εστιατόρια οι σερβιτόροι να λαμβάνουν μόνο τα φιλοδωρήματα.


(Η «αμοιβή» για όλους αυτούς θα πρέπει να είναι η εξορία. Να μην πατήσουν ποτέ ξανά το πόδι τους στην Ελλάδα. Θα ‘ρθει η ώρα.)


Πιτσιρίκος

Το μεγάλο ξεπούλημα της Ελλάδας -Έτσι τρομοκρατούν το λαό οι δοσίλογοι
Βήχος Παναγιώτης

Συμπτώσεις και Ορνιθες

Στην Πολιτική τίποτα δεν είναι τυχαίο.
Οποιος πιστεύει σε Συμπτώσεις είναι επιεικώς...βλάξ!!
Το τελευταίο διάστημα,όμως, υπήρξαν πολλές τέτοιες
 αξιοπρόσεκτες "Συμπτώσεις".
1) Μόλις ο ευρωκόραξ Γιούνκερ "προειδοποίησε" 
 

Η Ελλάδα σήμερα, είναι η Ισπανία του 1936!

του Nico Cué
(Γενικού Γραμματέα του συνδικάτου Εργατών Μετάλλου Βαλονίας-Βρυξελλών της FGTB-Γενικής Συνομοσπονδίας Εργασίας του Βελγίου).

Κύριο άρθρο στο έντυπο και στην ιστοσελίδα του συνδικάτου των Βέλγων εργατών μετάλλου (www.metallos.be)

Η Ελλάδα σήμερα, είναι η Ισπανία του 1936!
Το μέλλον μας παίζεται στο λίκνο της δημοκρατίας. Επειδή έτσι το θέλει η Τρόικα (ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή), ο χρηματιστικός καπιταλισμός θέλει να γονατίσει τον ελληνικό λαό. Κάνουν την Ελλάδα κοινωνικό και πολιτικό εργαστήρι για την αυριανή Ευρώπη. Η εξαθλίωση και η ταπείνωση των ελλήνων εργαζομένων προαναγγέλλουν την εξαθλίωση και την ταπείνωση ολάκερης της ευρωπαϊκής εργατικής τάξης.

Όσο και να θέλουν κάποιοι να μας πείσουν για το αντίθετο, οι ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΞΙΕΣ δεν χάνονται


Αγαπητοί φίλοι,
όσο και να θέλουν κάποιοι να μας πείσουν για το αντίθετο,
οι ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΞΙΕΣ δεν χάνονται:
πίστη στον εαυτό μας, εμπιστοσύνη στον ΑΝΘΡΩΠΟ,
αγάπη, ελπίδα, κατανόηση, αλληλεγγύη,
σεβασμός & συνύπαρξη με τη Φύση,
τιμιότητα, καθαρότητα ψυχής,
καλή & θετική ενέργεια, γνώση, δύναμη,
καθαρή συνείδηση.

Τα δίνουν όλα, αλλά... υπερήφανα

Μεγαλώνει, εβδομάδα με την εβδομάδα, το γκρουπ των πολιτικών της Ε.Ε. και των επεν­δυτικών κεφαλαίων που επιδιώκει τη συνολική πτώχευση της Ελλάδας και την έξοδό μας από το ευρώ. Η συμφω­νία της περασμένης εβδομάδας, όπως γνωρίζουν όλοι πλέον, απλώς εξαγο­ράζει χρόνο και οι εξελίξεις μετατίθε­νται για τον Ιούνιο.

Αυτήν τη στιγμή το μόνο ανάχωμα στα σχέδια των εν λόγω ομάδων είναι οι πολιτικές εκκρεμότητες στην Ευ­ρώπη και κυρίως οι προεκλογικές εκστρατείες του Νικολά Σαρκοζί και της Άνγκελα Μέρκελ, που για πολιτικούς λόγους θέλουν η ευρωζώνη να παρα­μείνει με 17 μέλη, ώστε να γίνει εφι­κτή η επανεκλογή τους.

Άμεση τιτλοποίηση του κατοχικού δανείου!

του Νότη Μαριά
Η ελληνική πλευρά μπορεί να εγγράψει το «γερμανικό χρέος προς την Ελληνική Δημοκρατία» στις ανείσπρακτες οφειλές προς το Ελληνικό Δημόσιο!
Καθώς βαθαίνει καθημερινά η υπερχρέωση της χώρας και μαζί τα κοινωνικά και πολιτικά αδιέξοδα στα οποία μας έχει οδηγήσει η συνταγή της τρόικας, καθίσταται πλέον εμφανές ότι η έξοδος από το Μνημόνιο μπορεί να γίνει μόνο με την ανάληψη μεγάλων πολιτικών πρωτοβουλιών.
Σύμφωνα με εμπεριστατωμένες μελέτες (Α. Μπρεδήμας ΝΟΒ 58/2010), η δικαστική διεκδίκηση εκ μέρους της Ελλάδας των πολεμικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου παρουσιάζει ορισμένες δυσκολίες, παρότι, βεβαίως, είναι πέραν πάσης αμφισβητήσεως το γεγονός ότι η Γερμανία μας οφείλει για τις παραπάνω αιτίες το ποσό των 162 δις ευρώ, πέραν των τόκων και πέραν των οφειλών για τα θύματα του Διστόμου και των άλλων μαρτυρικών ελληνικών πόλεων.

Ξεπουλάνε δημόσια δάση και ακίνητα

Ξεπέρασε κάθε όριο υποκρισίας ο χαλκιδικιώτης υφυπουργός Γεωργίας Ι. Δριβελέγκας. Ενώ με το άρθρο 29 του νομοσχεδίου με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Διαχείριση και προστασία ακινήτων Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων…» δίνει τη δυνατότητα στο συγκρότημα του Πόρτο Καρράς να οικοδομήσει παράνομα 585 πολυτελείς βίλες και να βγάλει τεράστια κέρδη, ισχυρίζεται, λες και απευθύνεται σε Μαμελούκους, ότι ενδιαφέρεται δήθεν για τους φουκαράδες αγρότες, που πριν την ψήφιση του Συντάγματος του 1975 ξεχέρσωσαν δάση και έφτιαξαν λιοστάσια.


«Ο Γ. Παπανδρέου, οι Ισραηλινοί και τα ξένα συμφέροντα στα φάρμακα»

Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών καταγγέλλει ποιοι και γιατί έχουν κάνει πειραματόζωα τους ΄Ελληνες, ενώ δηλώνει έτοιμος να τα πει και στον εισαγγελέα! 

 Για ισραηλινά συμφέροντα, τα οποία –σύμφωνα με τις πληροφορίες του- βρίσκονται πίσω από τη φασόν παραγωγή πάμφθηνων φαρμάκων σε χώρες του Τρίτου Κόσμου μιλά ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, με αφορμή τον εφαρμοστικό νόμο για την Υγεία που ψηφίστηκε την Τετάρτη και θεσμοθετεί την επιλογή του φθηνότερου σκευάσματος.

Το αφεντικό

Βρε μανία που την είχε! Κάθε τόσο μάζωνε τους εργάτες στη μεγάλη αίθουσα του εργαστηρίου κι άρχιζε τις παρλάτες. Τι έλεγε; Όλο βρίσκονταν αφορμή και θέμα. Πρώτα - πρώτα άρχιζε την κλάψα.

- Η δουλειά δεν πάει καλά έλεγε, πολλές οι δυσκολίες, με το ζόρι τα βγάζουμε πέρα, όλοι πρέπει να ανασκουμπωθούμε, να βάζουμε τα δυνατά μας, να την κρατήσουμε στα πόδια πρέπει, το ψωμί μας βλέπετε και γι' αυτό να δουλεύουμε με κέφι κι άλλα κι άλλα χωρίς σωσμό. Πενήντα κεφάλια, άλλα να τον κοιτάν κι άλλα σκυφτά, συλλογισμένα. Το ξέρανε το τροπάρι. Ένα μούδιασμα και μια ακεφιά σκόρπαγε σ' όλους. Τους χτύπαγε σ' ό,τι πιο πολύ φοβόντουσαν. Μη χάσουνε τη δουλειά. Ε, όποιος δεν έχει δοκιμάσει την αναδουλειά. Ρέβει απελπισμένος.

Η Ελλάς πωλείται. Αλλά οχι σήμερα. Απο παλιά...

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΡΕ ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΑ ΟΝΤΑ...


Αρχική Ποιοι είμαστε; Επικαιρότητα Αναλύσεις Βιβλιοθήκη Επικοινωνία James Gilligan: οι φυλακές ως μικρόκοσμος της κοινωνίας

Αναδημοσίευση από Jungle-Report
Ο James Gilligan είναι επισκέπτης καθηγητής ψυχιατρικής και κοινωνικής πολιτικής στο πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, και έκτακτος καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Για πολλά χρόνια δίδασκε στο Harvard Medical School. Είναι πρώην πρόεδρος του International Association for Forensic Psychotherapy, και Visiting Fellow στο Ινστιτούτο Εγκληματολογίας του πανεπιστημίου του Cambridge.
Σε πολλούς θα είναι ίσως γνωστός από την εμφάνισή του στο Zeitgeist Moving Forward. Δυστυχώς, είναι λιγότερο γνωστά στην Ελλάδα τα βιβλία του, τα οποία αναλύουν το φαινόμενο της βίας και της εγκληματικότητας.

Αυτό το ποίημα γράφτηκε από μια έφηβη που πάσχει από καρκίνο...

...θέλει να δει πόσοι θα το διαβάσουν
Παρακαλώ διαβάστε και αυτά που γράφει μετά το ποίημα...
 
ΑΡΓΟΣ ΧΟΡΟΣ
Έχεις σταματήσει ποτέ να κοιτάξεις τα παιδιά που παίζουν;
Ή να ακούσεις τον ήχο της βροχής που πέφτει στη γη; Ή να κοιτάξεις την τρελή κούρσα μιας πεταλούδας;
Ή να παρατηρήσεις τον...