#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

Κόμματα - καρναβάλια ζητούν την ψήφο σας


Δώστε τα αρχίδια σας...

Το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ και του πρώτου και του δεύτερου Μνημονίου. Η ΝΔ απορρίπτει μετά βδελυγμίας το πρώτο Μνημόνιο, αλλά υιοθετεί ενθουσιωδώς το δεύτερο. Το αντίθετο δηλαδή από τις θέσεις του ΛΑΟΣ, το οποίο απορρίπτει κατηγορηματικά το δεύτερο Μνημόνιο, αλλά θεωρεί «πατριωτική στάση» να υποστηρίξει το πρώτο Μνημόνιο. Ενας απίθανος κομματικός Καρνάβαλος χωρίς καμία θέση αρχής και με μοναδικό στόχο να καλύψει τις πολιτικές κωλοτούμπες των ηγετών τους.

Δεν έγινε αποδεκτή η τροπολογία για την άρση απορρήτου των πολιτικών.

Δεν έγινε αποδεκτή η τροπολογία των 90 βουλευτών, με την οποία προτεινόταν η άρση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των πολιτικών προσώπων κατά τις έρευνες των κρατικών οργάνων για την περιουσιακή τους κατάσταση και οικονομική τους δραστηριότητα. Η τροπολογία συζητήθηκε στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για την επίσπευση του χρόνου απονομής της Δικαιοσύνης. Ο υπουργός Δικαιοσύνης παρέπεμψε το ζήτημα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου, όπως σημειώθηκε, απ' την εκεί συζήτηση να προκύψει μια ολοκληρωμένη νομοθετική πρόταση, αντί να υιοθετήσει μια τροπολογία συνταχθείσα «εν θερμώ».

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η "ACTA"! Επείγουσα Έκκληση... (Est Kalo)


Φίλες και φίλοι σε όλη την Ευρώπη,
ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η "ACTA"!
Επείγουσα Έκκληση...

(ακολουθεί μετάφραση του 'google', συγνώμη για τα λάθη, αλλά δεν έχω χρόνο να το μεταφράσω προσωπικά... ελπίζω όμως ότι όλοι γνωρίζετε το θέμα, πάνω-κάτω... προς στο τέλος υπάρχουν διευθύνσεις για εξαντλητικές πληροφορίες)

Σε λίγες μέρες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προσπαθήσει μια τελευταία προσπάθεια τάφρων να αναβιώσει την ACTA. Αλλά αν παρέμβει τώρα αυτή η παγκόσμια επίθεση κατά της ελευθερίας στο Διαδίκτυο θα καταρρεύσει.

Είμαστε τόσο κοντά στην νίκη - 2,4 εκατομμύρια ισχυρή αναφορά μας με υπογραφές, έχει συγκρατηθεί οι πολιτικοί σε όλη την Ευρώπη και σταμάτησε τους λογοκριτές. Τώρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται στο πίσω πόδι και ελπίζοντας το Δικαστήριο θα δώσει την ACTA το πράσινο φώς, GreenLight, παρουσιάζοντας ένα πολύ στενό νομικό ζήτημα το οποίο είναι βέβαιο ότι θα λάβει θετική απάντηση.

Απειλούν τους παραγωγούς να μην πωλούν απευθείας στους πολίτες φθηνά προϊόντα


- Μπλόκο των μεσαζόντων στις απευθείας πωλήσεις 
- Τους απειλούν ότι δεν θα αγοράσουν τα προϊόντα λέει η Επιτροπή Ανταγωνισμού 
- “Σαρώνει” το κίνημα των τροφίμων σε όλη τη χώρα 
Πριν καν κλείσει η δεύτερη εβδομάδα απ' την αρχή του “κινήματος της πατάτας” που αμέσως μετατράπηκε σε “κίνημα τροφίμων” και η μαφία των μεσαζόντων αντέδρασε.
 
Ξεκάθαρα φάνηκε από χθες ότι πλέον οι παραγωγοί δέχονται απειλές, να μην μιλήσουν, να μην αποκαλύψουν (αν και είναι γνωστό δεκαετίες τώρα) πως οι μεσάζοντες εκτινάσουν τις τιμές και κυρίως να μην πουλήσουν. 

Στους Ρομπέν των Σούπερ Μάρκετ αν συλληφθούν θα...

...σταθείς αλληλέγυος ή ξέρεις μόνο να παίρνεις τις κονσέρβες που σου προσφέρουν;

πηγή

ΝΑ, ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΑΣ "ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;"

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Κήρυξαν τη δική τους επανάσταση οι Λαμιώτες!
 
Το είπαν και το έκαναν οι πολίτες της Λαμίας! Αποκλείουν από τη καθημερινή ζωή τους, τους 5 βουλευτές της Φθιώτιδας!

Με αυτό τον τρόπο θέλουν να δείξουν ότι δεν ανέχονται από κανέναν να τους κοροϊδεύει…

Διαβάστε την εκπληκτική ανακοίνωση:

«Πρώτη εβδομάδα κοινωνικού αποκλεισμού στους 5 βουλευτές της Φθιώτιδας…

Όταν η εξουσία διαλύει την κοινωνία επιβάλλοντας την φτώχεια και τον ολοκληρωτισμό η κοινωνία επιστρέφει στην εξουσία τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Είμαστε Υπεύθυνοι για την Ιστορία μας

FREE photo hosting by Fih.grΚορνήλιος Καστοριάδης
Το βιβλίο αυτό που φέρνει τον αναγνώστη ένα βήμα πιο κοντά στην πολυδιάστατη σκέψη του Κορνήλιου Καστοριάδη. Η αυτονομία, η δημοκρατία, οι αλλαγές που υφίστανται οι Δυτικές κοινωνίες, μια ανάλυση του για την Αριστερά, τον σοσιαλισμό, τον μαρξισμό…. Το βιβλίο χωρίζεται σε τρία μέρη: Το πρώτο μέρος, περιλαμβάνει δύο συνεντεύξεις του διανοητή, το δεύτερο αναλύσεις και κείμενα, καθώς επίσης παρεμβάσεις και ομιλίες του, και το τρίτο εμπεριέχει περιγραφές για τον Κορνήλιο Καστοριάδη από ανθρώπους που έχουν συνεργαστεί μαζί του. Μέσα σ’ όλα όμως, αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι οι θέσεις του για την «σύγχρονη και αντιφατική Ελλάδα», η «θεμελιώδης αντινομία της ταυτόχρονης αναφοράς στην αρχαία Ελλάδα και το Βυζάντιο, δυο παραδόσεις τελείως ασυμβίβαστες μεταξύ τους».
Είμαστε Υπεύθυνοι για την Ιστορία μας – Διαβάστε το 

Arbeit macht frei


Η κατάσταση έχει γίνει τραγική. Αναφέρομαι στην εικόνα που επικρατεί στους χώρους δουλειάς. Οι εργαζόμενοι νιώθουν ένα τρομερό άγχος, μια φοβερή ανασφάλεια. Δεν γνωρίζουν αν θα έχουν δουλειά την επόμενη μέρα. Αυτό δεν γίνεται τυχαία. Καλλιεργείται συστηματικά από την κυβέρνηση των δημίων ταγματασφαλιτών του μνημόσυνου.

Τα ΜΜΕ τρομοκρατούν καθημερινά τους εργαζόμενους, ώστε να αμβλύνουν τις αντιστάσεις.
Η κυβέρνηση, κατάργησε τα δώρα, έκλεψε τα επιδόματα, έβαλε τα βρωμερά της χέρια στο βασικό μισθό.

ΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΥΜια ιστορία υποτέλειας εκμετάλλευσης και τρόμου.
Ένας ολόκληρος μηχανισμός αστών πολιτικών,"έγκριτων" οικονομολόγων και διατεταγμένων δημοσιογράφων 
επισείει τον τρόμο του δημοσιονομικού ελλείμματος, με στόχο τη βαθιά κοινωνική οπσθοδρόμηση. Την ίδια ώρα οι διεθνείς χρηματοπιστωτικοί λύκοι στήνουν χώρο πάνω στο πτώμα της οικονομίας του ελληνικού κράτους, γλεντώντας τα νέα υπερκέρδη. Η κρίση είναι γι αυτούς το νέο χρυσοφόρο Ελ Ντοράντο και για μας η απόλυτη εξαθλίωση.

 

Να πείτε στον κόσμο να ξεσηκωθεί!

  Τον γνωρίζω προσωπικά τον Δημήτρη, μπορεί να μην τον λένε Μανίκα, αλλά τον λένε Δημήτρη,τον λένε Κώστα και Μανώλη και Αργύρη.... Την λένε Μαρία και Ελένη και δεν μένει στην Κομοτηνή, μένει δίπλα και απέναντί μου, είναι μέσα στο ίδιο μου το σπίτι........


Είναι λέει, ο Δημήτρης Μανίκας, 52 χρονών, πατέρας 2 παιδιών.
Απολυμένος από την εργασία του εδώ και 9 μήνες.

Δεν ξέρει γιατί τον απέλυσαν, δεν του έδωσαν απάντηση στο αγωνιώδες ερώτημά του και δεν του έδωσαν, ούτε την αποζημίωσή του...............Πολλοί από αυτούς βουτηγμένοι μέσα στην άγνοια,  βολεμένοι σε μιαν εικονική πραγματικότητα, άλλοι εγκλωβισμένοι στις φοβίες και τις ανασφάλειές τους, άλλοι πάλι μέσα στις ιδεοληψίες τους, παραπληροφορημένοι,συντηρητικοί, συμβιβασμένοι, στριμωγμένοι στον δικό τους μικρόκοσμο.


Καλά λόγια απ' τους Ευρωπαίους κηδεμόνες μας!
Φρίκη και αίμα

Ο πρόεδρος της ελληνικής Βουλής και παρ΄ολίγον 
πρωθυπουργός μας, έλαβε επιστολή από τον ομόλογό του
γερμαναρά, ο οποίος του ζήτησε εξηγήσεις για έλληνες
βουλευτές που βγάζουν χρήμα στο εξωτερικό!!
Ο κύριος Πετσάλνικος απάντησε  στον φίλο "δανειστή" και 
ελεγκτή  γερμαναρά...απολογούμενος!!

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΥΝΗΘΕΙΑ

Πλέον, δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις παίρνουν αποστάσεις από τον λαό και τον επικαλούνται μόνο όταν θέλουν να χαϊδέψουν το θυμικό του ή να μιλήσουν εξ’ ονόματός του. Ο κόσμος πλέον ξέρει τι συμβαίνει. Και αυτοί που κάθονται στις καρέκλες τους παίρνοντας φονικές για το μέλλον μας αποφάσεις, ξέρουν ότι ξέρουμε. 
Δεν μας αντιμετωπίζουν ως πολίτες αλλά ως αντικείμενα που πιάνουν χώρο και χρειάζονται εκκαθάριση. Γι’ αυτό και τόσοι διαδηλωτές, από τις  διαδηλώσεις με τους νεκρούς στην Marfin, ως το Μεσοπρόθεσμο και το 2ο μνημόνιο, ψεκάστηκαν, έσπασαν τα κεφάλια τους, θερίστηκαν από γκλομπς και συνελήφθησαν. Γι’ αυτό οχυρώνουν ως φρούριο την Βουλή και κλείνουν σταθμούς του μετρό, κατά τις διαδηλώσεις. Ξέρουν ότι ξέρουμε. Και αν τα ΜΜΕ προσπαθούν να δείξουν άλλα πράγματα στα μάτια που τα πιστεύουν ακόμη, αραγμένα στους καναπέδες, η πραγματικότητα δεν μπορεί να επιβληθεί στην πλειοψηφία. 

Η απελπισμένη κραυγή της Θράκης

Του Σταύρου Χριστακόπουλου
«Η χώρα μοιάζει με ένα κατάξερο λιβάδι. Αν ανάψει μια μικρή φωτιά σε μια γωνίτσα, θα καεί ολόκληρη». Αυτό εκμυστηρευόταν, πριν από έναν ολόκληρο χρόνο, ένας πολύ γνωστός πολιτικός, ο οποίος, αν και κάποτε κατείχε κεντρικότατο ρόλο, έχει από χρόνια οικειοθελώς αποσυρθεί και ουδέποτε εκδήλωσε επιθυμία επιστροφής στην κεντρική πολιτική σκηνή. Η σκοτεινή προφητεία του επαναλήφθηκε χθες με πανομοιότυπο σχεδόν τρόπο...
«"Σπίθα σε χυμένη βενζίνη" η ανεργία στην Κομοτηνή». Αυτός ο τίτλος συνόδευε το ρεπορτάζ του ηλεκτρονικού «Βήματος» χθες τη νύχτα για την ομηρεία – που έληξε πριν συμβούν πολύ χειρότερα – εργαζομένων από έναν απολυμένο συνάδελφό τους στη Βιομηχανική Περιοχή της ακριτικής πόλης. Το ρεπορτάζ είχε και δηλώσεις του προέδρου του Εργατικού Κέντρου της πόλης. Μερικά αποσπάσματα:

Μην ξεχνάτε όλους αυτούς που μας ντροπιάζουν, όλους αυτούς που κάθε άλλο παρά Έλληνες είναι…