#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΓΕ ΚΑΝΕΙΣ...

ΕΝΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ! 
 
Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ


Οι σκληρές αντιπαραθέσεις του σήμερα φωτίζονται, ίσως, καλύτερα από τοποθετήσεις και συγκρούσεις του πρόσφατου παρελθόντος. 

Παραθέτω στη συνέχεια τις βασικές παρατηρήσεις που έκανα ως Ειδικός Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ το Δεκέμβρη του 2007 κατά τη συζήτηση τουπροϋπολογισμού του 2008 στη Βουλή, όπως είναι καταγεγραμμένες στο Γενικό Πρακτικό των Εισηγήσεων της Βουλής.

Το Δεκέμβρη του 2007 κανείς δεν μίλησε στη Βουλή για την επερχόμενηκρίση. Όλο, σχεδόν, το πολιτικό φάσμα αιωρείτο εκτός τόπου και χρόνου και οι εταίροι του δικομματισμού έπαιζαν μεταξύ τους ανούσια παιχνίδια εξουσίας, θυμίζοντας του επιβάτες του Τιτανικού λίγο πριν την πρόσκρουση. 

Κάλεσμα αγωνιστικής δράσης ενάντια στην ανεργία


 Εκδήλωση-Συνέλευση για την ανεργία Σάββατο 3 Μαρτίου, 18.00 στο Πολυτεχνείο (Γκίνη)

Πορεία στο Υπουργείο Εργασίας Πέμπτη 15 Μαρτίου

O μεσαίωνας στη ζωή και στα δικαιώματα μας είναι πια εδώ. Με ομοβροντία μέτρων απίστευτης βαρβαρότητας συγκυβέρνηση, εθνικοί και υπερεθνικοί συνεργάτες της και εργοδοσία οδηγούν τους εργαζομένους, τους νέους, τους ανέργους στην εξαθλίωση και στην εξόντωση. Αφού για δεκαετίες οι εργοδότες πλούτισαν και θησαύρισαν από την υπερεκμετάλλευση όλων των εργαζομένων μας ζητάνε να ξαναπληρώσουμε το μεγάλο τους φαγοπότι επικαλούμενοι την κρίση που αυτοί δημιούργησαν χωρίς όμως να την νιώσουν ποτέ.

Αντωνάκης...Σαχλαμαράκης

Παιδί-βιολί ο Αντωνάκης.
Κατήγγειλε το πρώτο Μνημόνιο.
Δεν το ψήφισε.


Κατήγγειλε το Μεσομακροπρόθεσμο.
Ψήφισε το 50%.
Κατήγγειλε το Πολυνομοσχέδιο του Οκτώβρη.
Το ψήφισε κατά το ήμισυ.
Ποιό ήταν το βασικό/θεμελιώδες "επιχείρημά του";;
Τα μέτρα είναι υφεσιακά.
Γεννούν προβλήματα. Δεν επιλύουν.
Είχε δίκιο.
 

Πρέπει να’ σαι λέρα για να κυβερνάς γαλέρα

  Το φοινικικό εμπορικό πλοίο αποτελεί συνεταιριστική επιχείρηση(*). Μόνο που ο πονηρός καπετάνιος έχει συνάψει συμβόλαιο με ψιλά γράμματα, καθιστώντας τους “συνεταίρους” του, μόνιμους κωπηλάτες της γαλέρας του. Κάτι σαν τον Ευρωπαϊκό Συνεταιρισμό που αυτοαποκαλείται “Ευρώπη των Λαών”. Ή σαν να λέμε “λαϊκή κυριαρχία” στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης.

TΟ ΕΛΙΑΜΕΠ ΚΑΙ Η ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ‏

16-2-2012 γιά τα 60 χρόνια συμμετοχής τής Ελλάδος στό ΝΑΤΟ έγινε στό Μέγαρο εκδήλωση, στήν οποία μίλησε & ο ΓΓ τού ΝΑΤΟ Ρασμούσεν.

Ποιός γνωρίζει αυτό τό ΕΛΙΑΜΕΠ ,στήν εκδήλωσή του οποίου μάλιστα πηγαίνει & ο ΓΓ τού ΝΑΤΟ ;

Είναι λοιπόν ένα ίδρυμα πού ασχολείται με τήν εξωτερική πολιτική.

Επιχορηγείται από Υπουργεία ,Ευρωπαϊκή Ενωση ,εφοπλιστές & βιομήχανους.

Διοργανώνει συνέδρια ,σεμινάρια κλπ μέ θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Ενοείται ,ότι τήν εμπειρία τού Ιδρύματος εκμεταλεύεται τό Υπουργείο Εξωτερικών κτλ κτλ.

Πρίν 1 μήνα διοργάνωσε συνέδριο ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ κλπ κλπ...

Να τους Ξεσχίσουμε!!


Καμία έκπληξη δεν προκάλεσε η δήλωση/παρέμβαση
στα εσωτερικά μας του euroκορακιού Γιούνκερ...να μην
υποστηρίξουμε κόμματα της Αριστεράς στις εκλογές,
όποτε και να γίνουν.

Το νού σας καριόλια..είστε στα σχεδιά μας!!!


ΠΡ.ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ( ΠΕΡΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ - ηχητικο)

Απίστευτη δήλωση του βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπολου περι συνταγματικής εκτροπής.
Ο «κύριος » Παυλόπολος υποστηρίζει ότι αν υπακούαμε στο Σύνταγμα αυτήν την στιγμή,θα είχαμε κοινωνική έκρηξη. 

Συγγνώμη «κύριε» Παυλόπουλε αλλά εμείς μέχρι τώρα ξέραμε ότι αν παραβιάζεις το Σύνταγμα και τους νόμους πηγαίνεις στην φυλακή,αρα εμμέσως παραδέχεσται ότι είστε παράνομοι και ότι πρέπει να πάτε στην φυλακή «κύριε»!

 Μην ανυσηχείται όμως «κύριε» Παυλόπουλε,ο καιρός γαρ εγγύς,που λέει και ο σοφός λαός μας!

Μια σκανδαλώδης Ηλίαση

 του Κώστα Βαξεβάνη
Και ξαφνικά η Ελλάδα γέμισε με μη κερδοσκοπικές εταιρείες που μαζεύουν σκουπίδια, με κανάλια που δεντροφυτεύουν και σκαλίζουν σχεδόν ευλαβικά κόπρανα σκύλων, και επιχειρηματίες που ανακάλυψαν ξαφνικά πως πρέπει να σώσουν τον πλανήτη.
Στους κεντρικούς δρόμους, ανάμεσα στα κόκκινα «ενοικιάζεται» που κυριαρχούν πια, πινακίδες με παλ πράσινα χρώματα, περιγράφουν το νέο μέλλον της Ελλάδας. «Φτηνή, οικολογική ενέργεια».

ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΕΝΟΣ ΕΡΓΑΤΗ

 La lettera del figlio di un operaio
Είχα γεννηθεί λίγες ώρες πριν, τον είδα για πρώτη φορά, ήταν ψηλός, όμορφος, δυνατός και μοσχοβολούσε λάδια και μέταλλο. Για χρόνια τον έβλεπα να σηκώνεται στις 4 το πρωί, να ανεβαίνει στο ποδήλατό του και να εξαφανίζεται μέσα στην ομίχλη του Τορίνο, με κατεύθυνση το Εργοστάσιο. Τον είδα να αποκοιμιέται στον καναπέ, κατεστραμμένο από τις ώρες δουλειάς και από την παραγωγή χιλιάδων κομματιών, όλων ίδιων, όπως επέβαλε η δουλειά του. Τον είδα χαρούμενο να περνά τον ελεύθερο του χρόνο με τα παιδιά και τη γυναίκα του. Τον είδα να υποφέρει, όταν μου είπε ότι ο μισθός του δεν του επέτρεπε να με στείλει στο πανεπιστήμιο. Τον είδα ταπεινωμένο, όταν του έδωσαν αύξηση 100 λιρών (5 λεπτά) για κάθε ώρα δουλειάς.

Επιστολή προς τους ηθικούς αυτουργούς της εξαθλίωσής μου

« Μέρες Αποκριάς αυτές που διανύουμε. Παλιότερα ήταν και μέρες χαράς. Όμως όχι πια. Θα ήθελα να σας αποκαλούσα ¨Αγαπητοί¨ κύριοι υπουργοί και κυβερνητικοί βουλευτές, μα δεν γίνεται. Μου είστε, πολιτικά, μισητοί και αποκρουστικοί. Ανθρώπινα, ίσως να σας προσέφερα, αν μου ζητούσατε, ένα ποτήρι νερό, μα είμαι σίγουρος πως αργότερα θα το μετάνιωνα. Εδώ και τρία χρόνια προσπαθώ να καταλάβω τι σας έκανα και μου καταστρέψατε τη ζωή, μα δεν βρίσκω κάτι. Μέχρι τότε δεν είχα καθυστερήσει ούτε μία μέρα σε καμιά μου οικονομική υποχρέωση. Επειδή εσείς το αποφασίσατε χωρίς να με ρωτήσετε, με φέρατε στο σημείο να χρωστάω την εισφορά αλληλεγγύης, να χρωστάω τις δόσεις από το χαράτσι στη ΔΕΗ και τις δόσεις για το στεγαστικό δάνειο. Απειλούμαι πως θα μου κοπεί το ρεύμα και θα μου πάρουν το σπίτι, μου έχετε κόψει τα φάρμακα και τους γιατρούς. Αρρωσταίνουν τα παιδιά και περνάνε τις αρρώστιες τους στο σπίτι χωρίς να τα δει γιατρός γιατί δεν υπάρχουν χρήματα. Απειλούμαι πως θα χάσω τη δουλειά μου και θα μείνω άνεργος έχοντας 4 παιδιά.