#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΣΚΕΨΗΣ, ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ: ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΑΖΙ

Τα WiKiLeaks και οι Anonymous «καίνε» το STRATFOR
Το διάολο τους έχουν βρει κυβερνήσεις και συνεργαζόμενοι φορείς με τα WiKiLeaks και τους Anonymous που αυτή τη φορά επιτέθηκαν στo STRATFOR με τη δημοσιοποίηση εκατομμυρίων υποκλαπέντων e-mails τα οποία χρονολογούνται από το 2004 μέχρι και το 2011.
Και τι βρωμιά δε βγήκε στη φόρα: παρακολουθήσεις ακτιβιστών, συνεργασία με μυστικές υπηρεσίες, σχέδια για τον έλεγχο του προέδρου της Βενεζουέλα Hugo Chavez αλλά και πληροφορίες για την πραγματοποίηση από το Ισραήλ επιδρομών στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, είναι μόνο κάποιες από τις πρώτες εκτιμήσεις των e-mail που αποκαλύφθηκαν και έπεται συνέχεια. 

Ο λογικός πυρήνας

Κάτω από τη σκόνη και τον ορυμαγδό των καθημερινών κομματικών προστριβών και των προσωπικών αντεγκλήσεων, κάτω από τα πάθη και τα σκληρά λόγια, κάτω από την επιμονή της διαίρεσης παρά τις αφηρημένες εκκλήσεις για ενότητα, κρύβεται ακέραιος και ανέπαφος ο λογικός πυρήνας που έφερε και πάλι στην επιφάνεια της συνειδητής αντίληψης της ιστορίας το χάος της μετάβασης.

Ο λογικός αυτός πυρήνας, το πραγματικό επίδικο των ανταγωνισμών μέσα στη λεγόμενη "αριστερά", δεν είναι ούτε το "ευρώ ή δραχμή", ούτε το "Ελλάδα ή Ευρώπη", ούτε κανένα αφηρημένο και υπεκφεύγον "εμείς ή αυτοί".

Τί εκλάπη απ' την Αρχαία Ολυμπία;

Λοιπόν, η ληστεία στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας εξιχνιάστηκε. Αρχηγός των ληστών ήταν η Ανγκελα Μέρκελ που, αφού (δήθεν) «χτύπησε και έδεσε» το (δικό της) γερμανοτσολιά φύλακα , αφαίρεσε κι έβαλε στον ευρωπαϊκό της σάκο
ένα ανεκτίμητης αξίας έκθεμα: τη Δημοκρατία. 
 

ΣΟΚ. Γιούνκερ προς Έλληνες. Θα ψηφίσετε μόνο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ....

Απίστευτη παρέμβαση στα εσωτερικά πράγματα της χώρας έκανε σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Hannoversche Allgemeine Zeitung». Για να δείτε δηλαδή πόσο υπολογίζουν την ελληνική «δημοκρατία» και τον ελληνικό λαό οι ευρωπαίοι «σύμμαχοί» μας.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το τι θα συμβεί εάν στην Ελλάδα μετά τις εκλογές έλθουν στην εξουσία κόμματα που δεν προτίθενται να τηρήσουν τις υποσχέσεις για μεταρρυθμίσεις που έδωσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, απάντησε πως  Σαμαράς και Παπανδρέου δεσμεύτηκαν ότι θα τηρήσουν όσα υποσχέθηκαν ενυπόγραφα και συνέχισε με το εξής απίθανο:

 

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ;;;;

Πάρτε βαθιά ανάσα και διαβάστε

Για όσους δεν γνωρίζουν τι θα πει Έλληνας και Ελλάδα που "τάχα" πάει για φούντο....
1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις ΔΥO ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα).Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.
 

Ξέρεις τι είναι Βία;

Ξέρεις τι είναι βία; «Βία είναι να ξυπνάς από το χάραμα, να δουλεύεις 10 με 12 ώρες για 700 ευρώ και να μην τολμάς να πεις κουβέντα γιατί ξέρεις ότι 100 βιογραφικά
περιμένουν στο γραφείο του αφεντικού σου» «Βία είναι να είσαι άνεργος, να ψάχνεις ένα χρόνο για δουλειά και να μην σε προσλαμβάνει κανείς γιατί είσαι πάνω από τα σαράντα»

«Βία είναι να λες στα παι διά σου ότι δεν τα πας στην θάλασσα γιατί η βενζίνη άγγιξε το 1.75 και πρέπει να κάνεις περικοπές»

«Βία είναι κλείνεις ραντεβού ... Δείτε περισσότεραστο ΙΚΑ για μετά από δύο μήνες και όταν πηγαίνεις ο γιατρός να είναι απών»

Πώς θα μειωθούν οι μισθοί σε εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα

Η μεγάλη ανατροπή με την κατάργηση κλαδικών συμβάσεων και επιδομάτων

Σε γενική μείωση οδηγούνται οι μισθοί τεσσάρων εκατομμυρίων εργαζομένων, υπό το βάρος των ανατροπών που επέρχονται στις συλλογικές συμβάσεις. Η μείωση των κατώτατων αμοιβών κατά 22%, πέραν των άλλων, συμπαρασύρει – προς τα κάτω – μια σειρά κοινωνικών και άλλων παροχών, όπως το επίδομα ανεργίας, ενώ η ανατροπή των κλαδικών συμβάσεων και η μετενέργεια επιφέρουν μειώσεις που ξεπερνούν ακόμη και το 40%. Η «σανίδα σωτηρίας» που προσφέρει η κυβέρνηση για την υπογραφή κλαδικών συμβάσεων τους επόμενους τρεις μήνες προσκρούει στις αρνητικές διαθέσεις των εργοδοτών.

Η εξουσία της γνώσης

Από τη στήλη "Γράμματα στην κόρη μου", περιοδικό ΜΟΝΟ 14/2/2012

Να’ μαστε πάλι εδώ, Βέρα. Δηλαδή, να ’μαι, γιατί εσύ δεν ξέρω πού είσαι. Γενικώς είσαι αλλού, κι εγώ είμαι αλλού, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας μας. Εσύ γιατί στο σώμα σου γίνεται η αναπόφευκτη βιολογική επανάσταση της εφηβείας, εγώ γιατί ζω την ήττα και του σώματος και της επανάστασης.
Την προηγούμενη φορά σου μίλησα για τον πόλεμο των άλλων εναντίον μας. Απέκρυψα, όμως, επιμελώς τον άλλο πόλεμο που σε απασχολεί. Τον καθημερινό μας εμφύλιο, μέσα στο σπίτι. Τα εν οίκω μη εν δήμω, θα μου πεις.

Έτσι «γράφουν» οι σημερινοί μαθητές...


http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

Η Ε.Ε., τα μνημόνια και η έξοδος από το ευρώ (2 ΒΙΝΤΕΟ)


Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Πάντειο πανεπιστήμιο εκδήλωση με θέμα «Η «Νέα Οικονομική Διακυβέρνηση» στην Ευρωζώνη και στην ΕΕ». Βιντεοσκοπήσαμε δυο ομιλητές.

Τον Απόστολο Καψάλη, ερευνητή του ΙΝΕ – ΓΣΕΕ, για τις επιπτώσεις των μνημονίων στις εργασιακές σχέσεις. Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και χρήσιμη ομιλία.

Ο Κώστας Λαπαβίτσας μίλησε για το μνημόνιο 2 και για το πώς θα πραγματοποιηθεί μια έξοδος από το ευρώ που να είναι συμβατή με τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας.

Παρακολουθήστε τις δυο ομιλίες, πραγματικά αξίζει τον κόπο.

Σύννεφο πάει το δούλεμα

Αν λογαριάσουμε ως "αξιόπιστο" το γερμανικό καθίκι με την
 πολυθρόνα...θα χρειαστούμε κι άλλο πακέτο "σωτηρίας".
Εχουμε και λέμε
Περίπου 90 δις το πρώτο. 
130 και βάλε το δεύτερο,
και καμιά κατοστάρα (!!) το τρίτο...θα περάσουμε τα 300 συνολικά.
Δηλαδή, θα χρωστάμε περισσότερα από ότι 
όταν...άρχισε η..."σωτηρία"!!
Τη γαμήσαμε!! 

«Στην υγειά μας»: Η πασαρέλα των παρασίτων με τα ροζ γιλέκα…

Αν με τη λέξη «αλητεία» εννοούμε την ακρότατη έκφραση του αντικοινωνικού παρασιτισμού στα βαλτονέρια της κοινωνίας, τότε μπορούμε να πούμε απερίφραστα ότι οι τηλεοπτικές πασαρέλες της «διασκέδασης», του «γλεντοκοπιού» και της χυδαίας ευχαρίστησης αποτελούν εκπομπές παροξυσμού και κραιπάλης της αλητείας…
Μια τέτοια «αρένα» παροξυσμού και κραιπάλης,

του ακρότατου αντικοινωνικού παρασιτισμού στα βαλτονέρια της σήψης, είναι και η εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου στην ΕΡΤ: «Στην υγειά μας»!!!

Εκρηκτικός μηχανισμός στο Μετρό: Προμήνυμα δολοφονικών προβοκατσιών…

Δεν στέγνωσε ακόμα το μελάνι από το πρωινό μας άρθρο «Στρατιωτικές και παραστρατιωτικές δυνάμεις ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ» και βρεθήκαμε μπροστά σε μια μακάβρια απόπειρα δολοφονικής προβοκάτσιας: Εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός στον τερματικό σταθμό του Μετρό στο Αιγάλεω. Τα δελτία ειδήσεων των καθεστωτικών καναλιών, ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, το υποβάθμισαν σκανδαλωδώς: Το περάσανε στα ψιλά ή το παρασιώπησαν εντελώς…


Ποιοι βάζουν βόμβες στο Μετρό; Υπάρχει ακόμα ο «Ιδέα»;

 Βήχος Παναγιώτης
Θυμάστε τις βόμβες που έσκασαν στο Γοργοπόταμο πολύ πριν το πραξικόπημα της χούντας; Θυμάστε τα σαμποτάζ στον Έβρο; Ποιοι ήταν πίσω από αυτές τις εγκληματικές ενέργειες; Όπως αποκαλύφθηκε αργότερα πίσω από αυτές και άλλες παρόμοιες ενέργειες κρύβονταν ο «Ιδέα». Μια παρακρατική οργάνωση που δρούσε όμως μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας και που ιδρύθηκε το 1946 από τους αμερικάνους. Αυτή η οργάνωση διαλύθηκε; Κανένας δεν ξέρει. Το τελευταίο «περίεργο» γεγονός στο Μετρό όπου ανακαλύφθηκε Ωρολογιακός μηχανισμός μέσα στο τελευταίο βαγόνι του Μετρό στο Αιγάλεω με βάζει σε σκέψεις.