#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2012

Όλοι μαζί σ΄ ένα βαθύ μπουντρούμι

 του Απόστολου Αποστολόπουλου
(Περί Αριστεράς και Δεξιάς)

Η κατάντια της ελληνικής κυβερνώσας ελίτ είναι απερίγραπτη. Ήταν συνηθισμένη να παραδίδει στους ξένους επικυρίαρχους ότι ζητούν, με αντάλλαγμα την παραμονή της στην εξουσία. Θεωρούσε αυτή την συναλλαγή αυτονόητη. Τώρα τρώει κλωτσιές και χαστούκια, την εξευτελίζουν απροσχημάτιστα στα μάτια του «πόπολου». Οι επικυρίαρχοι δεν ενδιαφέρονται να κρατήσουν την «τιμή και την υπόληψή» της ελληνικής ελίτ, προϋπόθεση για να συνεχίσει να κυβερνά. Ένας λόγος είναι η ίδια της η ανικανότητα αλλά και η απληστία της. Έγινε βάρος στους προστάτες της. Και αυτοί, με τη συμπεριφορά τους, δείχνουν ότι δεν πιστεύουν ότι μπορεί αυτή η σημερινή ελίτ να συνεχίσει να κυβερνά. Ο Γερμανικός, κοντόθωρος, αυταρχισμός παίζει ασφαλώς ένα ρόλο στη, σχεδόν χυδαία, στάση του Βερολίνου απέναντι στην Αθήνα. Αλλά πρώτα έγινε ολοφάνερη η απαξίωση του πολιτικού κόσμου από τον ελληνικό λαό και μετά εκδηλώθηκε η απροσχημάτιστη περιφρόνηση του Βερολίνου προς την Αθήνα . Βερολίνο και ελληνικός λαός θεωρούν «αυτούς εκεί στη Βουλή» τελειωμένους. Και είναι.

Πως η Goldman Sachs βοήθησε την Ελλάδα να μαγειρέψει το χρέος

video

Ο Nick Dunbar, συγγραφέας των «Παραγώγων του διαβόλου» (The Devil's Derivatives), αποκαλύπτει πώς η Ελλάδα στράφηκε στην τράπεζα επενδύσεων Goldman Sachs, για να την βοηθήσει να μαγειρέψει τους κανόνες του ελλείμματος.

Στην έκθεσή του για το Newsnight, μερικοί από αυτούς που έκαναν τη συμφωνία, μιλούν δημόσια για πρώτη φορά.


Δείτε το βίντεο του BBC

Επιστημονική ανάλυση του ζώου ΜΑΤατζής

Χαρακτηριστικό δείγμα μέλους των σωμάτων Μ.Α.Τ.
Ο Ματατζής ανήκει στο βασίλειο των ζώων και αποτελεί μια τρανή απόδειξη της θεωρίας της προέλευσης του ανθρώπου από τον πίθηκο. 
Έχει αρκετά κοινά στοιχεία με τον άνθρωπο εξωτερικά (περπατάει στα 2) με μόνη διαφορά της απουσίας οποιασδήποτε εγκεφαλικής λειτουργίας.
Η νοημοσύνη του είναι ελαφρώς χαμηλότερη από του πτηνού μπούφος και αγγίζει το 20 !
Παρόλα αυτά είναι ιδιαίτερα κοινωνικό ζώον καθώς συναντάται σε μέρη με πολύ κόσμο και είναι ιδιαίτερα φιλικός απέναντι σε μαθητές, φοιτητές και συνταξιούχους για αυτό και αυτοί του απευθύνονται με τον χαρακτηρισμό γουρούνι-δολοφόνο.

Σημαντικά, πράγματι, βήματα στην πορεία που έχει χαράξει ο ιμπεριαλισμός

 Σημαντικά, πράγματι, βήματα στην πορεία που έχει χαράξει ο ιμπεριαλισμός
για τη χώρα και τον λαό μας σηματοδοτεί η απόφαση-ανακοίνωση της συνεδρίασης του Eurogroup, με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, της 21/2. Δεν εννοούμε βέβαια ότι δόθηκαν «οριστικές» απαντήσεις στα ζητήματα της κρίσης που με ιδιαίτερη ένταση και ειδικό τρόπο τραντάζουν την Ευρωζώνη και την ΕΕ και προκαλούν κρίσιμα προβλήματα συνολικά στη δυτική συμμαχία.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ-ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Μηχανή του χρόνου - Δόγμα Τρούμαν. Η παρέμβαση των ΗΠΑ στην Ελλάδα

VIDEO
«Η Ευρώπη και ειδικά η Ελλάδα, χρειάζεται ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ για να βγει από την κρίση».
Είναι μια από τις πολλές αναλύσεις που ακούγονται στις ημέρες μας για τα πιθανά σενάρια διάσωσης της οικονομίας μας.
Ποιο είναι το Σχέδιο Μάρσαλ;
Πότε εφαρμόστηκε;
Ποιοι έδωσαν χρήματα και τι πήραν ως αντάλλαγμα;
Η εκπομπή φωτίζει όσα διαδραματίστηκαν την κρίσιμη περίοδο, μετά το Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Τότε που η κατεστραμμένη από τους Ναζί, Ελλάδα, υπέγραφε συμφωνία με τους Αμερικανούς. Ήταν το περίφημο Δόγμα Τρούμαν,το οποίο υπήρξε ο προπομπός του σχεδίου Μάρσαλ.

Οι Fentagin βοηθούν τους άτυχους της ζωής

peristerinews
Στην Ελλάδα του 2012,

Παρά:

Τα τόσα άδεια κτήρια...
Τα τόσα τρόφιμα που καταλήγουν στα σκουπίδια...

Μασκαράς Αντωνάκης

Τον θιγμένο έκανε σήμερα ο Αντωνάκης με τα όσα  είπε
 ο Αρχινεκροθάφτης Λοβέρδος για μετεκλογική 
συνεργασία-σύμπραξη Πασοκ-ΝΔ.
"Να μην ακούω για συγκυβέρνηση" δήλωσε.
"Το Πασοκ ψάχνει για συνενόχους" ολοκλήρωσε.
Μασκαρά Αντωνάκη...

Να τα μας...

Του Δημήτρη Μυ

Καμία έκπληξη δεν πρέπει να προκαλέσει η επανεμφάνιση και βαθμιαία κλιμάκωση των τουρκικών διεκδικήσεων στο Αιγαίο. Οι λόγοι είναι απλοί: Η Ελλάδα είναι «κάτω» από τους πιστωτές της. Επιχειρεί κολεγιές με τους Ισραηλινούς (εχθρούς σήμερα των Τούρκων). Και ο Σαμαράς (πιθανός επόμενος πρωθυπουργός) , πάει στην Κύπρο και μιλά για ΑΟΖ και συμμαχικούς άξονες...

Οπότε θα έπρεπε να ήταν αναμενόμενη η επανεμφάνιση των τουρκικών αμφισβητήσεων. Οι οποίες, μάλιστα διατυπώθηκαν γραπτώς πριν από δύο μέρες από τον Τούρκο υπουργό εξωτερικών.Πολεμάμε ενωμένοι

Σύντροφοι έχουμε πόλεμο. Τον πόλεμο τον κήρυξαν οι Τράπεζες, οι πλουτοκράτες, οι πολιτικοί.

 Για να κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο, κατά τη γνώμη μου, πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Χρειάζεται ακόμα να έχουμε το νου μας στο στόχο μας και να μην αποπροσανατολιζόμαστε από μικρά και λιγότερο σημαντικά πράγματα. Ο εχθρός επιτίθεται παντού. Χρησιμοποιεί έτσι την προπαγάνδα για να θολώσει την κρίση μας, κατασκευάζει νέα κόμματα για να μας ξεγελάσει, δημιουργεί τρομοκρατία, καταστρέφει. Ο αγώνας είναι πολυμέτωπος. Από την ψήφιση ή όχι των νομοσχεδίων στη βουλή, μέχρι τις πλατείες. Από τους χώρους δουλειάς μέχρι το ίδιο μας το σπίτι και τον ίδιο μας τον εαυτό. Πως εννοώ αυτό το τελευταίο;

Γυναίκες...προσοχή!!


"΄Οποια απόψε δεν γαμ΄θεί
 Πασχαλιά να μη την βρει"!!


ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ «ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ»!

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΤΟ «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ»!
ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΣΥ!
Σύμφωνα με το άρθρο 33 του εφαρμοστικού νομοσχεδίου, που κατέθεσε το Υπουργείο Υγείας, βαίνει προς απαράδεκτη εκμίσθωση ή πώληση το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν».
Την ίδια ώρα, επίσης, με άλλη διάταξη του ίδιου εφαρμοστικού νομοσχεδίου, το υπό πώληση «Ερρίκος Ντυνάν» διασυνδέεται υπό ενιαία διοίκηση, που ορίζεται από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό του γνωστού κ. Μαρτίνη και υπό τη μορφή Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου, με το νοσοκομείο του «Ερυθρού Σταυρού», το οποίο είναι ενταγμένο στο ΕΣΥ. 

Λιβύη: Χαίρε ω Χαίρε, Ελευθερία, των Ιμπεριαλιστών!

Ο λαός της Λιβύης δεν ξέρει πιο από τα αγαθά που του πρόσφερε η ελευθερία των ιμπεριαλιστών να απολαύσει πρώτο. Μήπως τα γαλλικά  Mirage F 1; Σύμφωνα με το ιμπεριαλιστικό σχέδιο πρώτα σας βομβαρδίζουμε-κατεδαφίζουμε και μετά σας εξοπλίζουμε-ανοικοδομούμε, που με ιδιαίτερη επιτυχία εφαρμόστηκε σε Βαλκάνια και Ιράκ, ήρθε η ώρα οι Λίβυοι να γευτούν τα γαλλικά προϊόντα: Mirage F 1 θα πουλήσουν οι Γάλλοι στη Λιβύη απ΄ αυτά που μέχρι το 2014 θα αποσυρθούν από τη Γαλλική Πολεμική Αεροπορία, εξαιτίας της αντικατάστασης τους από τα αεροσκάφη Rafale.

Το ιστορικό γράμμα του Άρη Βελουχιώτη προς τα μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ

Traverso Rossa : Ένα απλό γράμμα, σε απλή κατανοητή γλώσσα, που με ξεκάθαρο τρόπο παρουσιάζε την κατάσταση και πρότεινε συγκεκριμένες λύσεις. Δεν χρειαζόταν καμία ιδιαίτερη μαρξιστική συγκρότηση -που άλλωστε ήταν σε έκδηλη ανεπάρκεια- για να κατανοηθεί η ορθότητα της θέσης του Βελουχιώτη. Παρόλα αυτά η απόφαση είχε ήδη ληφθεί απο την "φωτεινή" καθοδήγηση. Απόφαση τροχιοδεικτική βολή, που κατέστρεψε ζωές και βύθισε στην ήττα και την εξαθλίωση μια ολόκληρη γενικά κομμουνιστών και όχι μόνο. Καθώς οι καιροί είναι δύσκολοι και τα διλήμματα σύντομα θα τεθούν ωμά στο τραπέζι, είναι απαραίτητο αυτή την φορά οι αποφάσεις να ληφθούν απο τους ίδιους τους εργάτες και όχι απο τραγελαφικά καχέκτυπα μιας ιστορικά ανάλογης ανύπαρκτης καθοδήγησης που θα αυτοπροσδιορίζεται ελέω μαρξισμού-λενινισμού, ως αυτόφωτη πρωτοπορία. 

 Προς όλα τα μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ

Στο δίλημμα «καλύτερα με τον κατώτατο μισθό παρά άνεργος», η απάντησή μας πρέπει να είναι: «τίποτα από τα δυο, ΑΝΑΤΡΟΠΗ!»

Οσο και αν εξοργίζει και προκαλεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον οποίο ανήκει η παραπάνω φράση, όμως πρέπει να ειπωθεί καθαρά ότι αυτό είναι το δίλημμα που δια στόματος Π. Καψή βάζει η συμμαχική κυβέρνηση του κεφαλαίου μπροστά στην εργατική τάξη και στο λαό: Μισθός 300-400 ευρώ ή άνεργος.
Το χειρότερο είναι ότι δεν το βάζει με λόγια αλλά στην πράξη και ζητά από το λαό να την αποδεχθεί και να τη νομιμοποιήσει, σκύβοντας το κεφάλι.

Η Δίκη της Χούντας...την συνέχεια θα την δείτε στην δίκη των δοσίλογων!!!

"Άμα σας ρωτήσουν απαντήστε περήφανα: ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΟΝΙΤΕΣ... "!

H ΕΠΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ γιορτάζει την 1η επέτειο ίδρυσης της θρυλικής νεολαίας της Εαμοελασίτικης Αντίστασης και το blog "Ευρυτάνας ιχνηλάτης" γυρίζει πίσω το ρολόι του ιστορικού χρόνου και με τα λόγια των ίδιων των ΕΠΟΝΙΤΩΝ του τόπου μας ανασύρει ηρωϊκές μνήμες μέσα από ένα πολύ σπάνιο ντοκουμέντο (αντιστασιακή εφημερίδα της εποχής) που μας παραχώρησε το φιλικό blog "Αγρίνιο... γλυκές μνήμες".
 

http://eyrytixn.blogspot.com/2012/02/blog-post_23.html

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Διαβάστε τι έγραφαν οι δοσίλογοι δημοσιογράφοι το 1941


Το απόκομμα της κατοχικής εφημερίδας, με ημερομηνία 18 Ιουνίου του 1941, βρήκαμε στο blog Sibilla.
Διαβάσαμε τις αράδες του δωσίλογου δημοσιογράφου της εποχής και παγώσαμε, ανατριχιάσαμε.
Ίδιο ύφος, ίδια επιχειρηματολογία με τα σημερινά ακριβοπληρωμένα παπαγαλάκια, που χυδαία προπαγανδίζουν υπέρ μνημονίων και άλλων «σωτήριων» μονόδρομων. Διαβάστε και μόνοι σας, είστε θεωρούμε άπαντες ικανοί να κάνετε τις συγκρίσεις με τις μέρες μας…
Ο γερμανοτσολιάς δημοσιογράφος του 1941 έγραφε:

Παρακαλώ διαβάσετε Προσεκτικά το κείμενο της κ. Κατερίνας Μουντή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Τροφίμων!

Στείλετε το τουλάχιστον σε τρείς φίλους σας και παρακαλέσετε τους να το στείλουν και αυτοί σε άλλους. Αν αυτό το επαναλάβουν οι φίλοι σας και οι φίλοι τους και αυτό γίνει μόνο για μια δεκαριά επαναλήψεις ,τότε όλη η Ελλάδα θα μάθει τις βρομιές τους και οι κύριοι αυτών των εταιριών θα καταλάβουν ότι ούτε κουμπάροι ούτε κυβερνήσεις ούτε τα ΜΜΕ θα μπορούν να σκεπάζουν τις βρωμιές τους . Ας ξεβρομίσουμε εμείς τον τόπο μας . Έχουμε πλέον στα χέρια μας τη δύναμη της άμεσης επικοινωνίας πολύ ποιο δυνατή από την ψήφο.