#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ…

Επιστροφή στον «ατσίγαρο φαντάρο» που σε κάθε έξοδό του μετράει όπως παλιά τα κέρματα για να δει αν μπορεί να πιει έναν καφέ, για να δει αν μπορεί να φάει να φάει ένα σουβλάκι!
Επιστροφή στα ωχρά παιδάκια του δημοτικού που λιποθυμάνε από την ασιτία…
Επιστροφή στον νέο και στη νέα με τα σβησμένα μάτια που «κάνουν τα χαρτιά τους» για τη μακρινή Αυστραλία…
Επιστροφή στον άνεργο, στον απελπισμένο που του παίρνουν το σπίτι και από τη μια μέρα στην άλλη κοιμάται στο δρόμο…
Επιστροφή στα συσσίτια του Δήμου και της Εκκλησίας…
Επιστροφή στη μάχη και στο τσαλαπάτημα για το χαρτί της Πρόνοιας…
Επιστροφή στον κατεστραμμένο επιχειρηματία που πηδάει από το παράθυρο στο κενό, που περνάει τη θηλιά στο λαιμό του…

Γαλλία: Διαδήλωση κατά της Acta


Εκατοντάδες διαδηλωτές, πολλοί από τους οποίους φορούσαν τις μάσκες των "Ανώνυμων" κατήγγειλαν σήμερα στο Παρίσι και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Γαλλίας τη συμφωνία Acta για την καταπολέμηση της πειρατείας, με την οποία, όπως υποστηρίζουν, διακυβεύεται η ελευθερία των χρηστών του διαδικτύου.
Οι ακτιβιστές σκοπεύουν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να αποσυρθεί η συμφωνία αυτή που υπογράφηκε από 22 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα τέλη Ιανουαρίου και δημιουργεί διεθνείς κανόνες για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας...

Στήνεται διεθνής μηχανισμός καταστολής των λαών!

Ασκήσεις του Ελληνικού Στρατού για αντιμετώπιση «απειλών» σε αστικό περιβάλλον και στρατολόγηση μέσω «σεμιναρίου» παραστρατιωτικών για βρώμικες αποστολές εκτός, αλλά και εντός των χωρών του ΝΑΤΟ.

Επιτείνεται και στην Ελλάδα η οικοδόμηση ενόςκατασταλτικού πλαισίου από στρατιωτικές καιπαραστρατιωτικές 

 δυνάμεις, στη βάση των κατευθύνσεων του ΝΑΤΟικού δόγματος περί αντιμετώπισης των «ασύμμετρων απειλών» και με αντικειμενικό σκοπό τη στοχοποίηση των λαών και των κινημάτων τους, εντός και εκτός των χωρών μελών του, για θωράκιση του αστικού συστήματος και της δικτατορίας των μονοπωλίων.

Επανάσταση ανεξαρτησίας ή παγκόσμια διακυβέρνηση. Υπάρχει διέξοδος;

Γενικεύεται προοδευτικά η πεποίθηση στις λαϊκές μάζες ότι διέξοδος από την σημερινή αθλιότητα στην χώρα μας είναι δυνατή μόνο χάριν σε μια εξέγερση – επανάσταση που θα μπορούσε να συμβεί με ειρηνικό ή ακόμα και βίαιο τρόπο.  Ειρηνικός τρόπος θεωρείται μια αρνητική στάσης των πολιτών απέναντι στα κελεύσματα της εξουσίας, μια άρνηση συμμετοχής σε κάθε τι που συνιστά εξουσία (γενική απεργία, παύση πληρωμών, άρνηση υπακοής σε νόμους) οπότε και αυτή διαλύεται αυτοδικαίως, ενώ βίαιος το αιματηρό και καταστρεπτικό κτύπημα της κοινωνίας στις δομές και στους φορείς της εξουσίας σήμερα γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα γενικευμένο αντάρτικο. Πραγματικά η πολιτική και κοινωνική κατάσταση σήμερα που και οι δύο δυνατότητες προετοιμάζονται τόσο στο ψυχολογικό κομμάτι όσο και σε αυτό της συμμετοχής.

 

«ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙΑΔΑΣ»

Έχω θυμώσει πολύ. Τόσο πολύ που πιάνω τον εαυτό μου ώρες-ώρες να μην βλέπω μπροστά μου. Τόσο πολύ έξαλλη έχω γίνει με αυτά που ζω. Ακούω όλη αυτή την σαχλαμάρα που παίζουν όλα τα κανάλια από τα μαύρα χαράματα , ακούω όλο αυτόν τον πανικό, αυτές τις δηλώσεις των πολιτικών εγχώριων και μη, ακούω για συντάξεις που κόβονται κι άλλο, για μισθούς που συρρικνώνονται, για άνεργους που αυξάνονται, για ανθρώπους που ζουν στα όρια την φτώχειας, για νέους φόρους και χαράτσια που μας ετοιμάζει η φιλεύσπλαχνη κυβέρνηση, για τα σενάρια της χρεοκοπίας που δίνουν και παίρνουν, για τη επιστροφή μας στην δραχμή και για το τι θα σημάνει αυτό για τους έλληνες, για το τι μας σέρνουν οι ξένοι, για τις εκλογές που έρχονται, για τους βουλευτές που αλλάζουν κόμμα προκειμένου να εξασφαλίσουν την είσοδο τους στην Βουλή, για τους κουκουλοφόρους που έκαψαν την Αθήνα διαλύοντας μια πρωτοφανή σε όγκο διαδήλωση, για τα κόμματα της αριστεράς που σφάζονται από το πρωί μέχρι το βράδυ, για πολίτες που απειλούν να αυτοκτονήσουν γιατί χάνουν τις δουλειές τους και σκέφτομαι : Α Ρ Κ Ε Τ Α!

Στην Ισλανδία βίωσαν την χρεοκοπία που φοβόμαστε


Η ιστορία ή οποία αποκαλύφθηκε από ένα ιταλικό ραδιοφωνικό σταθμό για την συνεχιζόμενη επανάσταση στην Ισλανδία είναι ένα χαρακτηριστικότατο παράδειγμα για το πόσο λίγο τα δικά μας Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μας ενημερώνουν πραγματικά ή όχι για τα γεγονότα στον κόσμο. Το 2008, κατά την έναρξη της «κρίσης», η Ισλανδία κυριολεκτικά πτώχευσε. Από τότε αυτό το ελάχιστα γνωστό μέλος της Ευρώπης  «έχει χαθεί από τα ραντάρ της ενημέρωσης».

Πλούσιες χώρες, φτωχοί λαοί

   

Ενώ ο δυτικός κόσμος συνεχίζει να προοδεύει, ο τρίτος κόσμος αντιμετωπίζει φτώχεια, επιδημίες, πολέμους, μόλυνση του περιβάλλοντος, παιδική θνησιμότητα.

Πόσο φτωχές είναι όμως στην πραγματικότητα οι χώρες του τρίτου κόσμου και πόσο πλούσιες οι “ανεπτυγμένες”;
Το βίντεο προβλήθηκε στην ΚΡΗΤΗ ΤΒ, στο πλαίσιο της εκπομπής “Δεύτερη Ματιά“.
Δείτε επίσης: 
Οι «ανθισμένες» επενδύσεις της ΕΕ
Πηγή: 
//ΠαραλληλοΓράφος//

http://seisaxthia.blogspot.com/

Μαρτυρία – ντοκουμέντο: «Δε θα γίνετε Αργεντινή. Δυστυχώς για εσάς…»

Μια προφητική ματιά δίνει σε άρθρο-ανοικτή επιστολή προς τον Ελληνικό λαό  ο Αργεντινός αναλυτής Adrian Salbuchi. Στο άρθρο του –το οποίο δημοσιεύεται στο ρωσικό ιστολόγιο του Russia Today- ο Salbuchi κάνει μια παράλληλη περιγραφή των γεγονότων που έφεραν στην Αργεντινή στην οικονομική κατάρρευση και την πτώχευση μια δεκαετία πριν σε σχέση με αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα σήμερα, αλλά και πρόκειται να συμβούν. Πολλές λεπτομέρειες των δύο αυτών ιστοριών  είναι «ανατριχιαστικά» παρόμοιες σε σημείο που όλοι να απορούν: Θα ζήσουμε αυτά που πέρασε η Αργεντινή το 2001 και 2002;
Μια συμβουλή από την Αργεντινή: «Χρεωκοπήστε τώρα…»

Εrnest Mandel-Oι καταρρεύσεις και η αναγκαιότητα του σοσιαλισμού

ΟΙ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Ε. ΜΑΝΤΕΛ «ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ»
Το θεωρητικό έργο του Ερνέστ Μαντέλ είναι τερά­στιο. Το ανήσυχο και δι­εισδυτικό του πνεύμα, που έπαψε πριν λίγες μέρες να κατα­θέτει τη συνεισφορά του στις μαρ­ξιστικές και επαναστατικές ιδέες, είναι δύσκολο να αποτιμηθεί ου­σιαστικά και κριτικά στις σελίδες μιας εφημερίδας. Εξάλλου, για διανοητές σαν τον Μαντέλ, ο βιο­λογικός θάνατος των οποίων κάθε άλλο παρά σηματοδοτεί και του ενταφιασμού του πνευματικού τους έργου ίσως τέτοιου είδους αποτιμήσεις να μην είναι και οι καταλληλότερες.

Η ΕΛΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΓΕΝΝΑΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Ιωάννινα, 22-2-2012

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ με ομόφωνη απόφασή της χαιρετίζει την κινητοποίηση των εργαζομένων ανήμερα του εορτασμού της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων.

Οι προσπάθειες –μέρες πριν– τρομοκράτησης λαού και νεολαίας με τις εκατοντάδες ΜΑΤ-ΟΠΚΕ που «κατέλαβαν» την πόλη θυμίζοντας άλλες εποχές, έπεσαν στο κενό. Με το κάλεσμα της ΕΛΜΕ και τουΣυντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων οι εργαζόμενοι έδωσαν το δικό τους «παρών».

Στην Ακαδημία –αφετηρία της παρέλασης– συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες εργαζόμενοι από τη Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, τον Κτηνοτροφικό Συν/σμό (με σύνθημα «όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ») της ΕΛΜΕ, το Παν/μιο, αυτοαπασχολούμενοι και νεολαίοι με στόχο να διαδηλώσουν ειρηνικά και να τιμήσουν τους απελευθερωτικούς αγώνες του λαού μας

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και όλους τους πολίτες του Κόσμου, που αισθάνονται Έλληνες

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
και όλους τους πολίτες του Κόσμου, που αισθάνονται Έλληνες
Ως ενεργός πολίτης, παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα που ζω και αποκαλείται 'Ελλάδα'.

Επί πλέον, με την ιδιότητα του Ψυχολόγου-Κοινωνιολόγου, σημειώνω το μεγάλο ενδιαφέρον που παρουσιάζει η επιστημονική παρατήρηση της συνολικής συμπεριφοράς όλων των συνεργαζομένων πολιτικών, που μετέχουν στην προσωρινή, 'προκρούστεια' κυβέρνηση Παπαδήμου.

ΚΕΡΔΗ ΧΩΡΙΣ ΦΟΡΟΥΣ! ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Η ΕΛΛΑΣ!

ΣΤΟ 15% ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΚΕΡΔΩΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜ(Ι)ΟΥ!
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΚΥΜΑΤΑ ΦΟΡΟΜΠΗΞΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ! 
ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ! 
Την περαιτέρω μετατροπή της χώρας σε φορολογικό παράδεισο για το κεφάλαιο και κόλαση φορομπηξίας για τα χαμηλά εισοδήματα, δρομολογεί η κυβέρνηση Παπαδήμου.
Όχημα για τις αλλαγές αυτές η αρμόδια επιτροπή για τη σύνταξη του νέου Εθνικού Φορολογικού Συστήματος, η οποία συνεδρίασε χτες με τη συμμετοχή εκπροσώπων των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ αλλά και γενικών διευθυντών και ανώτατων υπηρεσιακών παραγόντων τουυπουργείου Οικονομικών.


ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΑΧΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΠΟΙΑ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ...

Στο χωριό του πατέρα μου είχαν πιάσει κουβέντα δυο θείτσες για το βασιλιά. Τότε που το ραδιόφωνο μετέδιδε ότι φεύγει "από χωρίου εις χωρίον". Ήταν θλιμμένες γιατί θα είχαν ματώσει τα ποδαράκια του από το δρόμο. Η μία μάλιστα για να τονίσει την απόγνωση είπε "ούτε για την ανάγκη του δεν θα προλαβαίνει να πάει" Και τότε η άλλη γύρισε και της είπε το θεϊκό - που έμεινε και ιστορικό στο χωριό.
"Τι λες μωρή χαζή. Ποια ανάγκη του? Χέζει ο βασιλιάς?"

Οπου νάναι αυτές τις μέρες περιμένω σε κάποια συγκέντρωση κάποιων ανεξάρτητων να δω λάβαρα και τα μεγάφωνα να παίζουν "τη υπερμάχω" και κάποιον να πετάγεται και να φωνάζει "ζήτω ο βασιλεύς και η ορθοδοξία" !!! Κι αναρωτιέμαι από εκείνη τη στιχομυθία στο χωριό πόσο δρόμο έχει κάνει στ΄αλήθεια ο κόσμος.

Διάφορες ειδήσεις

* «Ανεξάρτητοι Πολίτες» ονόμασε το κόμμα του ο Καημένος. Καλά και το ΠΑΣΟΚ έχει στον τίτλο Σοσιαλιστικό, η ΝΔ τη Δημοκρατία κ.α. Το θέμα είναι κύριε Καμένε, πως είστε μέρος του συστήματος. Το οικοδόμημα έχει σαθρά θεμέλια. Δεν φτάνει ένα βάψιμο σ’ έναν όροφο. Θα γκρεμιστεί όλο. Παρουσιάζουν «νέα κόμματα» για να μην πάει ο κόσμος Αριστερά. Ότι και να κάνουν όμως…
* Μια και μιλάμε για κόμματα: Για δημόσια τουαλέτα, είπε ο Καρατζαφύρερ, ότι πέρασε ο Βορβορίδης το λάος. Πολύ σωστή η αυτοκριτική. Ε, λίγο η μπόχα του ρατσισμού, λίγο εσύ πρόεδρε, που τα έκανες ... σαν τα μούτρα σου με τις τούμπες, τι περίμενες;

Βενιζελισμός

Δεν είναι φρούτο εποχής.
Γρίππη να πάρεις αντιβιωτικό.
Αλλεργία να ξεμπερδέψεις με ένα αντισταμινικό.
Είναι...κυρίαρχη Ιδεολογία.

Παράγεται-αναπαράγεται-προωθείται-κυριεύει.
Ταυτίζεται με τη Βαρβαρότητα.
Φορολογεί τη Φτώχεια.
Γεννάει Ανέργους και Αστέγους. 
Κρεατομχανή
Αλέθει και εξαφανίζει λαϊκά εισοδήματα.
Δικαιώματα και Συμβάσεις. 
Αρχές και Θεσμούς.